Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • james

    aktív tag

    válasz korner83 #2242 üzenetére

    I7-ből ha jól tudom csak késöbb jönnek a többfoglalatos szerver lapok és procik, de nem lesznek olcsók az sejthető, ha egy sima asztali lap is 70k körül alakul.

    Egyébként a 3D renderelés nagyjából lineálisan skálázódik a magokkal, de szvsz jobban jársz ha renderfarmot csinálsz 2 vagy több olcsóbb négymagos gépből. Animáció esetén a renderfarm skálázódik a legjobban és a középkategóriás gépeknek sokkal jobbak az ár teljesítmény mutatói, mint a mindenkori csúcsgépeknek, nem beszélve a szerver cuccokról. Renderelésnél az AMD ált 10-30%-al lasabb, szóval inkább (egyértelműen) intel. Q6600, Q9400, Q9550 kb. esetleg egy I7, ez még +30% körül gyorsabb renderelésnél a yorknál, de rendszerszinten kb. 2x drágább is. Szerintem emiatt egyenlőre nem éri meg, de ha van rá pénz biztos jobb.

    Ami a lapot illeti, nem kell nagy minőség feltétlenül. A york elég keveset fogyaszt és egy 450 körüli fsb bőven elég, itt még szinte elég az alapfesz is. A ram elérés sem számít lényegesen, szóval komoly tuning ram sem kell igazából. Egy G35 akár elég is lehet, ha egyébként stabil alkatrészekből épül fel, szilárd kondik, jó táp vonal etc...

Új hozzászólás Aktív témák