Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz CSorBA #13923 üzenetére

    Ilyesmire gondoltam, mint amit anno P5Q topicba készítettem (cikkeimbe betettem így):

    Beállítási segédlet

    Az alábbi beállításokkal Linx, Prime, és IBT tesztekkel is stabilra kitesztelt tuningot állíthattok be. Természetesen minden hardver tuningolhatósága különböző, így az értékeket irányadónak tekintsétek, ne fixnek és megváltoztathatatlannak. Figyeljetek az időzítésekre, mert más-más sorrendben szerepelhetnek egyes lapokban.

    A kihúzott részek az adott lapok bios beállításainál nem elérhetők, illetve van, amelyik más néven szerepel, de nem akartam megbontani miatta a táblázat egységét (pl. ASUS-nál a sok READ/WRITE beállításból 1 található az ASRock-nál). A fenti táblázat feszültség- és időzítés beállításai az ASRock bios sorrendje alapján készültek, illetve alul hagytam az ASRock-nál nem szereplő ASUS extra beállításokat.

    Jöhet minden stabilra tesztelt beállítás! (Hátha HSM egyszer használatba tudja venni majd a gépét.) 4GHz-en értelemszerűen csak az ASUS beállítások, ill. az ASRock RAM-aláfeszelése alapján módosított beállítások vannak, értelemszerűen gyári hűtővel csak annyit tudok, hogy ez a lap is gond nélkül megy vele.

    Na most a csúcs az, amikor hetekig használod a géped teljesen rendben egy csak IBT-stabil, de Linx hibás gépen, aztán mihelyst stabilra beállítod, kezdenek jönni a hibák kilóra a mindennapi használatban. :DDD

    strebacom: Nem nagyon tudok nyilatkozni, nem igazán volt senkinek P5Q topicban, és amúgy sem nagyon ismerem (névleg persze igen).

    kris75: Hogy érted a nem érzékelést? :F Ha az a hiba, ami nálam, és amit éppen tegnap írtam, akkor dugd bele a külön sárga RPM-vezetéket a továbbcsatiba, és máris rendben fogja látni. Egyébként látja, és szabályozza is, csak a fordulatot nem jelzi.

    Qru: Hosszú estéd lesz... :U Nálam viszont pon 1600-on mennek mindig rendben a RAM-ok, ezért is tartom jó ötletnek ezt a táblázatos dolgot: könnyen áttekinthető, nem kell hsz-ok között keresgélni, ki, mikor, és mit állítgatott, meg hova. Esetleg megnézheted ezeket a beállításokat is.

    [ Szerkesztve ]

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák