- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rlazol
veterán
a kolléga válasza nem pontos. Pl a matrox G550-esnek hiába van 32 Mb-ja, nem tudja, az egyiken le kell húzni 24bit-re. Tudom, mert múlt csütörtökig így volt a rendszer.
Az is feltűnt, h az elsődleges monitoron 1600-1200-nézve egyvideót 47%-n járt a proci, a másodlagosan ugyanúgy 100%-n
az okát nem tudom. -
rlazol
veterán
válasz
Ilusion_X #334 üzenetére
általában lefelé kompatibilisek szoktak lenni a dolgok (vagyis a lap AGP csatolója). Akár AGP-s akár PCI-s, baja szerintem lesz, még működni is fog. Azok a karik, amik mást kérnek vagy külön tápbemenettel rendelkeznek vagy más csatolóval (PCI-express). Ha más lenne, máshogy hívnák, szerintem.
-
rlazol
veterán
van, de amennyire az én szerény tudásom engedi, az úgy megy, h összekötöd a két kareszt és egyben használod a teljesítményt. Illetve egyes lapoknál van pciXpress+AGP, hogy az upgrade-t megkönnyítsék, ott választhatsz, de csak az egyik lehet a gépben.
De VGA ügyben nem teszed jól, ha rám alapozod a döntést, nézz körül a VGA-s topicokban.
A karid lehet, h érdekelni fog, de nem ígérem biztosra és legkorábban júli elejére/közepére. Ezzel azt akarom mondani, h ha elszántad magad az eladására akkor ne várj rám, hirdesd meg nyugodtan. -
rlazol
veterán
válasz
paramparya #323 üzenetére
driver vagy összeférhetetlenség az alaplappal.
Persze csak, ha a karesz más gépben jól megy.
p!ksz - én nem bíznék matroxra játékot. lehet h a felső kategóriás Parhelia-k elboldogulnak vele, de nem vennék rá mérget. -
rlazol
veterán
passz.
1, ha az AGP megdöglött sajna a többi is kihalhat hamarosan...
2, más PCI-os videókarikkal nem csinálja?
3, más lapban ue a kari h viselkedik?
nekem volt olyan problémám, h az agp-s G550 nem bizonyult kompatibilisnek az alaplappal. Vagyis ha mindkettő mással működik akkor lehet h ez a gond. -
rlazol
veterán
-
rlazol
veterán
válasz
paramparya #297 üzenetére
megnézem, mihelyt normális moncsi elé kerülök, amin net is van. Más karival ugyanaz a moncsi rendben van? Esetleg be tudod cserélni a karit? Kompatibilitási lista? driver?
-
rlazol
veterán
válasz
paramparya #295 üzenetére
nemigazán látok semmi, bár ez egy elég gagyi monitor... ki tudnád emelni pl.: nyilazással?
-
rlazol
veterán
válasz
paramparya #293 üzenetére
egyenlőre nincs 5letem... tudnál linkelni egy képet? Más karival gondolom semmi gond...
-
rlazol
veterán
válasz
paramparya #284 üzenetére
a második monitor tulajdonságai azonosak az elsőével?
-
rlazol
veterán
válasz
paramparya #282 üzenetére
nem tudom, én az 550-esen meg se próbáltam. de up. Klónozott a második képernyő?
-
rlazol
veterán
válasz
paramparya #279 üzenetére
szerintem elég.
De ha komoly tervezőmunkát csinálsz, úgyis át fogsz térni a Dualra... a real dual a G550-nél kezdődik, tehát előbb-utóbb lecseréled arra. -
rlazol
veterán
válasz
paramparya #277 üzenetére
Te tudod. de ha 21''-s moncsin gondolkozol, akkor megfontolandó +11,5-ért a G550.
-
rlazol
veterán
válasz
paramparya #274 üzenetére
1600*1200-as felbontásban eég közelről nézem a nagy moncsit és nincs problémám. Mellesleg minél többet mozoga a fejed annál jobba szemednek. Ami a moncsit illeti, ha tudsz jó 21-est, persze hogy azt! Szerintem szerezz mellé egy 15-st is, és élvezd a dualhead-et.
figy, ha 21''-s moncsit akarsz vanni, ne szarozz a karival. G550, a mogyoróban használtan most 15k.
[Szerkesztve] -
rlazol
veterán
válasz
paramparya #271 üzenetére
Szerintem már a G450 is bírja a nagy felbontást. Nézd meg a konfigom, G550 hajtja. Tökéletesen elég, ha nem játszol. Ha újonnan veszed, nem adják hozzá a kábelt?
-
rlazol
veterán
remélem, hogy ha valahol, akkor itt segítő szavakra lelek.
Eddig csendesen tengettem napjaim egy PCI-s ASUS V3000 társaságában, de már nagyon meguntam és mivel otthonról is elkezdtem dolgozni (videó vágás, tördelés), és kell a 2 monitor, hosszas habozás után beruháztam egy Matrox G550-s-be, igaz, használtba, bontóból.
CMOS reset, új kártya be, - a windows kicsit nehezen viselte, valami nagyon alacsony módba váltott (talán mert nem installáltam le róla az ASUS driverét), de miután felraktam a matrox drivert simán vitte a 19''-s monitorom (szintén most vettem) ami tőle elvárható (1600*1200*32*85hz). Kicsit meglepett, hogy nem szólt az új harrware miatt, de ez van. Rögtön raktam is át Dual-Head üzemmódba, Hurrá. Igaz, vissza kellett vennem 16 bites színmélységbe az elsődleges monitort, hogy az 1024*768*32*75Hz működjön az én régi 15''-sömön, de kicsire nem adunk.
ez eddig szép és jó, vagy mégse? A gép innentől kezdve felálláastól számított 5 perc alatt fagyott. Rendszerint mindkét monitor vibrált és az egér eltűnt vagy csíkos csíkot (elég hülyén hangzik) húzott maga után, miközben a monitor változatos csíkok és vonalak jelentek meg. Néha a windows győzött és egy 640*480*8bitbe váltás mellett kiadott egy ''a G400 illesztőprogram meghibásodott'' üzenetet, de általában reset gomb volt a megoldás. Visszavettem mindkét moncsit 16 bitbe, de nem segített.
Visszavittem kártyát, kaptam másikat, őt előzőleg egy másik alaplapban pár órát futtattam 1024*768*75-ben (a max, amit az a monitor tud), semmi gond.
Saját gépbe berakva ugyanaz, mint korábban csak kicsit később. Igaz, ekkor már felraktam az alaplap AGP vezérlőjét is, amiről először azt hittem, nem kell.
Kínomban format c: és reset CMOS, Egy darab (a nagy) monitorral újrainstall XP. Érdekes módon semmi baj nem volt amíg a drivereket fel nem raktam - onnantól ugyanazt csinálja.MI EZ?
Az alaplapom AGP-jét (4xeres) még nem használtam korábban - hogy tudom tesztelni? Lehet, hogy BugOs? Van erre valami program?
Driver inkompatibilitás?
Monitor bug (még nem néztem meg mi van, ha alacsonyabb üzemmódban kísérletezem, de mivel mindkét monitor bekrepált DualHeadben nem hiszem, hogy ő lenne a hunyó)?
Lehetséges, hogy két Matrox is hibás???
Most azt fogom tenni, hogy a 19''-s alá visszarakom a PCI-s ASUS-t. Vagy ez felesleges?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteDesk 800 G5 DM - i5-9500T, 16GB, 256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotó állvány eladó
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest