- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #19078 üzenetére
Vagy csak simán beletenni egy vödör vízbe , ültetés előtt a vastagabb gyökereket , egy kicsit vissza vágni , és a félig betemetett gödröt pocsojásra locsolni , és nem lessz gond !
Én is féltem a tavasszal , mert több mint fél napot jöttem velük a meleg kocsiban , egy nejlon zsákba lettek bele téve !kép a hazaéréskor készült , és a kép kedvéért vettem ki a gyökereket , de rögtön iszapoltam őket ( 6 darab nem fogta meg , de szerintem a korai tavasz miatt a fa iskolában hamar kiszedték, és nem locsolták , egy naspolya és 5 körte nem fogta meg , de a többi gyönyörűen haladt , pláne a szilvák, almák ) !
-
totron
addikt
válasz
soldi3r #19035 üzenetére
Volt egy korszak amikor ilyen kaliberű edények-műanyagok is biztonságban kapcsolatba léphettek élelmiszerrel, ma már az elvileg minősített gyártás égisze alatt készültekkel is gond van, főleg ilyen hosszú távú projektek esetén. Eszméletlen, hogy miket engednek eladásra. Tehát lehet jó is a műanyag, de nagyon nem is. Ha van tuti beszerzési forrás, az jöhet.
Mázas kerámiasavanyító edények amikben személy szerint bizodalmam van, nem a legolcsóbb megoldás persze, de elszállt a gyártásminőség, megéri az egészségbe invesztálni.
#19030H-Zol, erdélyi pásztorokkal mikor beszélgettem voltak cifra kifejezések, románnal való keveredés nélkül. Az egy másik magyar ott arrafelé. Izgalmasként éltem meg.Mesélj minél többet a mezőgazdaságról szerintem.
-
eldoble
aktív tag
válasz
soldi3r #19026 üzenetére
Az mindenhol úgy van, ahol meg lehet oldani, de, ha kompresszorral kifúvatnád még nagyon sok víz kijönne (mivel a csapok közötti rendszer nem teljesen egyenes és a helyi mélyedésekben megáll a víz, több/kevesebb, jó helyen/rossz helyen ...).
(Nálam is így van, és több helyen is akinél víztelenítettem, kinyitom az aknában a csapot és a fenti csapokat (gömb csapot, mágnes szelepet), 5 percig folyik ki a víz, majd, ha kompresszorral kifúvatom mindig jön ki víz, sőt amikor már nem jön és végzek minden körrel, várok 5 percet, újra indítom a kifúvatást újra jön víz (mágnes szelepeket ekkor már csak körönként nyitom, amelyiket fúvatom).) -
eldoble
aktív tag
válasz
soldi3r #19016 üzenetére
Egy dolog biztos, ha a kútaknában a leeresztő csappal leereszted, akkor a sok víz visszafolyik, de, ha ezután kompresszorral kifúvatsz minden kört, akkor szintén sok vizet kifúvatsz még szórófejeken és a csepegtető csöveken keresztül, ezen kívül semmi más nem biztos ...
-
Csabroncka
addikt
válasz
soldi3r #19009 üzenetére
A cső nem, de a szerelvények igen! A gömbcsapok belső műanyag háza lazán megadja magát, de combosabb hidegben a fém annyira rideg, hogy elreped.
Akna estén is láttunk már karón varjút, nyilván egyre ritkább a nagy hideg, illetve a használat vagy használton kívüli állapot elég durván befolyásolja, hogy aknában mi történik nagy hideg esetén.
-
mauimagic
senior tag
válasz
soldi3r #19009 üzenetére
Annyi a lenyeg, hogy a gombcsapokban ne legyen viz.
Meg a mágnesszelepekben, fúvókákban, stb... ezekből egy automata öntözőrendszernél nem kevés van, a legtöbb (az esetleges csere munkaigényével együtt biztosan) drágább, mint egy olcsó kompresszor, amivel gányolás nélkül lehet vízteleníteni...De munkám során találkoztam már folyadékhűtővel is, ami szétfagyott, fagyvédelem (glikol) minek, mert "úgyis leengedik a karbantartók ősszel".
3 milla volt a kár, biztosan megérte. -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #18977 üzenetére
Itt nállunk az Alföldön az élőhely ( szántók , mezők ) szinte változatlanok , de itt az erdők a hegyekben , napról napra fogynak , és egyrészt azért , másrészt a túl szaporodás miatt van nállunk a medve probléma , egy érdekes adást láttam nemrég a tévében , egy öreg székely bácsi azt mondta , hogy egy Osztrák cég napi száz kamion fát is el visz innen , és szerinte az volna a megoldás , hogy egy kamion fa melett vigyen egy medvét is , ha viszi a lakásukat , akkor vigye a lakót is
,
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #18939 üzenetére
Te jó ritkára ülteted őket , nállam rosszul kezdődött a fa ültetés , a nagy kertben volt négy sor fa , a fele kertet nagyanyám a másik felét az asszony csinálta , 2012 - ben nagyanyám meghalt és a fele kertet be fásitottam de sehogy nem jól jött ki a meglévő fák miatt , úgyhogy nem sorba lettek ültetve , hanem össze vissza , utánna 2013-ban jött egy fél éves kálvária , és a végén le amputálták a párom egyik lábát , térd felett , úgyhogy a kert megmaradt részét is be fásítottam de azt is össze vissza , és még azóta vettem is ki fákat , amik nem tetszettek , száradt is ki , de metszéssel jól kordában tartom őket , és azért oda figyeltem , hogy sárga baracknak kell nagyobb hej , a körték sokkal kisebb hejet foglalnak ! De így van rengeteg fajta körtém, szilvám , sárga és őszi barack , cseresznye , almák és naspolya , körtéből van a legtöbb fám és fajtám !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #18937 üzenetére
Jól bevásároltál , nekem már szőlő nem kell ( nincs hely ) , de még őszre , vagyis még az idén szeretnék gyümölcsfákat ültetni , a tavaszi ültetésből vagy 6 nem fogta meg , és még találtam itt ott egy kis helyet ahová még tudok ültetni a portán , úgyhogy vagy 10-12 fát kel vegyek !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #18916 üzenetére
Nincs mit
, ne aggódj én nem azt írtam , hogy totál sz@rok , de van ami jó de olyan is amiben nem ( például alig használt Makita fúrógépem 1200W és csúszik a kuplungja de anyira , hogy már egy 8 mm fúróval is kínlódás vele fúrni , szét kell szednem , hogy lássam mit tudok vele kezdeni ) , de általában mindenre igaz , hogy nem a tartósság és a jóság az erősségük , mint a régi gépeknek , apám öreg orosz fúrógépe , engem is túl fog élni
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #18882 üzenetére
Erre is meg lehet venni külön de én nem használnám ki , nekem csak a portán , kertbe a száz körüli gyümölcsfa , fontos ( nélkülözhetetlen ) permetezésére kell !!
De az Oleomac is megvan ( sajnálom ) , és nem értem , hogy miért ilyen drága hozzá az alkatrész ( indokolatlanul drága ) , azért is vettem a Stihl -t mert nem került annyiba , mint az alkatrész ( igaz itt nállunk olcsóbb volt mint nállatok , és jó akciós is volt ) !! -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #18871 üzenetére
Nem akarok neked ellent mondani ( mert úgy érzem , hogy jól elvagyunk egymással
) , de van egy harminc éves Oleomac AM150-es permetezőm , pár évesen vásároltam meg és tavaly már nem boldogultam vele ( több sebből vérzett ) , henger dugó gyűrű [link] , főtengely és egy karburátor sem ártott volna rá , de amikor utánna néztem az áraknak , olcsóbban megvettem ezt
Stihl permetezőt , de tudd meg nincs eget verő különbség a két gép között !!
A nagy diófámnak akkora a kerülete , hogy 3 permetező szer is kevés volna rá !
Holnap megpróbálom lefotózni !! -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #18863 üzenetére
" A haladás iránya szerint megkülönböztetünk gyökér felé terjedő, sejtről sejtre terjedő és hajtáscsúcs felé terjedő hatóanyagokat. ". Gyökér felé terjedő nincs és hajtás csúcs felé terjedő is nagyon kevés ( de nem is jó mert nagyon legyengül , felhígul ) , még egy fajta mag csávázó rovarölő van , ami gyökéren szívódik fel ( de évek óta ki akarják vonni ) , a kikelt növényből ha eszik a rovar , elpusztul , de már pár nap után hiába eszik , mert semmi baja nem lessz ( felhígul a méreg ahogy nyöl a növény ) !
Nekem van háti motoros permetezőm , és egy akkora dió fám hogy , 10 méter a központtól a kerülete , az az a törzsétől minden irányban 10 méter , nem is tudnák hogy nekiálni permetezni !! -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #18788 üzenetére
Nállam még rejtély , hogy azt kaptam ami rá volt írva
, körte , szilva már volt , hogy nem az lett . Sajnos én nem értek az oltáshoz , nállam ha nem az lesz aminek vettem , ha jó és finom akkor marad , ha nem tetszik akkor veszek másikat !
Mostmár nagyon őszi hangulat van a kertben , a levelek elkezdtek hullani , sok felvette a sárgás , vöröses szint , ahogy nézem meg egy hétig lessz jó idő utánna jön a ködös , párás , esős őszi időjárás ! -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #18781 üzenetére
3 tő szőlőt ültettem az idén , alá én is tettem egy , egy vödör érett marha trágyát ( itt erős fekete föld van ) , de nem nagyon vagyok megelégedve ahogy mentek , igaz szárazság volt , de rendszeresen locsolva voltak , kettő atkas is lett ( gondolom velük jött mert van másik 4 tő szöllőm , azokon soha nem volt átka ) , remélem jövőre jobb év lesz és megindulnak !
-
Essejó
veterán
-
Essejó
veterán
válasz
soldi3r #18690 üzenetére
A nagyapámnak volt egy amit még én is használtam bő 40 évet, sajnos a költözéskor elveszett.
De 17 őszibarackot tartottam vele karban. Plusz volt mellettük kajszi, szilva, vilmoskörte, mandula és naspolya is. A nagyobb dolgokhoz ágvágót és fűrészt használtam, és aztán ha kellett akkor a kacorral tettem rendbe.
Akkoriban még nem dívott a fertőtlenítőben áztatás, meg a tavaszi metszést úgy is követte a lemosó permetezés.Egyébként igen, lehet más is tud tartós és használható kertiszerszámot készíteni. Főleg ha nem játszik be a tervezett avulás. Ami a nagyapám idejében készült olló esetében még nem létezett.
-
csƵ
addikt
válasz
soldi3r #18590 üzenetére
24literes vagy mekkorában gondolkodjak? Egyáltalán mi értelme a hidrofornak, ha van áramláskapcsoló?
Így maximális nyomással tudja kinyomni a vizet? Biztosan feljönnek így a fúvókák?
Mert, ha a szivattyú jövőhéten szerviz után visszajön és továbbra sem működik rendesen a rendszer, akkor elgondolkodom ezen is. -
csƵ
addikt
válasz
soldi3r #18579 üzenetére
Szivattyú-áramláskapcsoló-szűrő-hollander szelepkötő, csap, 32KPE gerinc-T-idom-25KPE mellék ág a két szemben lévő 3-3 fejhez.
A csappal indítom az ágat, van egy másik 25-ös KPE a hollander szelepkötőből a csepegtetőkhöz, az is csappal indítható, de az most nem lényeg. -
modflow
veterán
válasz
soldi3r #18404 üzenetére
Szerintem az a felület sértetlen, így szemmel.
Viszont a tömítés ide nem klingerit, hanem egy papírlap.
Csak a kipufogó tömítése klingerit.
Majd keresek akkor videót a karburátor beállításáról.
Viszont akkor 1000%, hogy meg kell fordítanoma szimeringeknek?
A forgattyúház belseje felé legyen a rugó, kifelé a zárt feliratos rész?
Mert akkor most elvonulok sírni....🤣
Egy hét múlva, ha vettem új szimeringeknek és újra szétszedtem, összeraktam jövök csak újra. -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #18394 üzenetére
Ahogy írod a rugós rész befelé a felirat kifelé néz !
Régen ökörködtünk , egy szivacsot bemártottunk benzinbe , egy kis benzin beöntés a motor berobbant és karburátor nélkül , a csonkhoz közelítettük a benzines szivacsot , és járt a motor , szívta a szivacsról a benzint !! A kollégának is kéne legalább robbanni, ha a gyújtás rendben van ! -
modflow
veterán
válasz
soldi3r #18381 üzenetére
Ez a két szimering, ugye a hajtókar két végén van, a dugattyú mögötti rész.
Ide befújja a tüzelőanyag keveréket?
Akkor az gáz.... Remek, hogy újra szét kell szedni.Viszont ettől függetlenül gondolom azért be kellene, hogy induljon. De nem indul.
Azt még hozzáteszem, hogy végül egy vadi új hengert is vettem. Tudjátok, ennek a széle volt megütve, ahol égési nyom is volt a hengerfejjel érintkező részén. Na szóval ez is vadi új. Olyan kompresszió van benne így hangra, meg érzésre is (ha ujjamat a gyertya helyére teszem), hogy ihaj.
Vadi új a karburátor is, gyertya is. Kb. az egész kapa.
Rengeteg pénzem van így benne.Erre indítom be és SEMMI!!!!!
Szikra van, azt néztem a gyertyán.
Még csak olyan hangja sincs, hogy be akarna indulni.Kiszedem a gyertyát és csont száraz. Mintha nem jutna el oda a benzin.
Ez hogy lehet?
Mi baja lehet még? -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #18369 üzenetére
, annál jobb nincs mint egy jó szomszéd , mellettem az új szomszéd egy hatalmas kő fallal vette körbe magát , de a régi szomszédokkal ( 3 ) sokat beszélgetek , sokszor jól el is telik az idő, és nem haladok ! Kettő az idős 78 és 84 évesek , de nagyon jó fejek , sok régi történetet mesélnek .
-
-
H-Zol
senior tag
-
válasz
soldi3r #18221 üzenetére
Azt nem értem, hog egy betonkeverő, hogy választja szét a kavicsot és a földet meg bármi mást ami közte van. Én arra gondoltam, hogy bérelni kellene egy bobcat-et és a talaj felső rétegével összetolni egy kupacba aztán lefújni lombfúvóval és locsolni jó sok vízzel. Nyilván az összeset nem lehet összeszedni, majd húznak rá egy réteg fövenyt de hamár 80%-át sikerülne kiszedni az is siker.
-
H-Zol
senior tag
-
modflow
veterán
válasz
soldi3r #18174 üzenetére
Találtam egyet végre, egy kis motoros üzletben.
Most szedem szét a főtengelyt, minden szét van szedve, minden frankón ment, de a legvégén nem jön le a csapágyról, hiába kocogtatom már 54 perce. Konkrétan nem érzem a kezemet, mert egyikkel tartom, másikkal kocogtatom.
Itt a videón a két oldalt szedi le 4 perc alatt.
Itt járok 11:45-nél.Ide fújhatok be WD40-et?
Mert már kb. szét tudnám b***ni az egészet. -
modflow
veterán
válasz
soldi3r #18123 üzenetére
Egyelőre megpróbálom így, ha nem megy, veszek egy új hengert.
Viszont most azt mondja már meg valaki, hogy a videón látható esetben, ahol a karburátor nyílásán videózok, hogy jut be itt a benzin a robbanó térbe a dugattyú elé?
(Az éles, súrlódó hangot nem a dugattyú adja, hanem ahogy forgatom kézzel a felette lévő akármi...) -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #17945 üzenetére
Nállam ilyen gond nincs , van sok amelyek nagyon szépen arányosan kihajtottak de van egy pár amelyik egy esetleg két feloldalgós ágat nevelt , én már megvárom a tavaszt és majd kezdek velük valamit ( ezzel a korai tavasszal szerintem hamar kiszedték őket és megsínylették , mert így még soha nem jártam , pedig 30 éve ültettek fákat és talán három volt ami nem fogta meg , most meg 7 darab
)
-
ncc1701
veterán
válasz
soldi3r #17871 üzenetére
Nem véletlen van így.
Élhető a kert. Szomszéd, ugyanekkora földön csak fű van, kert végében 2 kis gyümölcs fa, meg egy medence. Egész nap bent ülnek a kecóban, hangjukat sem hallani, az a kert kb mindenre alkalmatlan. Hajnal 4-kor bekapcsol náluk az automata öntöző. A kertben volt körbe tuja, de ugye pár éve kihalt mind náluk is, kiszedették.
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #17831 üzenetére
Ez is érdekes , nekem az új szőlő ültetésem ( 3 tő ) nem igazán jól mentek , elég lassan indultak , azután atkásak lettek , nem is tudtam mi az , mire le permeteztem őket nissorunnal utánna olvastam , hogy az csak lárvára és ninfára jó
, szépen leszedegettem a fertőzött leveleket , de mostmár valamelyest alakulnak !
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #17693 üzenetére
Itt is készülődnek , de egyenlőre a napraforgót vágja mindenki !!
Ezvagy 8 éves fa Stanleynek vásároltam
, nem nagy szemű , de minden évben rogyásig van rajta , leves édes , és van amikor még december elején is van rajta egy pár szem , de a fő érés az november eleje , szerintem most sokkal hamarabb megfog érni ő is !
Nállam ismeretlen fajta , de nem Stanley ( a piacon vásároltam de valószínű elkeverték )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Honda topik
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- iPhone 11 Pro Max 256GB 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest