-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
sNk77
aktív tag
válasz
Dorien #117995 üzenetére
Ez alapján akkor tényleg nem tetszene. R50x jó lenne ha a közepek előrébb lennének és smoothabb lenne felül. Meg rengeteg részletet kihallok vele, ami lehet tök jó valakinek, de én nem biztos, hogy akarok hallani mindent. Egy darabig jó meg újdonság, de otthoni zenehallgatásra szerintem nem ez a jó, nekem legalábbis. Pont eszembe jutott az NDH30 ahogy hallgatom az R50x-et, hogy az a fejhallgató mennyire rendben volt már, az nem mutatott meg ennyi mindent azért, sőt. Esetleg az ének hangok lehettek volna jobban jelen ha nagyon bele akarok kötni. De azt vegyük figyelembe, hogy az NDH 240 ezer és afölött, az R50x meg 60-70 ezer körül, itthonról 80. Ha lesz rá lehetőséged mindenképp próbáld ki az NDH-t, a feketét, a kényelem miatt. Fejpánton vastagabb a szivacs mint a szürkén. Csak azért adtam el mert akkor volt itthon 660S2 is, és nem akartam kettő ilyen árú fejest megtartani, majd megint nem fejeseztem és ment a 660S2 is. Aztán ahogy már kiismertem magam, mindig fél-1 év után újra elkezd érdekelni, meg rájövök, hogy mennyivel macerásabb, drágább hangfalazni.
R50x fülpárnái mélyebbek mint az R70xé és szerintem tágabbak is, de a wing fejpánt jobb megoldás volt kényelem szempontjából. R50xet mondjuk 1 óra után érzem, hogy a fejemen van.
-
sNk77
aktív tag
válasz
Gzula[HUN] #117994 üzenetére
A gagyi meghajtásról jut eszembe, hogy a compostieamp kisdac b-vel kezd haldokolni. X16tal összekötve recseg, meg mintha 10 fal mögül szólna, tegnap már a windows sem ismerte fel. De ha felismeri, önmagában szól szépen, néha búg. Nem azt akartam mondani ezzel, hogy gagyi, csak megöregedett. És nézegetem aprón a topping L30 II-t ez miatt, ha csak az erejét nézem akkor best buy. A hangjáról majd olvasok, biztos van vélemény bőven az erősítő topikban. X16-OTL-ről is jó volt hallgatni amúgy igen, a compositehoz képest, de az én ízlésemnek lehetne smoothabb, ezen valószínű nem egy dac vagy erősítő fog segíteni.
Szerintem egyáltalán nem jársz messze, viszont én nem merem kijelenteni, hogy V, mert bizonyos számoknál pontosan azt érzem, hogy bujkál az énekes, más zenéknél meg teljesen rendben van, előtérben van ahogy szeretem. Jobban megmutatja milyen a felvétel? És amiért az AD500x-nél nem tapasztaltam ezt, kénytelen vagyok mégis V-t mondani rá. 1-2 hét hallgatás után majd visszarakom az AD500x-et, és akkor okosabb leszek. Meg ha addig beszerzek egy másik erősítőt.
-
Dorien
veterán
válasz
sNk77 #117986 üzenetére
Amennyire ismerem az ízlésedet, én elég nagy tétet tennék arra, hogy neked nem tetszene a Fidelio X2HR. Az iBasso SR3 a gyári párnákkal egy hasonló karakterű, de ~2 kategóriával jobb, kifinomultabb, természetesebb hangú fejhallgató az X2HR-nél. Szerintem.
Egyébként a Neumann NDH30 sem váltotta be a reményeket? Mi volt a gond vele?
A Quad ERA-1 mellett ez a nyitott fejhallgató mozgatta még a fantáziámat.Gzula[HUN]: Az iBasso DX170 mindkét kimeneten kifogástalanul szól, de a HD580 Precision a 3,5mm kimenet sötétebb karakteréhez jobban passzol. A 4,4mm kimenet még ütősebb, de egyben magaskiemeltebb, világosabb is. Egy HD650-et pl. inkább erről próbálnék ki. Lapalapának ugyanez a DAP van, csak ő komolyabban lecsupaszította, optimalizálta szoftveresen, de hasonló tapasztalatokról számolt be ő is.
(Rövidzár, persze...)
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
sNk77 #117993 üzenetére
Most már értem. Gagyi meghajtásról az X2HR-nek is vannak "érdekes" magasai, de a "csövek" elsimítják szépen.
Elmondásod megerősíti az ábrát (legalábbis nekem). Viszont látszólag mélyből is több van, mint egy átlag full nyitott fejesnél. Ha egy többé-kevésbé erősebb V karakterre tippelek így hallatlanban, akkor messze járok? Közepek mennyire vannak jelen? -
sNk77
aktív tag
válasz
Gzula[HUN] #117992 üzenetére
+DarthSun
Hm, úgy néz ki ehhez sem értek.
Vagy rosszul értelmezem az ábrát. Azt írja a diy audio heaven, hogy "From 6kHz to 10kHz there is a rather large peak (10dB) which makes the music sound ‘highly detailed’ but also causes ‘sharpness’ in many recordings." Na, ez teljesen igaz, eleinte audio gd r2r 11-ről hallgattam ez miatt, majd vagy járt annyit vagy nem tudom, de már hallgatható másról is. Nem gondolnám, hogy csak hozzá szoktam, 10 éve is falra másztam az ilyen magasaktól. Ez így most járatás után épp a határán van, hogy elviseljem. És ahogy nézem a görbét az X2HR ott sokkal jobb lehet nekem. Egyáltalán nem sötét az R50x. AD500x után olyan mintha 480p-ről 4k-ban, de minimum 1080/1440p-ben néznél videót. Mintha új zenéket hallgatnék, pedig nem.
-
Gzula[HUN]
addikt
-
Zoliee
senior tag
válasz
DarthSun #117989 üzenetére
Fogalmam sincs, egyébként is lényegtelen, ha azt írod :
"... sztem qva jól szól..."
Nekem nagyon nem tetszett az m1060c felső közép és magas szekciója, ezért is szedtem szét.
A "beavatkozást" követően sem lett egy audiophile fejhallgató, viszont így már tudom használni. -
Zoliee
senior tag
-
sNk77
aktív tag
válasz
Gzula[HUN] #117948 üzenetére
Csak a grafikon alapján az X2HR nekem lehet jobban tetszene, így, hogy hallgatom a másikat.
-
-
Zoliee
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #117983 üzenetére
"... normál esetben balanced és unbalanded között, hogy több a kraft..."
Igen, ez van akkor, ha pl. Thx-es az erősítője.
De pl nekem a FiiO m11 eltérő OPA-kat használt a 3.5 és 4.4 kimenetén. Ekkor nem is szólhat ugyanúgy.
Az iBasso nem tudom mit használ. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Dorien #117980 üzenetére
Stellaz-zal egyetértve, azért futnék egy kört én is, hogy minden OK-e. Nálam eddig max annyi különbség volt normál esetben balanced és unbalanded között, hogy több a kraft. Ha a hangban is volt, és a balanced szólt sz@r@bbul, akkor valami miatt zárlat volt a rendszerben. Pl. más pin kiosztás, vagy 1 pin "hiánya" miatt.
Nem állítom, hogy nálad is ez áll fent, csak megfordult a fejemben.
-
-
btraven
őstag
válasz
bitrograde #117958 üzenetére
Rendeltél már ebből a kábelből? Honnan tudod hogy nem azt küldik? Hallottad ezt a kábelt? Tapasztalatok nélkül miért nyilatkozol össze-vissza? Olvasni/értelmezni tudsz? Azt írtam lehet.
AI Overview
"lehet" szó jelentése magyarul lehetséges, adott esetben, vagy megtörténhet. A "lehet" szóval kifejezhetünk engedélyt, lehetőséget, képességet vagy bizonytalan állítást is.
Az hogy szórod a pénzt mindenféle drága cuccokra az a te dolgod, de mások pénzét költeni az nem szép dolog. -
válasz
stellaz #117973 üzenetére
Pesttől távol lakom. Onyx2 vagy Etzin(utóbbi szebben szól).
Van még csomó hangkártya és egy Kenwood végfok fejeskimenete. majd tesztelem azokon is. Az XFi HD- re rádugtam már, azon parádésan eleven, kissé V hang, de azért jó a közép is, olyan dús hatást kelt, persze ez nem mindenkinek tetszene. -
Zoliee
senior tag
válasz
Dorien #117971 üzenetére
"... mindkét esetben a 3,5mm kimenetről szólt..."
És ahogy írtad is, erről a kimenetéről tetszett jobban.
Pont az előbb volt szó erről.
Rákerestem hirtelen, de nem találtam milyen OPA-kat használ az iBasso. Az is lehet, hogy az eltérő típusok használata miatt a hallható különbség. -
stellaz
veterán
válasz
bitrograde #117960 üzenetére
Azzal mi a baj, ha valaki az olcsón jó kábelt kérdésre bedob egy gyártót, amiről nagyjából ez a közvélekedés?
Ezt most őszintén nem érem.
-
Zoliee
senior tag
válasz
bitrograde #117960 üzenetére
"... Megint nem írok ide egy darabig, mert minek..."
Nekem hiányozna.
Nem lehet, hogy néha túl komolyan veszel dolgokat?
Az itteni (sok esetben) "csacsogást" is a helyén kell kezelni, mint mondjuk a hifis portálok, youtuberek tesztjeit.Gyanítom az avx-es távozásod is ennek "köszönhető"...
-
Dorien
veterán
válasz
Zoliee #117963 üzenetére
Hajnali 3 körül vettem erőszakot magamon, hogy lefeküdjek...
A Quad ERA-1 perforált bőrpárna mélyebb, ezért nagyfülűeknek komfortosabb lehet, meg sokan azt a mélykiemeltebb, magasban visszafogottabb hangzást preferálják. Nálam, ha a frekvenciaválasz egyenletlenségéből fakadóan bizonyos hangszerek hangosabban szólnak, bizonyosok meg halkabban, az eléggé zavaró tud lenni. Ez volt a gond a Focal Elegia hangjával is a gyári párnájával. Ott azt hiszem a Dekoni Stellia párna jelentette a megoldást sokak számára. Én inkább nem kísérleteztem vele.
Ja és azt még elfelejtettem hozzátenni, hogy az iBasso DX170 mindkét esetben a 3,5mm kimenetről szólt. A HD580-hoz ugyan van 4,4mm balanced kábel is, de az is a 3,5mm SE kimenetről szól jobban. (nekem) Hiába alacsonyabb így a kimenő jelszint és a józan ész is azt diktálja, hogy a balanced jobb lesz vele, a tapasztalat más. Lehetőség szerint mindent mindennel ki kell próbálni, mert az elmélet meg a mérés is szép dolog, de a saját élmény a meghatározó. Legalábbis én ezért költök erre a hobbira.
-
stellaz
veterán
válasz
DarthSun #117968 üzenetére
Annyit még hozzátennék, hogy ha van két erősítő és az egyik csak unballanced, a másikon van ballanced is, akkor ez még nem mond el semmi a két erősítő minőségéről.
De ha egyazon erősítő rendelkezik ballanced és unballanced kimenettel és van köztük teljesítmény különbség, akkor érdemesebb a ballancedet használni általában.
Jól értem, hogy FIIO FT1 fejesed van? Ahhoz amúgy jár gyárilag is a 4.4-es ballanced kábel nem? Azzal mi a baj?
-
-
stellaz
veterán
válasz
DarthSun #117966 üzenetére
A ballanced kábel előnye nem csak fejes, hanem inkább erősítő függő alapvetően.
Ha az erősítőd olyan, hogy simán csak az unballanced kimenet van leosztva a ballanced kimenetre, akkor tök mindegy milyen kábelt/kimenetet használsz. Általában ez onnan látszik, hogy pontosan ugyanazt a teljesítményt adja le mind a két kimenetről.
Ha viszont ténylegesen van eltérés (pl full ballanced az erősítő felépítése), akkor két előnyöd származhat a ballanced kimenet használatával:
- valamivel vagy éppen sokkal nagyobb teljesítmény: ez fejese válogatja, hogy előny-e vagy sem. Ökölszabály szerint a nagyobb kakaó a jobb, főleg planár fejesek esetében okozhat jelentős eltérést a több erő. Nem azért, mert hangosabb lesz, hanem mert kontrolláltabb az egész hangzás. Aztán ha nagyon könnyen hajtható a fejes, akkor lehet, hogy nem számít érdemben.
- alap hangminőség: eddig nekem az a tapasztalatom, hogy ha mind a kettő van rajta, akkor alapvetően szebben szól a ballanced kimenet a simánál.Összefoglalva: ha az erősítőd ballanced és unballanced kimenetén más-más teljesítményt ad le, akkor jó eséllyel a ballanced kimenet jobban fog szólni a bármilyen fejeseddel, planár esetén pláne.
-
válasz
Zoliee #117965 üzenetére
Ezt említették a hangfalas topikban is. A zavarokat iktatja inkább ki. Hangosabb nem lényeg, az FT1 sokkal nagyobb hangerőre képes, mint a Cloud2/HS50, nem használom ki, levinné a fejem, szolid hangerővel hallgatom.
Inkább az a kérdés, ha csak balanced fejes kimenet van egy adott DACon, az passzol-e az FT1- hez mellékelt kábelhez ?
-
-
válasz
Gzula[HUN] #117956 üzenetére
Hopp, benéztem, látszik hogy nem értek a balanced oldalhoz. Ha mégis meggondolnám magam, és vennék valami jobb fejes erősítőt, gondolom azért van olyan, ami használható az FT1 balanced kábelével
? (nem néztem utána még). Csak az Onyx2 és az Eris között van nálam balanced csatlakozás, az is sima TRS-TRS bal-jobb, tehát elég bő a választék belőle a piacon.
-
Dorien
veterán
válasz
Dorien #117961 üzenetére
Na, ezzel a hibrid párna + iBasso DX170 párosítással meg is van a győztes: a Quad ERA-1 elegánsan lepöckölte a dobogóról a HD580 Precision-t. ~12 év fejhallgatózás után ez nálam most a maximum hangminőség terén, de az asztali láncról (Topping D30 Pro + A30 Pro) is hasonlóan addiktív a hangzás. Teljesen megértem, hogy EMiki6 is megállt nagyjából ezen a szinten: sejthetőleg anyagilag a többszörösét kellene beleölni fejlesztésbe a komolyabb előrelépéshez, holott ennek a hangnak sincs igazából semmi, de semmi hibája vagy gyengesége. Nekem teljesen perfekt.
Turin Brakes - Asleep With The Fireflies (from JackInABox)
Velvet Revolver - Slither (Official Video)
Porcupine Tree - Fear of a Blank Planet (from FoaBP) -
Dorien
veterán
válasz
Dorien #117942 üzenetére
Quad ERA1 update: Eddig tartott a perforált bőrpárna korszak, miután Matt Biondi "Sun" c. albuma nem igazán hozta az elvárt szintet (itt nekem a Final Sonorous IV / VI + Type A párna a mai napig az etalon), gyorsan felpattintottam a hibridet. Érdekes, mert ez a bőrrel ellentétben szimmetrikus kialakítású, nem "angled" fülpárna. A párnacsere kb. a legegyszerűbb megoldás, amivel eddig találkoztam, még talán az AKG K6xx/7xx széria párnacseréje ilyen magától értetődő, meg az 58x/6xx Sennheisereké.
No, ezt az albumot ezzel a párnával kell hallgatni. A frekvencia görbe szépen kisimult, egyszerre minden a helyére került. Érdekes, mert pl. Sting 2CD-s "Greatest Hits" albuma meg mondjuk a Porcupine Tree "Fear of a Blank Planet" c. lemeze sziporkázott a bőrpárnával. Ezzel a hibrid párnával az iBasso DX170 is sokkal nagyobb szinergiában van, szóval egyelőre ez marad rajta. Egyébként nagyon bírom, amikor a nagy, átfogó tesztekben meg értékelésekben csak épp azt az "apróságot" felejtik megemlíteni, hogy mégis melyik k***a fülpárna alapján született a kritika...
Sajnos rengeteg ilyen van.
-
bitrograde
senior tag
válasz
Zoliee #117959 üzenetére
Ebben igazad van, bár a link adhat némi támpontot: ez egy 350 euróba kerülő AT-fejes kábeleként van a linken, vagyis a linkelt kábel kb. fele a fejes árának. Attól most tekintsünk el, hogy ezüst, upgrade, stb. Ezt simán tarthatja bárki soknak, aránytalannak, kérhet ajánlást, stb. Én leírtam, nekem mi jelentett megoldást (bár rossz kábelt linkeltem: nem szimmetrikus, bajonettzáras 2.5 csatlakozókkal), és tették ezt mások is (pl. Openheart, vagy bodz olcsó kábele). Ez rendben is van. Az én (újabb) kirohanásom annak szól, hogy a kedves fórumtárs (ismét) csak érdemi tapasztalat felmutatása nélkül sugalmaz valamit, amiről fogalma sincs (ahogyan nekünk sem: nem tudjuk ugye, hová kerülne, senki nem végzett összehasonlítást, stb.). Csak "könnyen lehet". Ahogyan az is, hogy aki ezt játszi könnyedséggel leírja, egyszerűen alaptalanul, feleslegesen, rosszmájúan, meggondolatlanul, stb. (megfelelő aláhúzandó) teszi mindezt. Hasznot nem tud, akkor kárt minek csinál, ugye.
Megint nem írok ide egy darabig, mert minek. Lehet, (néma hogy miatt itt a vessző: nyelvtannáci is vok) jobban jár vele mindenki. -
Zoliee
senior tag
válasz
bitrograde #117958 üzenetére
Nehéz dolog ez az "ajánlás", kerülöm is szorgosan
Csak maradjunk a konkrét esetnél: lövésünk sincs arról, hogy milyen fejhallgatóhoz keres zsinórt. Na meg mi a lánc, az egyéni preferencia, stb...
Viszont ami meg lett adva, az alapján Bodz ajánlata lehet a nyerő: mégpedig a fh kábel hossza, a színe, a dugók típusa (az is a linkből), meg hogy 72e-nél jelentősen olcsóbb legyen.
A kérdező számára ezek voltak a lényeges paraméterek. -
bitrograde
senior tag
válasz
btraven #117957 üzenetére
Ahogyan az is, hogy a megérkezett kábelnek köze nem lesz a fényképen és a leírásban szereplőhöz.
De 77% leértékelésnek ki tud ellenállni?
Amúgy miből gondolod, hogy a hangminősége jobb lehet, ha már ezt sugalmazod? Személy szerint használsz ilyet? Ismered a másik ajánlottat, amihez képest? Vagy aminek az ára jó, annak az íze is finom?
Tudom, sokan használják és ajánlják az Openheartot. A Hart Audio is rendszeresen akciózik, stb.
De még egyszer, utoljára: mi lenne, ha mindenki csak saját tapasztalatból tenne ajánlásokat, és arról nyilatkozna, amit hallott is? -
válasz
bitrograde #117952 üzenetére
Asse szolid áras, 97 EUR
, annyiért kapni egy belépő fülest kompletten, tartozékokkal. Miből vannak ezek a drága kábelek, a Nemzetközi-űrállomáson készülnek ?
-
bitrograde
senior tag
-
Orbiteric
újonc
Hi. Lehet vásárolni itthon ilyen csatlakozókkal kábelt? Ami sokkal olcsóbb. jó lenne sima fekete stenderd is max 2 méter méretben de inkább 1.2 körül. [link]
-
Gzula[HUN]
addikt
-
sNk77
aktív tag
válasz
Gzula[HUN] #117948 üzenetére
Ez melyik oldal? R70x, ad500x van?
-
Gzula[HUN]
addikt
Fel lett keltve az én érdeklődésem is.
Eddigi infóim alapján sajnos csak TRS, nem lehet hozzá balanced kábelt használni.
-
Dorien
veterán
válasz
Zoliee #117944 üzenetére
A Quad most gondolkodóba ejtett, hogy mire is van igazán szükségem. A HD580 marad az iBasso DX170 szinergia miatt, meg a modded HE400-at sem lenne szívem bagóért eladnom. A többi fejes szerintem lassacskán felkerül apróra...
Mintha azt olvastam volna, hogy Emiki6 vette meg Fericske Quad-ját.
-
Zoliee
senior tag
válasz
Dorien #117942 üzenetére
Én is szemeztem vele sokáig, mivel nagyon kíváncsi voltam a hangjára. Viszont még magamnak sem tudtam indokolni, hogy legyen egy ötödik. Tudom megtartom, ha tetszik.
(bár Btraven a múltkor írt arról, hogy több tucat fejese/fülese van)Először fericske írt róla még évekkel ezelőtt csupa pozitívumot. Neki hasonló ízlése van, mint nekem, de jobb hallása.
Lehet még mindig megvan Neki, de ha jól tudom emiki6 is birtokol egyet.Szóval gratula, egyúttal meg is mentettél egy újabb kiadástól.
És persze várjuk majd a benyomásaid róla. -
Dorien
veterán
válasz
Dorien #117942 üzenetére
No, az már kiderült, hogy inkább az asztali lánc D30 Pro + A30 Pro és D30 Pro + chAMP barátja lesz a Quad, nem az iBasso DX170 DAP-é. Utóbbi csinál egy kis mély- és magas kiemelést, ami a HD580 Precision hangját nagyon dögössé, izgalmassá varázsolja, de a Quadnál már túl sok a jóból... Nem is baj, hordozni úgyis jobb lesz egy olcsóbb fejest.
-
Dorien
veterán
válasz
Zoliee #117924 üzenetére
Gratula!
Örülök, hogy bevált.
A Focal Elegia, HiFiman Ananda, Edition XS, Denon D5200, iBasso SR3, DCA Aeon Open X, Senn. HD660S2 után én is beneveztem egy drágább, komolyabb fejesbe: Quad ERA-1
Jelenleg a perforált bőrpárna van rajta és a Topping D30 Pro + A30 Pro láncról és az iBasso DX170 DAP-ról is fantasztikus a hangja. Szóval a hibriddel egy ideig nem is kísérletezek... A fejpánt tényleg nem kicsi, de az Edition XS fejpántja is kb. ekkora volt, szóval szerintem túl van tolva ez a "kisfejűekről le fog esni" téma. Meg az AliExpress-ről szerezhető hozzá egész olcsón Sundara-stílusú aftermarket fejpánt: [link] A hangjáról egyelőre annyit, hogy hasonlít az iBasso SR3 testes, enyhe V karakterére, de talán még tisztább, még dinamikusabb...
-
Zoliee
senior tag
válasz
Ear001 #117939 üzenetére
Ha jól tudom Tamás (mindig szemből nézve) a bal oldali kimenetet az érzékenyebb fejhallgatóknak szánta.
A jobb oldalt meg én pl a Sennheiser hd650-re hangolva kértem.
Az enyémből teljesen ki lett hagyva az asztali erősítős rész, ezért is ilyen a segge: [kép]".. szivacsot gyakran használják belső rezonanciaák csillapításra, amire alkalmatlan, cserébe viszont öli a magasakat..."
Ezt jó tudni. Lövésem sem volt erről, viszont akkor véletlenül beletalálhattam. Még bent hagytam a 3-ból egyet, majd egyszer kipróbálom anélkül is. -
Ear001
addikt
válasz
Zoliee #117933 üzenetére
Vicces, nálam pont fordítva volt az Ant-on..., de ki tudja már, nálam milyen impedanciákra van belőve a két kimenet. Ja, és a Quantic is jól barátkozott az m1060-al.
Amúgy nem teljesen meglepő, a szivacsot gyakran használják belső rezonanciaák csillapításra, amire alkalmatlan, cserébe viszont öli a magasakat.
-
btraven
őstag
válasz
Zoliee #117936 üzenetére
Nehéz ügy, én Kínából vettem HD555-höz párnát. Szerintem nem olyan mint az eredeti, így 10+ év után megítélve
Viszont az eredeti párnája már úgy ki volt lapulva mint a palacsinta, és volt egy sajátos hangja. Na most az újnak nincs meg ez a bája. Viszont cserébe nem néz úgy ki mintha a kutya szájából szedték volna ki. -
Zoliee
senior tag
válasz
bitrograde #117932 üzenetére
"...elővettem megint a Sennheiser HD540 RG-t, és időközben lemállott a Wang-féle párnáról a műbőr..."
Egyébként beszerezhető még ilyen régebbi fejhallgatóhoz a gyárihoz hasonló karakterű párna?
A múltkori, általad linkelt videó (mérésekről):
-
Zoliee
senior tag
válasz
bitrograde #117934 üzenetére
A HD800s gyári penntacon kábelét szabta át a kacsa-audio.hu egy 6.3-as és 2db 2.5-ös véggel.
Azért a teljes igazsághoz az hozzátartozik, hogy a jelenlegi hangja nem "versenyképes" a HD800s-el, vagy az Arya-val, viszont már szórakoztató, miközben nem idegesít, mint az elején.
Tehát betölti a funkcióját,.Na meg nyitott/zárt, alma/körte, stb...
-
Zoliee
senior tag
válasz
bitrograde #117932 üzenetére
Az utóbbi, csak beszélek bele a világba..
Egyébként hisztis egy picsa ez az m1060c. Egy fejhallgatóval nem "küzdöttem" még ennyit, mint ezzel.
A 2 szivacs kivételével még jobban kijött a különbség a különféle erősítők meghajtása között, illetve gyanítom jót tett neki az r2r dac jövetele is láncban.
Violectric HPA V202-val: nem tetszik a kapott hang
TMP Ant amp bal oldali (kisebb impedenciás) kimenetén: nem rossz...
TMP Ant jobb oldali (magasabb impedenciás fejesekre optimalizált) kimenetén: húúb@meg... ez így is tud zenélni?
És ezen a ponton nem mehetek tovább anélkül, hogy meg ne említsem Gál Tamást (Tompi), akinek egy hatalmas"... Van egy Holo RED-em, azért (is) kérdem..."
Majd jól rákeresek, tudom hogy streamer, de nem ismerem.
I2S na az nincs nekem. -
bitrograde
senior tag
válasz
Zoliee #117930 üzenetére
Aztán megmérted, hogy jobb-e, vagy csak beszélsz világba?
Fura dolog ez: a melegben én is elővettem megint a Sennheiser HD540 RG-t, és időközben lemállott a Wang-féle párnáról a műbőr. Leszedtem teljesen, és most csak a szivacs van a fejemen. Egész kellemes, bár még nem állítottam vissza a Violectricet +6dB előerősítésre, és így kicsit szolidabb a hang. De remek, természetes megszólalása van.
Gratulálok a Cyan2-höz. Az I2S-bemenetét próbáltad esetleg? Van egy Holo RED-em, azért (is) kérdem. -
Zoliee
senior tag
válasz
s4tch #117929 üzenetére
Köszönöm!
Privátban majd megbeszéljük, hogy mikor alkalmas mindkettőnknek.M1060c (ahol most tart a kapcsolatunk)
Egyrészt kényelmes, zárt! (ez nekem nagyon fontos), elég jól izolál, és olyan basszusa van, hogy csak na. Kicsit több a kelleténél, viszont azt nagyon jó minőségben tolja.
Ellenben az a fránya felső-közép és magas hangok, azok nekem nagyon nem bejövősek. A bejáratás!következtében jobb lett, de... nem tudtam hosszan hallgatni, idővel mindig elkezdett idegesíteni, levettem a fejemről.
Szóval az nem lehet, hogy valamire ne tudjam használni, mert eladni nem akarom, mivel érzem benne a "potenciált".
Aztán szétszedtem.
A fa borítás alatt oldalanként 3db különböző átmérőjű szivacs volt, a driver és a szivacsok között meg egy vastag filc.
A teljes külső borítás eltávolítása után belehallgattam. Jóval kevesebb zavaró hangot tapasztaltam.
Közel sem lett tökéletes, de gondoltam "funny" fejesnek jó lesz. Viszont nekem nincs szükségem még egy nyitott fejesre, ezért összeszereltem, oldalanként 2-2 szivacsot kihagyva. [kép]
Képzeljétek jobb lett!!
Most így használom, aztán majd lehet még "eljátszok" ezzel a "hangolási lehetőséggel". -
Zoliee
senior tag
válasz
lapalapa #117926 üzenetére
Dedikált (másra nem használom) Mac Mini M4-en a Roon core.
"... Annak cyan-nak is adj még időt, r2r cuccok sokáig járódnak be.."
Ezt beraktam a láncba, és istenkirály volt azonnal. Nem kicsit, nem mintha, hanem nagyon. Szóval ha ennél is jobban teljesít idővel, hát legyen... -
Zoliee
senior tag
Tegnap megjött [Holo Audio Cyan2] és azóta egyszerűen nem tudok betelni amit ezen a rendszeren a Sennheiser HD800S produkál: [TMP Ant rev.2]
Szóval a nem megfelelően összeválogatott lánc okán nagyon "félre" tudnak menni ezek a tesztek, véleményezések.
(gondolok itt pl a mélyhiányos/magasba húzó/stb hd800s-re)Röviden azért ráhallgattam az Arya-ra is, és megjött annak is egy "másik arca".
-
btraven
őstag
válasz
bitrograde #117920 üzenetére
Jó de mit mond a mérés a hangjáról? Semmit. Hogy ebben több a mély, a másikban meg a magas? Mindig nevetek az ilyen review-kon hogy összehasonlít 2 fejest aztán az a konzekvencia hogy na ebben több a mély. Eleve ha valaki csak ezt nézi, az használjon EQ-t, aztán úgy állítja be mélyet-magasat ahogy akarja.
Egyébként nekem 18 fejhallgatóm van és mindegyikben van mély, magas meg közép. Csal a 19. Geniusban nincs mély mert lefoszlott róla a szivacspárna az évek alatt. -
sNk77
aktív tag
-
Dorien
veterán
válasz
sNk77 #117917 üzenetére
Az AD500X és az AD900X is világosabb hang volt az R70x-nél. Nagyobb térrel is rendelkeztek és nekem ez a szellősebb megszólalás akkoriban sokkal jobban tetszett az R70x szűk terénél. Technikailag az R70x talán a legjobb volt, de az akkori láncom (Starting Point DAC 3 + Sense V1) nagyon a világosabb karakterű nyitott (AKG, ATH, Beyer, HiFiman, stb.) fejesekhez volt optimalizálva. Az AD900X meg a DT880 / 600 ohm valami döbbenet jól szólt ezen a pároson, ütős, feszes mélyekkel, nem szúrós magasokkal. Az R70x meg ugye hangyányit meleg hangú volt, ugyan nem a HD650/6XX szintjén, de az összkép mégsem volt valami izgalmas nekem. Ja meg nekem kényelmetlenül szűk volt a fülpárna, míg az AD500X / 900X fülpárna nem. Ezért is adtam el gyorsan, pár hét után. Az AD900X meg nagyon sokáig megvolt, 3-4 példány is megfordult nálam az évek alatt. Az utolsó már valami 35e Ft-ért sem kellett senkinek, így inkább családon belül elajándékoztam és nagyon örült neki az új gazdája.
-
Polllen
félisten
válasz
bitrograde #117916 üzenetére
Azért egy freki görbe elegendő ahhoz, hogy az ember eldöntse, hogy az a fajta "hangolás" neki való-e vagy sem.
Már ha érti, hogy mit néz, meg mit szeret és azt is elfogadja, hogy különböző fej/fülformákkal ugyanaz a fejes máshogy is tud szólni. -
sNk77
aktív tag
válasz
Dorien #117913 üzenetére
Az volt nekem is, de már idejét sem tudom mikor, 8-9 éve talán. Egyik kedvencem volt, ezért is nézegetem az 50x-et. A jobb oldali fülem kicsit hozzá ért a belső lemezhez, de a hangja kárpótolt. Te, hogy emlékszel az AD500X hogyan szólt hozzá képest? Mélyebb annak a fülpárnája? Mert most egy AD500X-et hallgatok és teljesen rendben van, hang és kényelem szempontjából is.
Nem tudom honnan vette az adatokat, az is lehet csak mérési pontatlanság az 1mm.
-
bitrograde
senior tag
válasz
proci985 #117912 üzenetére
Én meg ha valamit venni szoktam, előtte azért körbejárom több mérés után, hogy mi az ami oké.
Mérés arra szuper, hogy az egyértelmű lehúzást ki lehessen zárni, esetleg segítsen abban, hogy mit érdemes meghallgatni vásárlás előtt vagy merre érdemes indulni.
Hát, erre szerintem pont nem alkalmas a mérés. Tényleg örülnék, ha nem csak írnál, de olvasnál is, és megnéznéd végre azt a fentebb linkelt videót, ahol elmondják, kb. miért.
Mert ez így meddő.
Over and out. -
Gzula[HUN]
addikt
Megjött az Ugreen 5.3 BT adapter. Akit érdekel, a vezeték nélküli fejhallgatós topikban írtam róla pár sort. Szerencsére nem volt mellélövés. Nem egy nagy truváj, de amire akarom használni (elsősorban podcast hallgatás), arra teljesen jó lesz.
-
-
Dorien
veterán
válasz
sNk77 #117906 üzenetére
Original R70x volt nekem. Abba éppenhogy belefért a fülem és ugyanazt a fülpárnát és drivert használja az ATH az R70xa és az R50x esetében is. Nagyfülűek szerintem nyugodtan kihagyhatják. Hangra kellemes volt nagyon az R70x, a semlegesnél egy hangyányit melegebb hang, sohasem bántó magasokkal, de nyitotthoz képest szokatlanul kicsi térrel. A HD600, HD650 is nagyobb térrel rendelkezik.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
bitrograde #117910 üzenetére
A WhatHifi olyan amilyen, a kérdéseiket sem kell elhinni.
így.ASRnél mérnek kvalítatívan is. Amirról lehet tudni, hogy nem hall tökéletesen, de ezzel tisztában is van. Koránál fogva pedig ez sajnos nem annyira meglepő. Analízisnél azért jellemzően a limitációkkal és lehetőségekkel is tisztában vannak, vagy ha nem is, gondolom Te se egyetlen helyről szoktál csak olvasni, ha valamit venni akarnál.
Én meg ha valamit venni szoktam, előtte azért körbejárom több mérés után, hogy mi az ami oké.
Mérés arra szuper, hogy az egyértelmű lehúzást ki lehessen zárni, esetleg segítsen abban, hogy mit érdemes meghallgatni vásárlás előtt vagy merre érdemes indulni.
Kammerer2: HDMI bitperfekt átvitelre és handshaket használ. Vagy átmegy a kép, vagy nem.
Akkor lehet különbség, ha eltérő sebességet tudnak a különböző kábelek, de az meg a specifikáción múlik. Két UItra kábel között nem lesz különbség, ameddig persze átmegy a jel. De ezzel szokás számolni, meg házimozinál ezzel jellemzően mindenki tisztában van.
Ott annyira a leválasztás sem számít, 10m fölötti gyorsabb kábelek szinte kizárólag optikaiak.
-
Kammerer2
tag
Csak hogy félreértés ne essék. A szeriőz klasszikus, rangos redakcióval bíró hifi szaklapok (melyek közé például a What Hi-Fi nagyjából sohase tartozott, de az utóbbi húsz évben különösen nem tartozik) eredendően velejéig tömve van mérésekkel is - természetesen. Amely szakmai sajtótermékek manapság is megengedhetik maguknak, azok manapság is. Bár éppen a minőség és igényesség magas költségei miatt persze jónéhány klasszikus szeriőz hifi szaksajtó bezárta már kapuit az utóbbi évtizedekben - részben mert internetes kontárok az internet segedelmével rengeteg levegőt elszipkáztak a szeriőz orgánumok elől.
Természetesen olyasmire is számtalan teszteredmény van természetesen számtalan méréssel is egybekötve, hogy természetesen különböző HDMI kábelek produkciója is természetesen különbözik, természetesen a színek és a hangok mindenféle tulajdonságai tekintetében - szaturáció, árnyalat... Természetesen.
-
bitrograde
senior tag
válasz
proci985 #117908 üzenetére
Azért csak azt mutatja, mert nem tudod, mennyire vacak mindkettő. Valamit magára adó cég, stb.
Milyen említett felületeken nem mértek? A WhatHifi olyan amilyen, a kérdéseiket sem kell elhinni. De sajnos az ASR is nagyjából ilyen, az általad ismét csak ignorált videóban emlegetett okok miatt. A probléma nem az, hogy nem mérnek, vagy mellőzik a kvalitatív értékelést, hanem hogy a legritkább esetben szembesülnek ezeknek a megközelítéseknek a viszonyával. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
bitrograde #117903 üzenetére
Belenéztem közben a videoba.
Igaza van, jó összefoglaló, de nekem újat nem igazán mond.
Pl ASRnél a SINAD mérés eléggé egyszerűsít. 90 fölötti SINAD otthoni házimozinál is mindegy, mert 30dB noise floorral számolva 120dBig max (burstre) a sub fog felmenni.
Harman görbe sem abszolút, viszont ilyen sokdB random beszakadások attól még problémásak lesznek.
És igen, elnézve a paramétereket kb lehet látni, hogy kinek mi fog tetszeni, ha ismeri saját magát és a preferenciáit. Természetesen ehhez tudni kell megfogalmazni valamennyire precízen, hogy ki mit szeret.
Ha szerinted nincs értelme a pszichoakusztikai rendszer hatását jellemezni méréseken kívül bármivel, akkor valamit súlyosan félreértesz a zenehallgatással kapcsolatban.
Ilyet én egy szóval, sehol nem írtam és sosem volt ez az álláspontom. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
bitrograde #117903 üzenetére
Hosszú távú haszonhoz nem árt, ha a termék maga is jó. A 201 egy 20 euros füles (a 820 meg 2000), nekem ez csak azt mutatja, hogy próbálnak minél szélesebb spektrumot lefedni a termékeikkel.
Az említett felületeken sosem mértek.
Lehet és kell is jellemezni hallgatás után a rendszert, de mérés nélkül felesleges. Igen, mindkét részre szükség van. Csak az a helyzet, hogy aki szokott mérni, az szokott fülelni is.
Konkrét példa, 820 (ha már):
[link] whathifi 5/5, persze, hogy szuper (ők egyébként nem mérnek)
[link] headphones - kell neki EQ. [link] ASR kb ugyanerre jut.Tényleg nem várnék el mást, mint ami TV vagy projektoros oldalaknál alap. Ott is rendes helyeken szokás mérni is a kvalitatít értékelés mellett. Pl projektoroknál a feketeszint tud probléma lenni és elég macerás valós helyzetekre kimérni.
-NoVa-: Ja, Carpenter Brut (és Perturbator) volt a másik, ami az itthoni házimozis rendszernél nekem végül egy mérőmikrofonban végződött. Sajnos Carpenter Brutot még nem láttam élőben, Perturbatoron voltam háromszor is.
-
Digitalis
senior tag
válasz
p_adam #117893 üzenetére
A Sennheiser labor például évekig kísérletezett a berilliummal, sok pénzt és energiát fektettek bele, de sosem voltak vele teljesen megelégedve. Valahol mindig akadt valami gond. Egy mérnökük szerint a berillium hangja nem igazán természetes, és nem passzol a Sennheiserre jellemző természetes hangzásvilághoz sem. Így maradnak továbbra is a saját fejlesztésű polimer membránnál.
-
sNk77
aktív tag
Ezt próbálta már valaki? Nagyon szemezek vele.
-
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #117904 üzenetére
Alap hangszerek jól szólnak rajta, pontos tér, nem zsúfolt, könnyű odafigyelni az apróságokra. Mint zene, nagyon kevés, mint tesztanyag, teljesen jó. Persze ha nem az előnyöket, hanem a hiányosságokat akarja megmutatni az ember, akkor előbb kerül elő a Melt Banana - Candy Gun, vagy Carpenter Brut. Érdekes, ha az nem erőtlen, nem torz, nem bántó és nem részlettelen, akkor az akkusztikus hangszerek dinamikája és textúrázottsága is megy.
-
bitrograde
senior tag
válasz
proci985 #117902 üzenetére
"Normális" gyártónak az az érdeke, hogy minél nagyobb haszonra tegyen szert. A piac "tisztulásának" ehhez semmi köze, sőt. Van, aki szeretne a nevéből élni, a Sennheiser is ilyen, különben soha nem adták volna ki a 201-es meg a 820-ast (és ezt olyan valaki írja, aki a mai napig egy HD540 RG-t (is) hallgat).
Ha szerinted nincs értelme a pszichoakusztikai rendszer hatását jellemezni méréseken kívül bármivel, akkor valamit súlyosan félreértesz a zenehallgatással kapcsolatban. A "szaksajtó" egy részével nem (csak) nyelvi, de őszinteségi problémák vannak/voltak, és ezen a mérések sem sokat segítenek. Belinkelem sokadjára azt a videót, ami amellett próbál érvelni, hogy a két szélsőséges álláspontnak hogyan és miért kellene közelednie egymáshoz, és mi a baj azzal, ha csak a mérésnek hiszünk. Ez kellene legyen a kezdet, bármiféle beszélgetéshez, már ha az lenne itt a cél. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
p_adam #117893 üzenetére
Normális gyártóknak is érdeke, hogy a kuruzslók eltakarodjanak és tisztuljon a piac. Sennheisernek meg azért vannak jó fülesei.
Annak nincs sok értelme, hogy drágább == teltebb, részletezőbb hang, tisztább színpadkép, Diana Krall pedig itt énekel a fülembe. Márpedig a klasszikus hifi "újságok" egy része ezen a szinten mozgott. Persze ez arra jó volt, hogy amikor két HDMI kábel között is felfedezték a szaturáltabb színeket és teltebb hangokat, akkor lehetett az adott felületet ignore listre rakni, a szerzővel és a szerkesztővel együtt.
-NoVa-: ezért szokás freq-response mellé pl torzítást is mérni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest