Hirdetés
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
- Mobil flották
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kapható a strapamobil, aminek kikapcsolása nélkül lehet kicserélni az aksiját
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kedves Fiery!
Egy APC Smart-UPS SUA1500I típusú UPS AIDA64-el történő monitorozásával kapcsolatban szeretném a segítségedet / véleményedet kérni. Egy, november első napjai óta használatban lévő UPS USB portját a napokban bekötöttem egy Windows szerverre, amelyen már futott az AIDA64. Majd ezt követően telepítettem a APS szünetmentesekhez járó APC PowerChute szoftvert, amely az USB porton keresztül UPS monitoring és riasztási funkciókat támogat.
A napokban vettem észre, hogy az APC USB portjának bekötése után az AIDA64 szintén észrevette a csatlakoztatott UPS-t, amelynek úgy megörültem, hogy el is kezdtem AIDA64 WMI-n keresztül más eszközökkel monitorozni
Ez pár napja hiba nélkül tette a dolgát, azonban a mai nap igen furcsa bejegyzéseket találtam a PowerChute naplóbejegyzései között:12/15/16 18:46:18 Communication Established
12/15/16 18:46:18 Monitoring Started
12/15/16 12:39:08 Monitoring Stopped
12/15/16 12:38:58 Insufficient runtime has been detected, PowerChute Business Edition will now start an immediate shutdown.
12/15/16 12:38:55 Battery Replaced
12/15/16 12:38:55 Battery Charge In Range
12/15/16 12:38:55 Overload Solved
12/15/16 12:38:55 Power Restored
12/15/16 12:38:52 Battery Needs Replacing
12/15/16 12:38:54 Shutdown process started
12/15/16 12:38:52 Low Battery
12/15/16 12:38:52 Overload
12/15/16 12:38:52 Power Failed
12/11/16 22:17:39 Communication Established
12/11/16 22:17:39 Monitoring Started
12/11/16 22:15:57 Monitoring Stopped
12/11/16 15:47:16 Communication Established
12/11/16 15:47:16 Monitoring StartedRáadásul az összes, UPS-re kötött eszköz és maga a UPS is kikapcsolt állapotban fogadott a helyszínen. Először arra gondoltam, hogy a bő egy hónapja vásárolt UPS-el lehet valami gond, azután eszembe jutott, hogy jártam az ASUS ATEX + AIDA64 párossal, valamint a HWInfo és ThinkPad fan párossal.
Esetleg elképzelhetőnek tartod azt, hogy az AIDA64 és az APC PowerChute szoftver a UPS USB portján keresztüli lekérdezései összeakadtak valahogy? Az AIDA64 és a PowerChute szolgáltatás párhuzamos futtatása okozhat szerinted ilyen "durva" hibaüzeneteket?
Előre is nagyon köszönöm!
Üdv,
Bélabácsi -
Kedves Fiery, Baltoafarkas!
Köszönöm válaszotokat
Hát azt ugyan egyelőre még nem sikerült megfigyelnem, hogy a terhelés növekedésével hogyan változnak a kérdéses szenzorok értékei, bár a grafikonokon érdekes összefüggés figyelhető meg. Tesztképpen sikerült az AIDA64-et összehoznom a CACTI-val és ez lett az eredmény:
[kép]A CACTI többek közt a következőket méri WMI lekérdezéseken keresztül:
• CPU
• GMCH
• belső HDD
• Temperature #1 és #2
hőmérsékletek.Ez utóbbi kettő az, amit nem ismerünk. Ezek alapján mintha a Graphics and Memory Controller Hub (GMCH)-hoz lenne köze, mert gyanúsan együtt mozognak.
Ha sikerül valamit kinyomoznom ez ügyben, megírom a Fórumba

Üdv,
Bélabácsi -
Kedves Fiery!
Egy apróságban szeretném a segítségedet kérni
Egy Lenovo T61 notebook-on futtatom az AIDA64 Extreme verziót és próbálom kinyomozni, hogy a felismert hőmérséklet szenzorok közül mit jelenthetnek a "Temperature #1" és "Temperature #2"?
Tapasztalataid szerint esetleg erre van valahogy lehetőség, hogy kiderítsük ténylegesen milyen hardver szenzorok értékeit mutatják az említett AIDA szenzorok? Ezen az oldalon próbálok választ keresni, bár egyelőre még nem sok sikerrel.
Előre is nagyon köszönöm!
Üdv,
Bélabácsi -
Értem, köszönöm a segítséget!

Attól tartok ebbe az "osszeakadásba" pont belefutottam a napokban, miközben futott a HWInfo és magára hagytam a masinát. Később vettem észre, hogy a noti egyszer csak kikapcsolt. Visszakapcsolás után az alábbi hibaüzenet került az eseménynaplóba:The system was shut down due to a critical thermal event.
Shutdown Time = 2016-04-24T22:59:13.779858400Z
ACPI Thermal Zone = ACPI\ThermalZone\THM0
_CRT = 400KCRT jelentése: Indicates the temperature at which the operating system will shut down as it simply cannot throttle (passive) or use fans (active) to succeed in cooling these temperatures in time before permanent damage.
Mivel a note több mint egy éve megy a HWInfo-val a háttérben a gép, furcsa hogy csak most jött ez elő de másra nem tudok gondolni. A gép üresjáratban volt, így a közel 100C fokos CPU hőfokot nehezen tudom elképzelni.
Köszönöm még1x a javaslatot, kipróbálom.
Üdv,
-
Kedves Fiery!
Egy apróságban szeretném a segítségedet kérni
A legújabb AIDA 5.70.3827 beta trial verziót próbálgatom egy Lenovo T61 notebook-on, a korábban ezen futó HWInfo szoftverre keresek alternatívát.
A HWInfo kijelezte a notebook CPU ventilátorának fordulatszámát, így ebből gondolom hogy a megfelelő szenzor elérhető és lekérdezhető az "IBM ThinkPad EC" szenzoron keresztül.
Az AIDA esetében azonban úgy látom, hogy a listából ez a szenzor hiányzik.

Tudomásod szerint van esetleg olyan funkció a Stability menüpontban, amely segíthetne ebben?
Előre is nagyon köszönöm a segítséged!

Üdv,
-
-
Kedves Fiery!
Egy apróságban szeretném még a segítségedet kérni: tovább mélyülök az AIDA finomhangolásában és az imént azt vettem észre, hogy az ASUS SaberTooth Z97 Mark 1 alaplapon lévő "CPU_OPT" csatlakozóra között ventilátor nem látható a Sensors fülön, míg az AI Suite-ban megjelenik az aktuális sebessége.
Esetleg van rá valamilyen beállítási lehetőség, hogy a CPU_OPT is megjeleníthető legyen?
Előre is nagyon köszönöm a segítséged!
Üdvözlettel,
-
Kedves Fiery!
Az AIDA SensorPanel-el kapcsolatban lenne egy kérdésem Hozzád.
Kísérletezem a SensorPanel funkcióival és tesztképpen fogtam az alaplapomról egy képet a netről és arra elkezdtem felpakolni custom "gauge" típusú hőmérséklet mérőket. Mivel ezek az objektumok PNG képekből állnak, így az AIDA a SensorPanel frissítésekor minden alkalommal újra felolvassa őket a diskről. Ez azt jelenti, hogy egy 20 darab szenzort tartalmazó Panel 5 másodpercenkénti frissítése és renderelése 6-7%-os CPU tüskéket és folyamatos read I/O-t okoz.
A ProcMon szerint ha jól látom akkor nem csak a hőmérő objektumokat olvassa és frissíti, hanem a háttérképeket is. Mivel ezek statikus képek és sosem változnak, így esetleg megadható valahol, hogy ezeket a képeket ne dolgozza fel újra minden 5 másodpercben?
Mivel ezek a statikus háttérképek méretben elég nagyok, felesleges minden 5 másodperces ciklusban újra feldolgozni őket. Mi a véleményed?A képeket innen töltöttem le.
Már arra is gondoltam, hogy a feldolgozás optimalizálása végett az AIDA SensorPanel képfájljait kiteszem egy pár megás RAMdrive-ra, amelyeket az AIDA elindítása előtt kimásolok a RAMdrive-ra. Bár ez attól tartok nem jelentene kevesebb CPU és I/O műveletet, hiába a többszörös sebességkülönbség az SSD és a RAMdrive között.
Előre is köszönöm!
Üdv,
-
Kedves Fiery!
Köszönöm válaszod, akkor ha jól értem az AIDA64 az ASUS AISuite nélkül is képes minden alaplapi szenzortól lekérdezni?
Tehát nincs olyan szenzor, amelyet nem támogatna az AIDA?
Mintha olvastam volna valami ilyesmit valamelyik fórumban, bár lehet hogy rosszul emlékszem.
Az AI Suite eltávolítása járható út lehet, teszek egy próbát. Talán jobb is, ha a hőmérséklet és venti monitorozást a BIOS végzi, nem pedig egy Windows-os szerviz

Esetleg tudomásod szerint történt változás a 5.60.3700-s verzióhoz képest valamelyik beta verzióban? Érdemes frissíteni a legújabb beta-ra? Bocsánat hogy ennyit kérdezek, de sajnos az AIDA64 weboldalán nem találom a korábbi release notes-okat, csak a legutóbbi verzióhoz tartozó release notes elérhető.
Előre is köszönöm!

Üdv, -
-
Sziasztok!
Egy ASUS SaberTooth Z97 Mark 1 alaplapot használva ismerkedem az AIDA programmal, ezen belül is a SensorPanel-el. A SensorPanel-el kapcsolatban két problémám lenne, amelyben szeretném a segítségeteket és a véleményeteket kérni:
• Ha a SensorPanel engedélyezve van, akkor sajnos Windows 10 x64 alatt bizonyos időközönként random fagyásokat tapasztalok
Youtube zene megáll, egérkurzor mozdulatlan, az OS teljesen meghal - egyedüli megoldás a reset gomb. Vártam rá 5-10 percet, de sajnos nem gyógyult meg. Több mint egy éve megy a gépem a jelenlegi konfigurációval, a fagyások csak akkor tapasztalhatók, ha fut az AIDA SensorPanel. (Alaplapi és nVidia VGA szenzorokat kérdeznék le SensorPanel-en keresztül megjelenítve.)• ASUS alaplap révén a háttérben fut az ASUS AI Suite / Thermal Radar is, miközben az AIDA64 Extreme 5.60.3700 is telepítve van. Így az AIDA64 az "atkexComSvc.exe" Windows szervizt használja a szenzorok lekérdezéséhez. Itt azt vettem észre, hogy néha 20-25%-ra felugrik a szerviz CPU használata és ez kb 10-20 másodpercig tart - bizonyos idő után újra ugyanez. Attól tartok, hogy ez összefüggésben lehet a SensorPanel-es jelenséggel.
Azt szeretném kérdezni, hogy egyedi jelenségről van szó vagy más is találkozott már hasonlóval?
Előre is köszönöm a segítséget!Üdv,
-
Sziasztok!
Egy ASUS SaberTooth Z97 Mark 1 alaplapot használva ismerkedem az AIDA programmal, nagyon ígéretesnek tűnik

Elsősorban a következők miatt tervezem hosszabb távon használni az AIDA64 Extreme programot monitorozási célból:• ASUS kompatibilitás: kicsit utánaolvasva az ASUS alaplapi szenzorok képességeinek és azok lekérdezési lehetőségeinek, hamar összetalálkoztam az ASUS ATKEX protokollal és annak hiányosságaival. Jelenlegi információim szerint úgy tűnik az AIDA64 az egyedüli olyan monitoring szoftver, amelybe implementálták az ASUS ATKEX támogatást. Ez azt jelenti számomra, hogy a más fórumokban javasolt HWInfo és egyéb szoftverek használata bizonyos esetekben nem feltétlen biztonságos ASUS alaplapok esetében. Ez alatt azt értem, hogy ha fut az ASUS AI Suite és közben egy external program megpróbálja kiolvasni a low-level szenzorok értékeit, akkor előfordulhat, hogy tévesen beriaszt valamire, vagyis hibás mérést ad. Tudtommal az AIDA64 programon kívül ezt a hivatalos támogatást más szoftver nem tartalmazza.
• SensorPanel: szerintem hatalmas funkció! Aki ismeri, annak szerintem nem kell magyarázni, miért

• Magyar fejlesztés

A fentiek értelmében az ASUS AI Suite mellett az AIDA64 Extreme is telepítve van, így az AIDA64 az "atkexComSvc.exe" Windows szervizt használja a szenzorok lekérdezéséhez. Működésével alapvetően nincs gondom, de azt vettem észre, hogy néha 20-25%-ra felugrik a szerviz CPU használata és ez kb 10-20 másodpercig tart - bizonyos idő után újra ugyanez. Az ASUS alaplap tulajdonosokat szeretném kérdezni, hogy egyedi jelenségről van szó vagy más is találkozott már hasonlóval?
Előre is köszönöm!
Üdv,
Új hozzászólás Aktív témák
- Meggyi001: A kérdés...
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Linux kezdőknek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mobil flották
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 512GB 5500M macbook garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- STANDARD Setup! Már kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Hát azt ugyan egyelőre még nem sikerült megfigyelnem, hogy a terhelés növekedésével hogyan változnak a kérdéses szenzorok értékei, bár a grafikonokon érdekes összefüggés figyelhető meg. Tesztképpen sikerült az AIDA64-et összehoznom a CACTI-val és ez lett az eredmény:

Mintha olvastam volna valami ilyesmit valamelyik fórumban, bár lehet hogy rosszul emlékszem.