Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- 1 VII Japán
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Egy titkos - eSIM-es - favorit, Moto G34 5G ( ~ 100 EUR)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Honor 500-ak részletesen, minden színben
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rover623
félisten
válasz
HaZsolt
üzenetére
Ejnye-bejnye...

Azért szép a magyar nyelv, mert árnyalt...
A "csalás" szándékos félrevezetést jelent...ugye te sem gondolod, hogy egy piaci termék fejlesztői ilyen rosszindulatúak lennének...
Maradjunk a "tévedés" kifejezésnél...
És még ez sem pontos, mivel valószínűleg csak arról van szó, hogy az általad használt Everest verzió még nem futott a tiedéhez hasonló lapon, ezért a kijelzőmodulok pontos bekalibrálása elmaradt...frissíts a legutolsó bétára.
Ha ezután is eltérnek az Everest és a BIOS által jelzett feszültségértékek, akkor jelezd a fejlesztőknek...a megfelelő segítséggel egyetemben persze (riport file, stb.)...
-
Rover623
félisten
Nem sértődtem meg...csak nem, vagy nehezen felejtek...

Az Everest más és főleg több mint a CPU-z...vagy mint több más, a piacon lévő utility...ha lehet, az Everest-et használom...ha nem, akkor mást...bizonyos esetekben pedig mindig több szoftvert is bevetek...mert "egy mérés, nem mérés", mint azt tudjuk jól...
Szerintem meg, a #1884-ből elég jól "lejön", hogy mi a gond...kizártnak tartom, hogy csak az én környezetemben fordulnak elő ilyen - az említett lapkákkal szerelt - alaplapok...ergo máshol is elő kellett hogy jöjjenek a hiányosságok...ha pedig csak nálam nem működik, akkor meg úgyis én vagyok a hülye...egyetlen lúzer felhasználóra meg felesleges fejleszteni...

-
Rover623
félisten
Á dehogy...a világért nem tartanálak fel benneteket ilyen apró-cseprő problémákkal...meg magamat sem...

Szerencsére a CPU-z tudja amit kell, kitt-katt, két másodperc és már látom is, amit szeretnék...
Csak emlékeztetőül: volt hogy próbáltam segíteni...volt hogy elfogadtad, volt hogy nem...volt hogy hülyére vettél...
Gyalázni sosem gyaláztam a terméketeket, ahol csak tudom, ajánlom...ennyi felhasználói elégedetlenség szvsz bőven belefér... 
-
Rover623
félisten
Gondolkozz...

Azt írtam: Fiery-nek akkor és ott meggyűlt a baja pl. a sorozatszám kiolvasásával...a belinkelt riportban viszont jó a Compaq monitor sorozatszám...akkor ez az ő szoftverének a riportja...?
P.S.:
Egyébként akkor (2000 elején) még nem volt nyilvános az AIDA32... -
Rover623
félisten
Háát...az LCD-k esetében általában 60-75Hz között szokás tartani a képfrissítést...ez afféle ökölszabály. Az esetek nagy részében így van...
A te moncsid EDID rekordjában látható 50-76Hz elég faramuci...210MHz (a byte értékét szorozd meg 10-el...
):
Lenry: aki ezzel foglalkozik, annak nyitott könyv egy ilyen hexa dump...ehhez speciel a VESA szabványt sem kellett elővennem...pedig pár éve már nem űzöm ezt a sportot...

-
Rover623
félisten
Bár megfogadtam, hogy elkerülöm a veled való kontaktust, a felhasználó (és az ártatlan gép) védelmében kénytelen vagyok megszólalni...

NEHOGY BIOS-T FRISSÍTSEN!!!!!
Egy nem teljesen rendben lévő gépen nem csinálunk ilyet!!!!
Nem frissítünk BIOS-t tuningolt gépen, egyértelműen hibás hardverelemmel "terhelt" gépen...
Jelen esetben valószínűleg az I2C felderítés "billentett" át valamit a rendszerben (nem egyedi eset, ugyebár...).
Megzakkanhatott az órajelgenerátor, a firmare HUB, akármi...Amíg nincs teljesen rendben a vas, kifejezetten tilos BIOS-t frissíteni, mivel ha közben történik valami, viheti szervízbe...ha pedig ott kicsit szigorúbbak az átlagnál, ez már fizetős kategória...
Ennyi év tapasztalattal kicsit lehetnél óvatosabb az ötleteiddel...

-
Rover623
félisten
Es egyebkent is nehezen tudom elkepzelni, hogy sikeres szoftver fejlesztesi es forgalmazasi bizniszt vittel, ha ennyire nincs elkepzelesed arrol, mi mozgatja a szalakat ebben a temaban...
Én nem állítottam hogy én "vittem"...részt vettem benne, dolgoztam benne...mert az eredeti felvetésed erről szólt...
Asszem me'g nem dolgoztal szoftver fejlesztesi _es_ forgalmazasi bizniszben...
Aki nem boss, az már nem is ember...?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy te is "csak" a műszaki vonalon vagy, ha jól tévedek...
-
Rover623
félisten
Asszem me'g nem dolgoztal szoftver fejlesztesi _es_ forgalmazasi bizniszben...
Tévedni tetszel...
Csak megundorodtam attól, amit te "szoftver fejlesztesi _es_ forgalmazasi biznisz"-nek nevezel...akinek gyomra van hozzá, csak csinálja...én kerestem magamnak más megélhetési forrást...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A lényeg a lényeg: én csak kérdeztem...jobbító, fejlesztő szándékkal...elég érdekes volt olvasni a(z időnként elég lekezelő) válaszaidat...úgy látszik, nem csak én, de te sem változol...jó dolog a stabilitás...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Rover623
félisten
Gyakorlatilag az összes PDA-ban lévő procit lehet tuningolni...és mindegyikhez vannak progik.
Mindegy, én aztán nem fogok kardoskodni a téma mellett, ha nem akartok, akkor nem csináltok ilyen modult, ennyi...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Rengeteg dologra lenne használható már akkor is, ha csak egy hardver monitorozó és benchmark (esetleg stabilitásteszt) funkciókkal rendelkező progi lenne...azt azért kétlem, hogy rossz reklám lenne nektek, ha a szakírók a ti progitokat használnák cikkírások során.
Megjegyzem, Te vagy a vilagon az elso, aki ilyet kert tolunk, masnak hasonloan fura otlete me'g nem volt (mig Linuxon, UNIX-on, Macen, native Itaniumon futo verziora hetente tobb keres is erkezik). Ez is mutatja azt, hogy milyen oriasi piaca lenne egy PDA-n futo EVEREST-nek
Másképp látom a dolgot...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ez azt mutatja, hogy milyen földhözragadtak is tudnak lenni az emberek...ha van egy jó progi PC-re, akkor én a PDA-mon is megpróbálom első körben azt használni...ráadásul a Mobile Windows platform közelebb van a PC-s Windows-hoz, mint a Unix vagy éppen a Mac...
Én mondjuk (sajnos) más beállításban látom a dolgokat, a piszkos anyagiak nem az első helyen szerepelnek nálam...ha csak néhány darabot adtok el belőle, az is bevétel...a fejlesztők pedig kicsit kihúzhatják a fejüket a homokból, megismerkedhetnek más platformokkal is. -
Rover623
félisten
LOL
Dehogy fogok én neked "bizonyítékokat" mutogatni...ebben a szakmában az új technológiák ismerete, a naprakészség alapkövetelmény...
Úgy látom, te már készülsz a nyugdíjas éveidre...jó neked...
Ellenberger, ha érdekel a dolog, járj utána...elvégre te vagy a fejlesztő...
Javaslom ezt a site-ot: [link]
Es ird le kerlek, hogy megis mi ertelme a benchmarknak... Legalabb annyi ertelme lenne a PDA benchmarknak vagy tuningnak, mint ha a legujabb BMW iDrive-ra akarna valaki telepiteni az EVEREST-et ("Hat megy rajta a Google is...").
Ez pedig kifejezetten megmosolyogtató...
Sok mindent mondhatnék, de csak egy érdekességet említenék: van egy magyar informatikai portál, talán te is ismered, a PROHARDVER!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nos, van ennek egy mobilos szekciója, ahol gyakran tesztelnek mindenféle PDA-t, PNA-t, SmartPhone-t...és képzeld, szegény szerencsétlen tesztelők megpróbálnak mindenféle szedett-vedett benchmarkokat futtatni rajtuk, ki tudja milyen fura indíttatásból...
Talán kérdezd Bog-ot vagy Bocha-t, vajh minek pocsékolják az idejüket ilyesmivel...pláne hogy soxor nem sikerül az összehasonlítás, mivel gondok vannak a szoftverekkel...
P.S.:
Tuningolni pedig sokan tuningolják a PDA-jukat...pl. a Texas procik híresek az alacsony fogyasztásukról és az alacsony számítási teljesítményükről...meghálálják a dinamikus vagy az "application based" tuningot...
-
Rover623
félisten
Kivancsi lennek, pontosan mire hasznalnal egy PDA-n futo EVEREST-et.
Pontosan arra, amire a PC-n...
Én konkrétan semmire, de rengeteg ember viszont igen...és egyre többen használnak PDA-t, "okostelcsit". Piac!Homerseklet es feszultseg figyeles nincs,
Van.benchmarknak nem sok ertelme van,
De van.tuning nincs (tudtommal),
Van.a hardverrol szinte semmilyen es a szoftverekrol sem sok info detektalhato.
Ezt nem kommentálom...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amíg nem próbáltad, szerintem a PC esetében sem tudtad hogy "mi merre, hány méter"... -
Rover623
félisten
Ezen a forumon egyebkent megengedett 2 kulonbozo login hasznalata ugyanazon felhasznalo altal?
Nem megengedett...a másikat ki is tették...
-
Rover623
félisten
Engem aztán nem bántottál meg egy szemernyit sem...

Pláne, hogy a linkelt eredményhez semmi közöm nincs, egy fórumtársunk alaperedménye...
Csak arra szerettelek volna rávezetni, hogy az élet dolgaival kapcsolatban van néhány téves (naiv?) elképzelésed...netán fiatalkorú és/vagy az USA-ban élő vagy...?
-
Rover623
félisten
A DDR memóriák óta az, hogy "xxxMHz-es", nem adja meg egyértelműen, hogy milyen sebességű modulról van szó...

Szerinted nincsen ott 533MHz-es infó, szerintem meg van...és mindkettőnknek igaza van...
Pontosítsd a kérdésedet és máris korrekt választ kapsz...vagy összefuthatsz egy olyan intuitív és segítőkész emberrel mint Fiery...de erre nem alapozhatsz, nem biztos hogy mindig találsz ilyet...
-
Rover623
félisten
Ez normális 1066-os modul esetén?
Igen.533-re vonatkozó időzítések nincsenek.
De vannak.
Miért, szerinted ott milyenek (mire vonatkozóak) vannak?
Továbbá ezeket az értékékeket honnan olvassátok ki?
A modulból vagy a modul azonosítója alapján adatbázisból?
Egyik sem. A memóriamodulon található külön információs chipből (EEPROM).
Ez az amit a köznyelvben igen pongyola módon SPD-nek hívnak. -
Rover623
félisten
1. Kérdés, hogy melyiknek higyjek
Egyiknek se. Ha lenne rá mód, egy hardveres feszültségmérés lenne csak a pontos.
Azért nagy általánosságban elmondható: valószínűleg a BIOS mutatja jól...mindenféle szoftver csak ezután jön.
A Smartguardian azért "harmonizál" a BIOS-al, mert az gyári szoftver...
Az egyéb szoftvereknek gyakran esélyük sincsen a pontos értékek kijelzésére (most az összes monitorozható paraméterre értem ezt, tehát feszültségek, hőmérsékletek, fordulatszámok), mivel ehhez pontosan be kell azonosítaniuk az alaplap típusát, a monitor chip típusát, esetenként a kiegészítő szenzorok típusát...tudniuk kell hogy az adott lapon a monitor IC értékeit milyen osztókkal/szorzókkal kell értelmezniük, stb.
Minél régebbi egy alaplap és/vagy minél elterjedtebb, annál nagyobb az esély rá, hogy a fejlesztők megkapják vagy kitapasztalják ezeket az értékeket.
Ha azt akarod hogy a te lapod esetében is jók legyenek az Everest értékei, akkor küldj egy riportot Fiery-nek (Főmenü / Riport / Riport küldése a Lavalysnak. A küldési ablakban jelöld be a Sensor Debug-ot), a megjegyzésben pedig fejeld meg azzal, hogy az adott pillanatban a SmartGuardian mit mutatott.2. Ennek semmi köze az ITE szenzorhoz. Nem az alaplap méri a VGA kártya paramétereit.
A kártyán vagy van szenzor, vagy nincs.
Ha van, vagy működik, vagy nem...előfordul hogy a VGA BIOS-ában tiltva van.
Ha van és működik, akkor vagy kiolvasható vagy nem...
Ha a programok nem tudják közvetlenül elérni (buta a progi, nem készült még el az adott kártyához/szenzorhoz a szubrutin, vagy csak simán hibásan írták meg), akkor a VGA driveren keresztül próbálják lekérdezni. Itt a szoftverek hibája mellett "besegíthet" még egy rossz driververzió is...
3. már elregélték. Nem kell foglalkozni vele.
-
Rover623
félisten
hogy tudnám megoldani hogy muködjön?
Pl. úgy, hogy megveszed...
A választól és úgy általában a téma feszegetésétől tartózkodj...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A PH!-n (is) tilos a warez (az Alapelveket biztos te is elolvastad, csak már nem emléxel rá
)...itt pedig különösen...
Amúgy: ritka bunkóság (és önveszélyes tájékozatlanság) egy olyan fórumon kérdezni ilyesmit egy progival kapcsolatban, ahol a szoftver vezető fejlesztője moderátor...
-
Rover623
félisten
válasz
Relevance007
üzenetére
Ne a maximumra, hanem minimumra gyúrj...

70 fok fölötti tartós hőmérséklet már nem hasznos egyetlen alkatrész esetén sem...na jó, a VGA-k némelyike kivétel ez alól...
De azt, hogy ott mekkora a meleg a valóságban, semmilyen szoftver nem fogja megmondani neked. Hőmérő (infrás vagy tapintós), BIOS, gyári utility-k, egyéb szoftverek...ez a hitelességi sorrend...

-
Rover623
félisten
válasz
Relevance007
üzenetére
Jó/szerencsés esetben az alaplapodon található DC-DC konverter (az az áramköri rész, ami a proci számára állítja elő a szükséges feszültséget a tápból jövő 3.3/5/12V valamelyikéből) hőmérsékletét.
-
Rover623
félisten
válasz
Relevance007
üzenetére
Nem.
-
Rover623
félisten
válasz
Skeleton01
üzenetére
Derítsd ki...

Nézd meg szépen az alaplapod pofikáját és hasonlítsd össze az MSI weboldalán található (tájékoztató jellegű
) képekkel...
Aztán ha nem az Everest-nek van igaza, közöld az eredményt Fiery-vel, vélhetőleg meg fogja köszönni...
Ha meg igaza volt, akkor tapsold meg...azt is meg fogja köszönni...
Új hozzászólás Aktív témák
- I7 7700K
- Intel Core Ultra 5 235 14-Core (24M Cache, up to 5.00 GHz) LGA1851 OEM PROCESSZOR!
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF F15 FX506HE notebook - i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD nVidia RTX 3050Ti 4GB W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)