Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fiery
veterán
Akkor az Asus hibasan implementalta a WMI interfeszt az alaplapodon
Pont az a lenyege a WMI interfesznek, hogy a 3rd party szoftverek ne babraljanak a szenzorokkal direktben, hanem az alaplap BIOS-an keresztul, magasszintu hivasokkal erjek el a szenzor ertekeket, es igy ne fordulhasson elo, hogy a szenzor regiszterek kozott egyszerre tobb processz babral. -
Fiery
veterán
Igen, pontosan ez a helyzet. A problema csupan az, hogy az Asus olyan szinten tulbonyolitotta a szenzor megoldasokat a ROG alaplapjainal, hogy mar szinte ok sem tudjak, hogyan mukodik az egesz rendszer egyben. Mindig fogtak egy meglevo megoldast, es rahuztak me'g egy reteget. Ahelyett, hogy barmikor megalltak volna, es alapjaiban, nullarol ujragondoltak volna a dolgokat. Ez a kartyavar, amit az utobbi cca. 10 evben epitettek, most kezd rajuk omlani. Meg persze rank is, hiszen a felhasznalok az AIDA64-re mutogatnak, amikor a ventilatorok felporognek
Es joggal, hiszen ha nem monitorozzak az AIDA64 segitsegevel a szenzorokat, akkor nincs baj. A problema az azonban, hogy az AM4-es Asus deszkaknal eljutottunk odaig, hogy mi, a sajat oldalunkrol mar nem tudunk olyan nyakatekert megoldasokat beepiteni, amivel elkerulhetoek lennenek az ilyen osszeakadasok. Erre lett kitalalva a WMI interfesz, ami azonban a ROG hardverek bonyolultsaga miatt rettento nehezen implementalhato az Asus alaplapok BIOS-aiban. Es mivel a ROG az Asusnal a fokusz, elobb a legbonyolultabb deszkaknal oldjak ezt meg, es onnan mennek lefele, a kevesbe bonyolultak iranyaba. Ami valahol tok jo, mert nagy rutint szereznek a BIOS fejlesztok a WMI interfesz behuzalozasaban, csak kozben borzaszto sok ido elmegy a high-end ROG deszkakkal, es az olcsobb, egyszerubb alaplapok tulajdonosai nem kapnak idoben megfelelo, WMI interfeszt is tamogato BIOS frissitest. -
Fiery
veterán
Akkor az Asus valamit elszurt a BIOS-ban, az ACPI WMI interfeszben
A BIOS maga nem ezt az interfeszt hasznalja a H/W Monitor oldalon. Viszont egyes windowsos monitorozo szoftverek (pl. HWiNFO) a WMI-t hasznaljak, es ennelfogva hasonloan helytelen erteket fognak jelezni, mint az AIDA64. Lehetoseg van az Asus WMI interfesz letiltasara (AIDA64 / fomenu / Fajl / Beallitasok / Stabilitas / Asus WMI erzekelo tamogatas), es ugyanazt az alacsonyszintu szenzor elerest hasznalni, amit a BIOS (ill. amit a nem-AM4 foglalatu Asus alaplapoknal is hasznalunk), azonban az mas szempontbol fog problemat okozni, ugyanis osszeakad a BIOS bizonyos hivasaival. A tokeletes megoldas az lenne, ha minden AM4 foglalatu alaplapjanal az Asus _helyesen_ implementalna a WMI interfeszt, de ez eleg nagy melo, es borzaszto lassan haladnak vele. -
Fiery
veterán
Ez igy nem eleg konkret. Egy alaplapon van chipset, szenzor chip(ek), RAM modulok, stb. Kulon modul biztositja az AIDA64-ben a chipset infot, kulon modul foglalkozik a szenzorokkal, es kulon modul tamogatja az SPD chipeket (RAM modulok). Egy teljes erteku alaplap tamogatashoz ezeken felul egyedi megoldasok is kellenek, pl. a szenzor chipek amugy szabvanyos regisztereinek egyedi kiosztasat kulon be kell raknunk sok alaplap eseteben. Eleg komplex melo, de igyekszunk ezeket ugy megtenni, hogy a legtobbszor az alaplap piaci rajtjat megelozoen mar minden flottul be legyen allitgatva.
-
Fiery
veterán
Jelen allas szerint ugy nez ki, hogy:
- Zen: K17.0 (Summit Ridge, Threadripper, Naples, Snowy Owl), K17.1 (Raven Ridge), K17.2 (Raven Ridge-bol lefelezett APU, kb. ahogy a Stoney Ridge = felezett Bristol Ridge), 14 nm
- Zen+: K17.0 (Pinnacle Ridge, Threadripper+), 12 nm
- Zen 2: K17.3 (Starship es a tobbiek), 7 nm
- Zen 3: K18.x, 7 nmDe ez mindegy is, hiszen nem attol lesz egy architektura jo vagy rossz, hogy az -- egyebkent nem tul relevans -- CPU csaladot leptetik-e eggyel vagy marad ugyanaz, mint az elozonel.
Megj.: Nem eliras a K17.0 a Zen es Zen+-nal. Ugyanigy osztozott a K15.0-n a Zambezi es a Vishera is anno.
Megj.#2: A listaban nem szerepel a Raven Ridge 7 nanos, Zen 2 alapu utodmodellje. Az még erosen fejlesztes alatt all, nincs még vegleges specifikacioja.
-
lacam
aktív tag
4hónapja volt Albacomp-ban...ez megérne egy OFF-ot....

Megvettem tavaly decemberben, márciusban elkezdett iszonyatosan zúgni a hűtőventi...Albacomphoz be (Szfvár), ott mondták hogy megrendelik a cserealkatrészt...én elhoztam a gépet, mert a zúgáson kívül nem volt baja. Ők mondták, majd értesítneek..persze nem értesítettek. 1.5hónap múlva rájuk telefonáltam, válasz: még jön az alkatrész, hívjam vissza 1hét múlva..megtettem, visszahívtam őket erre közlik, hogy rossz ventit rendeltek meg, nem a gépemhez való érkezett...namonodm, gratula! 3hétre rá végre megérkezett a cucc...gépet be, 1óra alatt kicserélték.
Nem volt gond az Albacomp-al, csak az idő....

Ezt már szették szét, pont a hűtést babrálták....de régen is ilyen volt, most is ilyen....még garis a cucc...megcimkézett, plombált cucc.....Albacomp ha gyorsan megnézné, talán.
Üdv
-
Fiery
veterán
Beszeltunk a CoreTemp keszitojevel, de elegge osszevisszasagokat mondott
Ami biztosnak latszik: a Brisbane magos procikon ez a trukk valoban segit, bar nem vagyok rola meggyozodve, hogy a core dioda hardveres hibaja valoban olyan egyszeruen definialhato, hogy 21 fokot csal minden esetben. Inkabb azt tudom elkepzelni, hogy atlagban ennyit teved.Mindenesetre a kov. EVEREST betaban a Brisbane magos procik eseteben mi is hozza fogunk adni 21 fokot a mért maghomersekletekhez. Nem valami tudomanyos megoldas, de a jo ugy erdekeben hajlandoak vagyunk nemi kompromisszumra

-
AtHoS
nagyúr
Örvendetes hír

Sajnos ez az új verzió sem mutatja az Asus P5K Premium lapom memória feszültségét

Sőt az érzékelő részen a feszültségeknél már csak a CPU fesz látható. 4.6-ra visszaváltva szintén eltűntek az adatok. No asszem újraindítom a wint, hátha a friss telepítés kavart be
-
-
-
Fiery
veterán
-
s200
tag
Köszi. De nem keresem, mert nekem megfelelt az is, amiben a serial volt.

Amúgy hiába is keresném a Lavalys-es "hivatalos" bétákat, mert:
1. nem lehet tudni, melyil build lesz a következő ami kikerül, ráadásul a tömörített file nevében mindig van egy ellenőrző karaktersorozat.
2. a http://www.lavalys.com:8081/beta folder nem publikus, tehát nem böngészhető.
3. a keresőmotorok nem "jegyzik". -
finest
addikt
Nekem nem a telepítős változat van meg, hanem a kicsomagolós. Érdekes, h a rendszerstabilitás teszt belassul időnként és nem másodpercenként lép a mutató, hanem 2-3 másodpercenként ugrálva. Mostanában szívok az Nvidia driverrel is, lehet az okozza, de alapórajelen is így "ugrál".
-
Fiery
veterán
A PhotoWorxx 2D kepen (BMP) vegez muveleteket. A felhasznalt BMP X/Y mereteit atvarialtuk a v4.50-ben, ezert lehet, hogy teljesen masok az eredmenyek.
De ahogy irja is az EVEREST minden benchmark futtatasa kozben: a kulonbozo EVEREST verziok altal kapott eredmenyeket nem lehet osszevetni.
-
hardzsi2
aktív tag
...és a hivatalos sajtóközlemény
egyelőre csak angolul 
-
tzsolesz
nagyúr
Rendben van. Ha abszolút, még csak egy kicsit sem vesz el a teljesítményből akkor nem gáz, de azé ez idegesítő egy kicsit. De inkább az hogy nem engedi kikapcsolni, illetve hát nincs rá lehetődés a biosban. Ez is érdekes szerintem.
Ja és nagyon szépen köszönöm a segítséged. Végül is jól sejtettem, a kérdést azért raktam fel, mert szerintem kikapcsoltam, de úgy látom mégsem.
-
tzsolesz
nagyúr
Köszönöm. De inkább alaplap csere lesz, nem tetszik ez nekem, és mi az legalább a pro street-el kell elindítanom, hogy a proci normálisan menjen? Mappa tallózáskor, meg egyéb műveleteknél is szükségem a procim teljesítményére, nekem nem 2.4 Ghz-es, hanem 3.2 Ghz-es procim van, és nekem ne mondja meg egy szar alapalap hogy az mennyi áramot egyen.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Becsszó, még mindig készül a Half-Life 3!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Nintendo Switch 2
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Formula-1
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Minden, ami hőszivattyú
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963, 100% Akkumulátor
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Creality Nebula Camera
- Death Stranding Director s Cut
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Pont az a lenyege a WMI interfesznek, hogy a 3rd party szoftverek ne babraljanak a szenzorokkal direktben, hanem az alaplap BIOS-an keresztul, magasszintu hivasokkal erjek el a szenzor ertekeket, es igy ne fordulhasson elo, hogy a szenzor regiszterek kozott egyszerre tobb processz babral.

)

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)