Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
gekko84
csendes tag
Kérésednek megfelelően az érzékelő oldal teljes tartalma:
Érzékelő tulajdonságai:
Érzékelő típusa ITE IT8718F (ISA 228h)
GPU érzékelő típusa Diode (NV-Diode)
Burkolatba behatolás történt NemHőmérsékletek:
Alaplap 34 °C (93 °F)
CPU 80 °C (176 °F)
1. CPU / 1. mag 31 °C (88 °F)
1. CPU / 2. mag 44 °C (111 °F)
Aux 33 °C (91 °F)
GPU dióda 46 °C (115 °F)Hűtőventilátorok:
CPU 1979 RPMFeszültség értékek:
CPU mag 1.31 V
+2.5 V 1.94 V
+3.3 V 3.33 V
+5 V 5.13 V
+12 V 12.22 V
+5 V készenléti 5.56 V
VBAT telep 3.07 V
Debug Info F 0155 FFFF FFFF 0000 0000
Debug Info T 33 34 80
Debug Info V 52 79 D0 BF BF C8 FF (7F)A CPU-nál látszik, hogy 80-fokot ír, ekkor BIOS-ban 42 volt a mért érték.
Köszi a segítséget!
-
finest
addikt
Alapórajelen is annyira belassul tőle a gép, h nem tudom leállítani a tesztet, percekig kell várnom mire valami történik, néha kifagy, de a teszten a számláló és a grafikonok így is akadnak néha 2-3 esetleg 4 másodpercig is.
Valszeg nem az SP3 okozza, mert ma clean installt csináltam SP2-vel, csak véletlen egybeesés lehetett, vagy az SP3 hozott ki valami hardverhibát.

-
Fiery
veterán
válasz
petyuska74
üzenetére
Ha a memoria orajelere gondolsz, akkor Alaplap / Alaplap vagy Szamitogep / Tulhajtas oldal.
-
Fiery
veterán
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
Az Erzekelo oldalon nem valoszinu (sot, kizart) hogy megjelent volna a DIMM feszultseg, az alaplapod ugyanis nem mer ilyen feszultseget. Ha esetleg az SPD oldalra gondolsz, vagyis hogy ott a regi modulod eseteben megjelent az EPP (Enhanced Performance Profiles) profil, akkor lehet, hogy az uj modulod mar nem tamogatja az EPP-t.
-
finest
addikt
Letöltöttem az Everest 4.5 telepítős verzióját, a rendszerstabilitás tesztnél a stress system memory résznél hamar kiakad. Mi lehet a baj? Miért nem hasal el a Memtest98, ami több mint 3 passon át hibátlanul ment ma is és az Orthos sem?
-
_ATi_1
senior tag
válasz
petyuska74
üzenetére
Van egy olyan menüpont, hogy sebesség.
Ezen belül van Memória írás/olvasás/késleltetés...stb. A frissítés gombra kattintva leméri a sebességet.
-
gekko84
csendes tag
Sziasztok, lenne egy olyan kérdésem, hogy vettem egy Gigabyte Ga-MA74GM-S2H alaplapot és egy X2 4400+ procit, gyári hűtéssel, és az Everest (és nem csak az Everest) a hőmérsékletére 85 fokot ír! Eközben BIOS-ban 45 fokot jelez. Minden más érték helyesen jelenik meg (alaplap, gpu, winyók hőmérsékletei), de ez az egy nem. Tapintásra a borda langyos, rendesen felfekszik a procin, szinte kizárt, hogy 80 fok felett lenne. Mitől lehet ez? Vista 32-t használok és Brisbane magos a proci. Haveromnak is egy Brisbane magos van, az 4000+, ott helyesek az értékek. Elképzelhető, hogy az alaplap szenzorja lenne hibás? Ez mondjuk furcsa lenne, mert BIOS-ban megjelenik a helyes érték...
Aki tud valamit erről írjon legyen kedves, előre is köszönöm! 
-
_ATi_1
senior tag
válasz
petyuska74
üzenetére
Alaplap/Lapkakészlet

-
finest
addikt
Nekem nem a telepítős változat van meg, hanem a kicsomagolós. Érdekes, h a rendszerstabilitás teszt belassul időnként és nem másodpercenként lép a mutató, hanem 2-3 másodpercenként ugrálva. Mostanában szívok az Nvidia driverrel is, lehet az okozza, de alapórajelen is így "ugrál".
-
petyuska74
tag
sziasztok!
azt szeretném kérdezni, hogy az everest pontosan melyik menüpontban mutatja meg a memória sebrsségét, időzítését? (4.5ös-ben).
köszi
üdv -
finest
addikt
Ma feltelepítettem az SP3-at, a 4.5-ös Everest azóta a rendszerstabilitás teszt első pár pillanatában hardverhibát jelez, a régebbi 4.1 viszont nem. Az Orthos vidáman futott egy órát.
Szerintetek? Az SP3 azért gyanús, mert tegnap még minden további nélkül ment a teszt. -
Fiery
veterán
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
Ugyanaz az alaplap? Milyen alaplaprol van szo, milyen memoriad volt elotte?
-
LALA_kiraly
őstag
Egy furcsaság. Az eddigi konfigom kiírta a ram feszültséget. Most kipróbáltam egy OCZ párt, és nem írja. Mi lehet a baj?

-
-
AttyVin
aktív tag
Kedves Fórumozók!
Most tértem át az Everest legújabb változatára (4.50). Tetszik, hogy van lehetőség a fontos adatok megjelenítésére (CPU hőmérséklet, órajel, stb.).
A kérdésem, hogyan kell beállítani - ha lehet - hogy csak az érzékelők látszanak az Everest futtatása nélkül, mint például a SpeedFan-nál?Ha már volt róla szó, bocs az ismétlésért.
-
Diego2002
tag
Sziasztok, régóta használom Everestet pl. hőmérsékletek tájékozódására.
Most is azt szerettem volna megnézni, de az Érzékelő résznél semmit nem ír ki. Az ég világon...
Sztem még tegnap is néztem, és jó volt. 2 dolgot csináltam kb. jelentőset (de ezek hogy is befolyásolhatják...):
1. Távoli asztali kapcsolat miatt kicsit updateltem a windows-t, nevezetesen a termsrv.dll-t.
(Ami amúgy a Terminálkiszolgáló szolgáltatás).2. Kivettem rack-ből a vinyót (amire gyanakszom, hogy bibis), és fix-re betettem a házba.
Ennyi. Miért nem mutatja a hőmérsékeleteket?
-
L4rs
tag
Mármint mi normális? Az, hogy rendelek egy processzort, és mást adnak helyette?
A hőmérskletekkel nem volt bajom, több programmal is próbálkoztam, mind 30°C körül volt terheletlenül, 40°C körül terhelve, és 50°C körül huzamosabban, fél napokat használva 90-100%-on.
Szerintem ez egész jó. (hűtőm: Cooler Master Aero 7 Lite (Alu) 2500rpm-en használva, dúrván meleg napokon 3000 rpm körül, csak akkor meg olyan hangos, mint egy hajtómű (sajnos dB adatokkal nem tudok szolgálni))sátáni egy hozzászólás
, muhahahahah -
L4rs
tag
Igen, igen, igen.
Annak látja. Ez azt jelentheti, hogy tényleg L2: 512k, és tényleg Barton?
Hála Istennek ilyen is történik, hogy pozitív irányban verik át az embert. -
L4rs
tag
Szevasztok
Van egy négy éves AMD Athlon XP 2600+os processzorom, amit Thoroughbred magosként vettem, viszont az Everest szerint Barton magos. Hogy lehet ez? A bios nem írja milyen.
És van még egy dolog, hogy az L2 cachenek is csak 256k-nak kellene lenni, viszon az Everest 512k-nek látja. A Barton magos CPU-k tényleg 512-esek, lehet, hogy átvertek, vagy a program a hibás?
A válaszokat előre is köszönöm. -
Oraculus
tag
Sziasztok!
Az Everesten (4.50.1330) azt látom, hogy a proci magoknak állandoán 15-20 fók különbség van köztük (akár netezek, akár játszok).
Ez normális? -
A6ON
csendes tag
Nekem a 4.50 nem mutassa ki a proci órajelét és most itt a baj a proci vagy az everest?

-
mad1
veterán
memori olvasasnal jo az a 9470 pont

-
smog86
senior tag
Láttam egy ilyen verziót: 4.50.1352b de a hivatalosról még csak 4.50.1330 töltődik le...akkor ez hogy van?

[ Módosította: Thrawn ]
-
t-bali3
senior tag
Sziasztok a GPU dióda hőfoka az a videókártyáé?
-
xardas
tag
Hi!
Én csak annyit szeretnék hogy hyperTX2-m van qfannal, M2N-e az alaplap.és igy h le szabályozva elég érdekes értéket add az EVEREST(0-33176 RPM). bár nem csak ez hanem minden más progi ami méri, szoval gyanítom itt lesz a bibi. a problémával régóta szemezgetek de nem zavaró, csak mint apró érdekességként gondolom meg említem.
további jó munkát! -
yodee_
őstag
szeva! éppen próbálom kihajtani az új gépen belét, és szeretném megkérdezni hogy az everestben találhaó stability test elég e hozzá?! köszi a válaszokat.
-
efi99
őstag
Az Everest volt a hunyó. 1339 beta kerülendő. Hogy melyik alkatrészre volt allergiás nem tudom (VGA-ra gondolnék), mindenesetre még nem tapasztaltam olyat az elmúlt 10 évben, hogy SW úgy megfektesse a Win-t (konnektor-kihúz effektus), hogy még a win se veszi észre utólag.
-
Fiery
veterán
válasz
SenorGrande
üzenetére
Az Asus P5B, P5E es P5K lapoknal elofordul ilyesmi, de me'g nem tudtuk kideriteni, hogy miert van ez. Dolgozunk a teman mindenesetre

-
Thrawn
félisten
válasz
HarryPotter
üzenetére
Így van, mindkettő fent van.
-
Thrawn
félisten
válasz
HarryPotter
üzenetére
Nem írja felül, két külön téma.
Én szoktam frissíteni a DX9c-t ha jön ki újabb. -
Thrawn
félisten
válasz
HarryPotter
üzenetére
Csak egy van.
Nincs mit Potter!
-
HarryPotter
őstag
everest szerint dx10 van a gépemen, de azt nem mondja, hogy melyik dx10. vagy csak egy van??
-
SenorGrande
senior tag
Haliho.
Nem igazán használom az Everestet, mert érdekes dolgokat tapasztaltam.
Kis idő után a cpu hőmérséklet fölugrott 80°C-ra (ekkor a procihűtő maxon kezdett pörögni), míg magonként az eredeti 40 ± 1-2°C-ot írt!
Olyan is történt, hogy a Pc Probe II cpu-ra 218, alaplapra 146°C-ot mutatott, mikor Everest futott. Ha együtt futnak, összeakadnak, de ha csak az Everest fut, akkor is érdekes dolgokat ír. Ezt mi okozhatja? Volt már ilyen "panasz"?
Most ugyan húzva van a gép, de alapon is csinált ilyeneket.
P5B Deluxe - 1226 bios, E6300 - 2800Mhz, AC Freezer7 Pro, Everest 4.50.1330, Pc Probe II 1.04.19. -
efi99
őstag
Sziasztok.
A gépem magától kikapcsol időnként (részletek itt:http://prohardver.hu/tema/gigabyte_ga-ma770-ds3/hsz_486-486.html)
Éjjel lehúztam a külső usb-ket, levettem az oldalfalat (de egyébként szó nem volt túlmelegedésről), hogy lássam a ventiket és..nem futtattam az Everestet( 4.50.1339 beta.)
Egy olyan verzióm van, amit nem kellett installálni, csak futtatni a könyvtárból, de egyébként mindent beállítgattam benne.
Igaz nem volt dolga, de reggelig szépen ment a gép. Vissza minden és Everest is futtatva, de 2 perc után, megint, mint amit a konnektorból kihúztak. Most megint nem futtatom. igen erősen gyanakodom az Everestre. Tapasznyalt már valaki hasonlót? -
Sz.Miki
őstag
Hello
Adott egy 6400+ Processor és egy CoolerMaster Hyper TX 2 hűtő, amikor elindítok egy Everest rendszerstabilitás tesztet, akkor a Core 1 az felmegy 64C-ig a Core 2 az 55C, és a CPU szintén 55C, a gond az hogy megy egy darabig a teszt és kb 10 perc után a gép egyszerüen kikapcsol! Ez tulmelegedésre utal, vagy máshol van a probléma? a Biosban 70C van beállítva küszöbértéknek, de szerintem a processor kapcsolja le magát..
Everest Legújabb verióját használom 4.50 1340beta, mivel az előző 4.20 verziónál a CPU hőmérséklet állandóan 84C volt

-
Ottoka
őstag
Hali. 4.50-es verzió ismeri az nforce790i lapokat?
-
Fiery
veterán
A PhotoWorxx 2D kepen (BMP) vegez muveleteket. A felhasznalt BMP X/Y mereteit atvarialtuk a v4.50-ben, ezert lehet, hogy teljesen masok az eredmenyek.
De ahogy irja is az EVEREST minden benchmark futtatasa kozben: a kulonbozo EVEREST verziok altal kapott eredmenyeket nem lehet osszevetni.
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Hogy tudnám beállítani hogy az osd a játék közben is menjen ne csaka desktopon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Óvodások homokozója
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Formula-1
- További aktív témák...
- Intel Core i7-9700 Processor, 12M Cache, 4.70 GHz
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5800X3D + ASUS ROG STRIX B550-A + Corsair DOMINATOR PLATINUM 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz
- Eladó i7 7700
- OUKITEL G1 Mobiltelefon 24/256Gb dupla sim
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A legjobb, ha nem csinalsz mellette semmit, csak hagyod futni 12 oraig legalabb.

Aki tud valamit erről írjon legyen kedves, előre is köszönöm!

, muhahahahah