Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
Új hozzászólás Aktív témák
-
smog86
senior tag
Helló!
Mikor lesz új verzió? 1300 béta után már jöhetne.
Vagy majd 10000 után? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Fiery
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Kuldj kerlek valamelyik benchmark oldalrol egy teljes screen shot-ot (emailben, uusi KUKAC freemail.hu), miutan futtattad a benchmarkot es 0-t adott eredmenynek.
Az EVEREST aktualis betajanak mappajaban ugye van EVEREST_BENCH.DLL fajl Nalad? Ha van, akkor mekkora a fajlmerete?
-
tlac
nagyúr
linux alatt nem tudom, hogy van megoldva, de a vinyók hőmérsékletei folyamatosan ki vannak rakva a tálcára (hddtemp)
és most a smart megnézése alatt sem akadt meg a zene (smartctl)szerintem olyan megoldás kellene, hogy nem közvetlenül a vinyóval kommunikálni, hanem azzal a driverrel mint, amikor nincs raid
(alaplapi raid-ről beszélek, az meg gyakorlatilag szofveres)
-
Fiery
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Koszi! Akkor valami mas trukk lesz. Kutatunk tovabb

-
-
Fiery
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Itt az uj EVEREST beta verzio --> [link]
De sajnos attol tartok, a mostani megoldas sem lesz jo a gepeden, ugyanis ugy tunik, hogy a BIOS-ban nem jo ertek van letarolva a memoria PLL kristaly orajele kapcsan. Egyelore fogalmunk sincs, a ForceWare driver honnan veszi a helyes orajelet, de mar az is furcsa, hogy teljesen mas memoria PLL ertekek vannak programozva a gepeden, mint egy 8800M GTX chipes notebookon -- pedig a memoria orajel mindket esetben 800 MHz kellene, hogy legyen...
-
Fiery
veterán
A helyzet az, hogy elviekben lehetseges lenne a vinyokkal kozvetlenul kommunikalni, csak epp az 2 "apro" problemat vet fel: egyreszrol az ilyen kommunikacio csak realtime prioritassal mukodhet, emiatt minden SMART info kiolvasaskor megakadna a kurzor es a lejatszott audio, video vagy 3D jatek; masreszrol pedig az ilyen direkt vinyo eleres Windows alatt nagyon veszelyes. Pl. a HWiNFO32 csinal ilyet, de le is fagyasztja a gepet idonkent emiatt

-
-
Fiery
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Sajnos nincs tobb otletem
Javitjuk a hibat, ahogy tudjuk, csinalunk me'g nehany tesztet, aztan remelhetoleg jol fog mukodni a gepeden is 
-
-
Fiery
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Azt hiszem, mar van sejtesunk arra, mikepp lehet fixalni ezt a hibat
Viszont a video BIOS dumpod valami oknal fogva nem sikerult jol... Probald meg ujrainditani a gepedet, es keszits egyet ujra kerlek. Csak akkor kuldd el az ujat emailben, ha a mentett video BIOS dump fajl neve nem "vgabios.dmp". Koszi elore is! -
Fiery
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Koszi!

-
-
-
Fiery
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Tegyel me'g meg annyit kerlek, hogy jobb gombot nyomsz az EVEREST ablakanak also szelenel (a statuszsoron) --> Video Debug --> nVIDIA GPU Registers. Mentsd el egy TXT fajlba az eredmenyt, majd ugyanott jobb gomb --> Video Debug --> Video BIOS Dump, ezt is mentsd el fajlba.
Majd a 2 fajlt kuldd el nekem emailben az uusi KUKAC freemail.hu cimre. Ezek a dumpok talan segitenek abban, hogy kitalaljuk, mi lehet a gubanc a memoria kristaly korul...
-
Fiery
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Valami miatt a GPU-dnal a memoria PLL is 25 MHz-es kristalyt hasznal, a standard 27 MHz-es helyett. Egyelore nem tudtunk me'g rajonni arra, mikepp lehetne megallapitani, hogy milyen kristalyt hasznalnak a G84, G86, G92 es G94 chipek. Egyelore csak annyi biztos, hogy a GPU es a shader orajelekhez a G84M, G86M, G92M es G94 chipek 25 MHz-et hasznalnak. G92M-bol a GTX verziobol eddig csak 27 MHz-es memoria PLL-t lattunk, de a Tied furcsamod 25 MHz-eset hasznal. Igyekszunk javitani ezt, de egyelore a sotetben tapogatozunk csupan

A PCI Express verzioszam furcsasag oka eleg egyszeru: az alaplapi chipseted csak PCI-E 1.0-t tamogat, mig a videochip 2.0-t. A Lapkakeszlet oldalon igy a PCI-E portoknal 1.0 szerepel, mig a GPU oldalon a videochip kepessegeinel 2.0.
-
[ PCI Express 2.0 x16: nVIDIA GeForce 8800M GTS ]
Grafikus processzor tulajdonságai:
Videokártya nVIDIA GeForce 8800M GTS
GPU kódneve G92M
PCI eszköz 10DE-0609 / 107B-0690 (Rev A2)
Tranzisztorok száma 754 millió
Gyártási technológia 65 nm
Busz típusa PCI Express 2.0 x16 @ x16
Memória mérete 512 MB
GPU órajele (Geometric Domain) 500 MHz
GPU órajele (Shader Domain) 1250 MHz
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 16
TMU futószalagonként 1
Egységesített (unified) árnyalók 64 (v4.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v10
Pixel kitöltési sebesség 8000 MPixel/mp
Texel kitöltési sebesség [ TRIAL VERSION ]Memóriabusz tulajdonságai:
Busz típusa GDDR3
Busz szélessége 256 bit
Valódi órajel 864 MHz (DDR)
Effektív órajel 1728 MHz
Sávszélesség [ TRIAL VERSION ]nVIDIA ForceWare Clocks:
Level #1 GPU: 200 MHz, Árnyaló: 400 MHz, Memória: 100 MHz
Level #2 GPU: 275 MHz, Árnyaló: 550 MHz, Memória: 301 MHz
Level #3 GPU: 383 MHz, Árnyaló: 767 MHz, Memória: 301 MHz
Level #4 GPU: 500 MHz, Árnyaló: 1250 MHz, Memória: 799 MHzGrafikus processzor gyártó:
Cégnév NVIDIA Corporation
Termék információ http://www.nvidia.com/page/products.html
Illesztőprogram letöltés http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp
Illesztőprogram frissítés http://driveragent.com?ref=59A másik dolog, hogy a "Lapkakészlet"-nél ezt írja: "PCI-E 1.0 x16 port #2 Használatban @ x16 (nVIDIA GeForce 8800M GTS Video Adapter)", azonban mint ahogy te is láthatod, a GPU résznél azt írja, hogy "Busz típusa PCI Express 2.0 x16 @ x16", most akkor hogz is van ez?

-
Fiery
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Kezdem elvesziteni a fonalat
A fentebb linkelt legujabb betaval a GPU oldal teljes tartalmat copy-paste-eld ide be a topicba kerlek, hogy lassam, hogy nez ki jelenleg az osszes kijelzett orajel. -
-
shteer
titán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
nekem az asztalira is 754-et ír
valószínűleg lesz javítva az újabb verzióban -
Fiery
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
A tranzisztorok szama szerintunk 754 millio az asztali es a mobil G92 chipekben is

A tobbi problemadra elvileg megoldast nyujt a legujabb EVEREST beta --> [link]
-
Sziasztok!
Leszedtem a legújabb végleges változatot az Everest Ultimate Edition-ból, azonban az valamiért nem ismerte fel a VGA-mat (szürke volt a megjelenítés/GPU mező). Ezért leszedtem a legújabb (tudtommal) bétát, a 4.20.1285-ot, ami már felismeri a VGA-mat, azonban attól tartok, hogy pontatlanul...néhány példa:
-a VGA memória órajelét 864Mhz-nek ismeri fel, pedig csak 800Mhz-en megy
-nVIDIA Forceware clocks-nál ez az adat kicsit gyanús: Performance 3D GPU: 383 MHz, Árnyaló: 767 MHz, Memória: 301 MHz
-Tranzisztorok száma 754 millió-t ír...az asztali 8800GT-ben is "csak" 734 millió van...A GPU-t, a GPU kódnevét, a csatlakoyó típust, a VGA memória méretét, típusát és a bus típusát jól ismeri fel.
Jah még annyit, hogy 8800M GTS-ről (notebook VGA) van szó és Windows Vista oprendszer.
Próbáltam más VGA driverrel is, de semmi változás...valami javítás várható az ügyben?
-
Fiery
veterán
A RAID tombokben levo vinyokrol SMART adatot csak 3ware es LSI MegaIDE vezerloknel lehet lekerni. Ez a RAID vezerlok driverenek limitacioja, vagy ugy is mondhatnam, hogy a RAID vezerlok gyartoinak lustasaga miatt van -- vagyis, hogy a drivereket nem eleg szofisztikaltra irjak meg, nem torodnek azzal, hogy a SMART infot barmilyen szoftver ki tudja olvasni a RAID tombben levo vinyokrol is.
-
P.H.
senior tag
1) Tökéletes. Gyors volt.
2) Van körülöttem most vagy 15 különböző fajtájú pendrive (némely a floppy-sebességet is nehezen hozza), ezeket teszteltem, hogy alkalmasak-e arra, amire szánjuk őket (Read Test Suite-tal, ez kimaradt a fentiekből), ekkor vettem észre a dolgot, de ezt szem előtt tartom a jövőben.
3) Nem lényeges.
Azt viszont megkérdezhetem, hogy RAID0-ba kötött HDD-k esetén nem lehetne részletes SMART-elemzést mutatni? Bár a Corporate Edition-okat nem néztem, Ultimate esetén is jól jönne. Csak mert a RAID0 kölünösen kényes dolog.
(Bár ezt utoljára 4.00.976-ban néztem, ha már így van, akkor a kérdés feledhető). -
Fiery
veterán
1) Koszi a riportot! Beraktunk tobb mint 200 kartyaolvaso azonositot, amelyeknel az EVEREST most mar atlepi az USB-s kulso viny detektalasat, es igy elvileg ezeknel mar nem lehet belassulas indulaskor. Frissits kerlek a legujabb EVEREST betara (
[link]), es ird meg, hogy eltunt-e a varakozas indulaskor.2) Nem hiszem, hogy lenne ertelme csak maganak a benchmark processznek a CPU-terheleset merni, mar csak azert sem, mert pl. a vinyokezeles kernel szinten megy, tehat a kernel terheleset is figyelembe kell venni. A legjobb, ha a Disk Benchmark kozben a hatterben nem futtatsz semmilyen egyeb alkalmazast.
3) Igen, ez igy van, ugyanis a kulonbozo ablakok nem egyforma logikaval nyilnak meg. Vannak kulonallo, onallo ablakok (pl. CPUID, Disk Benchmark, Monitor diagnosztika), mig vannak un. "modal" tipusu ablakok (pl. About).
-
P.H.
senior tag
1) Elküldtem. Azért írtam, mert belső a kártyaolvasó, az alaplapi tűkre van csatolva, talán többek számára kellemetlen lehet.
2) Konkrétan a 25%, majd a 100% meglepő volt, amikor legelőször megláttam, de megnéztem, pl. ha TV vagy akármilyen kisebb CPU-használatú program megy a háttérben, ami nem HDD-zik, akkor is a teljes terhelést mutatja (TV mellett most 10-20%-ot, anélkül 3-4%; benchmark közben is felugorhat valami miatt a terhelés, és így több mérés ellentmondó eredményt is adhat). De ha ezt (GetProcessTimes()-szal) nem lehet egyszerűen vagy pontosan megoldani, akkor nem szóltam.
3) Ezt a hsz írása közben vettem észre, hogy a többi kisebb ablak (CPUID, Disk Benchmark) adja a saját ikonját is a listában a programikon mellé, About-nál a főikon is eltűnik, amúgy csekély a jelentősége.
-
Fiery
veterán
1) A kartyaolvaso tema sajnos nem egyszeru, de ha kuldesz egy riportot (fomenu / Riport / Riport kuldese Lavalysnak), akkor letiltjuk az USB kulso rack scannelest a kartyaolvasodra. A "Comment" mezobe ird be, hogy "P.H. kartyaolvaso problema".
2) Mi ertelme lenne barmit futtatni a hatterben, mikozben epp benchmarkolod a gepedet?

3) Alt-Tab: sajnos ez egy ismert jelenseg, a Delphi es a Vista-fele bugfixek egyuttes benasaga okozza, me'g nem jottunk ra, mikepp lehetne megnyugtatoan javitani.
-
P.H.
senior tag
Üdv!
Kettő+egy apróbb észrevétel, amely a legújabb bétát is érinti (XP x64).
Amikor a Scanning SMART Devices részhez ér az indítási folyamat, akkor a Chieftek kártyaolvasóm hozzáférési lámpája felgyullad, noha nincs benne egyetlen kártya sem. Mindez viszont 30 másodpercig tart, gondolom a sikertelen hozzáférési kísérletek miatt, szóval a program kényelmetlenül lassan indul. (Mintha kimaradt volna egy teszt az elejéről, hogy van-e lemez a meghajtóban). 4.00.976-ban nem jelentkezik ez.
Az Everest Disk Benchmark nem csak a tesztprocessz CPU-idejével számol, hanem az azt futtató mag teljes terheltségével: ha pl. 100%-ot használó háttérfolyamatok is futnak, akkor 100% lesz kiírva egymagos rendszeren, négymagoson 25%. Ez a 4.00.976-ban is ugyanígy van/volt.
+1: Az Everest-re nem lehet átváltani Alt-Tab-bal (eltűnik az ikonlistából), ha a Help/About ablak ki van nyitva.

-
Fiery
veterán
-
Fiery
veterán
EVEREST / fomenu / Fajl / Beallitasok / Megjelenes / Utolso kivalasztott oldal eltarolasa. Ehhez persze az is kell, hogy mindig ugy csukd be az EVEREST-et, hogy az Erzekelo oldal legyen aktiv.
De egyebkent vannak az Erzekelo oldalnal jobb megoldasok is a me'rt ertekek nyomon kovetesere (pl. Erzekelo ikonok, OSD, LCD, Vista oldalsav, stb).
-
zsák
tag
Hi!
Ide is írom, de lehete hogy nem ide tartozik, akkor bocsi.
Nekem EVEREST-be /ultimate edition v4.10.1082 béta/ a túlhajtásnál ezek az értékek ugrálnak:
Magfeszültség: 1.163 V <---> 1.250 V
CPU órajel: 1600MHz <---> 2400MHz /eredeti 2400MHz/
CPU szorzó: 6.0x <---> 9.0xNamost kérdeztem mást, azt mondta, hogy a magfeszültség ugrálása megengedett, de a többi elég gáz. Szerintetek az everest hibája, vagy kezdjek el imádkozni, hogy jó legyen a cpu.
Config:
LAP: Gigabyte P35 DS3
CPU: Intel Q6600 /no tuning/
RAM: 2x1024MB Kingmax 800MHz
TÁP: Cooler Master Real Power 620W
VGA: Gigabyte x1600 pro -
Muton
addikt
hello!
be lehet azt állítani valahogy, ha elindítom az everestet akkor a számítógép\érzékelő fül legyen aktív? -
Ronnie12
tag
Láttam többeteknél, hogy az Érzékelőkön belűl nálatok a Táp ventillátor fordulatszámát is kiírja az Everest. Ez, hogy lehet beállítani, mert nálam csak a CPU és a GPU ventit érzékeli? FSP Bluestorm II 400W tápom van.
-
Foglalt név
addikt
A BIOS-ból kiolvasott értékek tökéletesek(pont azok, amiket beleírtam
) ellenben felette a memória órajelet jeleníti meg hibásan(819 (eredeti 829)), miközben 1000-en megy(szerintem vlmi limit lehet ott, rivatuner is eddig rajzolja a grafikontEsetleg ha szabad belekontárkodni. A kitöltési sebességet, ha nem tévedek az aktuális órajelből számolja(alapesetben 2d, mivel csak a desktop megy), szerintem érdemes lenne a biosból kiolvasott 3d órajelekkel kiszámolni a "maximálisat" is

-
Fiery
veterán
válasz
Foglalt név
üzenetére
Elkepzelheto, hogy a 819 MHz a 2D-s orajele a kartyadnak. Ha lejjebb scrollozol a GPU oldalon, akkor elvileg mutatja a BIOS altal diktalt orajeleket, ott latszania kell a 2D es 3D kozotti kulonbsegnek.
Itt a legujabb beta egyebkent --> [link]
-
Fiery
veterán
válasz
Hammon Serra
üzenetére
Melyik EVEREST verzioval probalod?
-
Thrawn
félisten
Próbáld ki egy bétával is, van itt linkelve egy pár.
-
Foglalt név
addikt
A 38xx-es széria(konkrétan 3850) csak nálam nem látszik a 4.20as verzióban? Az összes információ, amit kapok róla, hogy rv670 pro kártya.
-
Hammon Serra
senior tag
Sziasztok!
Everest nem tud mérni sebességet.mindig nulla.
memók jók(memtestel)
cpu jó
vinyók jók
újrakábelezve.
Más hibát nem veszek észre, csak a win nehezen áll fel.
És nem is tudok semilyen OP-rendszert feltelepíteni.Folyamatosan már a telepítés legelején ayc24tqi.sys hiba miatt leáll.
De menet közben viszont stabil.Rippelek, letöltök, feltöltök stb.5let?

-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Mit mér everestbe a CPU Queen, sin julia... Ezek a tesztek mit mérnek pontosan?
Üdv! -
Thrawn
félisten
Most jut eszembe!
A Vista topikban feljött a téma, hogy az SP1 után még mindig DX10-et jelez ki a dxdiag. Megnéztem, az Everest is. Ez ugye javítva lesz
-
Lacika25
tag
feladtam. elkezdtem játszani, hogy megnézzem mennyit ugrik a hőmérséklet és mi mozog együtt. Most jött a meglepetés. Everestben a CPU 1 fokot emelkedett, míg a Seed Fan-ban 5 fokot. És most egyenlő hőmérsékletet mutat. Tovább hűlve az everest nem csökken, a speed fan igen
Ehhez nem tudok hozzászólni, ha ti igen, szívesen veszem. -
Lacika25
tag
vagy az lehet, hogy a két dolog a speed fan-ban vagy az everestben össze van keverve?
speed fan-ban a local 44°C, everestben a cpu 44°C -
Lacika25
tag
sajna ez is 5 fok eltéréssel mér

-
Thrawn
félisten
Bárcsak az Everest is tudna ventillátor sebességet szabályozni, nem kellene a SpeedFan-t is feltennem

-
Lacika25
tag
Köszi! Akkor hiszek az everestnek, a speedfan amúgy is csak a ventillátor szabályzás miatt kell.
-
Lacika25
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Fenn van a gépemen az everest és a speed fan is, de a kettő hőmérsékletet máshogy jelzi ki, az everest többet mér. Valahol lehet valamelyiket is kalibrálni, vagy a másikhoz állítani?
Köszi!
-
Thrawn
félisten
Még jó, hogy már régóta van egy 4.20-as

-
smog86
senior tag
Szia!
Nekem volt olyan gondom párszor a progival hogy rámentem az "Érzőkelőkre" és 1-2 másodperc múlva a monitor képe elcsúszott balra annyira hogy start menü eltünt meg hát az asztal azon része is...
és ez nem csak egyszer fordult elő...
Amúgy mikor lesz valami újabb verzió? Rég volt már október.
-
Superman
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Eladó egy Intel i7 7800x
- Intel Core Ultra 7 265 20-Core (30M Cache, up to 5.30 GHz) LGA1851 OEM Processzor!
- Intel Core i7-8700 6-Core 3.2GHz LGA1151 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361, 100% Akksi
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vagy majd 10000 után? ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ehhez nem tudok hozzászólni, ha ti igen, szívesen veszem.
Le is tesztelem