Hirdetés
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fiery
veterán
válasz
csendesjani
üzenetére
Koszi a visszajelzest

-
csendesjani
csendes tag
Az Aida64 470.3211 béta megoldotta az MSI 760GMA-P34/FX alap-lapom cpu-hőmérséklet érzékelő hibáit.

Ez gyors volt...
csak így tovább Aida 
-
Fiery
veterán
-
Lalaland
tag
Meg lehet oldani az Aida extrem-nel, hogy indításkor egyből a számítógép/érzékelő menüpontot töltse be?
-
csendesjani
csendes tag
Igen

Felcserélte az Aida a CPU és az alaplap hőmérsékletét, most jöttem rá ahogy olvasom az írásod......
A cpu venti 50C'-os limitnél kezd felpörögni (ezt állítottam be a biosban) és elkezdem terhelni a procit és az alaplap hőmérséklete (Aida szerint) eléri az 50C'-ot akkor kezd felpörögni a cpu-venti.
A CPU hőmérséklete (Aida szerint) viszont marad 34-38C' közt ami reális hisz kézmeleg a lap hűtője.Érdekes, hogy így felcserélte a kis huncut Aida a két szenzort.

Köszönöm a segítségedet!

Talán a frissebb verzió kijavítja ezt a hibát.
-
Fiery
veterán
válasz
csendesjani
üzenetére
Nem hinnem, hogy az alaplap hibas lenne. Lehet, hogy az a homerseklet, amit "Alaplap" cimkevel jelez az AIDA64, valojaban a CPU homersekletet mutatja. Az MS-7641 alaplap csaladnak van egy csomo tagja, kulonfele szenzor chipekkel, es mindegyiket maskepp kell kezelni. Eleg konnyen el lehet veszni a sokfele alaplap tipusban

-
Fiery
veterán
válasz
csendesjani
üzenetére
Ezt igy messzirol egy kicsit nehez kibogozni

-
csendesjani
csendes tag
válasz
csendesjani
üzenetére
Hát ez az Aida meghülyült... vagy a lapom?
Most a magok 12 és 30C' között ugrálnak.... nem értem

-
csendesjani
csendes tag
válasz
csendesjani
üzenetére
És a magok hőmérséklete 33 és 41C' között ugrál alaphelyzetben is (terhelés nélkül).
-
Fiery
veterán
válasz
csendesjani
üzenetére
Az AIDA64 v4.70 tamogatja az emlitett alaplap csaladot (MS-7641). A homerseklet ertekek kozul a maghomerseklet, a CPU es az alaplap sem megy 40 fok fole teljes terheles alatt?
-
csendesjani
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy MSI 760GMA-P34/FX alaplap és a CPU hőmérsékletet hibásan írja ki az AIDA64 (4.70.3200 extreme) azaz csak egy minimális intervallumot mozgó értéket 33C' és 38C' között ír ki (teljes terhelésnél is 38C' pedig a kezem szétégeti).
Két procival is AMD Athlon II 640 X4 és AMD FX-4130 lett tesztelve. A lapon a legújabb bios van.
A biosban pedig rendesen kiírja a cpu hőmérsékletet (terhelésnél 68C' - üresjáratban 33C'.
Esetleg az Aida nem támogatja a lap érzékelójét (Érzékelő típusa Fintek F71868A/878A (ISA E80h)??? -
Pubszon
veterán
Üdv.
Most olvasom, hogy a 4.70-es verzióba sok kijelző támogatás belekerült, hogy a különböző értékeket, paramétereket egy teljes képernyős alkalmazás mellett is lehessen monitorozni.
Nekem van egy Samsung UbiSync7 USB-s monitorom.
A kérdésem, hogy ez nem fog a jövőbe bekerülni ezen támogatott monitorok közé?
Másra nem igazán tudom/tudnám használni.
Köszi. -
Fiery
veterán
Az AIDA64.EXE processz meg sem jelenik a Task Manager-ben, tehat egyaltalan nem inditja el a GPO? Vagy csak elindul es egybol kilep?
Probaltad letorolni (vagy atnevezni) az AIDA64.EXE.MANIFEST fajlt? Ezzel le tudod tiltani a rendszergazdai jogosultsag kérését, bar nem hiszem, hogy ez esetben ez lenne a problema.
Probaltal az AIDA64.EXE helyere tenni egy egyszeru EXE fajlt, pl. NOTEPAD.EXE, hogy az elindul-e a GPO-val?
-
Ghoost
tag
Sziasztok!
AIDA64 Business (4.60.3100) tartományi környezetben nem indul el. Már a beüzemelési segédlet alapján is végig csináltuk és semmi.
1, GPO-val a tűzfalon engedélyezve van.
2, GPO-val indul(na) a megosztott mappából.
Parancsfájl helye: \\server\aida64$\aida64.exe
Parancsfájl paraméterei: /ACCEPTBG /SILENT /SAFE
3, Serveren engedélyezve a portok 2345-2348-ig.Ha kézzel indítom akkor tökéletes. Több gpupdate /force is volt mind szerver, mind kliens oldalon de sajnos nem segített.
Mit felejthettem el, mi maradhatott ki?
Köszi,
Dani -
bolcsodal
addikt
Üdv!
Még soha nem találkoztam hasonló problémával, de azért megkérdezem. Adott egy HP EliteBook 2540p. I7-640LM low-voltage proci 4GB RAM, 18"-os HDD, Q57M chipset.
Bármikor, amikor az AIDA Stress Test képernyője nyitva van a háttérben (monitorozásra szoktam általában használni) azonnal fagy néhány perc terhelést követően még úgy is, hogy a stress test el sincs indítva
. Minden megáll, hang beakad..klasszikus RAM/HDD hibának tűnik...Találkoztatok már hasonlóval? RAM ütközés lehet esetleg? Ugye a HD graphics itt külön tokozásban, de ugyanazt a RAM-ot használja, mint a CPU...összeveszne az AIDA-val.
-
Fiery
veterán
válasz
szokeherceg
üzenetére
Normalis, sajnos. A passziv huteses chipsetek egeszen mondjuk 2013-ig bezarolag elegge komolyan tudtak melegedni. Ha nagyon zavar, akkor applikalj a chipsetre egy ventilatort.
-
rollervaz
csendes tag
válasz
rollervaz
üzenetére
ó....az experience-be találtam egy verzióújdonságok gombot,és ez ugrott elő :Az NVIDIA Notebook Driver Program részeként ez egy referencia-illesztőprogram, amely a támogatott NVIDIA notebook GPU-kra telepíthető. Azonban, kérjük, ne feledje, hogy a notebook eredeti berendezésgyártója (OEM) tanúsított illesztőprogramokat biztosít az adott notebook számára a saját webhelyén. Az NVIDIA azt javasolja, hogy ellenőrizze le a notebook OEM-jét a notebookhoz ajánlott szoftverfrissítések tekintetében. Lehetséges, hogy az OEM nem biztosít műszaki támogatást a jelen illesztőprogram használatából fakadó problémák esetében. Ez mit takar? fogalmam nincs pl h mi az a oem.
-
rollervaz
csendes tag
válasz
rollervaz
üzenetére
Helló sziasztok. Még valakinek lenne hozzáfűzni valója? még annyit hozzá tennék h nvidia geforce experience-vel lett frissítve 340.52-re elvileg a legfrissebb h nem i ezzel a verzióval van a gond. Már kínomba mindent kipróbálok és a hűtőpadot kiegészítettem 1 usb-és ventilátorral amit a bal oldalon lévő billentyűzetre irányítottam mert ott melegszik jobban,ügyelve h azért a nyílásnál nehogy befele nyomja a kivezető meleg levegőt,és a ghost multi valami hihetetlen módon elkezdet szaggatni a gép már szinte hideg volt,aztán venti és hűtőpad ki és vissza ált a régi kerékvágásba azaz 1 órán belül 1-2-szer megfagy 5-10 sec-re
-
rollervaz
csendes tag
igen.. még szerencse h már nem Lengyelbe viszik ki de lehet h így is karácsony lesz belőle.A gpu-val igazad lehet,az a szar az egészbe ahogy olvasgattam a neten,h hiába csinálták meg a ferde szeműek frankón a hűtést,ha túlságosan zárt az egész,és így a hűtőpad nem ér semmit. Ebből szervíz lesz!
-
Fiery
veterán
válasz
rollervaz
üzenetére
Ha a ventilator leall mikozben a GPU forro, annak velhetoen a videodriver (ForceWare) osszeomlasa az oka. Akár normalis is lehet, marmint hogy osszeomlas utan leall a ventilator, csak epp baromi veszelyes, hiszen ezzel tovabb melegedhet a GPU, es elerhet egy kritikus homersekletet is.
-
rollervaz
csendes tag
-
rollervaz
csendes tag
Sziasztok! valaki segítsen nekem mert kikészít a gépem! config: lenovo y 510p i7 4700MQ 2x nvidia geforce GT755M 8 DDR win7 ultimate 64bit A problémám h cod ghost multiba kb félóránként megáll a kép 5-10 sec-re, olyankor még a ventilátor hangja is lehalkul. Újra lett rakva az op rendszer,a ghost a steam,minden eszköz frissítve napra készen,az eszköz kezelőbe se mutat hibát.A game alatt már egyszer volt olyan h kiírta, az nvidia működése leált,de ment tovább. Viszont a vezérlőpultba ha megakarom nyitni az nvidiát,nem történik semi,nemrég még kiírt valami hasonlót h nem működik már nem emlékszem pontosan. aida64-el izzasztottam meg de érdekes módon hűtőpaddal ( cooler master notepal xl)rosszabb lett az eredmény vagyis laikus szemmel,én nem értek hozzá,ezért kérném a segítségét aki ért hozzá.köszönöm.Még anyi h a wats dogs röccenés mentesen megy aszem majdnem fullon. Hűtőpad nélkül:http://www.kepfeltoltes.hu/view/140910/stabilitytest_5_www.kepfeltoltes.hu_.png Hűtőpaddal:http://www.kepfeltoltes.hu/view/140910/600443741stabilitytest_5_www.kepfeltoltes.hu_.png Memory: http://www.kepfeltoltes.hu/view/140910/cachemem_www.kepfeltoltes.hu_.png GPU:http://www.kepfeltoltes.hu/view/140910/gpgpu_www.kepfeltoltes.hu_.png
-
Fiery
veterán
válasz
szokeherceg
üzenetére
Az alaplapi hoszenzor altalaban az alaplapon talalhato szenzor chipben talalhato, tehat nem a chipset homersekletet mutatja, hanem a szenzor chip sajat homersekletet. Siman lehet, hogy a szenzor chip (ami alig fogyaszt áramot) kellemesen huvosen jar, mikozben a chipset szinte felrobban a forrosagtol.
-
Fiery
veterán
válasz
szokeherceg
üzenetére
70 Celsius a processzorod TJMax beallitasa, amit automatikusan ki is valaszt az AIDA64, amennyiben automatara van allitva a TJMax a fomenu / Fajl / Beallitasok / Hardverfigyeles oldalon. Amennyiben egy mas szoftver (pl. CoreTemp) 70 helyett pl. 110 Celsiust hasznal TJMax beallitasnak, akkor konnyen elofordul, hogy 40 Celsius fokos kulonbseg mutatkozik az AIDA64-ben mért homersekletekhez kepest.
-
Fiery
veterán
válasz
szokeherceg
üzenetére
Az AIDA64 az Intel altal kiadott DTS specifikaciot koveti. Milyen processzorrol van szo?
-
szokeherceg
tag
Sziasztok, everest vagy a core temp cpu hőmérsékletnek lehet hinni? Van 40 fok különbség, ami sztem nem kevés..
-
vakond5
őstag
Sziasztok!
A képen látható PStates Monitor-t hogy tudom elővarázsolni?
FX topicba tette be egy kollega a Kaveri topicból.
-
Fiery
veterán
válasz
Krystal_s
üzenetére
A regebbi verzioknal a UPX nevu EXE-tomoritovel betomoritettuk tobb DLL fajljat is az AIDA64-nek, erre azonban eleg sok teves riasztast produkaltak a butabb antivirus szoftverek, ezert inkabb feladtuk a UPX hasznalatat a problemas DLL fajloknal. Ezert nem jeleznek a viruskeresok az ujabb verzioknal.
A service (pontosabban kernel driver) azert szukseges, mert anelkul nem lehetne egy csomo informaciot kijelezni, pl. anelkul nem lenne GPU info, chipset info, SPD memoria modul info, nem lehetne mérni a homersekleteket, ventilator fordulatszamokat es feszultsegeket sem. Kiprobalhatod egyebkent, torold le a KERNELD-vel kezdodo fajlokat az AIDA64 mappajabol, ezzel effektive letiltod az AIDA64 kernel driver-t. Lehet igy is hasznalni, csak hozza kell szoknod, hogy egy csomo mindent nem fogsz latni az AIDA64-ben.
-
Krystal_s
addikt
Comodoval (CIS) lefuttattam egy teljes vizsgálatot a merevlemezen és programjaim között jelzett az Aida64extreme170.zip és 180-ra, hogy kártevő.( Suspicious@#........... aida64.exe, Magas kockázat.)
Ugyanezt a két verziót, ha kibontom, akkor már nem jelez rá.
Mindkét Aida verzió a hivatalos oldalról lett letöltve ahogy a többi újabb verzió is, amikre már nem jelzett. (Ezt a két régi verziót egyik notebook-om miatt tartottam meg, mert az újabbaktól csontra fagy a rendszer a Toshiba sensor miatt stb...)Azt szeretném kérdezni ez hogyan lehetséges, hogy csak ennél a 2 régi verziónál jelez a vírusirtó? A régi verziókban volt valami olyan folyamat, ami az újakban már nincs?
Virustotal eredménye.
Anubis szerint sem megbízható a két régi verzió, valami service folyamat miatt.
Start/Install windows service: This executable starts a windows service. Services have the highest level of privilege in Windows, and are thus useful for a number of malicious purposes.
Aida64 v1.80 Anubis
Aida64 v3.00 Anubis
Leginkább ez a service folyamat érdekelne, hogy mit csinál, mivel ezek portable verziók aminek pont az lenne a lényege, hogy ne nyúljon a rendszerhez. -
-
törölt tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem kérlek segítsetek.Az imént (most először) futtattam egy AIDA 64 Stress Test-et és ahol alul a CPU-ra vonatkozó sárga grafikon van ott látható,hogy nem folyamatos a sárga vonal hanem többször megszakad a vonal ez mire utal srácok?Köszi előre is [link]
-
sdaniel89
csendes tag
Egy kérdés business verziójánál az aktív ablakot amikor távoli számítógépet megfigyelek tudom menteni SQLbe?
Köszi.
-
csab2
veterán
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a választ!

-
Fiery
veterán
Idezet az AIDA64 FAQ-bol:
"9. Miért nem pontosak a Számítógép / DMI oldalon látható adatok?
A DMI-információk pontossága és megbízhatósága az alaplap vagy márkás számítógép esetén a számítógép gyártóján múlik. Amennyiben a gyártók nem fordítanak kellő figyelmet a DMI-táblák megfelelő kitöltésére, a DMI-t kiolvasó alkalmazások mind hibás információt fognak jelezni. Ez nem az AIDA64 hibája."
-
-
-
lemusz
addikt
Melyik lehet a valós, Fiery? Vagy melyik állhat közelebb a valósághoz? (x4 750K @ 4Ghz # 1.296v - Thermaltake Contact 21) Core temp azt se tudja mi van, HWinfo 128 fokja valami bug gondolom, proci hője viszont 80 felettit ír az AIDA-val szembeni kb 50 fokkal. Nem kicsi a különbség és terhelés közben van. Ha a HWinfo-s lenne a valós gondolom a Tj.Max miatt már le kellett volna kapcsolnia a gépnek, nem? Köszi!
-
bolcsodal
addikt
Tervezitek akciózni a síma 1 éves licensz lehetőséget mostanában?

-
törölt tag
FinalWire Rolls Out AIDA64 v4.60
Enhanced Support for LCD and VFD Screens
The new release comes with support for a wider range of external LCD and VFD displays, including alphanumeric, monochrome and color panels, on which AIDA64 can directly display temperatures, voltages and fan speeds as well as other system information. The July update also introduces support for the latest and upcoming processor and graphics technologies and storage devices.
New features & improvements
Support for new LCD and VFD devices: Abacom (ExpertProfi), AlphaCool, Digital Devices, LCD2USB, Mad Catz Venom, Matrix Orbital LK, Matrix Orbital GLK, Matrix Orbital GX, nMedia Pro-LCD, Pertelian X2040, SDC Megtron, SoundGraph iMon VFD, VL System LIS, VL System LIS 2
Advanced support for monochrome LCDs
SMTP SSL support
Improved handling of XSL files
OpenGL ES 3.1 support
Revamped Direct3D Compute Shader devices enumeration
Plextor M6M, Plextor M6S, Samsung 845DC Evo, Samsung 850 Pro SSD support
GPU details for Mobile AMD Radeon R9 Series, FirePro W8100
GPU details for nVIDIA GeForce GT 730, Quadro K2200M -
Fiery
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- World of Tanks - MMO
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gaming notebook topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 Dock
- Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
- Honor X7b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

csak így tovább Aida 

. Minden megáll, hang beakad..klasszikus RAM/HDD hibának tűnik...