Hirdetés
- iPhone topik
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
lefutott 486DLC-n a riport, matematikai társprocesszor nélkül

-
bacsis
Közösségépítő
nem szóltam

-
bacsis
Közösségépítő
banyek, msot meg van egy olyan gondom, hogy nem akarja elmenteni a riport file-t.. rányomok hogy mentés, oké bezáródik az ablak, de mégsincs ott "semmi"

elképzelhető hogy az a gond hogy a gépbe mindössze 8mega ram van? -
StSanya
senior tag
A cég korai CPU-i (közöttük a 486SLC és 486DLC) 1992-ben kerültek kiadásra, amelyek a nevükkel ellentétben lábkompatibilisek voltak a 386SX illetve 386DX processzorokkal. Bár tartalmaztak L1 gyorsítótárat és 486 utasításkészletet, teljesítmény szempontjából valahol a 386 és 486 között voltak.
http://logout.hu/cikk/a_cyrix_tortenete_i/nyomtatobarat/teljes.html
-
Fiery
veterán
Legjobb tudomasom szerint a 486DLC tamogatja a 486-os utasitasokat, ugyhogy eros tulzas lenne azt allitani, hogy az csupan egy 386 + L1 cache. Nyilvan sok szempontbol gagyibb, mint a "nagy" i486DX, de annyira nem volt rossz proci.
Oszinten szolva nem fektettunk tul sok energiat a 386-486 temakorbe, mivel inkabb azokra a konfigokra kell fokuszalnunk, amik benchmarkolhatoak is (Pentium, K5, 6x86MX es az azoknal ujabb procik). Ugyhogy maradjunk annyiban, hogy probalkozz, es erdeklodessel varjuk, hogy mi es hol mukodik

-
Fiery
veterán
válasz
dodopek
üzenetére
Peldaul a SensorPanel segitsegevel lehet ilyet krealni. Fomenu / Fajl / Beallitasok / Hardverfigyeles / SensorPanel oldalon kapcsold be a SensorPanelt, majd a megjeleno kek panelen jobb gombos menuvel tudsz uj elemet hozzaadni, azon belul Graph-ot valaszd ki Item Type-nak, majd valaszd ki az GPU kihasznaltsag elemet. Erdemes minel nagyobb SensorPanelt hasznalni, hogy minel nagyobb lehessen a grafikon is, ergo sokaig lehessen latni rajta az esemenyeket.
-
Fiery
veterán
Win95 OSR2-vel (v4.00.950B) nezd meg, nekunk azzal mukodik. De teny, hogy a legelso Win95 RTM-mel (v4.00.950) nem mukodik, az ADVAPI32.DLL-bol hianyzo egyik hivas miatt.
Lehetseges egyebkent, hogy DCOM95 frissites vagy egy, a Win95-tel legutolsokent kompatibilis IE + Office telepitese is segitene a dolgon, ha netan OSR2 alatt megsem mukodik Nalad az AIDA64. A Microsoft-fele szoftverek, valamint pl. regi CD-iro ill. diagnosztikai programok is szoktak olyan operacios rendszer frissiteseket telepiteni, amivel a Win98-hoz kozelebb kerul a Win95, es igy konnyebben elindulnak az olyan szoftverek, amik nem kifejezetten a Win95-hoz keszultek

A PCI busz szkennelest ki tudod kapcsolni, ha keszitesz egy AIDA64.INI nevu szoveges fajlt az AIDA64 mappajaban, es beleirod ezt a 2 sort:
[Generic]
LowLevelPCI=0 -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Aida 64et hol kell beállítani, hogy grafikont csináljon nekem játék közben a VGA terheltségről?
Win7 x64 ulti, Aida64 extreme 2.5.2000Előre is köszi!
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
üzenetére
jahh, egy kicsit részletesebebn leírom!
504megás HDD-re win95B fel, aida64 fel, a másolós is meg a telepítős is.. először egy 25-ös 386oson indítottam de nem indult, egyik sem, pedig a telepítős szépen feltelepült... 486oson sem indult el egyik sem, majd betoltam a HDD-t egy 900-as Athlon-os gépbe, bebootoltattam a win95-t azon is, de ott sem indult el... jó akkor Win98SE felrak, máris lefutott egy 40Mhz-es 486DLC-n (386DX40+1KB L1 Cache ez a 486DLC) csak sajna a riport a PCI busz szkennelésénél megállt... -
törölt tag
Helló, kaptam egy olyan jelzést az egyik ismerősömtől, hogy Windows 95 alatt nem működik az AIDA64 2.60, pedig itt : System requirements az áll, hogy menni kellene

Mi lehet az oka ?

-
RedDot
tag
válasz
Balala2007
üzenetére
Tesztelgetem. Az eredményekről írok.
-
Balala2007
tag
Sajnos a reprodukalhatosag hianya miatt egyelore nem tudtuk beazonositani, hogy milyen korulmenyek miatt eshet vissza BDZ konfigon az L2 read sebessege.
Ez belassulas nem jelentkezik mas, pl. az alap frekvencian? Instabilitas helyett inkabb az lenne a tippunk a jelensegre, hogy egy masik thread ugyanazt az L2-t erolteti hasznalni, mint az AIDA64, es osszeakadnak. Ha modod van ra, probald ki minel kevesebb hatter process futtatasa nelkul a merest, pl. egy friss Windows installal.
-
RedDot
tag
Itt talán az instabil működés okozhatja a helytelen L2 kiolvasást? A többi érték rendben van, de ez az érték lényegesen kisebb. (4Ghz-en 37000Mb) Többszörös futtatásnál is ugyanezt csinálja.
-
jbush
tag
Üdv!
Tesztelek egy gépet az Aida64 EE 2.60-as verziójával.
Időnként, úgy az első pár tesztindítás után tíz...tizenöt másodperccel megáll "Hardware failure detected" üzenettel. Néhány ilyen hiba után viszont tartósan működik.
Arra lennék kíváncsi, meg lehet-e tudni, és ha igen, honnan, hogy mi az érzékelt hiba.Előre is köszi a választ!
-
golyani
őstag
az normális, hogy gpu menüpont alatt az ati powerplay-nél mind a 4 state-hez 775/1000 MHz-et ír. 2.60.2100 verziónál is.
-
woci01
tag
Sziasztok, olyan problémám lenne, hogy az everest nem látja a VGA-mat annyit ír amikor rányomok h GPU, hogy NVIDIA-SLI nincs engedélyezve, és csak egy sima asus gtx 560 fut.
-
ETOM
addikt
leszedtem a legújabb betat úgy nézki megjavult

-
Fiery
veterán
Ha hiszed, ha nem, az "FSB" (BCLK) nem szamit semmit. Nekem nem kell elhinned, nem akarlak semmirol meggyozni. Egyebkent is rongyos 0.16%-rol megy a diskurzus mar egy ideje, amit statisztika oran boven hibahatarnak hivtunk. Benchmarknal me'g 1% is boven hibahatar, pl. a Windows alatt hatterben futo processzek es service-ek is okoz(hat)nak ennyi ingadozast.
Reszemrol case closed.
-
Fiery
veterán
Vagy nem olvastad el eleg alaposan, hogy mit irtam le, vagy nem erted az IMC mukodeset. Tegyuk fel, hogy /5-os memoria orajel osztot hasznaltal mindket esetben. Ez a megadott magorajelekkel _korulbelul_ DDR3-1600-as temponak felel meg, tehat _korulbelul_ 800 MHz-en jart mindket esetben a memoriad. A problema az, hogy a /5-os oszto a magorajelbol ertendo, tehat az egyik esetben:
4010.3 MHz / 5 = 802.06 MHz-en jart a memoriad, mig a masik esetben:
4008.2 MHz / 5 = 801.64 MHz-en jart a memoriad.
A kulonbseg nem sok, mindossze 0.05%, de az eredmenyekben sincs tul sok kulonbseg. Csupan arra probaltam ravilagitani, hogy nem egyezett meg _hajszalpontosan_ a 2 beallitasnal a memoria orajele.
-
Varoz
addikt
A screen shoton latszik, hogy nem egyezett meg a magorajel.
Ne zavarjon, hogy arról beszélek.
Csak én alapórajelnek hívom. De más nem változott. Nem a Ram-ok órajele sem. Azt külön beállítottam alapra.#2657
Nem igaz, hogy le kell írnom még egyszer.Nem, a Ram órajel se változott, mivel vissza vettem a szorzót!
Ezért is volt jó a 250-es alapórajel, mert simán kiadott mindegyiknél egy olyan szorzót vagy beállítást amin alapon ment.
-
Varoz
addikt
-
gavai
csendes tag

Miért ilyen furcsák a hőmérséklet értékek?
A HWMonitor is ilyen rossz értékeket mutat.
Egyedül a EasyTune6 mutat elfogadható értéket.
Melyik lehet a valós? -
Fiery
veterán
válasz
cashback
üzenetére
Ha egy adott architekturan belul teszteled (pl. Core 2 vs. Core 2), es FSB-s processzorrol van szo, akkor nyilvan van kulonbseg, es az ki is mutathato bizonyos benchmarkokkal.
De annak semmi ertelme, ha egy FSB-s (Core 2) es egy IMC-s (Pentium G850) processzort hasonlitasz egymashoz. Annak sincs ertelme, ha azonos magorajelen es azonos memoria orajelen hasonlitgatsz IMC-s processzorokat azonos architekturan belul (pl. Pentium G850 vs Pentium G850). Ugyanis IMC-nel mar nem szamit semmit az "FSB" (ami valojaban referencia orajel csupan), ha a magorajel es a memoria orajel is azonos marad.
-
cashback
őstag
Nem az a lényeg...
FSB-ről egy szót nem szóltam...
Ahogy lejjebb is írtam nem a memóriát és egyéb dolgokat akarom tesztelni... csak az órajelet.
A kérdés annyi hogy van-e különbség 2fajta 2Ghz között (lehetne bármi más érték is, de ez látványosabb)
20*100MHz és 10*200MHz között van különbség? -
cashback
őstag
Sziasztok.
Aida64-ban van olyan sebesség teszt ami csak és kizárólag az órajel sebességét méri?
Szeretnék összevetni 2processzort aminek az órajele ugyan olyan viszont...
1. 29*100
2. 9*333Szóval kb 2,9-3GHz környékén mozognak.
Arra lennék kíváncsi hogy melyik eset a jobb... ha jobb.
A fenti két proci... a sajátom egy G850, illetve netes tesztek alapján egy E8400 alapjáraton.
Szóval egy olyan teszt lenne az igazi ami ezt a 2generáció különbséget figyelmen kívül hagyja.
-
Fiery
veterán
válasz
Visormail
üzenetére
Frissits a legujabb AIDA64 betara --> [link] , es engedelyezd az AIDA64 / fomenu / Fajl / Beallitasok / Stabilitas oldalon az alabbi 2 opciot:
RAID tagok összegyűjtése
RAID SMART támogatásMajd inditsd ujra az AIDA64-et. Ha igy sem mukodik rendesen, akkor sajnos a RAID vezerlodet nem tamogatja az AIDA64. Az AMD-fele RAID vezerlok drivere eleg buta, sok esetben csak a legelso RAID tag adatait tudja visszaadni

-
Fiery
veterán
válasz
mate0314
üzenetére
Frissits a legujabb betara --> [link] Ez elvileg megoldja a lassu indulast.
A G15-os problema kapcsan probald ki esetleg azt, hogy ne inditsd az AIDA64-et a Windows indulasakor (tiltsd le az idevonatkozo opciot az AIDA64 / Fajl / Beallitasok / Altalanos oldalon), es hagyd, hogy a Logitech LCD Manager inditsa az AIDA64-et automatikusan. Ha igy sem mukodik az elvart modon, akkor ird meg, hogy melyik G15 drivert hasznalod, es milyen Windows van telepitve.
-
törölt tag
válasz
Visormail
üzenetére
Köszi

mate0314 : nálam olyan van, hogy ébresztéskor néha kiakad a G15 Gaming Software, olyankor ha elindítom manuálisan nincs ott az AIDA, csak az alapértelmezett Logitech Progik.
Viszont nálam az esetek 90+%-ban eleve normál jogosultságú fiókon indul a móka, és az AIDA64- manuálisan indul el, UAC engedélyt kér és kap, és onnantól megy az App.
-
-
törölt tag
Helló, nem találok egy dolgot inkább így erre rákérdezek. Van e lehetőség a teljes beállítás ki exportálására?
Részlegesen van ugye pl a G15 esetében exportra, de egy olyanra gondolok, hogyha nem változik a hardver, de a Win -t újra kell majd húzni, akkor egyszerűen egy fájlból vissza importálni, és akkor pontosan úgy és azok az összetevők jelennének meg, ahogy én azokat beállítottam, pl asztali érzékelők esetében.
-
Visormail
addikt
AMD® 790X+SB600 chipsetnél nem tudja kiolvasni a merevlemezek hőmérsékletét raid módban?
-
mate0314
aktív tag
Üdv!
Olyan gondom, hogy a gép indulásakor sokszor több mint egy percet is igénybe vesz az hogy betöltösn az aida és azalatt feltartja a rendszert. Érzékelőket olvassa be azalatt ha minden igaz...
Arról nem is beszélve hogy a Logitech G15-ös billentyűzetemen vagy megjelenik az app vagy nem.. Beállításokban azt írja hogy : ERROR: LCD connect failed.
Az meg már csak hab a tortán hogy az van beállítva hogy csukja értesítési területre indításkor erre behozza az ablakot...
2.50.2000 -es verzió
Phenom II x6 1090T
4GB DDR3
HD6790
Gigabyte GA-870A-UD3 -
Lenry
félisten
jól emlékszem, hogy régebben volt olyan opció az Aidában, hogy lehetett kerekíttetni bizonyos értékeket, mint pl memória?
mert most a VGA-mra ezt írja:
NVIDIA GeForce GT 430 (1048256 KB)
nem tudom hová lett 320 kB, de így olyan furcsa...
most nem találom ezt az opciót, amivel ezt ki lehetne kerekíteni 1 GB-ra.
nem mintha számítana bármit is, csak úgy bökte a szememet

-
törölt tag
Metro-s Sensor Panel skin lesz ?

-
Fiery
veterán
válasz
üzenetére
Az alabbi topicban --> [link]
... a #21-es posthoz van csatolva egy .sensorpanel fajl, amit be tudsz importalni az AIDA64 SensorPanel Manager-ben az Import gombra kattintva. A SensorPanel Manager elohivasa: a SensorPanelen jobb gomb --> SensorPanel Manager (SensorPanel kezelo).
A fogyasztast nem minden konfiguracio kepes mérni. A pelda panelen lathato szamitogep osszfogyasztast pl. egy APC Smart-UPS szunetmentes tapegyseg méri.
-
Fiery
veterán
Ha megoldhato, keszits kerlek 2 db GPU regiszter dumpot (AIDA64 ablakanak aljan jobb gomb --> Video Debug --> nVIDIA GPU Registers), az egyiket alaporajelen, a masikat az atallitott (gondolom megemelt) orajelen, es mindket dumpot masold be ide kerlek a topicba, de kulon post-kent. Koszi elore is!
-
Macka
veterán
Laptop, Gt540m mobil GPU. Ha az nvidia control panelben állítok az órajelen (és ténylegesen változik is), az Aida64 nem érzékeli a változást, továbbra is a gyári órajelet mutatja...

-
applause
aktív tag
A 2.50 verzióban, hogy lehet a grafikont előcsalni?
-
Macka
veterán
Sziasztok. Aida64-nél (2.30), amint rákattintok az OSD engedélyezésére, azonnal kifagy a gép. De annyira, hogy a reset sem működik. (Asrock Z77 Fatality Prof.)
Help.... -
Fiery
veterán
válasz
applause
üzenetére
A Turbo-ra kepes processzorok nem minden esetben tudnak a legmagasabb Turbo orajelen jarni. Csak akkor kepesek erre, ha bizonyos tenyezok egyuttalasa megtortenik. Az AIDA64-ben az Alaplap / CPUID oldalon ellenorizheted a Turbo szorzokat.
A legtobb mobil rendszer nem tudja mérni a ventilator fordulatszamat.
-
applause
aktív tag
Üdv.!
Van egy Vaio vpcse2f1e laptopon. A proci i5 2450-es ami elvileg 3100Mhz is tud működni. Az lenne a kérdésem, hogy miért érzékeli az Aida csak 2900Mhz-s procinak.
Továbbá nem jeleníti meg a proci ventillátort, magát és sebességét.
Várom a válaszokat.
-
xcds
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy egy idő után az aida64 kitesz egy érzékelő ikont gpu hőmérséklet megnevezéssel, ami mindenféle értéket mutat? A gép egy thinkpad t500 integrált vga-val. A beállításokban nincs is gpu hőfok, mert ugye gpu sincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- PlayStation 5
- Elektromos autók - motorok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3933, 100% Akkumulátor
- LG 27UN880-B - 27" IPS ERGO - 3840x2160 4K - 60Hz - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync - Mac
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

csak nem mentette el.. elvileg úgy csinált mintha igen, közbe meg 
így akkor ez már pont elég volt ahhoz, hogy elinduljon az Aida rajta
Szerintem egyrol beszelunk...