Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaga
csendes tag
Azt szeretném kérdezni, hogy az Everest az Operációs rendszernél ezt írja ki:
Multiprocessor Free (32-bit) pedig Intel E5200-es processzorom van. Mit jelent, hogy Multiprocessor Free?
Köszönöm a segítséget! -
Gr3GoRi
tag
Mikor jelenik meg újabb everest?(nem béta verzió)
-
rii
nagyúr
jogos ... arra a "csomagra" gondoltam, amely driverekre szókség vban, hogy az alaplapi integrált eszközöket használni lehessen
szerencsére megtaláltuk a CD-t még a költözködés ellenére is
ui.:
az elmúlt két-három napban összesen aludtam 6 órát, elénézést, a fogalmazás trehányságáért (-: -
Fiery
veterán
"Alaplap driver" nem letezik. Legfeljebb alaplapi chipset driver, alaplapra integralt audio/video driver letezik.
Ha a chipset drivert keresed, akkor Alaplap / Lapkakeszlet oldal, scrollozz le, es ott irja elvileg a driver letoltesi linket az EVEREST.
Megjegyzem, a 2.20-as verzio nagyon regi (tobb mint 3 eves), emiatt lehet, hogy a linkek benne mar elavultak idokozben.
-
Lenry
félisten
szia Fiery!
valamit elronthattatok az új Everest bétában (vagy valamelyik korábbiban) mert a VGA-m ventilátorának sebességét rosszul írja. MSI GF7900GTO-m van. a ventilátor le van szabályozva 50%-ra, ami kb 1200 rpm, az alap 4.6os ezt jól is írja, az itt közzétett legújabb (korábbiakat nem néztem) viszont 2400 rpmet ír, de mellé zárójelbe helyesen írja, hogy 50%
-
rii
nagyúr
hello
2.20-as Everest-tel hogy tudom az alaplap driver-ét megtalálni, és letölteni?
-
Fiery
veterán
A JEDEC a DDR2 szabvanyt csak 800-as orajelig specifikalta; 1066-on nagyon sok DDR2 modul instabil sajnos. Ezert mi nem is javasoljuk, hogy ilyen orajelen hasznalja barki is a DDR2 modulokat -- hacsak nem "profi tuningarc", de aki meg az, az ugysem all meg 1066-nal

Az EPP es EPP2-t az nVIDIA talalta ki, az Intel pedig nem nagyon szeret fejleszteseket atvenni masoktol. Emiatt hiaba is tamogatja a modulod az EPP-t, Intel chipsetes alaplapnal nem jellemzo, hogy a BIOS kiolvasna az EPP profilokat.
-
Daniel
tag
Manualisan allitottam 1066-ra, mondvan hogy 667-en kezelte az OCZ-eket. BIOS-ban a sebessegen kivul minden AUTO (default) ra volt allitva. A feszultseggel nem jatszottam.
A Corsair-eket pl. egybol 800-on inditotta, habar a latency 5-5-5-18 a 4-4-4-12 helyett. Ezt gondolom hiaba az EPP, manualisan kell majd beallitanom.

-
Daniel
tag
-
Daniel
tag
Sziasztok!
Adott:
Intel Core 2 Extreme X6800
ASUS P5Q-Deluxe - BIOS 1611
OCZ 2GB Kit DDR2 1066Mhz SLI Ready
Windows XP SP2
Lavalys Everest Ultimate Edition 4.60A problema a kovetkezo:
Hardware Failure: Processor - Testing Stopped - Ezt kapom az Everest Stress Test 20 masodperces futtatasa utan.
Amiket probaltam:
1.) Eggyesevel vegig menni a kulonbozo opciok kozott (CPU, FPU, Cache, etc.)
2.) ORTHOS stress test futtatasa, 10-es priority-n, 4 oran keresztul
3.) ASUS EPU (Six Engine) szoftver lezarasa tesztek alattEredmenyek:
1.) A "Hardware Failure: Processor" uzenet csakis a CPU opcioval jon elo. Az FPU, Cache, Memory es etc. hibatlan
2.) Hibatlanul futott vegig 4 oran keresztulFontos megjegyeznem hogy a gep teljesen alapon fut, semmi OC.
Emellett egy masik fontos tenyezo, habar nem tudom mennyire relevans: Egy alacson fordulatu venti van felszerelve es bekotve a ThermalRight Ultra-120 eXtreme huton. A BIOS-ban be fan allitva hogy ne figyelje/kezelje a ventillatort, azaz mindig maximalis sebessegel fut (AC 120L, nem PWM-es, 1000-es fordulatu).Volt egy kekhalal - megakadt az Everest es az IE 6 egyszerre, habar az Everest mar megakadt egy kicsit korabban (a stress test process meg mindig futott, 100%-on jaratva a procit).
A kerdes - lehetseges-e hogy a processzor hibas?
Elore is koszonom a hsz.-eket!

-
Hunter2
addikt
Az everest honnan nyeri ki hogy a procinak mennyia VID-je? Everet 1.185-öt ír a coretemp meg 1,3-at.Egyébként egy E2140 M0-ról van szó.
-
gyiku
nagyúr
Fiery: szamomra van valamid?

-
Ricco_hun
senior tag
-
Fiery
veterán
Amennyiben megoldhato, az altalad is hasznalt EVEREST verziot elinditva navigalj a fomenu --> Riport --> Riport kuldese a Lavalysnak menuponthoz, majd ha elkeszult a riport, a Kuldes a Lavalysnak gombot nyomd meg az eszkoztaron, ikszeld be a Sensor Debug es az ACPI DSDT opciokat, a Megjegyzes mezobe pedig ird be, hogy "VDIMM, Gyiku". Majd az OK gombbal tudod elkuldeni a riportot, ez kozvetlenul hozzam erkezik meg egyebkent.
Az igy elkuldott riport alapjan be tudjuk kalibralni a szenzor infot az alaplapodhoz, es akkor elvileg szepen merni fogja az EVEREST a memoria, az eszaki hid es a deli hid feszultseget is.
-
Fiery
veterán
válasz
kovacsgeri
üzenetére
Gondolom nem a Talcara, hanem az Ertesitesi teruletre (System Tray) gondolsz. EVEREST --> fomenu --> Fajl --> Beallitasok --> Hardverfigyeles --> Erzekelo ikonok --> Erzekelo ikonok megjelenitese.
-
Hunter2
addikt
Elképzelhető hogy az everest rosszúl ismerte fel az alaplap proci támogatását? [link]
-
Ricco_hun
senior tag
Helló!
Nekem az lenne a problémám, hogy a 4.60 Ultimate everest nem ismeri fel a lapom. Ami pedig egy MSI P45 NEO3-FIR lenne. Meg a memória olvasást bármelyik beépített tesztje 0MB/s-nak méri. Pedig ha tényleg ennyi lenne, nem hiszem, hogy egyáltalán bekapcsolna a gép
. -
gyiku
nagyúr
jw-790gx-extreme lapom van, 4.60.1578 ismeri is rendesen, csak nem mutatja a memoriak feszultseget. valyon ez a lap, vagy a szoft hianyossaga?
-
kicsigeri
senior tag
Hali mindenki.
Alaplapot cseréltem, és a mostani alaplapomnak a nevét nem jeleníti meg, pl. a memória olvasásásnál, de a többinél se.
-
kovacsgeri
csendes tag
Hello!
én is használom az Everestet, nagyon meg vagyok vele elégedve, de az előbb elbénáztam valamit....
a tálcán rámentem h rejtse el a hőmérsékleteket, és azt hittem ugyanazzal a mozdulattal vissza is tudom hozni ezt az érzékelőt...segítenétek, hogy hogyan tudom ismét beállítani, hogy látszódjon a tálcán az alaplap, CPU stb hőmérséklete?
-
Nemesys
tag
Üdv!
Bocsi, hogy itt kérdezgetek ilyenekről de csak itt válaszoltak nekem eddig...
Van egy konfig ami a következő: ECS AF1 Deluxe lap, Barton 2800+, 1024DDR/400, Ati 9600. Nem tudom másnak is lehet e köze a problémámnak ha igen mondjátok mi lehet és válaszolok, hogy az mien. Laggol az egész gép, vagy nem is tudom, hogy mondjam el. Bizonyos időközönként, pár másodpercenként meg akadozik. Először a zenére lettem figyelmes. Most filmet akartam nénzi és az is "szaggat" egy kicsit a hang meg ua csinálja mint a zenénél. és most veszem észre, a csöndbe mikor írok, hogy sercennek a hangszórók is ugyan ilyen időközönként mikor akadna a hang. Ezt mi okozhatja és mit tudok tenni ellene?! Eléggé idegesitő :-S Hardver vagy szoftver lehet a baj? (nem tudom van e köze hozzá mert szerintem ugyanolyan film mint a többi de az új animált resident evilt nézném, gondolom ennek nincs köze hozzá, ugyanúgy játszania kéne mint a normális filmeket.... plz help!!! 
-
Fiery
veterán
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Felrevezettek
Az EVEREST nem mutat ilyen informaciot. -
Badman 4ever
őstag
Nekem azt mondták meg lehet nézni valahol az EVEREST-ben, hogy mennyit fogyaszt a gép. Az lenne a kérdés, hogy ha ez igaz, akkor hol lehet?
-
volvoguy
addikt
üdv. ha olyan programot szeretnék a gépemre, ami a legreálisabb képet adja a rendszeremről, és az adatairól, mit válasszak? everest már fenn van, de sok helyütt a cpuz-t is emlegetik.....melyiket érdemesebb, ha tuning előtt állok, és szeretnék valós képet a gépem teljesitményéről....esetleg mind2?
-
turorudi
aktív tag
EZEN a lapon a csipszotty hőfokát lehet majd valamelyik verzióban nézni?
-
Fiery
veterán
válasz
HarryPotter
üzenetére
Alul a 2 leugro listabol kivalasztottad a teszt tipusat es a tesztelni kivant meghajtot? Melyik EVEREST verziorol van szo egyebkent?
-
HarryPotter
őstag
olyan gondom van, hogy a háttértároló sebességmérése nem indítható sehogy. A gyorsítótár és a memória sebesség mérése megy, de a winchesteré nem....a start gomb nem akar elérhető lenni
-
Fiery
veterán
válasz
Badman 4ever
üzenetére
A ZLib-nel a cache is szamit, de inkabb maga az architektura a gyenge. A P4-et nagyon magas orajelek eleresere terveztek, clock-for-clock viszont a hosszu pipeline miatt nem tudja hozni a P3 szintjet.
-
Fiery
veterán
válasz
Badman 4ever
üzenetére
A ZLib eredmenyt elegge le tudja fogni a memoria lassusaga. Pl. ha a Willamette alatt PC133 SDRAM van, az eleg lassu tud lenni, de a Rambus DRAM-mal sem szarnyal: a ZLib tesztben (clock-for-clock) egy jo Tualatin P3 siman lenyomja a P4+Rambus parost.
Nem veletlenul voltak anno olyan kinos eredmenyek az elso Willamette P4 benchmarkokban: sok esetben az 1 GHz-es Coppermine P3 lazan verte az 1.5 GHz-es Willamette-et.
-
Badman 4ever
őstag
Köszönöm a tájékoztatást! Csak az keltette fel a gyanúmat, hogy van másik két gép a lakásban egy Athlon64 3000+ 1,8 GHz Venice magos procival és egy 1,5 GHz P4 Villamette magos procis gép. Az 1,5 P4-es AES-ban valami 1500 körül teljesített, Zlib-ben meg 5000-en míg a 3000+-os AES-ben 2300 körül és Zlibben 11000 körül és a P3-as procim jobban közelít az utóbbihoz pedig a P4 az generációban közelebb áll hozzá.
-
Fiery
veterán
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Koszi! Csak azert kertem a screen shot-ot, hogy meg tudjunk gyozodni rola, a processzorod orajelet az EVEREST jol merte. Volt ugyanis egy bug ezzel kapcsolatban az EVEREST-ben, amit a v4.50 verzioban javitottunk.
-
Fiery
veterán
válasz
Badman 4ever
üzenetére
AES-ben a Dual PIII-1.26 (Tualatin magos) tesztgepunk 3990 pontot ert el, ha ezt leosztjuk 1 procira, ami 1484 MHz-en jar, akkor az 2338 pont, tehat realis az eredmenyed.
Queenben a tesztgepunk 4857 pontot ert el, "leosztva a gepedre" kb. 2846 pont, tehat az eredmenyed itt is realis.
ZLib kicsit razosabb tema (az ugyanis a chipsettol es a memoria-sebessegtol is fugg), de a mi VIA DDR266 chipsetes eredmenyunket (14727 KB/mp) leosztva a gepedre 8631 pontot kapunk, ami magasabb, mint a Te eredmenyed, de eleg kozel van, tehat ismet realis, amit kaptal a gepeden.
-
Badman 4ever
őstag
Íme:
[link] -
Fiery
veterán
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Mennyi az az irrealis eredmeny? Es az EVEREST melyik verziojaval merted?
Esetleg a meres utan tudnal kesziteni egy screen shot-ot, amin latszodik a benchmark oldal aljan megjeleno kis ablak is, ahol az orajelek, a CPU kodneve es hasonlok kerulnek kiirasra?
-
Fiery
veterán
válasz
Badman 4ever
üzenetére
A benchmarkokra gondolsz? Azok teljesen megbizhatoak, kiveve a memoria kesleltetes tesztet, ami Nehalem procikon tulsagosan kedvezo eredmenyt ad. A kovetkezo EVEREST verzioban ezt javitani fogjuk.
-
Badman 4ever
őstag
Mennyire megbízhatóak az EVEREST procitesztjei?
-
syberia
veterán
Valaki tudna segíteni

-
Fiery
veterán
válasz
HarryPotter
üzenetére
Amig 12 honapon belul vagy a vasarlastol szamitva, addig barmilyen ujonnan megjelent beta vagy stabil verziora ingyenesen es egyszeruen tudsz frissiteni.
-
kosian24
tag
Sziasztok! Az a problémám, hogy nem jók az alaplap szenzorai. Biosban is és Everestben is hibásan írja ki a processzor hőmérsékletét. Biosban a proci feszültségét sem tudja kiírni. Mitől lehet ez? Régebben jó volt, aztán annyi történt, hogy szétszedtem két gépet és átvariáltam bennük a dolgokat, azóta nem jó.
-
Picturemaker
őstag
válasz
Balala2007
üzenetére
Köszi a választ. Valóban egy E5200-al csinálja.
-
Fiery
veterán
Igy igaz. Stabilitas tesztelesere egyik szoftver sem szentiras, mivel maga az instabilitas nem egy matematikailag jol leirhato, nem detektalhato es nem merheto jelenseg. Ha jol korulirhato/megfoghato/meghatarozhato lenne, akkor pl. nem kellene orakig futtatni egy-egy ilyen tesztet, vagy nem lenne a hibajelenseg/instabilitas jelentkezesenek ideje (tobbnyire) veletlenszeru.
-
Fiery
veterán
válasz
turorudi
üzenetére
Otthoni hasznalatra eleg sokfele ingyenes (es jol mukodo) remote desktop megoldas letezik, altalaban VNC alapokon. De altalaban otthoni hasznalatra nem szokas ilyesmit hasznalni, ezert sincs az otthoni felhasznaloknak szant EVEREST valtozatban (Ultimate Edition) tavvezerles.
-
Fiery
veterán
válasz
HarryPotter
üzenetére
Az emlitett DFI alaplapot a legujabb beta mar kezeli --> [link]
-
Balala2007
tag
válasz
Picturemaker
üzenetére
Pentium E5200-as procinal tudunk ilyenrol. (Az egy Penryn alapu ketyere, amibol kihagytak az SSE4.1 tamogatast.) Ha errol van szo, akkor a kovetkezo benchmark frissitesnel javitva lesz.
-
brd
nagyúr
válasz
Superman
üzenetére
4 óra alatt semmire. Amúgy is, win alatt kicsit vicces dolog memóriát tesztelni, tekintve, hogy az a nagy lomha dög is elfoglal belőle egy tetemes részt, és ha ott hibás, azt nem feltétlen veszed észre, mert nem biztos, hogy látványos hibát okoz. Egyébként én mindig csodálkozva nézek azokra, akik azt hiszik, hogy ha egy adott tesztprogram egyértelműen HW hibából fagy le/hibázik, de egy másik, vagy akár több másik program pedig nem, akkor még stabilnak mondják a gépüket...
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- A mai naptól végre elérhető lesz az Escape from Tarkov végső kiadása
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- sziku69: Szólánc.
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- 143 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13500H, RTX 4060 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Újszerű HP 14s-dq5001nh - 14"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - Magyar - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest