-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LamaCube
addikt
válasz
BigBadPlaYeR #21359 üzenetére
Én tegnap kattintottam párat auto módban, de ma csak TV, AV, A-DEP módokat tanulmányoztam. A kezelői útmutatások nagyon jól vannak fogalmazva és demonstrálva. Még nekem is érthetőek
Én eddig csak ámulok és bámulok.Pedig még amatőr szinten sem vagyok.
-
DemonDani
addikt
válasz
BigBadPlaYeR #21359 üzenetére
én is úgy gondolom, hogy ezt az utat kéne járnia, így szerintem is nyugodtan kezdhet autóval, de tanulni tanulni és tanulni kell folyamatosan, erőltetni a dolgot.
-
.DLL
veterán
válasz
BigBadPlaYeR #21226 üzenetére
Szia!
Szerintem nyugodtan hosszabbíthatod, ez csak annyit csinál, hogy zárja az adott érintkezőket. Gondolom nem száz méterek elérése a cél. 2,5mm-es papa-mama hozzsabbító kábel kell, vagy veszel, vagy csinálsz egyet 500 Ft-ból (na nem a papírból hö-hö-hö)
(#21234) belovary:
-A képet ne ide töltsd fel hanem egy arra kitalál tárhelyszolgáltatásra, majd linkeld be.
Úgy mehet a sok megás kép, nem terheli a fórumot.
-Csinálj meg egy fókusz tesztet, s ha szükséges finomhangold a fókuszt az obihoz.
-Nem kell sűrűn 100%-on nézegetni a fotókat, oké még új, de majd szokj le róla
Csak a kompozíciót figyeld, a képet. (jó, totál xar ne legyen technikailag, expozíció helyes legyen, stb.)
-
*Ropi*
félisten
válasz
BigBadPlaYeR #15179 üzenetére
Valószínűleg azért, mert f3.5 - f5.6 az üveg tudása.
-
Zozzer888
addikt
válasz
BigBadPlaYeR #15177 üzenetére
Mindenféle rosszindulat nélkül mondom: ne használj automata módot. Amúgy nem lehet hogy azért mert mikor más módba nézted 55ös álláson volt az obi?
-
Zozzer888
addikt
válasz
BigBadPlaYeR #14931 üzenetére
1)Gratula, üdv
2)Tök mindegy hogy rajta van-e az obi vagy nincs, de ha nincs rajta akkor legyen a vázon vázsapka...amúgy én mindig rajta hagyok egy obit,mert ha gyorsan kell gép akkor macerás lehet akkor szerelgetni
3)Ahogy Ropi is írta, vízszintesen tárold, tehát úgy ahogy amúgy az asztalra teszed.Olyan tokot ne is vegyél amibe máshogy lehet belerakni.
4)Sehogy, ne nyúlj hozzá,mert csak több kárt fogsz benne tenni.Vannak az évnek napjai mikor ingyenesen tisztítanak szenzortÉn 28ezer expo után vittem először ilyen tisztításra és csodálkoztak hogy de szép tiszta
Pedig cseréltem már cifra körülmények között obit, legyél gyors az a lényeg
Bár ez Téged még nem érint
-
*Ropi*
félisten
válasz
BigBadPlaYeR #14931 üzenetére
Objektív rajta maradhat, annyival is kevesebb port kap a szenzor.
Tisztítani akkor, ha koszos (ég felé fordítva szűk - 22 - blendén lősz egy képet, ha koszos a szenzor, az ott látszani fog).
Vízszintben tárold és szállítsd (ne obival lefele), mert kilazul a tükröt mozgató rugó és elmászik tőle az autofókusz!
-
Peetry
senior tag
válasz
BigBadPlaYeR #12401 üzenetére
indexelősön pont hirdetnek egy 500d-t 10k expoval 18-55 is-sel 115k.
-
adamka16
őstag
válasz
BigBadPlaYeR #12398 üzenetére
Mint 500D tulaj, nem érzem rosszabbnak az 1100D-t. Egyszerűbb igénytelenebb markolat és kész. Szenzortisztítás nálam régóta offon van, mivel semmit nem ér és lassítja egy picit a bekapcsolási időt is, meg nyilván az akkut se meríti. Ami viszont pozitív az 500D-hez képest, az pedig az Auto ISO maximum beállítási lehetősége, ami számomra nagy szívfájdalom, hogy nincs az 500D-ben, az 1100D-ben pedig van.
-
Zozzer888
addikt
válasz
BigBadPlaYeR #12398 üzenetére
hát sokat segítene ha leírnád hogy mire tartasz igényt,mennyi a keret rá,minek kell beleférnie, stb.
Én pl mikor vettem az enyém, nem volt elég hogy adott volt a keret,még az is kritérium volt hogy egy tele obinak +ba bele kell férnie az árba
Így lett 1000Dm
Nem bántam meg, az a helyzet hogy még nem kerültem olyan szituációba aminél azt éreztem hogy eejj egy XXD-t kellett volna vennem...(bár szerintem semmi meglepő nincs abba ha valaki kompaktról váltás után 4 hónappal még nem érzi azt hogy kinőtte a vázát
)
persze, egy jobb váz sose hátrány, de ha csak az fér bele nem szabad ódzkodni a belépő szinttől se, mert teljesen jól használható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest