- Netfone
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Aurát vált a Vivo V60
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pcMANiac
aktív tag
válasz
zabcs80 #7188 üzenetére
17-55-öm nem volt, de csak jókat írnak róla. 24-105-öt használok rendszeresen és szerintem nagyon jó. Tényleg nehéz döntés.
Bármelyiket választod, túl rosszul nem fogsz járni. 17-55 2.8 megfelel beltéri fotózásra is gyengébb fényben, viszont a másik 105-ös vége nagyon jó tud lenni természetben.
-
Necc
addikt
válasz
zabcs80 #7176 üzenetére
Udv.
Ha kezdo letedre ennyire nem szamit a penz, akkor en a helyedben az alabbiakat vennem:
Utazashoz, meg altalanos dolgokra:
[Canon EF 24-105 f/4L IS USM] mert stabilizalt!! ami az altalad linkelt obik tobbsegebol ugy ahogy van, hianyzott, mar pedig ez varosnezelodes kozepedte, ahol sokszor alvanyt se tudod felallitani a tomeg miatt borzasztoan fontos! Ezen felul APS-C vazon 38-168mm gyujtavukent viselkedik (croppolas miatt).Ha pedig tajkepeket fotoznal, akkor:
[Sigma 10-20mm f/3.5 EX DC HSM] vagy [Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM] Netes oldalakon ossze kell hasonlitani hogy melyik a jobb es miert, a lenyeg: nagy latoszogu lencse szukseges tajkepek fotozasara.
Vagy esetleg a legelso lencsevel is megoldhatod ugy, hogy panoramakephez keszitesz kepkockakat, es kesobb PC-n osszefuzod oket szoftverrel.A prime obikat kezdokent messze elkerulnem, ha mar lesz par 1000 keped, akkor azokat kielemezve megallapithatod hogy melyik az a gyujtav amit a legsurubben hasznalsz, es ahoz vehetsz valami prime lencset, de en kezdeskor nem ajanlom.
-
válasz
zabcs80 #7176 üzenetére
A helyedben mindet elfelejteném, és egy Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM-re raknám össze a lét. A 35mm-el sokat nem érsz, 50mm, szerintem ráér később is, a vázolt fotózási kört figyelembe véve. 17-40 vége rövid lesz, és nincs benne IS, kezdésnek küzdeni fogsz vele, nekem van imádom, de kell hozzá egy biztos kéz és tudás, hogy jó képeid legyenek. 15-85-öt meg elkerülném.
-
zabcs80
tag
válasz
zabcs80 #7161 üzenetére
Korábbi kérdésemet felelevenítve:
Adott egy EOS 600D váz, és ahoz szeretnék objektívet, amivel el tudnám kezdeni a kis amatőr fotózásaimat.
Találtam párat, csak olyan megosztott vélemények vannak, hogy nehéz dönteni főleg, hogy nem értek hozzá.
[Canon 50/F1.4 EF USM objektív]
-
Necc
addikt
válasz
zabcs80 #7134 üzenetére
Üdv.
Bár kevés dolgot adtál meg, de úgy tűnik részben egy cipőben járunk (ugyanazt a vázat vettem én is meg, gondolom te is hasonló indokkal veszel egy rosszabb ár/érték arányú vázat egyértelműen az obi hátrányára
).
Ha kezdő vagy, akkor én mindenképpen javaslom a Canon EF-S 55-250mm obit, olcsó, stabilizált, és rettentően sokmindenre jó - tanulni én gyakorlatilag az utóbbi hetekben csak ezt használtam.
Van még mellette egy Sigma 17-70 DC OS HSM "Macro", de ezt csak addig használtam amíg meg nem jött az 55-250 lencsém
Ha még nincs semmi szetted, akkor még javasolnék egy 3 lábú állványt is, én is csak az utóbbi napokban/hetekben jöttem rá, hogy még fényes nappal is egy ilyen mennyire "must have".
------------------------------------(cut post here)------------------------------------
Tényleg ha már így témába hoztam, esetleg valaki tudna ajánlani álványokat? Olyan kellene, amit gyorsan fel lehet állítani ha kell, és felkapni amikor már nem, és összecsukva ne legyen lehetőleg 40cm-nél hosszabb, hogy elférjen a fotós táskám aljára eszkábálva amikor nem kell.
Lenne még mellette ez a gorillapod álvány is, de ebből is annyi van hogy nemigazán tudom melyik lenne jóElsősorban a táj, és az ott található dolgok fotózására lenne, a gorillapod pedig különleges helyzetekre (pl. barlangokban rátekerem a korlátra hosszú záridős felvételek készítéséhez, vagy alacsony szögű növényfotózásra.)
Ár: hát... igazság szerint nincs határ, de azért ne veszítsem el a maradék hajamat amikor javaslatot tennétek
Najó mégis mondok valami számszerűt: 50-60ezer... mindkettőre
És még1x: szeretném ha ezek az amúgy se túl nagy fotós táskámra rátákolva vagy szépen ráakasztva elférne
Hmmm mégvalami...? Infrás távkioldó... szerintem az majd karácsonyra
Toronyóra lánccal? A toronyóra tök faszán tarthatja az optikát a magasba a lánc meg... hát nemtom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest