- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #28158 üzenetére
"...17-55 kitobit elé pakolod..."
A 17-55/2.8 IS már kitobi kategória nálad?
Azért annyira nem rossz az...
(Csak wicccezek.
)
Inkább a 18-55 3.5-5-6 egyik variánsára gondoltál, ugye?
(#28103) fr3ntzen: Androidos telefonok USB host kábellel, DSLR Remote vagy DSLR Dashboard appal is tudják.
-
fr3ntzen
aktív tag
válasz
bbkmachine #28158 üzenetére
De olvastam róla , hogy olcso és nekem szerintem egyenlore meg is felelne, de igen analfabéta vagyok még a témához. Tehát amit most leirtal,abból kb annyit értek , hogy az obi elé pakolom.... de hogy miket pakolok elé azt nem
Forditógyűrűből is gondolom több fajta van stb... Ha felvilagositanal akkor termeszetesen elgondolkodnék rajta. -
_seth_
veterán
válasz
bbkmachine #28147 üzenetére
Jó ez az akció csak hozzá kell tenni, hogy pénzvisszatérítés 7dmk2/5dmk3 vásárlása és mellé objektív vásárlása esetén lehetséges.
-
válasz
bbkmachine #28126 üzenetére
egyrészt az uszoda egy magánterület, én úgy érzem, hogy úgy korrekt, ha szólok valami helyieknek. másrészt praktikus is, mert ha jön a random valaki, vagy akár az úszómester hogy van-e engedélyed, akkor minden további kötözködést ki lehet kerülni azzal, hogy van. esetleg még segíteni is tudnak, beengedhetnek olyan helyre, ahova amúgy nem mehetnél, viszont nyugi van, ilyesmi.
meg szerintem eleve sokkal jobb indítás az, hogy 'potkívánok ezt meg azt szeretném, mint hogy nekem ahhoz jogom van és haggyálmá -
copass
veterán
válasz
én azért megkérdezem ha vmi érzékeny helyen fotózok hogy azért tudjanak róla, honnan gyöttem, mit csinálok, nem gond-e. mert nem hiányzik egy idióta a nyakamba. volt már rá példa hogy engedéllyel fotóztam a strandon rendezvényt, odajön egy barom, belángosörözve hogy én mit fotózok, meg igazoljam magam!
nézek rá, hogy ez vmi kandi kamera lesz. de nem mert ő egy polgárőr. hát mondom azt várhatod,de hívjál rendőrt!
ha valakit kiemelsz a tömegből, tehát közeliben kapod le, az már necces. akkor már érdemes odatipegni és telóval rögzíteni hangot hogy igen nem gond hogy lefotóztad! -
Tubi2
senior tag
válasz
Kimentem a saját kocsimat fényképezni (régi, nagy Sigma 24-70, 40D+portrémarkolat) és egy fickó a vállamat megérintve kérdezte, hogy mit fotózok a kocsin, mi a bajom vele. Mondom, ez az én kocsim, azért fotózom. Megszeppenve elsétált, de előtte a szinte már belém köt hangulatban volt. -
válasz
bbkmachine #28128 üzenetére
500D
-
válasz
bbkmachine #28122 üzenetére
Köszönöm. A Nagy gyutáv nem szükséges, 200-is elég. Meg ugye az átfogás arányos a képi hibák előfordulásával.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
bbkmachine #28122 üzenetére
Magyarul úgy "zoom-olok" ha kevés a 200-as gyutáv, hogy vágom a "nyers" képet RAW-ban.
-
válasz
bbkmachine #28009 üzenetére
Nem túl acélos a felhozatal sajnos.
-
szp1
addikt
válasz
bbkmachine #28007 üzenetére
Nem a Hotel Famulusban lesz ?
-
_seth_
veterán
válasz
bbkmachine #28007 üzenetére
Lehetne ilyen az orszag masik feleben is
-
buci30
addikt
válasz
bbkmachine #27975 üzenetére
Befejezted? Sose értettem az ilyen fórum harcosokat. Ha nem tetszik vagy bántja a szemed ugord át ha kötekedni akarsz kérj címet... Az ilyen emberektől mar kesz vok. Mi értelme van ennek komolyan? Csicska.... Bocs de mar idegesitenek az ilyen szájharcosok... Ugyse értenéd stb celozgatas.
Kimaradt a betű átírta a telefon nem néztem ennyi. Remelem azert kiolvasható nem nyelvtan órán vagyunk, de teny alap inteligencia tudom de ez van... Nem olvastam vissza nagy kaland.
De remelem erre is reagálsz valami keményet pfff -
buci30
addikt
válasz
bbkmachine #27967 üzenetére
Nem mert telefonról irok es nem szeretem az ékezetet ilyenkor ahogy a telefon gondolja
De ha nem tudod elolvasni es erdekel amit írok használhatod 😊😉 -
ChipKng
aktív tag
válasz
bbkmachine #27915 üzenetére
Jol beszelsz. Egy fenyeros optikat nem azert vesz az ember, hogy f8-on fotozgassa az MTF abrat.
Portrenal elegge vacakul jonne ki ha mindenki a miteszereket szamolgatnank az arcon...
-
matyi012345
őstag
válasz
bbkmachine #27917 üzenetére
Egy ábrát nézünk? Középen kb. azonos, szélen sarokba pedig egyértelműen az STM. f4-re rekeszelve az 50-est éri el kb a 40-es 2.8-t, de a sarokban még ott sem biztos.
-
Dr V
őstag
válasz
bbkmachine #27917 üzenetére
Az STM még ott is jobb képpel bír az ábra alapján..
-
Dr V
őstag
válasz
bbkmachine #27915 üzenetére
-
_seth_
veterán
válasz
bbkmachine #27871 üzenetére
Ez idézet volt a cikkből, ez volt az eredeti:
"Projektmenedzserként dolgozik, és hobbiból járja az erdőt (főleg madarakat fotózik, és egy viszonylag réginek számító Canon 70D-je van)."
És ez lett belőle:
"Projektmenedzserként dolgozik, és hobbiból járja az erdőt (főleg madarakat fotózik, egy Canon 70D-je van, 300 2.8-as telével)."
Valaki lehet szólt a cikkírónak, hogy hülyeséget írt
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #27871 üzenetére
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
bbkmachine #27845 üzenetére
Én tartok tőle, hogy drágább lesz, mint 60k...
-
copass
veterán
válasz
bbkmachine #27852 üzenetére
főleg Magic Lantern-el megtámogatva!
-
copass
veterán
válasz
bbkmachine #27848 üzenetére
100D is jó lehet még videóra a hybrid cmos2jével LVnél, ami jobb mint a 700D. csak picike. de gyors.
-
_seth_
veterán
válasz
bbkmachine #27848 üzenetére
Értem, csak mert sokan vannak a kizárólag manuál af-et használók, ha viszont neki az stm nyújtotta videó megfelelne akkor akár a 700D is jó lehet, az még megfizethető
-
_seth_
veterán
válasz
bbkmachine #27833 üzenetére
1100D 12MP HD videó, fix kijelző, 2,5" kijelző, a 60D 18mp, FHD, forgatható 3" kijelző, jelszint állítási lehetőség. 60D-t nagyon sokan használnak videóra, az pedig, hogy a 70D-t ajánlod csak annyiban jelenthet könnyebb kezelhetőséget ha autofókuszt használ valaki, ott valóban jó az stm, de pl 60D-n is jó az stm már persze nem annyira mint az utódján ugyanakkor senkit sem ismerek aki ne manuálban videózni mint ahogy kiskaktusz is manuál fókuszálást írt. 60D kb 130e körül megléphető, a 760D 250e, 70D 300e, persze ha felmerült a 760D akkor inkább a 70D lenne a befutó.
-
szasza_1
senior tag
válasz
bbkmachine #27834 üzenetére
Ha az ára olyan 50e-60e körül lesz, akkor melyiket éri meg jobban megvenni, az 1.4 USM-et használtan, vagy 1.8 STM-et? Az 1.4 USM-et mennyire lehet belehallani a videóba? Mert azért használnám videóra is.
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #27834 üzenetére
Ilyenkor lenne jó a hsz. szerkesztési jog, de az csak modiknak van.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
bbkmachine #27815 üzenetére
Kösz!
Megnéztem a specifikációt, de erre nem emlékeztem. Váltani akarok 1100D-ről és a 60D meg a 760D gondolkodtatott el. Ugyan nem videózom sokat de 1100D-nél a fix kijelző kicsit nehezítette a manuál fókuszt..
Láttam a sokpontos AF-et is, de nem panaszkodom fókusztévesztésre a fix 40 pancake mellett, még az 1100D-vel sem.
Igazából csak az ISO és a videó tekintetében szeretnék előbbre lépni. -
szasza_1
senior tag
válasz
Szerintem a 750D és 760D-ben nincsen dual pixel AF. Hybrid CMOS AF III van, ami a Canon szerint majdnem olyan jól működik. A gyorsabb processzort videózás közben a téma követésnél nagyon észre lehet venni (tesztvideók alapján), sokkal gyorsabban mozgó témát jobban követ, mint a 70D. Viszont a 70D videózás közben a fókuszt nagyon szépen tartja, nem próbálkozik össze-vissza fókuszálni, mint a kontraszt alapú technikánál. Mindenre gyorsan, pontosan ráál.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Ha lemegy majd a 750D és 760D ára a mostani 700D árszintjére, akkor viszont nagyon jó vételnek fog számítani.
-
_seth_
veterán
válasz
bbkmachine #27742 üzenetére
Van amiben jobb az 50D (magnézium váz, kicsit gyorsabb sorozat, joystick de itt véget is ér ez a lista), de a 60D jobban bírja kicsivel a magasabb isot (alapból is magasabb érték a plafon amin úgyis zajos de legalább van), jobb dinamika, képminőség, fhd videó, jobb felbontás, majdnem dupla akku idő. Ha nem a váz kinézete számít akkor a 60D szerintem ma már jobb választás.
A fentieket netes tesztek alapján írom.
-
End-ru
aktív tag
válasz
bbkmachine #27742 üzenetére
A 40D meg sokak szerint jobb, mint az 50D
-
JohnyBlue
addikt
válasz
bbkmachine #27656 üzenetére
Upsz ezt akkor benéztem
Azt hittem csak úgy általánosságban
-
Ricardo128
senior tag
válasz
bbkmachine #27651 üzenetére
Értettem!
-
JohnyBlue
addikt
válasz
bbkmachine #27651 üzenetére
igaz a legvagányabb a napellenző... de a fröccsenő sörtől, VBK-tól, izzadságfröccsöktől, ujjlenyomataktól, pofádba szóródó portól, kavicstól a napellenző se nyújt védelmet
Én nem vagyok egy nagy húúú védjük az üveget a levegőtől is és csak nézegessük, hogy óóó milyen szép ez az obi... de pl. ha koncira megyek fotózni akkor kapásból tekerem felfele a védelmet
-
hemaka
nagyúr
válasz
bbkmachine #27593 üzenetére
Minden viszonteladó (MM, 220V, Extreme, stb) leadta a megrendeléseket. Össze is készítették raklapokra a "kis" csomagokat, de éppen akkor költöztették az egész raktárat, ezért már nem küldték ki senkinek a cuccokat. Igen ám, de a nagy költözés közben a raklapok adatait (tehát, hogy melyik kinek megy) elvesztették.
Konkrétan az van, hogy egyes boltokba már lassan 1,5-2 hónapja nem érkezett áru... -
hemaka
nagyúr
válasz
bbkmachine #27580 üzenetére
Nem a forint miatt toltak fel az arakat.
Most mar csak hivatalos viszonteladok vannak(szerzodes van ki es milyen kategoriakat tarthat maganal), a szurke importot probaljak kinyomni a piacrol. De a legfobb oka egyebkent a Ny-Eu forgalom visszaesese, ami bizony a K-Eu miatt kovetkezett be es ezt nem neztek jol szemmel amoda, ezert az anyaceg odavert az araknak, plusz az osszes tamogatast megvonta a viszonteladoktol. Erre mar csak hab volt a tortan hogy szlovakbol at tettek ide a raktarukat, de egy gebasz miatt a mar ossze keszitett packok adatai elvesztek, nem tudni kinek melyik ment volna, nem szallitottak, emiatt a kinalat visszaesett.
A dodo arfolyam csak kamu szoveg. -
.DLL
veterán
válasz
bbkmachine #27576 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek, krémgyár az F/4-es Canon is, ami a háttérelmosás minőségét és hangulatát illeti. Nyilván 2,8-on nagyobbak a körök, meg tényleg hűha, de ügyes háttérválasztással az F4 tökéletes. De ezt persze csak azon kikötés mellett, hogy a bejövő fénymennyiség nem lesz probléma.
-
szp1
addikt
válasz
bbkmachine #27548 üzenetére
O.K.
-
szp1
addikt
válasz
bbkmachine #27546 üzenetére
Ezt most mire írtad?
És miért nekem? -
szp1
addikt
válasz
bbkmachine #27542 üzenetére
Állítólag élesebb a végén. Nekem csak sima IS ll van, az valóban "lágy" 200 felett, nem nagyon lehet agyon croppolni a képet, mert elég sok részletet elmos tele állásban.
Ami feltétlen előny, az az AF és a nem forgó frontlencse. De a linkelt táblázat szerint eléggé belenyúltak az optikai konstrukcióba. -
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #27521 üzenetére
-
duni84
aktív tag
válasz
bbkmachine #27519 üzenetére
a "bűvész" akár a józan ész segítségével le is beszélheti a megrendelőt a rossz ötletekről, mert a képek emlékek lesznek és valami régen rossz, ha az adott pillanat megélése helyett már emlékezni akarunk rá. ahogy Ropi is írta: hatalmas lagzikon + idősebbeknek simán jó lehet, de egyébként tényleg csak ugyanazt érjük el vele, mint amikor nem szólunk rá az ismerőseinkre étteremben, hogy fordítsák "arccal lefele" a telefonjukat: nem egymással foglalkoznak az emberek. a fotós nem csak varázsol, meg marketingezget, hanem a józan ész fele is terelheti a folyamatokat
*off: voltunk már 400+ fős lagzin, 2 helyszínen: na ott jól jött volna ez pár éve, de soha többé. odaveszik az intimitása a dolognak és az egyetlen érzelem, ami bevésődik az éjszakáról, hogy szegény párnak elege van és visszacsinálná a dolgot. max egy same day slideshow, de az is max 8-12 percet vigyen el, hogy ne törjön meg a buli "íve".
-
MrChris
nagyúr
válasz
bbkmachine #27491 üzenetére
fú, majdnem minden 7-re egy éjszakásmulatós. Hát én biztos megutálnám.
-
copass
veterán
válasz
bbkmachine #27491 üzenetére
én videjóst láttam olyat hogy polgári szertartáson közvetített.
balettgálán meg olyat hogy csávókám gyártotta a barlangrajzot, lótifuti ment az sd kariért gyors csere, kint előtérben meg nyomtatták ki összázért dátumozva. -
válasz
bbkmachine #27488 üzenetére
pedig mostanában erősítették meg, hogy lesz fullframe pentax. mármint hogy most tényleg
kíváncsi vagyok, milyen lesz, kicsit fájó szívvel hagytam ott azt a rendszert.
-
válasz
bbkmachine #27488 üzenetére
Azokat célozza, akik nem valós műszaki tartalmat vesznek, hanem identitászavarukban vágynak valamire.
Rengeteg ilyen gyártó van... -
.DLL
veterán
válasz
bbkmachine #27469 üzenetére
A jó fogású váz volt egy nagyon nagy vonzerő a Canonokban, még a 7100-as Nikon is kényelmetlenebbül állt a kézben, mint a 60 vagy 70D. Ha ezt elveszik, akkor nem lesz meg a kontakt a gép és a vevő között...
Az elektronika és a funkciók ma már nagyon kis helyen elférnek, de egy kéziszerszámnak nem lehet rossz a fogása! Képzeljük el, hogy a 70D minden tudását, sebességét, fókuszpontjait, stb. beleteszik egy 100D méretű vázba... LOL. technikailag meg lehetne oldani, de kinek kéne? 7D-t meg azért nem vesz, mert tegyük fel, hogy egyszerűen nincs rá pénze (sem igénye a plusz szolgáltatásokra). Mi marad? Másik gyártó...
De ez még a jövő zenéje, remélem ennyit átlát a Canon is.
Állandóan csak a morgás! :Đ
Inkább a ####D kategóriát szüntessék be, és a jelenlegi ###D kategória legyen a belépő kategória.
De a névadást akkor sem értem, mert akkor mi lenne a haladó kategória megkülönböztetőjele? maguk alatt vágják a fát, hogy lesz ez fenntartható? (sehogy, mint ahogy a jelenlegi civilizáció sem) -
zgospel
őstag
válasz
bbkmachine #27469 üzenetére
hát azért nem feltétlen: jóval olcsóbban kap 6D-t a 7D-hez képest, és akkor elgondolkozik a júzer hogy az mégiscsak egy fullframe gép
mert engem személy szerint pl totál hidegen hagy a 7D fókusza meg sebessége, azért a pénzért az nekem "csak" egy croppos gép, és ami nekem számít egy vázban az igencsak a 6D felé dönti a mérleget.természetesen másoknak mások az igényei, most csak az én szemszögemet említettem, és gondolom vannak még így páran mint én, és ezt a canon is tudja jól
-
csacsi77
senior tag
válasz
bbkmachine #27458 üzenetére
Ezek tényleg meghülyültek!!
Mi a f@szért kell két alsó középkategóriás váz?Nem volt elég a 100-1200-700-70-7D megkülönböztetés? Szerintem ez is több mint elég az APS-C vonal teljes kiszolgálásához. Minek még jobban diverzifikálni a termékpalettát?
Azt talán nem merik megtenni, hogy a xxD vonalat kinyírják. Akkor túl nagy űr tátongana a 760D ás a 7DMII között és oda a Nikon D7100 sikeresen benyomulna. -
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #27458 üzenetére
Nem sokban különböznek: a 760D-ből kivették az infra szűrőt (tehát asztrofotósoknak jó), tud mozgáskövetést LiveView-ben és van hátsó tárcsája is. Mobilról ennyit tudtam kisilabizálni.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
bbkmachine #27455 üzenetére
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #27291 üzenetére
Van rá megoldás: ismert típushiba.
(#27293) bbkmachine: Jól csináltad (ha a fókusztáv 30-50x-esén belül voltál): az AF rendszer működéséből adódóan így kell (ugye az expógomb félállásánál a váz nyitja a blendét, hogy a lehető legtöbb fényt fogja be a fókusz megtalálásához, utána beáll az AF, majd beállítja a munkarekeszt és elsüti a képet). Viszont az is tény, hogy a tesztábra síkjának merőlegesnek kell lennie az optikai tengelyre és párhuzamosnak a szenzorével, hogy az esetleges decenterességet ki lehessen szúrni.
(#27296) szasza_1:
"Fáziskülönbség af-nél mennyire gyakori, hogy hibázik? Ha jelez, hogy van fókusz, az adott ponton tűélesnek kell lennie a minden esetben?"
Kellene, ha jól működne az AF rendszer. A Canon PDAF rendszere azért gyorsabb, mint a Nikoné, mert miután pozicionálta a lencsetagot, nem ellenőrzi az eredményt és nem pontosítja a beállítást. A Nikonok visszaellenőrzik és pontosítanak is ha kell. PDAF rendszerben a fény útja a következő, miután átjutott az objektíven: a féligáteresztő tükrön kettéválik, az egyik fele felmegy a prizmaházba az átnézeti keresőhöz, a másik fele pedig le a tükörakna aljában lévő AF szenzorhoz. Mivel a tükör mozgó alkatrész és elég nagy gyorsulásoknak van kitéve, így néhány századmilliméteres pontatlansága a végállásánál AF hibát okoz. A Canon kétféle tükörmozgatást alkalmaz: az olcsóbb a rugós, a korrektebb a motoros. Rugósnál a váz tárolása is kritikus: ha tüköraknával lefele tárolja az ember (pl. nem veszi le az objektívet a vázról, hanem arra támasztja le), az pár hónap alatt lelazítja a tükröt. A motoros megoldás szerencsére ezt már kiküszöböli. Ha felmerül a gyanúja, akkor érdemes a Camera Kft.-vel megnézetni, hogy nem lötyög-e + kalibráltatni az AF rendszert. Canon vázakon mechanikusan (a szenzor felfekvési hézagolásainak megváltoztatásával csak a középső AF pont kalibrálható, viszont ez magával húzza az összes szélső pontot is: ezeket szoftveres úton korrigálják.
Pl erre a fenyőfára 10-ből 5x rosszul fókuszál.
A fás teszted több sebből vérzik: a fa csúcsa, mint írtam korábban is egyrészt messze van, az objektív szempontjából már a végtelen tartományban. A fa csúcsa az AF mező szempontjából egyrészt kicsi célpont, másrészt ráadásnak még folyamatosan mozog is, ahogy a szél fújja...Emiatt és a korábban írt AF mezők fedetlenségi tévesztése miatt simán lehet, hogy félre lőtted...
"35 mm-en végtelentől egy picit közelebb (ha nincs is 25 méter, 20 biztos van (MF-be végtelenben már homályos, egy picit visszatekerve jó))."
Sok objektív végtelenje pontatlan: ez szintén Camera Kft.-s történet. Bonyolítja még a helyzetet, hogy az objektíveken az infra végtelent is jelölni szokták: nem ahhoz mérve nézted?
" Ha hibázik, elé fókuszál, mindig tőlem kb 5-8 méterre, szóval nagyon mellé). Egy AF ponttal is, és ha többet kapcsolok be (mindegyik jó fókusz pontnak, a tárgyon van rajta), akkor is. Ismétlődő minta miatt lehet?"
Ott valamit nagyon félrenézett a váz. Más objektívvel hogy viselkedik?
"Viszont 450 képből 10 darabnál arcokon sem volt tökéletes a fókusz, nem voltak teljesen élesek. Mindegyiknél a megfelelő AF pont volt. Mind beltérben készültek, nem túl világos helyen. Ez szerintetek belefér a statisztikába? (ezeket a képek 100%-on nézve látni a hibát)"
Külső AF segédfény nélkül (sz*r segédfénnyel még azzal együtt is) simán belefér a statisztikába.
"Ha már itt beszélgettek erről, megkérdezem, létezik, 18-135 is stm obim 35mm-en (tehát a Wide-ot állítva) közelre -2 távolra fókuszálva pedig +4 af microadjustment beállításnál lenne tökéletes (így meg csak átlagot lehet megadni)? Ettől az obitól gondolom nem kell többet várni."
Létezik: erre való komolyabb vázakon (pl. 5D3) a 2 pontos MAFA beállítás lehetősége.
"Gondolom az is belefér, hogy a jobb széle (eléggé a széle) egy picit torzít, és homályosabb? A bal oldala nem olyan."
Ha tényleg úgy van és nem csak "hipochonderkeded", akkor decenteres.
(#27340) cOxeR: Az alapokat illetően azért legyenek képben: emlékszel mit mondtam nemrég annak a bizonyos tesztnek a kérdéseiről, hogy ott még a teszt összeállítója sem tudta, hogy eleve már a kérdése is értelmetlen, ebből következően a rá adható, előre rögzített és bepipálható válaszok is?
-
szp1
addikt
válasz
bbkmachine #27314 üzenetére
Én ebbe nem akarnék belefolyni, csak valaki korábban írta, hogy nem lehet letölteni.....bocsi...
-
_seth_
veterán
válasz
bbkmachine #27314 üzenetére
Áh, vízérre tetted... ott ment el a fókusz
Fuck Shui dolog....
-
matyi012345
őstag
válasz
bbkmachine #27295 üzenetére
Ez az a módszer ahogyan nem lehet objektívet tesztelni. merőlegesnek kell lenni a felületnek az objektívre, és a merőleges felület mellé kell döntve elhelyezni egy skálát, de semmi esetre sem a szögben lévő felületre fókuszálunk.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Természetesen f1.8-on készültek az 50mm képek és iso100-on. Állványról, 45fokban döntve. Az összes tesztképen front fókuszos volt, a "híres" back fókusznak még a közelében sem járt az obi.
-
copass
veterán
válasz
f1.8 vs f4? az 1.8/50mm f4.en is pontos lesz, sőt már 2.8-on!
"Az internet tele van olyan, különböző szerzők által készített, igencsak szofisztikált beállítóábrával, amelyek lényege, hogy egy 45 fokban tartott papírlapon egy hosszú vonalzó (vonalkázás) van, a cél pedig egyetlen keresztirányú vonal. Na ez az, amivel biztosan csak az egyik szenzor tesztelhető – ráadásul macerás használni, mert állvány kell hozzá." Ruzsa János
-
vlevi
nagyúr
válasz
bbkmachine #27216 üzenetére
"Én soha nem vettem még gépet összehasonlító ábrák és tesztképek alapján."
Én se.
Ja, de mégis. Az elején, amikor azon variáltam, hogy a kompakok után Canon-Nikon-Pentax-satöbbi közül melyik vonalon induljak el. Filmes tapasztalatom Smena, Pajtás téren kimerült, szóval az nem volt döntő szempont. Természetesen, ha lett volna akár 1-2 objektívem is, vagy bármi más, filmes világból használható kiegészítőm akármelyik márkához, akkor azt választottam volna.
De mostmár van annyi Canon felszerelésem, hogy egy normál hobbifotzósáshoz bolondság lenne kidobni, és lecserélni az egészet Sonyra, vagy akármire. -
csacsi77
senior tag
válasz
bbkmachine #27120 üzenetére
"Nocsak! 750D és 760D is lesz egyszerre? 3hét múlva kiderül, hogy igaz e..."
Ezt honnan vetted? Az 5Ds AA szűrő nélküli pletykájából kiindulva?
-
szasza_1
senior tag
válasz
bbkmachine #27084 üzenetére
Oks, köszi, megnyugtattál minden téren
-
Fandango
veterán
válasz
bbkmachine #27084 üzenetére
Te tenyleg egy meg nem erositett hirt kezelsz tenykent, hogy milyen lesz a gep, raadasul azota mar van ujabb specifikacio, ami szinten nem tul hiteles forrasbol szarmazik.
Az meg nem is kerdes, hogy a 750D nem lehet jobb gep mint a 70D, hiszen nem egy kategoria, de meg erre se vegyunk merget. -
szasza_1
senior tag
válasz
bbkmachine #27070 üzenetére
Már fél éve vártam arra a gépre. Az első pletykákban még az is szerepelt, hogy EVF-es lesz. Illetve hogy ebben már lesz beépített GPS. Ezért kérdeztem, hogy egy újabb, de kisebb kategóriás gép lehet, hogy jobb. De talán nem bánom meg, hogy nem vártam meg, attól nem tartok, hogy mostanában erősödne a forint. Lehet, hogy ez is annyi lesz, mint a 70D váz.
70D-nél, P módban ha vakú fel van csapva, akkor miért nem tudom a felső tárcsával állítani a blendét?
-
JohnyBlue
addikt
válasz
bbkmachine #27026 üzenetére
Alx.Mercer és bbkmachine: ne vegyétek sértésnek de most b@sszus nem tök mind1 hogy héttel több vagy kevesebb
Ha eladásra kerül a sor akkor a vevőt se fogja szerintem felizgatni hogy basszus 10007 vagy vagy 10024 expo van a vázban.
Az SD kártyán a gép új korától számlálja az expokat: 9999 után mi lesz ?
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
bbkmachine #27030 üzenetére
Mikor a Camera kft-nél járt a gép, ott csináltak egy expo kiolvasást és ott pár százzal nagyobb számot olvastak ki, mint a fájlszámláló, amit mutatott.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
bbkmachine #27028 üzenetére
Utolsó kép: 9859
EOSInfo szerint: 9831 -
person
senior tag
válasz
bbkmachine #26973 üzenetére
Életlenebb volt a kép a fókusz ponton. Több képből is. Most jobban megnézve úgy tűnik mintha mellé fókuszálna. Csinálok egy fókusz tesztet. 70D-t elvileg könnyedén lehet kalibrálni.?
(#26972) copass Érdekes többnyire gyengébbnek tűnik de néhol meg élesebb az 1100D pl borosüveg felirat.
-
copass
veterán
válasz
bbkmachine #26971 üzenetére
-
szasza_1
senior tag
válasz
bbkmachine #26952 üzenetére
289-es MM ajánlatról kb 3 perc miatt csúsztam le. Már raktam volna be a kosárba, amikor lekerült az oldalról. De nem várok vele tovább, hiába vártam a 750D-re, ha így mennek tovább a dolgok, az is lehet, hogy annak se lesz túl kevés a kezdő ára..
Ahol van most visszatérítés, ott most csak a 70D váz 328e. Tehát még minidig 23e-el jobban jártam, bár valóban, járhattam volna még 15e-el jobban, ha egy nappal (vagy 5 perccel...) előbb veszem... De ezen már nem múlik... -
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #26886 üzenetére
2900 USD-ért nem fognak kapkodni az után az üveg után...
-
szasza_1
senior tag
válasz
bbkmachine #26857 üzenetére
Azt olvastam, hogy új processzorral érkezik az utód. Illetve új gépben csak vannak valami plusz újítások. Kit vásárlása esetén is él a visszafizetés? Mi kell hozzá? Elég a számla, vagy a gép sorozatszáma is kell? (Mi van akkor, ha addig nem érkezik meg?) MM honlapján csak 18-55 kittben van, de nekem jobb lenne 18-135. Hol lehetne a mai napon megrendelni még a régi áron 18-135 kittben?
-
person
senior tag
válasz
bbkmachine #26850 üzenetére
És most még a Cashback-re is rá lehet gyúrni.
-
Morgal
aktív tag
válasz
bbkmachine #26843 üzenetére
Meg ugye az AF gyorsaság és többnyire a pontosság, már régen is védjegye volt a Canon-nak.
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #26837 üzenetére
Videósoknak pl...?
De úgy látom, nem hangsúlyoztam eléggé: ebben az a lényeg, hogy egy ilyen kis "noname" gyártó is jobb üveget tud csiszolni, mint a Canon csiribiri L-es optikája.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
bbkmachine #26827 üzenetére
Remélem, és azt is, hogy benne lesz 35 F2 IS, mert arra fáj már a fogam egy ideje...
Használta már valaki?
-
person
senior tag
válasz
bbkmachine #26788 üzenetére
Bakker, én tegnap rendeltem a 70D-t edigital-ból 289 ért
Uhh ..
.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
bbkmachine #26786 üzenetére
Szerintem az új jövevénynek csinálnak egy kis helyet az árlistán... Elég pofátlan megoldás...
Most több mint 20k-el többe kerül a 70D + 18-55 STM, mint amikor én 2013 év végén megvettem... (igaz, én akciósan jutottam hozzá...) -
csacsi77
senior tag
válasz
bbkmachine #26791 üzenetére
Lehet nagy revízió lesz idén. Akkor így alakulnak majd a kategóriák (szerintem persze!!) :
- 1200D (totál belépő szint)
- 100D (tán az EOS M vonal megszűnik és itt viszik majd tovább a tükörnélküliséget)
- 80D (ez lesz az új összeolvasztott középkategória)
- 7D MII (az APS-C csúcsa)
- 6D MII (belépő FF, csak szenzorban felsőkategória, egyébként a 80D szintjét hozza)
- 3D (gigamegapixel halmaz, 40-50 MP)
- 5D MIII (igásló a fotósoknak)
- 1DX (riporterek hajrá!!)Szép sor és elég differenciált is.
-
.DLL
veterán
válasz
bbkmachine #26791 üzenetére
-
spiky03
veterán
válasz
Nem is kicsit emeltek.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Úgy értem, hogy a 70D tegnapi ára még verné a 750D új árát, ezért most meg kellett emelni, hogy vonzóbb legyen a 750D bevezető ára. Ez tűnik logikusnak.
-
.DLL
veterán
válasz
bbkmachine #26786 üzenetére
Edigital feljítva a 220 volt, hogy figyu mán tesó, van hátul egy raklap fényképezőgép aminek mindján lejár a szavatossága, segíts már, hogy kicsit megemeled az áraidat, hogy elvigyék ezt a sz*rt, cserébe utána megemelem nálunk a nyomtatók és tintapatronok árát 90%-kkal, Na?
Jó éjt.
-
fattyu
veterán
válasz
bbkmachine #26784 üzenetére
24 oldalon nincs szégyenkezni valója a 24-105nek szerintem. az enyém 24en karcolt. 50 ig egész jó volt. aztán a hosszú oldalán hozta a lágy valóságot.de 24en tényleg kifejezetten penge volt.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
bbkmachine #26773 üzenetére
Köszi! Elég kellemtelen lehet, amikor a szűrő letépi a obi elejét. Akkor a porral nem foglalkozom, amúgy is írták, hogy az obi felületkezelése keményebb.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Én konkrétan ezt vettem a 18-55 IS-re: [link]
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
CP szűrő=polárszűrő (ha esetleg nem lenne egyértelmű)
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
bbkmachine #26753 üzenetére
Hopp! A felső státuszkijelzőt észre sem vettem...
-
role_of_72
tag
válasz
bbkmachine #26746 üzenetére
Én azért remélem 750D-nek fogják hívni
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
bbkmachine #26746 üzenetére
Szerintem az összes komolyabb Canon vázon van hátsó dedikált AF indító gomb... A képen lévő masinán nincs. Meg még korai is lenne a 80D (Canon tempóban számolva)... Ez inkább valami úgy alsó-közép váz lehet. Bár a hátsó tárcsa meg az alsóbb kategóriákra nem jellemző... Ez alapján én inkább 750D-re tippelnék.
-
Morgal
aktív tag
válasz
bbkmachine #26728 üzenetére
Mivel még 1 hetes sincs a felfedezése, ennek a variánsnak, a haza szakemberek max keresztet tudnak rá vetni. Egyébként tényleg itt vannak az adatok, csak tönkre vannak téve. Ebben az esetben nem így működik, hogy visszaállítom, mint egy tönkrement merevlemeznél. Ez a vírus konkrétan minden egyes "hasznos" fájlba beleír és onnantól kezdve, ha nem tudja az illető, hogy mit ír bele, nyilván ki sem tudja szedni - tehát nem törölt adatról van szó, ami elveszett.
Mellesleg a vírus készítője, sem olcsón dolgozó kolléga, 285$ az unlock
mondjuk nem tudom mi a garancia rá, hogy utána menni fog minden, meg mit tud tenni az ember, ha csak röhög az illető több ezer kilométerről a gépe előtt.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
bbkmachine #26728 üzenetére
Hallottam párszor olyan adatmentésről/adat visszaállításról -megbízott szakember által- ami igencsak 6 számjegyű volt... Nem dolgoznak olcsón "azok" a "kollégák" se...
-
mike710
aktív tag
válasz
bbkmachine #26705 üzenetére
Sziasztok. Vettem a napokban egy Canon EOS 550D-t, az lenne a kérdésem hogy az expo számot mi tárolja? Át lehet írni valahogy? Mert 3200 expo van benne ami nekem túl szépnek tűnik.Mondjuk az állapota tényleg szép,karcmentes stb.
-
copass
veterán
válasz
bbkmachine #26642 üzenetére
f2 az f2, meg f4 105mm-n!
-
matyi012345
őstag
válasz
f2-f4 összehasonlítás volt a linkeden. Nem túl fair. A fix azonos rekeszeken végigveri a zoomot, plusz f2-t sosem fogsz elérni vele, és erre még rájön hogy az áteresztőképessége is sokkal jobb.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
Ne csak a centert nézd, ott van alul a Corner, ott azért a 24-105 eléggé elvérzik!
Szerk.: a fix40 nyilván más felhasználásra való gyutávbeli különbségek miatt, de azért ez durva
-
grigo
őstag
válasz
bbkmachine #26588 üzenetére
Nekem a tele elsősorban kültérbe kellene, természetbe, esetleg sportrendezvények. Beltérbe én úgy vettem észre tökéletesen elvagyok a 17-50-es Tamronnal. (crop-os váz)
-
pinnacle
nagyúr
válasz
bbkmachine #26532 üzenetére
Tegyél már fel légy szíves néhány teszt képet ha tudsz. A Nikon topic ajánlatából a NIKON D3200 + 18-105 mm VR-n gondolkodom még. Ez a pontatlan fókusz kicsit megzavart. Ha lehetne ilyet is tegyél fel, hogy is néz ki az ilyen kép.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
bbkmachine #26460 üzenetére
7D mark-II "csak" 20,2 pixel, bocsi!
-
BobChemistry
őstag
válasz
bbkmachine #26440 üzenetére
Most néztem, hogy a 24-70 f/4L - ha a -62000 Ft-ot beleszámoljuk - kb. annyiba jön ki mint a 24-105. Mondjuk már mindegy persze, de talán jobb vétel lett volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- iPhone topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest