- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
majom2
senior tag
ezzel a hozzáállással a büdös életben nem lesz géped. 28e-es expo? mégis mit vártál? ezek kb 4-6 éves gépek. ráadásul nem is az olcsó kategóriából. aki anno egy kisebb vagyonért vett egy ilyent, az nem azért tette h a polcon fogja a port. te tényleg elhiszed h 10e-es expoval kapsz majd egy ilyen kaliberű, ennyi idős gépet??? aki elkövette azt a hibát h megvette de nem használta (ki), az már réges rég túladott rajta...
koszos a gép belseje? ja, hát dslr-ről beszélünk vagy mi. ki kell tisztítatni, aztán kész. a pofátlan tulaj nemcsak h kattintgatott vele, de még a lencséket is gyakran cserélte. elképesztő.
bocs, de kicsit olyan vagy mint aki 8 éves szalonállapotú 3-as bmw-t akar 40e kilóméterrel olcsón.ha amúgy szép, megkímélt állapotú gép volt, akkor meg kellet volna venni, ki kellett volna takaríttatni, és ma már mehetnél vele lőni a képeket.
sorry, no offense, a te dolgod, azt csinálsz amit akarsz, de ennek így kb. nulla értelme van... -
Szten Márs
nagyúr
Az 1D és 1Ds sorozat a profi sorozat. Beépített portrémarkolat, komolyabb AF rendszer, jóval nagyobb terhelésre felkészített zár, meg ilyen apróságok, amik egy profi gépet profi géppé tesznek. Ettől természetesen még az 5D is tökéletesen alkalmas lehet sokfajta profi munkára, de ez nem változtat azon, hogy más súlycsoportba (és így más kategóriába) tartoznak. A gyártó meg természetes, hogy szereti feljebb sorolni egy-egy termékét
-
Szten Márs
nagyúr
Ugyanolyan objektív volt a két gépen? Ugyanolyan beállítással (kiválasztott fix fókuszpont, vagy automata fókuszpontválasztás, és ilyesmi)?
A 450D-nél, ha jól emlékszem, csak a középső fókuszpont kereszt típusú, a 40D-nek pedig mind a 9 AF pontja az. De ezt megkeresheted a specifikációknál -
BLOODSHOT
senior tag
Szürkén 1.2 milla egyébként 1.8.
Talán ha kijön belőle a mark II, akkor lejjebb mehet az ára 20-25%-al és akkor veszek egyet. (2 év mulva)
Súlyra elviselhető szerintem kézből való fotózásra, de a monopod ajánlott hosszú távra.Szerintem ez a legjobb ár/érték/gyujtótávú szuper tele. A 400 2.8 3-400 ezerrel drágább és még nehezebb mint ez. Ráadásul ez is olyat mos f4-en hogy megőrülsz.
Sok esetben egyébként jobb volt a 70-200 2.8 IS 1.6 extenderrel amikor a repülők össze-vissza repkedtek.
-
Zoli bácsi
őstag
Ez ám a biztatás
Én erre azt mondom, legyen szerencséje, és soha ne jöjjön elő a zárhiba!
Tudtommal nem mindegyik gépet érinti. És én azért titkon bízom abban, hogy a Canon mostanában már ellenőrzött zárakat épít a D40-ekbe, csak feltűnt nekik is, hogy sok a garis javítás. -
majom2
senior tag
félek h nem, mert én a keveset lövő kategóriába tartozom. régi reflex még a filmes korszakból
azt hiszem a 300d is kb 15e-20e körül van így 6 év után
mind1 nekem annyira tetszik ez a váz h nem fogom bele sajnálni az új zárat ha eljön az ideje.
köszönöm szépen. igyekszem begyűjteni a legszebbeketpitman: igaz.
-
*Ropi*
félisten
A közép,- és a felső kategóriákban a dolgok mostani állása szerint igen. De persze ez változhat,amint kijön egy újabb fejlesztésű szenzor a Canon háza tájáról.
Ezért mondtam, hogy én is kivárok még egy kicsit, hogy állandósul-e ez az állapot. A mostani vázaimat nagyjából addigra fogom gazdasági totálkárosra hajtani, mire döntenem kell ezügyben, úgyhogy pont időben.
-
Zoli bácsi
őstag
Még nézelődöm. És gyűjtögetek.
Valószínűleg Nikon lesz. Tetszik a Canon, és elég lenne bőven a 450D, még a 12MP-ét is sokallom. Csak egy gondom van vele. Nézegetem a fórumokat, olvasgatok... Hát, rengetegen panaszkodnak a 450D életlen képeire. Nem nagy gond, úgy tűnik fókuszhibásak. Érdekes módon ha nekiállok az Index fotós topikjaiban böngészni, akkor a Canonos topikban szerviz, fókuszhiba, zárhiba szavakat találok, na és ki mikor volt fókuszt, objektívet kalibráltatni.... Ezzel szemben legtöbb Nikonosnak gőze sincs róla, hol a márkaszerviz.
Lehet erős ezt egy Canonos topikban leírni. Azt is tudom, hogy többen vesznek Canont, mint Nikont, és a nagy számok törvénye alapján a meghibásodás is több. De éppen az edigital 450D hozzászólásainál olvastam, amire én is gondolok, úgy tűnik a Canonnál megszűnt a minőségellenőrzés az alsó kategóriában. Nagy gond nincs, de az életlen képek miatt sokat visszavisznek a 3 napos cserelehetőséggel. A másik ami nem tetszik, hogy a belépő EOS géphez(1000D) a régi, IS nélküli kitobit pakolják mellé. Eddig IS-es obival adták, persze az ára nem lett kevesebb, és sokan utólag veszik észre a dolgot. Pont az a vevőkör, aki kitobival használná. Ha nem lennének ezek a dolgok, azt hiszem 450D vagy 40D lenne a befutó, az 50mm F1,8 obival. Na, és a márkaszervizről sem sok jót hallani....
Így Nikon fronton a D90 tetszene, azt nem érem el. Láttam kifutó vadiúj D80-at 18-70-es obival 210-ért, de elég régi darab. Azthiszem marad egy D3000 kitobival, és 35 f/1,8-as obival.
De még bármi lehet, akár Canon is. -
majom2
senior tag
szia,
én is pont ott nézegettem a 2 gépet pár hónapja
a 40d nekem is nagyon nagynak és nehéznek tűnt. igazából ez a fő visszatartó erő ennél a gépnél, minden másban nagyon tetszik. ugyanis én általában úgy használom a gépet, h ameddig fényképezek (sokszor ez majdnem egy teljes napot jelent), addig a kezemben lóbálomtudom, ez nem túl praktikus, de én sem a különböző hordtáskákat sem a nyakpántokat nem szeretem. épp ezért nem viszek csak max 1 darab kiegészítő lencsét magammal. de ha lehet annyit sem
tehát nekem nagyon fontos h a gép megfelelően mobil legyen, és ne mint valami koloncként tekintsek rá. eleve a lencséimnél is fontos szempont volt a méret és a tömeg.
az tuti h a 450d más világ, de a képet ugyanolyan jól megcsinálja, és hát azért ez a lényegnekem a 300d után - amivel egyébként túl sok bajom nincs, teszi a dolgát ahogy kell - ez is egy nagyon nagy ugrás lenne. az meg annyira nem zavar h műanyag hatású, legalább könnyebb
attól az egytől félek a méret kapcsán, h ez meg esetleg túl kicsi lenne már, és kiesne a kezemből
egy kicsit el is szomorít h miért nincs a canon-nak valami köztes váza ebben a kategóriában. hihetelen h csak a nagyon kicsi (500d, 450d, 1000d), és a brutálnagy (50d, 40d) megoldás létezik. a méretkülönbség kb kétszeres...
a mostani gépem (300d) kb félúton van a 2 megoldás között, nálam valahol itt lenne az arany középút. kb ezzel a mérettel rendelkezik nikon d90 is egyébként, nagyon el is bizonytalanodtam amikor kijött, h ne váltsak-e mert maga a váz szinte tökéletes, csak az a fránya sony cmos ne lenne benne...
-
Zoli bácsi
őstag
Nem lehet, hogy le volt az a 40D a polchoz rögzítve, és a polcot is emelted a többi géppel együtt..?
Nem volt még a kezemben 40D, de ezt olvasva erős késztetést érzek, hogy megfogdossak egyet. Feltéve, ha meg bírom mozdítani.
Lehet hogy ócó kici kínaiak vannak benne, akik nyitják-csukják a zárat. Csak nem bírják sokáig a rabszolgamunkát. (Kb 6e expoig) -
Csaba105
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgatom a fórumot és sokszor csak csodálkozom, ámulok-bámulok!
Sok "fotós" mert már a digitálisok világában sajnos egyre többen vallják magukat "FOTÓS"-nak ha már több ezer kattintás van az ujjukban.
Elolvasnak több magazint, géptesztet, esetleg hozzászólást és költségvetést nem kímélve megveszik első méregdrága SLR gépvázukat, jobb esetben alapobjektívvel, rosszabb esetben egy gagyi zoommal!
Sajnos nem terjed ki a figyelmük az objektívre! Pedig aki komolyan gondolja annak rendszerben kel gondolkodnia! Hiába van szuper géped gagyi zoommal a végeredmény nem lesz jobb egy jobb kompakt géptől - de azt hiszem egy páran tudjátok miről kvartyogok- és utána lehet szidni a technikát
Aki rászán 2-300.000 Ft miért nem rágja át alaposan a témát?!
1.Gondold át mit szeretnél fotózni.
2. Kötelezd el magad egyfajta márka iránt ( hosszabb távon olcsóbb)
3. 1db fix gyári objektívet mindenképp szerezz be hozzá ( 50/1,4 v. 1,8)
4. Vakura szükség van-eRöviden érdemesebb a gépváz rovására jobb minőségű objektívekre dönteni és ha ismét gyült a pénzből akkor a gépvázat cserélni mint fordítva! Mert megöli a fotózás sikerélményét!
Én még ilyennel kezdtem mikor áttértem fenntartásokkal a filmes világból
Üdv
Csaba -
-
sanyixXx
senior tag
én a 20D-t venném.
kis összehasonlítása 20D már félprofi gép, míg a 350D csak belépő. a különbségek le vannak írva n+1 oldalon az adatlapokban, a fogás neked kell kipróbálni, a használatot meg olyantól kérdezd, aki használ ilyet.
egész jól elmondtam a semmit -
sanyixXx
senior tag
mondjuk a Canon obik nagy többsége EF-S
pont nem
átalakító sem lesz rá szerintem. nagyon lekorlátozna, ha csak EF-S obikat tudnál használni. mellesleg a 10D pont, hogy EF obikat kezela 10D már elég régi masina, olyat 10k expo alatt nem fogsz találni. azon túl, hogy kicsit az lcd-je, liveview sincs benne (már ha feltétel). bár az a 20D-ben és 30D-ben sincs, a 40D-ben jött be.
a 20D kezdésnek elég jó, rosszat nem tudok mondani róla
cimborám azzal dolgozik és szép képeket lő vele. azonban ebből sem fogsz kevés expósat találni.
10-20k expo még nem is olyan sok egyébként, szóval gondos tapizás és próbálgatás után bátran vehetsz használtabb gépet.
ha választani kell, akkor mindenképp a 20D-t keresd. a 10D-t már nincs értelme megvenni, hacsak nem anyagi okokból.
mod: félbehagytam egy mondatot
-
sanyixXx
senior tag
-
*Ropi*
félisten
Nehéz ezt így megmondani...
Ha gyárilag hibás a zár, akkor nagyon hamar bekövetkezhet (párezer expó után), vagy ha agyonterheled (sorozatokkal pl.), akkor is megadhatja magát. A Canon nem hivatalos információi szerint 50000 expót ígér a zárra, de láttam már működni 230000 feletti expószámút is.
Camera kájefténél 65.000.- HUF-ra számíthatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Szólánc.
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- E-roller topik
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest