-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
Én amikor HK-ból vettem a rádiós kioldókat (több adót és vevőt) e-Bay-en keresztül,akkor első körben nem érkezett meg a csomag. Cirka 1 hónap után írtunk az eladónak (HK Supplies, a Phottix és a Yongnuo legnagyobb viszonteladója), hogy még mindig nem jött meg. Az ügyfélszolgálaton ellenőrizték a címet, hogy biztosan jóra küldték-e és nem amiatt ment-e félre, aztán elküldték újra. Érdekes módon ekkor megérkezett másfél hét alatt a csomag...
-
-
Z0mbi
senior tag
Meh... nem kell annyira parasnak lenni. Tudni kell kitol lehet kitol nem. Akinek nincs sok pozitiv ertekelese ebben a temaban az felejtos. En UK bol szoktam rendelni. Egy fotos bolt... a sracnak van vagy 5000+ pozitiv ertekelese.. szerintetek
Minen mindig faszan becsomagolva, semmivel semmi gond! Viszont ha egy csokatol aki eddig si csizmat, kavedaralot adott el egyet egyet es pozitiv lett mindketto ertekeles...hat tole mar nem biztos hogy vennek 100+ os vazat... -
*Ropi*
félisten
Mi a véleményed az alábbi hozzászólás második részéről? Lájkolnád, ha lehetne?
-
Két mondatból érthetően nem ment át a lényegi része, ami bennem kavarog a két gép között. Természetesen a na jó az 5D... ez nem így egyszerűen értendő, elég nevetséges is lenne így... természetesen ott van a nem kevés árkülönbözet... ámde ott van, hogy régebbi váz, mint a 7D és ennek vannak hátrányai, ellenben nem APS-C...ami sok-sok szempontból óriási különbség. Teszteket már temérdeket megnéztem, elolvastam, legalább 1 hónapja folyamatosan megy a küzdelem bennem, hogy hova tegyem a voksom, ha eljön a várva várt pillanat, hogy jobb vázat vegyek. Szerintem jövő tavasszal már lesz újabb FF váz... van még min agyalni, mielőtt beruházok egy másik vázra.
-
majkel
tag
Hehe, valóban!
Szerintem még idén megveszem az 5D MkII-t, szerintem egy elő karácsonyi ajándéknak saját magam számára tökéletes lenne!
Filmes kiegészítők alatt értem például az ilyen kütyüket, melyeket erre az 5D-re felaggattak:
http://freshdv.com/wp-content/uploads/2008/10/redrock_dslr_rig.jpg
Nem kezdem el felsorolni, hogy mi micsoda, aki otthon van a filmezés világában az tudja úgyis, aki meg nem... hát sorry, munkahelyen vagyok és nem tudom bővebben kifejteni. A lényeg, hogy a tengerentúlon már a legtöbb fotós webshopban és üzletben megtalálhatók ezek a kellékek, Ebay is tele van velük, de nem tudom, hogy itthon kaphatók-e, kell-e rendelnem. Nem szeretnék ilyen távolságból rendelni, a gari is problémás lehet, mert sok esetben saját költségen kell visszaküldeni ha baj van vele, stb...
Erről az AF panaszról még nem hallottam, ki tudod fejteni, hogy mi is a probléma vele?
-
sanyixXx
senior tag
á, kikoptak már a jó ajánlatok a polcokról
használt gépet mondjuk megnézem, hogy mikor kapsz féláron, de ha mutatsz egyet bármelyik 5D-ből, akkor meg is veszem
a 40D meg menne, ha jönne jó 5D ajánlat. szerintem várok év végéig, amikor már nincs munkám a géppel, akkor eladom, és keresek valami jó év végi ajánlatot. nem szívesen maradok gép nélkül, de szerintem nem lesz mit tenni...
-
sanyixXx
senior tag
-
banderasz77
addikt
-
máyköl
veterán
Na de már látom, hogy rá beszéltek a Nikon topikban a D3000-re.
Elég nagy hülyeség volt ott megkérdezni, nyilván a Nikonosok a D3000-t fogják ajánlani. Egy laikus embert kellett volna kérdezned, akinek mondjuk Sony-ja, vagy Pentaxa van, ez így értelmetlen volt.
Rengeteg pozitívum szól a Canon mellett is, de a Nikon mellett is. Ne légy ilyen naiv... -
Bagaba27
csendes tag
Itt a legdrágább gép az 550D. A többi lényegesen olcsóbb. Nekem mindegyik volt a kezemben és minden tekintetben az 550D volt a nyerő. A 40d és 50d annyiban jobb, hogy masszívabb a váz, van vakuszinkron csatlakozója, gyorsabb a zár valamivel és 1/250 vakuszinkronja van. A felsoroltak szerintem a hivatásosoknak érnek valamit, akik csak érdeklődnek azoknak még az 550D is sok bár annak gyönyörű a minősége. 1000D és 450D tanulásra ideális és nem is túl nagy befektetés. Ennél drágább gépet első dslr-nek én nem ajánlanék.
-
Nekem hátizsákom van, melyre rá tudom akasztani az állványt, ergo sok vizet nem zavar, ha nálam van, max a súlya miatt... de eddig sehol sem zavart, max jól jött ha kellett a stabilitás...csak a repcsire azért felvinni, egy "fém ütlegelőt" nem biztos, hogy túlzottan szabályos...
-
pitman
őstag
Belső vakuval csak külső gyártók vakuit tudod elsütni, ha azok az elővillanást ki tudják szűrni.
Canon vakukat így nem tudsz vezérelni, ahhoz a gépre valamelyik 5-ös sorozatba tartózó külső vaku vagy makró körvaku kell.
Kábeles kioldással belső vagy ráhelyezett külső vaku nélkül is tudsz külső vakut vezérelni. -
Pocee
senior tag
Pontosítok,természetfotózás alatt többnyire annyit értek,hogy kiviszem a kutyáimat futni vagy hegyitúra közben kattintgatok,nem azért veszek ennyiért gépet mert profi vagyok,hanem mert van egy ilyen bogaram,hogy inkább veszek egy komolyat és tudom,hogy jó cuccom van,még ha nem is fogom mindenét kihasználni,persze lehet használt is de akkor hibátlannak és szinte karcmentesnek kell lennie,bekérdeztem a Nikon topicba is ott a D90 szimpatikus,nem tudom mennyire van rivalizálás a két topic között,engem ez nem is érdekel ott is módosítottam az értéket mert nem kalkuláltam bele objektívet,szóval Tőletek is kérnék két ajánlatot két fajta objektívvel azonos gépre 250ért és 270ért,mert nekem az objektívek nem mondanak sokat és ha bemegyek a boltba megvenni csak annyit kelljen mondanom,hogy ilyen gépet és ilyen objektívet szeretnék.
Látom hogy a Nikon D90 drágább mint 200ezer,de akkor Ti is mondjatok egy hasonló Canon gépet...Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
-
johnjohn
addikt
-
*Ropi*
félisten
Mindenki máshogy csinálja...Engem pl. speciel zavar a markolat (a joystick-on váltok AF pontokat és a markolaton nincsen, meg nem is érem el róla a vázét), csak azért van, hogy ha valami nagyon-nagyon maratoni fotózásra megyek, akkor ne kelljen akkut cserélni. Egyébként egy darab gyári akkuval egy esküvőt simán végignyomok, pedig minden üvegem IS-es, tehát zabálják rendesen...Szóval nem hiszem, hogy emiatt marcsit kellene venned.
Hamár a három közül választanom kellene, akkor a Phottixot venném, mert bizonyítottan jó minőség (konkrétan KTTech is ilyet használ). Sz*r markolatoknál pl. hamar meghal az expógomb, a tárcsa, kontakthibás lesz a vázzal, majd jönnek az ERR99-ek sorban, stb...
-
D4rkm4n
őstag
Én a Lightroom-ot használom RAW képekhez. Amennyiben nem retusálni akarsz, hanem a nyers RAW képeket akarod konvertálni vagy HDR készítéséhez exposure-t állítgatni, ahhoz sokkal célszerűbb a Lightroom-ot használni, mivel kb. tizedannyi erőforrást igényel a géptől mintha elindítanád a CS3-at.
-
*Ropi*
félisten
Kár a CS3-ra szót vesztegetni, már CS5 is van...
Az LR alapvetően arra lett kitalálva, hogy a fotós minél gyorsabban végigmehessen az utómunka fázisain, mindezt egyszerre többszáz (vagy adott esetben többezer) képen. A PS-hez képest alapszintű effektezési lehetőségekkel (bár már egyre több a plugin ehez is), de jobb átláthatósággal és kezelhetőséggel. Első ránézésre is gyerekjáték benne dolgozni.
A CSx meg egy komplett programcsomag, ami (majdnem) teljeskörű megoldást kínál mindenre, így a kezelésének a megtanulása is években mérhető.
De szerintem fogalomzavarban vagy, mert a PS-ről akartál kérdezni...
Az inkább profi, egyenkénti képretusálási munkákra való: olyan molyolósakra, mint mikor mondjuk egy modell fejét szó szerint hajszálanként teszed rendbe 8-10 óra alatt...
És ez még csak a feje volt.
-
BLOODSHOT
senior tag
Én nem magamból indulok ki te szerencsétlen...
Nem én fosom össze a forumot az ostoba, hozzá nem értő hozzászólásaimmal, ellentétben veled barátom.
Már anélkül nem lehet egy kérdést feltenni, hogy te ne írnál alá valami f@szságot.Azóta sem kaptam csak 2 választ, mert te nagypofájúanbevágtál egy linket és azóta is erről van szó.
De érdekes mód mindenki egyet értett velem, szóval a jövőben ha megkérhetlek kicsit vegyél vissza az ostoba hozzászólásaidból és az önmagaddal való beszélgetés helyett keress barátokat.
Sanyi: Megbeszéljük, köszönöm. De nekem eskövőre kellene ez, főleg akkor amikor már a 24-70 2.8-on iso 4000 mellett is kevés.
-
*Ropi*
félisten
Figyi! Cassy arra gondolt, hogy az üveges topicban lakóknak nincsen annyi konkrét gyakorlati tapasztalata az ilyen kategóriás obikkal, mint nekünk. Akkor pedig nehezen adnának érdemi, használható tanácsot bárkinek is a témában. De kár is szót vesztegetni rá, ne flémeljük tele a topicot!
-
Szten Márs
nagyúr
Arra célzott, hogy nem feltétlen az számít, hogy hányan figyelnek egy topicot, hanem, hogy az adott kérdés jellegét tekintve hol vannak kompetensebb emberek - esküvős tapasztalattal rendelkező emberek meg egyértelműen inkább itt vannak. Ezen túl a topicok között nem ritkán átfedés van, mert a Canon objektívekről van szó, tehát a Canon és az objektívek témakörbe is passzol - így tematika alapján egyértelműen nem lehet vagy ide, vagy oda besorolni minden kérdést, meg ami azt illeti nincs is értelme ezt erőltetni.
Szerk: off
-
Cassidey
senior tag
-
BLOODSHOT
senior tag
Te valami PH!-s ombudsman vagy aki képviseli a PH érdekeit?
vagy ezt most megint azért írtad le, hogy egyel több hozzászólásod legyen? Mert értelme megint semmi nem volt.
Egyenlőre ezt a topikot többen látogatják, tehát ide fogom felrakni az ilyen jelegű kérdéseimet, legközelebb is. Remélem nem fogsz érte megharagudni. -
Cassidey
senior tag
Biztosan sokkal tobben tudnak ott valaszolni neki, es itt aztan nagyon off.... omg.
Nekem a 85/1.2 es 50/1.2 kozott van osszehasonlitasi alapom, az 50/1.2 gyorsabb. En ugy gondolom, inkabb a vaz az oka, ha tovabb gondolkodik, a 40D-vel mintha gyorsabban talalt volna fokuszt. Ha nem idegesit nagyon, hogy az 1.4 olyan kis gagyi jo az..
-
Szten Márs
nagyúr
Nem sorszámozódnak a képeid?
Nekem igen egyszerű az ügy, mert folyamatosan sorszámozódnak a képeim, igaz, tízezernél előről kezdte, de most ha azt látom, hogy mittudomén 6986, akkor pontosan tudom, hogy eddig 16986 képet lőttem a gépemmel - eddig egyszer érte el ugyanis a tízezres nullázódást. -
BLOODSHOT
senior tag
Nem ez a lényeg...
A lényeg az h ilyen senki által nem kérdezett, furkálódó kommentjei vannak rendszeresen. Többek közt ezért sem veszek tőle semmit.
Felteszek egy kérdést, majd benyög egy ilyen hülyeséget, ezzel is offolva az egészet.
Igy nagyon nehéz itt választ kapni.Minden esetre Ropi-nak köszönöm a rendszeres korrekt válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest