Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz deja vu #19499 üzenetére

    Canonosok elsősorban a Tamron 17-50-t használják a kitobi leváltására (vagy a stabis Canon 17-55-öt, mostanában 150k körmyékén van használtan) a 2.8-as fényerő miatt (mindkettő kedvelt obi).
    Nagyon jó utazózoom még a 15-85, ill a 18-135 STM (az elődjük a 17-85 ill a nem STM 18-135 felejtős).
    Teléből meg annyi opció van, hogy nem vállalkoznék, hogy mind összeszedjem (az új 55-250 STM, Canon/Tamron 70-300, 70-200 összes kombinációban stb.).

    Egyébként én nagyon sokszor a Panasonic GH2-m veszem elő (jó kis fényerős fixekkel), pedig vsz. abban még a Canonnál is gyengébb szenzor van (legalábbis fotóra).
    Persze ha kell tudok vakuzni is, mindkét rendszerhez van rendszervakum.
    Magas ISO-n APS-C és APS-C szenzor között lehet kb. fél Fé különbség. Egy jobb fix meg egy zoom között meg simán 3 Fé.

    Szóval nem minden fekete/fehér, én a jobb obik és kevésbé lényeges a váz hívők táborához tartozok (bár vsz. egyik vázam sem annyira rossz). Nulláról indulva elég erőteljesen elgondolkodnék a Nikon rendszeren, ugyanúgy minden lehetőség benne van.

    Régi adaptálható obik sem hatnak meg, speciális esetekre lehet jó, viszont más esetekben meg a fotózás küzdelemmé válhat rengeteg elrontott fotóval.

    De egyébként mindenki vegye azt ami saját magának a legjobb. A legnagyobb gond, hogy sok esetben a kérdező egyáltalán nem tudja összeszedni neki mi kellene a sablonokon túl.

    copass
    Nem értem miért gond, hogy a világítás részen bármi kiég...

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák