Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kiskornel

    addikt

    válasz Gondwana #18509 üzenetére

    Én eddig csak tervszerű fényképezés mellett láttam jó képeket UWA gyújtótávokon. Ilyen elkapós pillanatokra szerintem nem jók... Nem hinném, hogy erre lennének valók.

    Józan ész alapján (nem biztos, hogy így van, de logikus): vakuzásnál a nagylátószögű lapkát ki kell ereszteni... ha meg ki van eresztve, akkor a fénymérés nem szokott jó lenni, bár én évente 2-3x használom csak a vakut, nem rajongok a rendezvényekért, szóval tapasztalat az csak hiányos lehet részemről. Túl nagy területre kell szétszórni a fényt, és a közeli / távoli pontok közt nagy a távolság. Na meg ott a távolság mérés hiánya. 2-3m után hyperfocal.

    Mint mondtam igazán jó fotókat ezeken a gyútávokon csak tervszerű fotózás mellett láttam. Hogy előre kiszórtak 40 vakut, majd szépen belőtték a cuccokat, majd pl.: azt mondták a táncosoknak, hogy most kezdjétek el, és te-és-te itt ugrálsz, te meg itt. Tehát az inkább fotózás, mint esemény... vagy hát nincs is esemény, csak fotózás.
    Vagy itt is volt régebben pár kép, hogy 14mm-en ugráló bicigliseket fotózott valaki vakuval. Baró egy effekt volt. Mindenki PS-nek nézte. Belőtte a rendszert 1 pontra, egy szituba, majd megbeszélte a biciklissel, hogy most itt és itt. Ráadásul svenkelt az illető. Meg az rögzített fókusszal történt, vaku 2. redőnyre szinkron.
    Színház belsők szépek UWA-val, de azoknál is a bevilágítás vagy adott, vagy rásegítenek sok-sok vakuvaló... de az nem eksön fotó.

    Legtöbb felhasználó tájképre nyomatja az UWA-t, legfeljebb nagy termekben.

    Úgy általában igaz, hogy minél drágább az obi, annál nagyobb esélyed lesz a kép elkészítésére.

    Nekem a nagyon pro cuccokkal negatív tapasztalatom van. Általánosságban ott már elvárt, hogy tervszerűen profi módszerrel használja az ember, minden körülményt úgy alakítva, hogy az OK legyen.

    http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Új hozzászólás Aktív témák