Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz Tin #17968 üzenetére

    és amit még olvastam, az érzékenység analóg erősítője is a gyengesége a Canon szenzoroknak, de nem akarnak lemondani róla.

    Én két dologról tudok ami korlátozza mit lehet kihozni a Canon szenzornál.

    1. Fél mikronos (500nm) csíkszélesség. Ez ugye hátrányosan hat a fotóérzékeny rész/huzalozás arányára.
    Ez ugye full frame szenzorok esetén kevésbé érdekes mert nagyok a pixelek. Viszont APS-C esetén korlátot állít.
    Tippem szerint mivel a 70D huzalozás szempontjából effektív 40MP, itt át kellett térjenek valami kisebb csíkszélességre (kompakt szenzoroknál ez már korábban megvolt).

    A kisebb csíkszélesség persze drábább technológia azaz addig húzzák amíg csak tudják.

    2. Nem a szenzoron van az AD konverter, hanem külön chip-en. Mivel így kevés AD konverter van azok gyorsan kell járjanak ami megnöveli a zajt és a konverterekig vezető úton is zajt szednek össze. Ez viszont a FF vázakat is érinti.

    Viszont ennek előnye is lehet. Ugye azt tudjuk, hogy videó esetén a szenzor melegszik azaz nem biztos, hogy jó, ha az AD konverter a szenzoron van (pl. videónál ahol folyamatosan megy a szenzor).
    Ennek ellenére hogy Sony/Nikon stb. szenzorok esetén az AD konverter a szenzoron van nincs igazán sok panasz, hogy zajos vagy túlmelegszik videónál.
    Persze pl. Nikon vázakat jóval kevesebben használnak videóra és ez nemcsak a nagyobb bázistáv (régi manuális obik rosszabb adapterezése) miatt, hanem a beállítások is nehézkesek (egészen a legújabb vázakig) viszont ennek ellenére biztosra veszem azért jópáran használják videóra is.

    A háttérben biztos mennek a fejlesztések, de azt, hogy mi mikor kerül forgalomba gondolom jórészt a marketing dönti el. Gondolom sokat mérlegelnek, hogy mi az ami profitábilisabb maradni az olcsóbb technológiánál (ami patentok miatt duplán is olcsóbb lehet) vagy invesztálni az újba ami nem biztos, hogy megdobja az eladásokat.

    [ Szerkesztve ]

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák