Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz Khelben #17952 üzenetére

    Vsz. az erősen függ a felhasználási területtől melyik váz az ami valakinek megfelel.
    A Magic Lantern nem fut az újabb vázakon, azaz akinek hiányzik az ML valamelyik funkciója (nem kevés van..., pl. videónál kép a képben nagyítás ami a fókuszt nem kicsit egyszerűsíti persze ehhez jó, ha pl. állványon van a gép, de rengeteg fotós dolog is van) vagy vár és reménykedik vagy régebbi (550D, 600D, 60D) vázat használ (ha nagyjából kategórián belül maradunk).

    Itt persze azt is meg kell említeni, hogy a Magic Lanternnel vigyázni kell, béta verziókat ill. két procis vázakra kiskornél tapasztalata után óvatosan tenném fel.

    Az AF-el meg ugye ott van, hogy nem fogja kitalálni hova kell tegye a fókuszt azaz neked kell tapizni ami kézben tartva kicsit húzós meg ha LCDVF-et használ valaki akkor eleve nem is lehet.

    Azaz per pill. az, hogy mi az igazi erőteljesen függ, hogy ki mire szánja. Mivel a képminőség bármelyiknek kb. ugyanolyan és alapvetően jó pont a tesztvideókból nem lehet semmit se leszűrni. A végeredmény minősége a legnagyobb mértékben (sőt szinte kizárólag) attól függ, hogy mennyire voltak ügyesek és felkészültek a készítői... A használt váz (kategórián belül) kb. semmit sem számít. A jó videók meg szinte kivétel nélkül MF-el készülnek...
    Érdemes letölteni a The DSLR Cinematography Guide-ot (spamszűrős e-mail cimet adj meg).
    http://nofilmschool.com/dslr/

    Persze sokan camcorder helyett szeretnének DSLR-t. Az azért még erősen kompromisszumos.

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák