Hirdetés
-
Nem maradt sok titka a kétféle Galaxy A16-nak
ma A decemberi premiertipp közelgő startot és Android 14-es indítást vetít előre
-
Főleg almás platformhoz való dokkoló-tárhelybővítő az Orico fémjelzésével
ph A láncba köthető, 13 az 1-ben megoldás több, mint 50 TB-nyi adattárat tud elszállásolni, és egyebek mellett multimonitoros munkát is lehetővé tesz.
-
Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
it A Dellnél a globális sales csapattól kérik a heti 5 irodai munkanapot, az Ubisoft 3 napot szeretne, de emiatt sztrájkba ütközik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KnightMan
csendes tag
Hi
Ha van itt olyan emberke akiknem műszaki rajzot kellene csinálni:
- cadkey workshop-ba
- autodesk inventorba
illetve autocadbe
az privizzen.
Az árban megegyezünk. Szegeden dolgozok,de pestre is fel szoktam járni. Több munka esetén némi kedvezmény is szóba jöhet. -
KnightMan
csendes tag
up
-
DarthPeeter
aktív tag
Ment egy privi
-
KnightMan
csendes tag
up!
-
KnightMan
csendes tag
Itt a havi UP! éljen a munka
-
KnightMan
csendes tag
Kibővült a választék
3D stuido max is játszik
-
big-gun
újonc
Én vállalnék Solid edge-es műszaki rajzokat. 2D, 3D jöhet. Gépészmérnöki végzettségű vagyok.
Üdv! -
Zotya75
csendes tag
Hali, Zotya vagyok! Ment privi!
Üdv. Zotya.
-
KnightMan
csendes tag
UP!
-
bajuszati
tag
Hello!
Én elvállalom a Pro-E modelleket, rajzokat.
Up -
Dimitryj
aktív tag
Én egész jól boldogulok SolideEdge-ben, csak attól függ milyen komoly rajzról lenne szó?
-
Doobie
csendes tag
Építész műszaki rajzolást vállalok rövid határidővel!
ArchiCad, ArchLine, programokat használok
Továbbá költségvetés készítést is vállalok.0630 4096496
-
Doobie
csendes tag
Építészeti műszaki rajzolást vállalok rövid határidővel!
ArchiCad, ArchLine ismerettel.0630 4096496
-
amorf_82
újonc
kHy!Müszaki rajzokat készítek kézzél és CAD-al ha vkinek szüksége van rá!
-
garga.pitic
újonc
Sziasztok!
Nemrég kaptam egy kisebb munkát, szakértési dokumentációhoz, kellett hossz-szelvényt, helyszínrajzot és keresztszelvényeket (összesen 3+3+3=9db-ot) rajzolnom úgy, hogy a munkaadóm -gyakorlatilag- rám bízta az egész szakértést. Kb. 20 órát melóztam vele, viszont az árban nem állapodtunk meg. Mennyit kérjek érte? Mekkora az ún. korrekt-piaci ár??? Illetve mennyi a műszaki rajzoló órabére? HELP MEEEEEEEEEEE PLEEEEEEEASE!
Előre is köszi...
[ Szerkesztve ]
-
Teknös
újonc
Olyan kollégát keresek aki kézzel főiskolai műszaki rajzott készít és el is tudja magyarázní.
-
SirTom
tag
Catiát tanulnék, hol lehet?Ha vkinek van infója, azt szívesen veszem.
A Szie-nek van tfolyama, de még nem indul, nincs jelentkező.Nincs más hátra mint előre
-
HajGab
újonc
Műszaki rajzok elkészítését vállalom rövid határidővel!
Solid Edge, AutoCAD, Solid Works.... vagy esetleg más formában is. 2D/3D rajzok.
Nyf -en tanulóknak kedvezmény is, akár komplett alkalmazás technikai feladatokat is vállalok, az nyf-en utána lehet kérdezni a tőlem beadott feladatokra, eddig senki sem bánta meg
Keres emailban a gcaterham@hotmail.com címen
Willy
-
Belba
őstag
válasz garga.pitic #21 üzenetére
A műszaki rajzolás ára nem db-ra megy, hanem formátumra...
(1 formátum = 210x297mm = 1 írógéplap mérete)
Általában 1 formátum (kézi) rajzolása 1000-1500 Ft...Függ az ár a rajz sűrűségétől is (gépész rajz általában nehezebb, bonyolultabb, sűrűbb, az építészrajz lazább, könnyebb)
A hossz-szelvény, keresztszelvény általában jó hosszú rajz, amin alig van valami...
Szokták úgy is fizetni a rajzolót, hogy a tervezési díj 15-20%-át adják a rajzolónak...
Az, hogy hány órát foglalkoztál a melóval, abszolút nem mérvadó, mert el lehet tökölődni valamin 40 órát is, meg 5 órát is, lehet, hogy az 5 óra alatt elkészített rajz szebb és hibamentesebb lesz, mint a 40 órás. (Én nem fizetnék óradíjat semmiért.)
Tehát a rajzolóknak nem órabére van!
(Egy gyakorlott, gyors rajzoló miért járjon rosszabbul, mint egy kezdő, lassú, ügyetlen?)
Másik dolog : mindenki annyi munkaórát mondana, amennyit nem szégyell, a megbízó úgysem tudja ellenőrizni az igazságot.Ha nem csak a rajzolás volt a munkád, hanem a szakértői véleményt is te írtad le, akkor gyakorlatilag az egész melót te csináltad, itt már nem csak a rajz-díjazásról van szó.
Ebben az esetben a megbízód a kapott szakértői díjból csak 20-40%-ot tarthat meg magának (erős jóindulattal), mert semmit nem csinált a pénzért, pusztán közvetített, a közvetítői jutalék általában 20-30% szokott lenni.Legyél okos!
A fentiek alapján eldöntheted, mennyi jár neked.
Ha ENNYIT nem akar fizetni a megbízód, akkor ne add át a munkát, csinálja meg ő!
(Máskor meg a munka ELŐTT egyezz meg a munkadíjról, ne utólag!)Nem érdemes túl sok díjat sem mondani, mert ezzel a későbbi megbízások lehetőségét veszed el magadtól. (Érezze a megbízód, hogy korrekt árat kérsz, akkor a jövőben is téged fog hasonló melókkal megbízni.)
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Belba
őstag
válasz pete_0001 #29 üzenetére
Szia!
Bocsi, de nem volt időm azóta Fórumozni...
Csináltam már többször helyszíni felmérést épületekről és ezek alapján építészrajzot.
Ezt nálunk minden esetben egy munka részeként végeztük (épülettervezés)...
A tervezői díj részletesen tartalmazza az egyes munkafázisokat (nálunk legalábbis), ezért nem volt nehéz elhatárolni a teljes díjból a felmérést, épületrajzot, stb.
(De hogy ez mennyi volt? Fogalmam sincs, mert ilyet munkaidőben csináltam a havi fizetésemért.)Egy elég nagy Tervező Intézetnél dolgoztam 20 évig (férjem még mindig ott dolgozik).
Nálunk komplett tervezés folyik, tervezői napidíjakkal és egyéb költségekkel számolva...
Mondjuk, ha magán-megbízást kapnék, hogy készítsek irodaházakról alaprajzot, akkor a munka nagysága szerint lehet kérni nm-díjat (pl.1-2 irodaház esetén), vagy irodaházankénti díjat (pl.10-20 irodaház esetén)... A megbízási díjnak tartalmaznia kell a felmérést, rajzolást, kiszállás költségeit, fénymásolást, stb.
Természetesen a felmérés magasabb díjazású, mint az építészrajz elkészítése!!!
Javaslom, hogy a munka elvégzése előtt pontosan mindent rögzítsetek a Megbízóddal egy írásos megbízói szerződésben (mit kér a Megbízó, mennyit fog fizetni a munkáért, mikor van a szállítási határidő, mikor köteles átadni a munkadíjat, milyen indokkal lehet felmondani a szerződést és milyen szankciókkal, stb., ami téged is véd és a Megbízódat is).
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Adri24
újonc
Sziasztok!
Tudna valaki kézi rajzolást vállalni legkésőbb október végéig?
tengely, fogaskerék,tömítés és még lesz 1.rajz
Jó lenne ha valaki tudna segíteni. -
Gabesz87
veterán
Üdv
Gépészmérnök hallgató vagyok a BME-n és műszaki rajzok készítését vállalnám, meglévő nyomtatott terv alapján AutoCAD-ben, esetleg Inventor-ban vagy SolidEdge-ben.eladó: Asus TUF Gaming K3 mechanikus bill.
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
Gépészeti műszaki rajzok elkészítését vállalom Autodesk Inventor valamint AutoCAD programokkal.
Ajánlatokat privátban vagy E-Mail-ben várom.
-
Renault82
újonc
Sziasztok,
Bármilyen műszaki rajz elkészítését vállalom AutoCad-ben, szükség esetén nyomtatás is megoldható bármilyen formátumba! Az anyagi részleteket, személyes egyeztetés keretein belül tudjuk megbeszélni!
Üdv
-
agyas62
újonc
Üdv gépész költségvetés késziőt keresek, víz, gáz, fűtés, szellőzés, klíma, külsőés belső együtt gyorsan, költségvetési kiírások alapján
-
lbc187
újonc
Hello,
Keresek Autocad-es rajzolót Alu alkatrészek rajzolásához. Fehérváron.
Válasz priviben, köszi -
KnightMan
csendes tag
Megkérek minden kedves diákot, aki az iskolai feladatát akarja megcsináltatni, hogy másnál érdeklődjön. Semmi személyes, csak ne híguljon fel a szakma .
-
-
kolakola
tag
Egy UP-ot dobok én is!!!
Én SolidWorks-sel meg AutoCad-del pörgök, ha valakinek ez kellene priviben megbeszélhetjük![ Szerkesztve ]
-
TomGépész
újonc
BME -s vagyok (dipl.irom)- géptervező ill gépgyártás a moduljaim.(tehát gépész
Házik elkészítését vállalom, rajzi+doksi , vagy csak rajz!
Készülhet a rajz CATIA-ban agy AutoCad-ben,amelyiket szeretnéd.....kézi rajzot is vállalok de csak ha nagyon kell...
Házit magyarázok is, illetve elmondom, mi miért van....
Az árat megbeszéljük, házitól, kidolgozottságtól függően!!!
mailem: hutom@freemail.hu
tlac4
csendes tag
Hello!
Én vállalok Pro-E modelleket, rajzokat. -
Josua
újonc
Sziaasztok
Én gépészmérnök vagyok és kézi rajzokat vállalok, ceruzával és tussasl, de ha lehet inkább tussal. Rövid határidő és garantált minőség. Ár megegyezés szerint(amugy semmi extra).
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 8/256 (7 ciklus az aksiban)
- Apple Mac Studio / M1 Max 10C CPU / 24C GPU / 32G RAM / 512GB / 60 nap Garancia
- CTO MacBook Pro 16" M1 Pro Chip 32 GB RAM / 512 SSD / Magyar / 60 nap garancia
- Eladó bontott MacBook Air M1 (13")
- Bontatlan dobozos OnePlus Buds Pro 2 - Obsidian Black fülhallgató + Ajándék szilikon tok!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest