Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Krystal_s

    addikt

    Sziasztok,
    már többször volt téma a browser.cache.disk.enable -false értékre állítás leginkább az SSD miatt, ezért nem foglalkoztam vele.
    Régebben volt FF lassulásom, amikor sok memóriát evett és hiába záram be az oldalakat, akkor sem szabadította fel. Azóta nem tűnt fel ilyen eset. Nem is foglalkoztam vele mostanáig. A napokban több Instagram oldalt néztem, vagy olyan FB oldalt, ahol rengeteg kép volt. Hát nem kis idő után előjött az, hogy a böngésző rettentően belassult, majd kiírta nem válaszol....be is kellett zárnom többször és újraindítani.
    Feladatkezelőben a folyamatoknál "csak" 3 GB ramot evett a Firefox, a gyorsítótárazott memória közel 4 GB volt. 3 felett egyre lassabb volt. 4-hez közeledve pedig teljesen kiakadt.
    Hiába zártam be az oldalakat, akkor sem szabadította fel a memóriát.
    Próbáltam közben böngészőben a gyorsítótárat törölni (amire amúgy mindig csak 200 valamennyi MB-ot írt), de semmit sem ért. Korábban 1-2 kieg. okozott hasonló jelenséget. Tudomásom szerint nem használok olyat, amire ez jellemző lenne. Sőt más oldalaknál, ahol nincs rengeteg kép, ott nincs ilyen memória felfalás gond. Jelenleg 6 füllel is csak 700 MB-ot eszik a fox.
    A gépben 8 GB ram van. A böngésző, amit használtam 32 bites FF. Nem szeretnék 64-re váltani, ha nem fontos. Nem az a célom, hogy még több memóriát tudjon enni ész nélkül, hanem amikor már minden oldalt bezártam, akkor szabadítsa fel.
    Közben Operát kellett használnom a képnézegetéshez, mert az nem csinált ilyet.

    Olvastam egy korábbi leírást és
    arra gondoltam nekem is érdemes lenne a browser.cache.disk.enable értéket false-ra állítanom :F Nem SSD-m van, hanem egy 7200rpm-es HDD, de nem a HDD volt lassú, hanem a gyorsítótárazott memória "ragadt be".
    Elég azt az 1 értéket átállítani, vagy szükséges hozzá a browser.cache.memory.enable és browser.cache.memory.capacity is?
    Sorry, nem tudtam ezt rövidebben megfogalmazni. :)) Aki tudja miről van szó, az úgyis megérti mi a gondom.

Új hozzászólás Aktív témák