Hirdetés
- IFA 2026: Kilométeres távolságban is mérne az új Ulefone, de mennyire pontosan?
- IFA 2026: Aranyat ér a Status Pro X fülhallgató GoldenSound kiadása
- Harry Potter-kiadást kapott két Realme
- Nekem VIII: itthon nem kapható Sony vált Android 17-re
- IFA 2026: Megvan a kivehető akciókamerával szerelt telefon ára
- Összefog Európa a Starlink ellen
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A27 - az esélytelenek nyugalma
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold8 - útlevél-ellenőrzés
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
WayneGace
őstag
Pont erről beszélek.
Aki most kezdi el annak azok csak sima mobok lesznek, melyeket lever, mint vak a poharat. Aki tolta patch előtt meg egy jó kis kihívás volt. Főleg a játék kezdetén, amíg nem volt meg a rutin. Valamikor megszívta, valamikor nem. De jó érzés volt őket leverni, adott sikerélményt, nem csak egy unott játékmenet. -
S e t h
nagyúr
Teljesen másról beszélsz. Nem állítottam olyat, hogy nem volt benne, hogy neki lehet futni. Olyat sem, hogy az nem jó dolog. Csupán annyit, hogy nem vesznek észre a mobok. Értsd: lecsavarták az észlelési távolságot. Nem reagál rád, csak akkor, ha már közel vagy hozzá. Benne van a patch note-ban. Megjegyzem van, amelyik akkor is szinte ténfereg.
Én ezt azoknál a kocka rákoknál vettem észre, amelyek eddig csapatostul mozdultak rám messziről, most meg melléjük állva verem őket agyon és közben csak néznek.
Eddig pillanatok alatt szét tudtak kapni ha nem figyeltem, most esélyük sincs. -
WayneGace
őstag
Most írtam le még egyszer, hogy a játék megjelenése óta benne van, hogy neki lehet futni a moboknak, és - ha jól időzíted - akkor le tudtad verni? Főleg ez tetszett a demóban, hogy nem egy béna, lomha f*sszal kell végre menni. Vagy egy olyan majommal, amelyik sehova nem tud felmászni.
De amúgy vitatkozhatunk itt ítéletnapig, mindenkinek úgysem tudnak megfelelni.
S e t h: de a játékosok szeretnek jó játékokkal játszani, amik szépek, de azért végigjátszhatóak. Például a Lords of the Fallen, ami tök jó volt nekem, az első bossig. S noha a MS2 esetében tényleg a türelem meg a tápolás a megoldás, annál, ha valakinek nincsenek macskareflexei, nem tud vele játszani.
Teljesen másról beszélsz. Nem állítottam olyat, hogy nem volt benne, hogy neki lehet futni. Olyat sem, hogy az nem jó dolog. Csupán annyit, hogy nem vesznek észre a mobok. Értsd: lecsavarták az észlelési távolságot. Nem reagál rád, csak akkor, ha már közel vagy hozzá. Benne van a patch note-ban. Megjegyzem van, amelyik akkor is szinte ténfereg.
-
S e t h
nagyúr
Most írtam le még egyszer, hogy a játék megjelenése óta benne van, hogy neki lehet futni a moboknak, és - ha jól időzíted - akkor le tudtad verni? Főleg ez tetszett a demóban, hogy nem egy béna, lomha f*sszal kell végre menni. Vagy egy olyan majommal, amelyik sehova nem tud felmászni.
S e t h: de a játékosok szeretnek jó játékokkal játszani, amik szépek, de azért végigjátszhatóak. Például a Lords of the Fallen, ami tök jó volt nekem, az első bossig. S noha a MS2 esetében tényleg a türelem meg a tápolás a megoldás, annál, ha valakinek nincsenek macskareflexei, nem tud vele játszani.
Szerintem elmondható ezekről a játékokról, hogy már legkevésbé szólnak a türelemről, kitartásról ugyanis annyi segítő tényezőt pakolnak bele, hogy azok megfelelő használatával igenis abszolválható őszülő tincsek megszerzése nélkül.
Arról nem beszélve, hogy internet előtti időkben gyakorlatilag magadra voltál utalva, nem voltak tippek, trükkök, most meg kapásból x ezernyi találatot kapsz arra, hogy mit kell csinálni, mit kell elkerülni, mivel lehet könnyen lenyomni egy adott bosst.
Rátérve arra amit írtál, jó játék az ami örömöt okoz. Amitől nem érzem jól magam az nem az én játékom.
Ha valamit megszerzek az életben, küzdök érte és úgy érem el, akkor azt érzést nem cserélném arra amikor a seggem alá rakják.De ha kell valami kritikát megfogalmaznom, lefekvés előtt nem bossolok, a nyugodt alvás azért többet ér.
Még valami. Én voltam a souls játékok legnagyobb kritikusa, mert kikapcsolódni szerettem volna, nem szívni.
Aztán volt egy időszak amikor kezdett érdektelenné válni számomra a gaming és akkor ott volt előttem ingyen egy souls, gondoltam kipróbáltam és azóta imádom őket, mert végre nem kiszolgálnak, hanem tepernem kell a megoldásért. -
Dark Archon
addikt
Bocs, de amit nyújt a játék azt általában használják a játékosok. Persze lehet shell nélkül is végigvinni, van, aki megtette. Meg egyébb saját kihívást.
De az, hogy nem vesz észre a mob. Miért? Azért, hogy könnyítsenek. De egy idő után amúgy sem kihívás pár mob. A kődobáló például nehezebb volt eleinte, de most nem vesz észre csak, ha közel mész hozzá. Akkor már neki is szaladhatsz és levered. Tehát igenis elveszik az élményt, hogy leversz egy egyszerű mobot. Mert lehet nehéz, de a siker is nagyobb. Mellesleg nem kell hozzá így kitérés, blokkolás, csak nekimenni, megütöd és kész. Lehet sétáló szimulátort csinálni, persze ez túlzás, csak akkor már nem ugyanarról a játékról beszélünk. Nehogy azt hidd, hogyha nagyon könnyűvé teszik, akkor nagyot dob az eladáson, mert pont van egy vásárló réteg, aki souls like játékban azt is akar kapni. Már boss nerfek előtt is volt panasz arra, hogy jó játék, csak könnyűek a bossok. Na akkor most? Ráadásul volt, van béta. Tehát nem zsákbamacskát árultak.Most írtam le még egyszer, hogy a játék megjelenése óta benne van, hogy neki lehet futni a moboknak, és - ha jól időzíted - akkor le tudtad verni? Főleg ez tetszett a demóban, hogy nem egy béna, lomha f*sszal kell végre menni. Vagy egy olyan majommal, amelyik sehova nem tud felmászni.
-
_drk
addikt
Volt egy olyan kategória amit a nehézsége, a kihívás adott el és senkit sem érdekeltek a siránkozók, hogy jaj de nehéz és tudod miért nem?
Mert nem kötelező vele játszani és egyébként ezeket a játékokat meg pont a nehézsége tartotta el, nem érték volna el azt a sikert, ha mindenki tud velük játszani.De a gaming szektorban is fordult a kocka, rengeteg stúdió a megélhetésért küzd, próbálnak minél szélesebb körhöz eljutni és ennek egyik kiváló példája a Mortal Shell.
És ennek egyik következménye, hogy pl a redditen térdig lehet gázolni a siránkozó topikok tengerében, mert nem sikerült ötödjére lecsapni egy bosst, meg kevés a beacon, meg nagyot sebeznek a bossok.
Én sem akarok szörfözni, mert vélhetően nincs meg hozzá a szükséges skillem, de nem is hisztizek miatta, hogy ez nekem jár.
Hát csak azt a balanszt kurva nehéz megtalálni/megoldani.
Kb mondjuk erről szól az egész Soulslike műfaj.Hallgatsz a Soulsveteránokra akik első nap csupaszon végigviszik vagy a casual rétegre akiket az első MOB(nem Boss!) szét aláz.
Ezt igazából a készítőknek kéne tudni, hogy mit akarnak. Gondolom vannak teszterek, akiknek reálisan kéne látni az összképet. Ha a reddire hallgatnak akkor hülyék...Csak emlékezzünk vissza, hogy Elden Ringnél a summon milyen vitát generál, hogy hát azzal nem igazi a végigjátszás.
Úgyse tudnak megfelelni...
A mostani változtatásokat én se értem. Pláne ezt az automata nehézség állítást. Nem is hiszem hogy ez tud normálisan működni...
-
WayneGace
őstag
Volt egy olyan kategória amit a nehézsége, a kihívás adott el és senkit sem érdekeltek a siránkozók, hogy jaj de nehéz és tudod miért nem?
Mert nem kötelező vele játszani és egyébként ezeket a játékokat meg pont a nehézsége tartotta el, nem érték volna el azt a sikert, ha mindenki tud velük játszani.De a gaming szektorban is fordult a kocka, rengeteg stúdió a megélhetésért küzd, próbálnak minél szélesebb körhöz eljutni és ennek egyik kiváló példája a Mortal Shell.
És ennek egyik következménye, hogy pl a redditen térdig lehet gázolni a siránkozó topikok tengerében, mert nem sikerült ötödjére lecsapni egy bosst, meg kevés a beacon, meg nagyot sebeznek a bossok.
Én sem akarok szörfözni, mert vélhetően nincs meg hozzá a szükséges skillem, de nem is hisztizek miatta, hogy ez nekem jár.
A reddit dominanciája egyébként nagyon rossz. Nem csak ennél a játéknál, folyamatosan megy síránkozás. Nem a jogos kritika vagy panasz, hanem a nyávogás.
Mortal shell készítői hiába mondták, hogy inkább maradnak kis stúdió, de a saját útjukat akarják járni. De a javítások azt mutatják, hogy tudnak hatni rájuk.Teljesen igazad van. Például, bár én nem játszottam vele, a Hollow Knight azért is lett nagy siker, mert nehéz. Biztosra veszem, hogy ott is volt emiatt síránkozás. De pont emaitt lett nagy siker.
-
S e t h
nagyúr
De, ha valakit meg ez éltet, akkor arra ott a Night Mode - még csak le sem kell gyakni hozzá a minibosst, el lehet csórni, ami ahhoz kell. Más kérdés, hogy ezt nem rágja a szádba a játék. Szóval tényleg lefedtek már minden igényt, nem értem, mi a gond? Hogy más a saját képességei szerint könnyebben végig akarja játszani? Ne röhögtess, egy játékról van szó. Kutyát nem érdekli, ha emiatt néhány ezred százalék potenciális vevő lemorzsolódik.
-
WayneGace
őstag
Miért, kinek a fejéhez fognak fegyvert, hogy nem csak a tojásos beaconoket kell használnia, vagy muszáj beraknia a dungeonos tarstone-t?
Rögtön a játék megjelenésétől játszom, meg a demóban is az volt a legjobb, hogy nekifutásból tudtad letámadni az ellenséget, bevinni az első ütéseket.
Bár a Wukongosok is így törődnének a 40+-os játékosokkal is, vagy akiknek nincs fél napjuk a b*zi játékukkal szívni.
Bocs, de amit nyújt a játék azt általában használják a játékosok. Persze lehet shell nélkül is végigvinni, van, aki megtette. Meg egyébb saját kihívást.
De az, hogy nem vesz észre a mob. Miért? Azért, hogy könnyítsenek. De egy idő után amúgy sem kihívás pár mob. A kődobáló például nehezebb volt eleinte, de most nem vesz észre csak, ha közel mész hozzá. Akkor már neki is szaladhatsz és levered. Tehát igenis elveszik az élményt, hogy leversz egy egyszerű mobot. Mert lehet nehéz, de a siker is nagyobb. Mellesleg nem kell hozzá így kitérés, blokkolás, csak nekimenni, megütöd és kész. Lehet sétáló szimulátort csinálni, persze ez túlzás, csak akkor már nem ugyanarról a játékról beszélünk. Nehogy azt hidd, hogyha nagyon könnyűvé teszik, akkor nagyot dob az eladáson, mert pont van egy vásárló réteg, aki souls like játékban azt is akar kapni. Már boss nerfek előtt is volt panasz arra, hogy jó játék, csak könnyűek a bossok. Na akkor most? Ráadásul volt, van béta. Tehát nem zsákbamacskát árultak. -
Dark Archon
addikt
Szubjektív.
Én kihívásra vágyom és ha a játék könnyítéseket ajánl, akkor én gyarló leszek ha fogcsikorgató akadállyal találkozom, mert találok indokot, hogy erre nekem most miért nincs időm.Ha viszont nincsenek mankók, akkor rá vagyok kényszerítve, hogy próbára tegyem magam és úgy igazán eufórikus a siker, ha leküzdöm az akadályt.
Persze megértem, hogy a profit reményében ma már a souls kategóriát sem kerüli el a nehézségi fokok implementálása, de ilyen esetekben nálam már mérlegelés tárgya, hogy kell-e egyáltalán a játék, mert rombolja az élményt.
De, ha valakit meg ez éltet, akkor arra ott a Night Mode - még csak le sem kell gyakni hozzá a minibosst, el lehet csórni, ami ahhoz kell. Más kérdés, hogy ezt nem rágja a szádba a játék. Szóval tényleg lefedtek már minden igényt, nem értem, mi a gond? Hogy más a saját képességei szerint könnyebben végig akarja játszani? Ne röhögtess, egy játékról van szó. Kutyát nem érdekli, ha emiatt néhány ezred százalék potenciális vevő lemorzsolódik.
-
S e t h
nagyúr
Attól, hogy opcionálisan beraknak könnyítéseket, semmit nem vesznek el, mint sikerélmény. Mert, hogy opcionális, akár csak a megjelenéskor is már használható Slayer Seal. Nem kötelező kihasználni a játék hibáit sem (leech stack, grisha spam).
De az, hogy megveszek valamit 20 ezerért, aztán ne tudjam végigjátszani mazochista hülyegyerekek vagy a fejlesztők szándékos szívatása miatt, na, az probléma. Meg az is, hogy ezt nem fogod megtudni az első 2 órában, amikor még kaphatnál visszatérítést.
Emellett néha nem árt, ha a fejlesztők is belátják, ha nem ellenségük saját maguknak - több eladás.
Szubjektív.
Én kihívásra vágyom és ha a játék könnyítéseket ajánl, akkor én gyarló leszek ha fogcsikorgató akadállyal találkozom, mert találok indokot, hogy erre nekem most miért nincs időm.Ha viszont nincsenek mankók, akkor rá vagyok kényszerítve, hogy próbára tegyem magam és úgy igazán eufórikus a siker, ha leküzdöm az akadályt.
Persze megértem, hogy a profit reményében ma már a souls kategóriát sem kerüli el a nehézségi fokok implementálása, de ilyen esetekben nálam már mérlegelés tárgya, hogy kell-e egyáltalán a játék, mert rombolja az élményt.
-
Dark Archon
addikt
Miért, kinek a fejéhez fognak fegyvert, hogy nem csak a tojásos beaconoket kell használnia, vagy muszáj beraknia a dungeonos tarstone-t?
Rögtön a játék megjelenésétől játszom, meg a demóban is az volt a legjobb, hogy nekifutásból tudtad letámadni az ellenséget, bevinni az első ütéseket.
Bár a Wukongosok is így törődnének a 40+-os játékosokkal is, vagy akiknek nincs fél napjuk a b*zi játékukkal szívni.
-
WayneGace
őstag
Attól, hogy opcionálisan beraknak könnyítéseket, semmit nem vesznek el, mint sikerélmény. Mert, hogy opcionális, akár csak a megjelenéskor is már használható Slayer Seal. Nem kötelező kihasználni a játék hibáit sem (leech stack, grisha spam).
De az, hogy megveszek valamit 20 ezerért, aztán ne tudjam végigjátszani mazochista hülyegyerekek vagy a fejlesztők szándékos szívatása miatt, na, az probléma. Meg az is, hogy ezt nem fogod megtudni az első 2 órában, amikor még kaphatnál visszatérítést.
Emellett néha nem árt, ha a fejlesztők is belátják, ha nem ellenségük saját maguknak - több eladás.
Amiket leírtam azok nem opcionálisak.
-
Dark Archon
addikt
Hiányzik a gyújtsd össze az összes ova-t teljesítmény, amit csak teljesen új játékkal lehet, mert kell hozzá a bevezetőben megszerezhető is. Ezért újrakezdtem.
A változások szerintem rossz irányt vettek, mert elveszik az emebrektől a sikerélményt, amikor leküzdenek egy nehézséget. Szerintem sokaknak most már túl könnyű így a játék, még elsőre is, amikor ismeretlen minden.
Telerakták beaconökkel a pályát, amivel az a baj, hogy így nem kell figyelni az életben maradásra, mert ott van közel, meg pazarolhatod a gyógyítást büntetlenül. Sőt berakták a dungeon elején felélesztő tarstonet is. Amivel végképp elveszik azt, hogy kockázatot jelentsen egy dungeon. Tényleg valamikor fusztráló, hogy meghalsz egy dungeonban, a térkép távolabbi részés felébredsz és megint oda kell menned, megint megpróbálni. De ez hozzátartozik az ilyen játékokhoz és ami fontos, hogy fokozza a sikerélményt.
A mobok nehezebben vesznek észre. Ami gyakorlatban azt jelenti, hogy bártan nekik tudszt futni és bevinni az első ütéseket. Mely elég is, mivel ontja a játék magából a nyersanyagot és a pénzt, szóval viszonylag hamar meglesz a lv16-os fegyvered. Szóval már játék viszonylag korai szakaszában OP vagy. Glimpse is van bőven, tehát shell skilljeinek megnyitása is megy gond nélkül. Gloommal is még bőkezűbb a játék, bár lehet ez a tarstone eredméyne, amiből szintén esik szép számmal, szóval az eredmény az, hogy sok van.
Bossok nerfelése talán néhol jogos volt, nem tudom.
Ez persze a nappali mód, de nyilván a legtöbben elsőre azt csinálják.
Nem lepődnék meg, ha ez visszaütne. Mert így az élmény lesz kevesebb. Szerintem sok bossnál nem is fogják látni a támadásait, mert mire belekezdene már halott tlesz.Attól, hogy opcionálisan beraknak könnyítéseket, semmit nem vesznek el, mint sikerélmény. Mert, hogy opcionális, akár csak a megjelenéskor is már használható Slayer Seal. Nem kötelező kihasználni a játék hibáit sem (leech stack, grisha spam).
-
WayneGace
őstag
Talán jobb lett volna, ha beraktak volna simán vagy 3-4 nehézségi fokot. Mert így tényleg túl tolták. Szerintem már visszaötött, mert van panasz bőven, hogy túl könnyű a játék.
PC-n nem ment lejjebb úgy látom.
-
S e t h
nagyúr
Hiányzik a gyújtsd össze az összes ova-t teljesítmény, amit csak teljesen új játékkal lehet, mert kell hozzá a bevezetőben megszerezhető is. Ezért újrakezdtem.
A változások szerintem rossz irányt vettek, mert elveszik az emebrektől a sikerélményt, amikor leküzdenek egy nehézséget. Szerintem sokaknak most már túl könnyű így a játék, még elsőre is, amikor ismeretlen minden.
Telerakták beaconökkel a pályát, amivel az a baj, hogy így nem kell figyelni az életben maradásra, mert ott van közel, meg pazarolhatod a gyógyítást büntetlenül. Sőt berakták a dungeon elején felélesztő tarstonet is. Amivel végképp elveszik azt, hogy kockázatot jelentsen egy dungeon. Tényleg valamikor fusztráló, hogy meghalsz egy dungeonban, a térkép távolabbi részés felébredsz és megint oda kell menned, megint megpróbálni. De ez hozzátartozik az ilyen játékokhoz és ami fontos, hogy fokozza a sikerélményt.
A mobok nehezebben vesznek észre. Ami gyakorlatban azt jelenti, hogy bártan nekik tudszt futni és bevinni az első ütéseket. Mely elég is, mivel ontja a játék magából a nyersanyagot és a pénzt, szóval viszonylag hamar meglesz a lv16-os fegyvered. Szóval már játék viszonylag korai szakaszában OP vagy. Glimpse is van bőven, tehát shell skilljeinek megnyitása is megy gond nélkül. Gloommal is még bőkezűbb a játék, bár lehet ez a tarstone eredméyne, amiből szintén esik szép számmal, szóval az eredmény az, hogy sok van.
Nem lepődnék meg, ha ez visszaütne. Mert így az élmény lesz kevesebb. Szerintem sok bossnál nem is fogják látni a támadásait, mert mire belekezdene már halott tlesz.Nem egyszerű annak mérlegelése, megítélése, hogy mi hoz többet hosszabb távon.
Elidegeníteni a souls fanokat amikor bazári könnyűségre nerfelik a játékot, vagy bevonzani a casual réteget, a végeredményt ők látják a számokban.Én az árát sem értem igazán, ennyire nem fogyott jól?
-
Mr X
veterán
Nem lepődnék meg, ha ez visszaütne. Mert így az élmény lesz kevesebb. Szerintem sok bossnál nem is fogják látni a támadásait, mert mire belekezdene már halott tlesz.A beacon-ös részben nem teljesen értek egyet. Egyrészt itt pl. az északi terület keleti oldalán nem volt eredetileg kb. egy sem, tehát oda nem ártott. Másrészt nem mindenki van oda a 10 perces runback-ért. Én például rühellem. Az Elden Ring-ben marha jó megoldás volt a Marika-szobrok lerakása a boss-arénák elé. Ez a futkosás nekem inkább csak felesleges lassításnak tűnik.
-
WayneGace
őstag
Nem lepődnék meg, ha ez visszaütne. Mert így az élmény lesz kevesebb. Szerintem sok bossnál nem is fogják látni a támadásait, mert mire belekezdene már halott tlesz. -
WayneGace
őstag
Tele van rakva beaconnel a játék. Szerintem tök feleslegesen. Amúgy rájötem, hogy a sok új nappali módban üzemelnek. Éjszakaiban is ott vannak, csak nem lehet őket használni.
Szeintem rendesen átestek a ló túloldalára fejlesztők a könnyítéssel. -
Dark Archon
addikt
Lett több mentési pont.
-
ProEvoFan
nagyúr
Adaptív nehézségi rendszer tapasztalatok vannak már?
A demo alapján inkább több mentési pont kellett volna, nem az efféle könnyítés.
Tervben van a játék vétele, azért kérdezem. Csak ugye én egyszerre egy fő játékkal játszom, nem szoktam előre betárazni. -
Beegabor81
aktív tag
Melyik skill az amivel meg lehet idézni a nagy karmos mobot? Nézek videókat a neten és majdnem mindenki használja, de nem tudom mivel hozzák elő.
Grisha Remnant -nak hívják és az egész játékban 8 található. Korábban lehetett farmolni(akár 1000 db-ot is), de patchelték, mert kicsit OP volt

-
MikeWazowski
veterán
Malborn azért elég kemény. Az első fázis még ok, de h utána megint max hp.... az azért már elég erős. Nem tudom így mikorra nyomom le....?

Melyik skill az amivel meg lehet idézni a nagy karmos mobot? Nézek videókat a neten és majdnem mindenki használja, de nem tudom mivel hozzák elő.
-
Dark Archon
addikt
Malborn azért elég kemény. Az első fázis még ok, de h utána megint max hp.... az azért már elég erős. Nem tudom így mikorra nyomom le....?

Malborn a legkönnyebb, szinte mozdulni se tud. A többi még durvább.
-
MikeWazowski
veterán

-
Dark Archon
addikt
-
MikeWazowski
veterán
-
WayneGace
őstag
Az összes shell-t meg kell szerezni, csak akkor nyílik ki az ajtó Narrow alatt? Akkor lehet ott lesz a maradék tojás is?
Ha az összes kaput megtisztitottad, akkor odamész Miloshoz, aki őrzi az ovakat és akkor megnyilik az út lefele.
-
MikeWazowski
veterán
Az összes shell-t meg kell szerezni, csak akkor nyílik ki az ajtó Narrow alatt? Akkor lehet ott lesz a maradék tojás is?
-
MikeWazowski
veterán
Én most megint elakadtam. Voltam mindenhol szerintem, összes térkép is meglett. Most lenyomtam Isaac-ot, meg a fagyos helyen a hódítót. Most merre? Elvileg Narrow alatt kéne kapunak nyílnia, de nekem zárva van.
-
MikeWazowski
veterán
A Mortal Shell II legfrissebb, 1.000.009-es frissítése (amely a PC-s és konzolos javításokat követi) jelentős egyensúlyi változtatásokat, egy kísérleti adaptív nehézségi rendszert, valamint fontos hibajavításokat hozott a játékba.
A legfontosabb változtatások és javítások
Adaptív nehézség (Kísérleti): Ha egymás után sikeresen teljesíted a harcokat halál nélkül, az ellenfelek ereje a játék alapértelmezett maximumán túl is skálázódik. Fordított esetben, ha sokat hárítasz vagy veszítesz, a játék finomít a sebzésen, hogy egyetlen ütés se ejthessen azonnal csapdába.
Gazdasági és tárgy-átalakítások:
A Glimpse és Tarcore nyersanyagok többé nem végesek, így egyetlen végigjátszás alatt az összes shellt és fegyvert teljesen fel lehet fejleszteni.
A Fragile Tarstone (Törékeny katonakövek) összetörésekor most már megfelelően megkapod a Tarcore-okat.
A Gloombound Stone többé nem veszít a tartósságából, amikor a saját hulládról gyűjtöd vissza a Gloom-ot.
Karakter-visszaállítás (Respec): Bevezetésre került a Severance nevű tárgy, amelyet Zhirelle-nek átadva teljesen visszaállíthatod egy shell fejlődését, visszakapva az összes elköltött glimpse-et.
Idézett lények és harci finomítások:
A megidézett Grishák többé nem kapnak sebzést a játékos lövedékeitől, kevesebbet támadnak, és Smert csodájának használatakor minden mással együtt ők is megfagynak.
Javították a fegyverek animációit (például a fejsze és tőr futásból induló támadását), és javult a tárgyak elhalálozás utáni visszaszerzésének logikája.
Megszűnt az az egészségügyi exploit, ahol a Leech (életerő-szívás) jelzők mentéskor egymásra halmozódtak.
Történeti és NPC javítások: Javították Ruk és Zhirelle dialógusait, Merrick üdvözlő szövegeit, valamint a térképállomások működését
-
Szoke1982
őstag
Ez meg a tegnapi, nem?
A Mortal Shell II legfrissebb, 1.000.009-es frissítése (amely a PC-s és konzolos javításokat követi) jelentős egyensúlyi változtatásokat, egy kísérleti adaptív nehézségi rendszert, valamint fontos hibajavításokat hozott a játékba.
A legfontosabb változtatások és javítások
Adaptív nehézség (Kísérleti): Ha egymás után sikeresen teljesíted a harcokat halál nélkül, az ellenfelek ereje a játék alapértelmezett maximumán túl is skálázódik. Fordított esetben, ha sokat hárítasz vagy veszítesz, a játék finomít a sebzésen, hogy egyetlen ütés se ejthessen azonnal csapdába.
Gazdasági és tárgy-átalakítások:
A Glimpse és Tarcore nyersanyagok többé nem végesek, így egyetlen végigjátszás alatt az összes shellt és fegyvert teljesen fel lehet fejleszteni.
A Fragile Tarstone (Törékeny katonakövek) összetörésekor most már megfelelően megkapod a Tarcore-okat.
A Gloombound Stone többé nem veszít a tartósságából, amikor a saját hulládról gyűjtöd vissza a Gloom-ot.
Karakter-visszaállítás (Respec): Bevezetésre került a Severance nevű tárgy, amelyet Zhirelle-nek átadva teljesen visszaállíthatod egy shell fejlődését, visszakapva az összes elköltött glimpse-et.
Idézett lények és harci finomítások:
A megidézett Grishák többé nem kapnak sebzést a játékos lövedékeitől, kevesebbet támadnak, és Smert csodájának használatakor minden mással együtt ők is megfagynak.
Javították a fegyverek animációit (például a fejsze és tőr futásból induló támadását), és javult a tárgyak elhalálozás utáni visszaszerzésének logikája.
Megszűnt az az egészségügyi exploit, ahol a Leech (életerő-szívás) jelzők mentéskor egymásra halmozódtak.
Történeti és NPC javítások: Javították Ruk és Zhirelle dialógusait, Merrick üdvözlő szövegeit, valamint a térképállomások működését -
toxicjew
addikt
Na befejeztem én is. Nem eresztem bőlére, nagyon élveztem a játékot, egyértelműen top 3 soulslike nalam (front játékokat nem számítva). Jó volt tényleg

-
MikeWazowski
veterán
-
MikeWazowski
veterán
Sir Isaac a legnehezebb szvsz, azt hagytam a végére. Az első fázisa még kezelhető, aztán átmegy agyf@szba.
Skill pontokat el lehet újra osztani ingyen, gond nélkül. A shell bond (glimpse) viszont véges, bár nem tudom, a patch-csel mennyit tettek be, de eddig egy játékban max. 2 shellt tudtál kimaxolni.
Most már viszont meg lehet szakítani a kapcsolatot a shellel 3x, akkor visszakapod a pontokat. Egyébként érdemes kipróbálni más shelleket, persze úgy, hogy rászánsz pár órát, hogy megtanuld használni is a képességeiket.
szerk.: ja, buildeket én se néztem, annyira nem bonyolult, meg nem azért játszom, hogy más stílusában menjek.
-
Dark Archon
addikt
Mind a 3 shell megvan onnan, meg az összes dungeon. Egyébként már 31-es vagyok és
Sir Isaac-nél vagyok. Sokat haladtam, meg farmoltam is a kígyófejűeket.
Egyébként baromira bejön a game, de újra biztos nem kezdem. Ja, és csak Tiel-lel megyek. Semmi buildet nem néztem, de lehet később kelleni fog. Pontokat újra lehet majd osztani?Sir Isaac a legnehezebb szvsz, azt hagytam a végére. Az első fázisa még kezelhető, aztán átmegy agyf@szba.
Skill pontokat el lehet újra osztani ingyen, gond nélkül. A shell bond (glimpse) viszont véges, bár nem tudom, a patch-csel mennyit tettek be, de eddig egy játékban max. 2 shellt tudtál kimaxolni.
Most már viszont meg lehet szakítani a kapcsolatot a shellel 3x, akkor visszakapod a pontokat. Egyébként érdemes kipróbálni más shelleket, persze úgy, hogy rászánsz pár órát, hogy megtanuld használni is a képességeiket.
szerk.: ja, buildeket én se néztem, annyira nem bonyolult, meg nem azért játszom, hogy más stílusában menjek.
-
MikeWazowski
veterán
Északon meg volt a 3 boss meg minden dungeon? Proxima, Eredrim és Grogu? Én az első bosshoz úgy 16-os szinten jutottam. Megtaláltad az erődben a titkos Doom pályát is? Az is segít szinteződni.
De egyébként az Outskirts of Mammon aránytalanul nehéz lett. Közben észrevettem, hogy az első kiadáshoz képest amúgy könnyítettek is rajta. Ha Tiellel mész, az külön nehezíti a dolgokat. Meg az se mindegy, merre mész ott, nyugatról keletre való haladást javaslok. Nekem legalábbis a sesterek rohadt nehezek voltak.
Mind a 3 shell megvan onnan, meg az összes dungeon. Egyébként már 31-es vagyok és
Sir Isaac-nél vagyok. Sokat haladtam, meg farmoltam is a kígyófejűeket.
Egyébként baromira bejön a game, de újra biztos nem kezdem. Ja, és csak Tiel-lel megyek. Semmi buildet nem néztem, de lehet később kelleni fog. Pontokat újra lehet majd osztani? -
Dark Archon
addikt
Persze, eltérőek az életerő értékek is. Néhány példa:
Grogu:
Max health: 120
Max shell health: 270,6Grogu 200 leech-csel:
Max health: 180
Max shell health: 405,9Tiel:
Max health: 145
Max shell health: 209,1Tiel 200 leech-csel:
Max health: 217,5
Max shell health: 313,65Proxima:
Max health: 145
Max shell health: 246Emellett bizonyára a páncél érték is befolyásolja a dolgokat, amiből Tielnek nem sok jutott. Ja, tudni kell vele játszani, nekem nem ment. Az óriási különbség - és segítség - hogy a főboss faroktámadása Tielt kinyírja mindkét alakjában, Gragu meg veszít talán 1/5-öt az életerejéből.
-
S e t h
nagyúr
Tiellel, Sariellel harcolni kell, úgy értettem. Csoportok legyőzése szintén kihívás velük. Nem is tudom, hányszor öltek meg az elején levő két késes meg egy fáklyás fazonok.
Ezzel szemben Proximával simán kiemelsz egyet, paff, halott. Gragu magasabb szinten kitépi a humanoid ellenfelek szívét, egyből meghalnak, annak sincs párja. Leüthető ellenfelek, bossok vissza sem tudnak támadni. Egyáltalán nincsenek balanszban a shellek szerintem, de mindegy.
Nekem a lándzsa (The Needle) meg a nyílpuska jött be a legjobban.
Tiellel játszottam végig, glass cannon, high risk high reward, eltérő stílust igényel, de ettől nekem nem volt kiegyensúlyozatlan, inkább izgalmas.
Néztem pár videót más shellekkel, nekem inkább az volt fura, hogy mennyire bírták az ütéseket, én meg pár bekapottól feküdtem.
-
Dark Archon
addikt
Fegyvereknél lehet rangsort állítani, de elég jól el lehet őket választani játéksítlus szerint, azaz kinek mi jön be. Gyorsaság, ütéserősség, tarstone-ok. Van előnyük és hátrányuk. A duality stone, ami túl erős lett.
Shellek elég jó balanszban vannak. Ott egyértelműen prefrencia dönti el kinek mi jön be. Azt mondod Tiel nagyobb kihívás. Pedig egyértelműen a legkönnyebben játszható shellnek tartják, lényegében mindig a tier lisa elejében van. Egyszerűen mert láthatatlanná tud válni. Nem csak, hogy eltűnik és meg tud bármelyik helyzetből menekülni, hanem a mobb/boss azt a helyet támadja, ahol láthatatlanná vált, azaz még támadást is pazarol a levegő ütésére. Nem véletlenül a kiinduló pont közelébe rakták, elsőként könnyen felvehető shellnek.
Sariel is S tier, csak a többiektől eltérő stílust kiván. Valakinek bejön, valakinek nem. Ahogy egyébként Lazlo is. Nekem nem jött be, de sokan nagyon jónak tartják. 30% sebzéscsökkentés, ha ellövi az armort, akkor támadási buff-t kap. Lényegében folyamatosan tápolva van.Tiellel, Sariellel harcolni kell, úgy értettem. Csoportok legyőzése szintén kihívás velük. Nem is tudom, hányszor öltek meg az elején levő két késes meg egy fáklyás fazonok.
Ezzel szemben Proximával simán kiemelsz egyet, paff, halott. Gragu magasabb szinten kitépi a humanoid ellenfelek szívét, egyből meghalnak, annak sincs párja. Leüthető ellenfelek, bossok vissza sem tudnak támadni. Egyáltalán nincsenek balanszban a shellek szerintem, de mindegy.
Nekem a lándzsa (The Needle) meg a nyílpuska jött be a legjobban.
-
Szoke1982
őstag
Hát, jobb később, mint soha, de nekem 91 óra most ebből elég volt, 3x játszottam végig.
Rátaláltam az Onimushára, egész jónak - s főleg könnyebnek - tűnik, mint ez. Meg nincs ez a kiba***tt gumiszalag effekt, amit utálok, hogy az ellenség hatalmas csapásra készül tőled 10 méterre, majd a csapás pillanatában hirtelen odakúszik hozzád, és pofán vág.
Csináltam neki topic [Onimusha]
-
WayneGace
őstag
Igazából kiegyensúlyozatlan a játék, bizonyos shellekkel / fegyverekkel kétségtelenül könnyebb. Graguval lényegében végig püföltem mindenkit, s egyszerre mindig csak pár ellenséget kellett túlélnem, mert visszatöltötték az életerőt. Genessával szinte hozzá se kellett érnem senkihez, csak a klónok harcoltak. Proxima szintén szuper a távoli támadásával, az kellemetlen, ha önmagát húzza az ellenfélhez.
Tiellel, Sariellel már nagyobb kihívás, mert fontos a védekezés, kitérés. Másokat már nem próbáltam, de úgy láttam, Eredrimnek is van hasonló képessége, mint Gragunak. A páncélhevítős csávót kis ideig próbáltam, elég béna. Smert meg egy vicc, bár elvileg az időmegállítás atom, csak nem ebben a játékban.
A plusz nehézség meg szerencsére választható Night Mode formájában. Ha azzal jött volna ki alapból, én is elküldtem volna a fejlesztőket anyjukba. Úgy azért több boss is simán oneshotol.
Fegyvereknél lehet rangsort állítani, de elég jól el lehet őket választani játéksítlus szerint, azaz kinek mi jön be. Gyorsaság, ütéserősség, tarstone-ok. Van előnyük és hátrányuk. A duality stone, ami túl erős lett.
Shellek elég jó balanszban vannak. Ott egyértelműen prefrencia dönti el kinek mi jön be. Azt mondod Tiel nagyobb kihívás. Pedig egyértelműen a legkönnyebben játszható shellnek tartják, lényegében mindig a tier lisa elejében van. Egyszerűen mert láthatatlanná tud válni. Nem csak, hogy eltűnik és meg tud bármelyik helyzetből menekülni, hanem a mobb/boss azt a helyet támadja, ahol láthatatlanná vált, azaz még támadást is pazarol a levegő ütésére. Nem véletlenül a kiinduló pont közelébe rakták, elsőként könnyen felvehető shellnek.
Sariel is S tier, csak a többiektől eltérő stílust kiván. Valakinek bejön, valakinek nem. Ahogy egyébként Lazlo is. Nekem nem jött be, de sokan nagyon jónak tartják. 30% sebzéscsökkentés, ha ellövi az armort, akkor támadási buff-t kap. Lényegében folyamatosan tápolva van. -
Dark Archon
addikt
Igazából kiegyensúlyozatlan a játék, bizonyos shellekkel / fegyverekkel kétségtelenül könnyebb. Graguval lényegében végig püföltem mindenkit, s egyszerre mindig csak pár ellenséget kellett túlélnem, mert visszatöltötték az életerőt. Genessával szinte hozzá se kellett érnem senkihez, csak a klónok harcoltak. Proxima szintén szuper a távoli támadásával, az kellemetlen, ha önmagát húzza az ellenfélhez.
Tiellel, Sariellel már nagyobb kihívás, mert fontos a védekezés, kitérés. Másokat már nem próbáltam, de úgy láttam, Eredrimnek is van hasonló képessége, mint Gragunak. A páncélhevítős csávót kis ideig próbáltam, elég béna. Smert meg egy vicc, bár elvileg az időmegállítás atom, csak nem ebben a játékban.
A plusz nehézség meg szerencsére választható Night Mode formájában. Ha azzal jött volna ki alapból, én is elküldtem volna a fejlesztőket anyjukba. Úgy azért több boss is simán oneshotol.
-
WayneGace
őstag
Hát, jobb később, mint soha, de nekem 91 óra most ebből elég volt, 3x játszottam végig.
Rátaláltam az Onimushára, egész jónak - s főleg könnyebnek - tűnik, mint ez. Meg nincs ez a kiba***tt gumiszalag effekt, amit utálok, hogy az ellenség hatalmas csapásra készül tőled 10 méterre, majd a csapás pillanatában hirtelen odakúszik hozzád, és pofán vág.
Én nem tartom egyáltalán nehéznek a játékot. Ez azoknak jó lesz, akiknek még így is gondot okoz. Szerintem plusz nehézség kell még bele.
Ami szerintem előbb-utóbb meg lesz. Meg gondolom lesz még bővítve, legalábbis remélem. Egyébként nem csak ennyi van a javításban. -
Dark Archon
addikt
Jött patch adaptive difficulty rendszerrel:
Adaptive Difficulty (Experimental): A new optional setting that adjusts enemy strength based on how you are playing. It works in both directions, responding to what you defeat and where you die. Any adjustment also relaxes on its own over time, so the game settles back toward its standard balance once your play changes. It is off by default and can be turned on or off at any time under Game > Game Settings > Adaptive Difficulty.Hát, jobb később, mint soha, de nekem 91 óra most ebből elég volt, 3x játszottam végig.
-
WayneGace
őstag
Jött patch adaptive difficulty rendszerrel:
Adaptive Difficulty (Experimental): A new optional setting that adjusts enemy strength based on how you are playing. It works in both directions, responding to what you defeat and where you die. Any adjustment also relaxes on its own over time, so the game settles back toward its standard balance once your play changes. It is off by default and can be turned on or off at any time under Game > Game Settings > Adaptive Difficulty. -
_drk
addikt
-
laposonly11
senior tag
Üdv!
Elakadtam. Szerintem mindenhol voltam eddig, most jönne Outskirts of Mammon. Viszont itt baromi nehezen ölök, én viszont 2 ütés és halok... Asszem 22-es vagyok. Hogy tudom lecsekkolni merre kéne mennem?
Lehet valamit kihagytam....22 es szinten ne akarj semmit, pláne nem a térkép alsó felén.
Most nézem youtubeon hogy az utolsó boss kivédhetetlen támadását, nem oldalra, nem hátra kell kikerülni hanem felé ugorva.
Na gratulákok eddig az összesnél űködött az oldalra és szinte csak az, de hogy a 113 ik szinten is vagy 15 percig kell püfölni mert alig lehet megsebezni az már fárasztó! -
laposonly11
senior tag
Hiába érte kritika ha így is pár millióan megvették, nekem sem tetszett, ezért sem nyúlok ehhez a vámpíros izéhez sem. De most jön a Witcher 3 remake, abban állítólag a harcrendszer is "javítva" lesz, majd meglátjuk.
-
Scholes9
nagyúr
-
Dark Archon
addikt
Üdv!
Elakadtam. Szerintem mindenhol voltam eddig, most jönne Outskirts of Mammon. Viszont itt baromi nehezen ölök, én viszont 2 ütés és halok... Asszem 22-es vagyok. Hogy tudom lecsekkolni merre kéne mennem?
Lehet valamit kihagytam....Északon meg volt a 3 boss meg minden dungeon? Proxima, Eredrim és Grogu? Én az első bosshoz úgy 16-os szinten jutottam. Megtaláltad az erődben a titkos Doom pályát is? Az is segít szinteződni.
De egyébként az Outskirts of Mammon aránytalanul nehéz lett. Közben észrevettem, hogy az első kiadáshoz képest amúgy könnyítettek is rajta. Ha Tiellel mész, az külön nehezíti a dolgokat. Meg az se mindegy, merre mész ott, nyugatról keletre való haladást javaslok. Nekem legalábbis a sesterek rohadt nehezek voltak.
-
MikeWazowski
veterán
-
Mr X
veterán
Üdv!
Lehet valamit kihagytam....Északon takaríts ki mindent. Ha úgy érzed, kész vagy, egy interaktív mappal le tudod csekkolni.
-
MikeWazowski
veterán
Üdv!
Lehet valamit kihagytam.... -
S e t h
nagyúr
Mivel ez egy vámpíros Witcher.
És hány év telt el? Már annak idején is kritika érte miatta.
-
laposonly11
senior tag
-
S e t h
nagyúr
-
kola99
tag
Fényévekkel jobb , mint a The Blood of Dawnwalker .
Az nagy csalódás lett , főleg a harcrendszer miatt ... csak szólok. -
S e t h
nagyúr
Volt egy interjú, melyben rákérdeztek a játék bővítéséről. A fejlesztő elmondta, hogy a játék könnyen bővíthető. Ha megnézitek tele van olyan területtel, mely valamilyen akadállyal van elzárva. Várkapu, barlnagbejárat, stb.. Arra a kérdésre, hogy ez játékból kivágott dolgot takar, vagy újat. A válasz az volt, hogy mindkettőt. Arra a kérdésre, hogy van olyan shell, mely visszatérhet még az első részből, a válasz az volt, igen visszatérhet valamelyik. Szóval konkrét menetrend nem hangzott el. Sok a feltételes mód. Jelenleg elsődleges a javítás, a polirozás. Én azt szűröm le, hogy szándékukban áll.
Gondolom a játék sikerességén is sok múlik. Remélhetőleg lesz új tartalom, nem csak annyi, hogy egy új shellt beraknak. Remélem a kivágottat majd ingyen berakják javításban és jön hozzá DLC új területtel, ellenségekkel, bossokkal, fegyverrel, tarstonenal, stb..Ez jó hír, köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Egy szuperautó árát el lehet majd költeni az AMD csúcs-PC-jére
- Milyen SSD-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Összefog Európa a Starlink ellen
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kuponkunyeráló
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Video konvertálás
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- MEGŐRÜLTEM?! Dell XPS 13 Plus 9320 i7-1260P 32GB 1000GB 4K+ TouchScreen 1 év garancia
- 4000GB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar 4TB!!!
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 512GB RTX 4060 8GB
- BESZÁMÍTÁS! ASRock OC Formula RX 6900 XT 16GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- 1db / 4db Lenovo ThinkPad X1 Yoga Gen 7 Intel Core i5-1245U, 32GB RAM, 1TB SSD, multitouch
A demo alapján inkább több mentési pont kellett volna, nem az efféle könnyítés.

Jött Update!
Na gratulákok eddig az összesnél űködött az oldalra és szinte csak az, de hogy a 113 ik szinten is vagy 15 percig kell püfölni mert alig lehet megsebezni az már fárasztó!