- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5640 üzenetére
Radobtam egy 20 gigás letoltest hagy szokja
-
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5640 üzenetére
Es mik ezek amiket mondtott az erted?
-
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5635 üzenetére
Most hivott a technikus (nem a mezei szervizes aki kijott multkor es modemet tudott csak cserelni) hogy ránézett es vmi nem volt jól beallitva a kozpontban es hogy valami portot vagy pvc-t is atallitott. Szerinte 99% hogy ez megoldja de most egy nap tesztelés jön.
Hátha -
hedgehog
senior tag
válasz
kabelmania27 #5637 üzenetére
Nálam volt kábelprobléma miatt adsl gond, de nem szakadásokban jelentkezett, hanem lassúságban. A 8mbit helyett 3-5 között ingadozott, de szakadás nem volt egyáltalán.
Nálam az történt, hogy házszigetelés közben a földből a házba bejövő érpárt valahogy elmozgatta a kőműves, de csak annyira, hogy még épp működjön. (rendesek voltak az monortelesek, mert a sokadik ingerült telefonomra kiküldött szerelő szemrehányás nélkül megcsinálta jóra).
Ráadásul bigdaddy azt írta, hogy a szerelő sem tudott mit csinálni, márpedig egy ilyen kábelgondot csak észrevett volna... -
válasz
kabelmania27 #5635 üzenetére
Ne viccelj már, ha nem jól lenne összekötve, akkor nem ment volna a 8M sem!
Szerintem itt szimplán arról van szó, hogy DSLAM-tól való távolságot tekintve határon van a lakóhelye, ha 12M-re van állítva a sebesség, és ezért dobálja a modem a kapcsolatot! Épp ezért két lehetőség adott, vagy vissza kell venni a sebességből, vagy pedig a vonali tartalékot kellene növelni, amiről múltkor beszéltünk, így a sebesség valahol a 8 és a 12 közt lenne, de ehhez erre alkalmas modem, és szoftver kellene rá!
-
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5633 üzenetére
Most megy rendben fura
3 órája bontot router szerint ha jol latom amikor itthon sem voltunk.
Az érpárt hogy érted? Hol? Mit csináljak?
8 megassal nem volt gond evekig. -
DuplaZso
aktív tag
válasz
kabelmania27 #5630 üzenetére
Nem figyeltem, hogy csücsül-e neki a vonalon telefon, de akár még vezetékszakadás is befigyelhet. Itthon tapasztaltam anno igen furcsa működést, más kérdés, hogy miattam adta meg magát idővel a tyúkbél. A jelenség erősen hasonló volt az imént általa említetthez.
Szerk.: visszaolvastam kicsit, csupasznet. Erősen ajánlok én is egy egyenáramú vizsgálatot azon a vonalon.
-
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5630 üzenetére
-
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5628 üzenetére
mindig a maximumot irta a speedtest eddig
-
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5624 üzenetére
szokásos 60 körül. Modemet mult héten kaptam újat
-
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5620 üzenetére
Fura éjszakára kikapcsoltam a modemet és most ujra jó egyelőre reggel óta. lehet tegnap sokan neteztek?
-
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5618 üzenetére
Inkabb upc-vel,visszaallitatom az elozo csomagot, nincs kedvem rakolteni.
-
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5597 üzenetére
Atom stabil vikt a 8-as
-
seimon
tag
válasz
kabelmania27 #5603 üzenetére
Ha a UPC secc perc majd megoldja a hálózatfejelsztés ha lesz konkurencia (telekom), akkor várható Hiéna vagy csak diginél?
-
logarithm
őstag
válasz
kabelmania27 #5603 üzenetére
Igen, meg ha jól tudom, Gyál teljesen külön vonalon van (szerverek terén) , na meg persze számít az is, hogy full új kábelezés
szerk: meglátjuk, most két év rablánc, aztán utána szokott mindig kialakulni
-
logarithm
őstag
válasz
kabelmania27 #5594 üzenetére
Iptv
ami szerintem teljesen rendben volt, nekem tetszett.
-
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5592 üzenetére
8. Most 11.
-
logarithm
őstag
válasz
kabelmania27 #5590 üzenetére
Megnéztem gyorsan a csomagokat, adsl silver jelenlegi nevén, valahogy ez a sebesség rémlik
szóval ez volt sokáig. Tv nem tudom már milyen, normál szerintem, nem az extra csatornás stb. A tv úgy mond sosem számított, ami kedvezően jár a nethez az lesz
-
logarithm
őstag
válasz
kabelmania27 #5588 üzenetére
A villany oszlop és a ház között fent maradt a koax, házon belül lecseréltük a digiére, szóval azt levettük. Az oszlopról meg egy T-home-os fazon kikötötte a kábelt a rendszerből
(#5590) kabelmania27
Huh olyan régen volt, hogy már nem is emlékszem rá, betárcsázós modemmel indult a monornetnél, aztán lett adsl-upc névre váltottak, de már nem tudom milyen, valami kezdetleges csomagok lehettek akkoriban.
-
logarithm
őstag
válasz
kabelmania27 #5586 üzenetére
Netmánia L a mai neve, anno más volt, és nem 30/5, hanem 25/5 volt
most 5600-ért 80/25 netem van, nem mind1. (ja és gyálon kábelnet van, nem optika a T-részéről)
-
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5579 üzenetére
Hivom is oket, szakad rendesen, allitsak vissza 8 megára es huseg is kuka...
-
seimon
tag
válasz
kabelmania27 #5576 üzenetére
Azért ez hülyeség mert nekem 2,5-re mindig megvolt a 2,5 meg a feltöltés is, sőt általában több is.
Ha le lenne terhelve nem csak a pingem lenne nagy.
-
seimon
tag
válasz
kabelmania27 #5574 üzenetére
Még egy 5 megás netért kábelon is inkább fizetnék mint hogy egy 12 megás ADSL-t használjak.
-
seimon
tag
válasz
kabelmania27 #5572 üzenetére
~50 de ez ugye bizonyos helyeken több is a külföldi szerverek miatt.
De ha kevés lenne akkor talán külföldi szerverek miatt lenne 20-30. Most meg ott majdnem 100-120. Az már piszkosul érezhető.
-
seimon
tag
válasz
kabelmania27 #5570 üzenetére
ADSL-ről mindenféleképp váltanék.
Még egy 12 megás ADSL-t is leváltanék egy Netmania S-re (10/0,5). Már csak az ms miatt.
-
seimon
tag
válasz
kabelmania27 #5568 üzenetére
De rossz.
Azért az ár se mindegy, és ott még mindig a Digi nyer.
Még ha a hétvégi kieséseket is nézzük, árban még mindig a Digi nyer.
Telekom nagyon drága, biztos nem fizetnék elő náluk nagy csomagra internet terén. Nem éri meg. Ha dupláznának mint a UPC akkor talán.
L internetet tartom maximum elfogadhatónak árilag, annál feljebb semmiféleképp nem mennék. De még az L csomag is drága.
-
logarithm
őstag
válasz
kabelmania27 #5565 üzenetére
Pontos adatot nem tudok mondani, de digi és telekom valószínű, hogy a legtöbb, és már nagyon alacsony százalékban upc. (de így mászkálva az utcákon, és nézelődve az oszlopokon, több digi bekötést látok..)
-
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5562 üzenetére
Nekem vmi olyasmit mondtak hogy mar tul sokan vannak bekotve az utcankban...
-
firstsoft
csendes tag
válasz
kabelmania27 #5550 üzenetére
Megcsináltam a speedtestet, ez lett belőle.
-
firstsoft
csendes tag
válasz
kabelmania27 #5548 üzenetére
Na ezt nem is figyletem. Csak azt nem értem, hogy a fény visszafelé miért halad ennyire lassan...
Felhívták a figyelmemet, hogy az üvegszálas optikai kábel a legmodernebb techonlógia, az árak is ehhez mérten kerültek kialakításra. Ha mindenki ezt használná, akkor a fajlagos költsége már jóval kevesebb lenne, mint az ADSL-nek. Tehát lesz még olcsóbb is. Nem zárkózom el egyáltalán a dolog elől, de az én igényeimnek a UPC most megfelelőbb csomagot ajánlott.
Örülnék én a 120 Mbitnek is, de sajnos nem vagyok Berki Krisztián, így nincs 1,5 millióm alsógatyára. -
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5543 üzenetére
Nem hogy jobb lett most mar harmadik szakadasnal jarok (20:47) vagyis az uj modemmel rosszabb lett mint volt.
Routerben ezt látom:
Apr 12 20:47:28 unknown user.debug init[1]: 182: pptp peerdns disabled
Apr 12 20:47:28 unknown daemon.info dnsmasq[1516]: started, version 2.67rc4 cachesize 1500
Apr 12 20:47:28 unknown daemon.info dnsmasq[1516]: compile time options: IPv6 GNU-getopt no-RTC no-DBus no-i18n no-IDN DHCP DHCPv6 no-Lua TFTP no-conntrack ipset Tomato-helper auth
Apr 12 20:47:28 unknown daemon.info dnsmasq[1516]: asynchronous logging enabled, queue limit is 5 messages
Apr 12 20:47:28 unknown daemon.info dnsmasq-dhcp[1516]: DHCP, IP range 192.168.1.2 -- 192.168.1.51, lease time 1d
Apr 12 20:47:28 unknown daemon.info dnsmasq[1516]: reading /etc/resolv.dnsmasq
Apr 12 20:47:28 unknown daemon.info dnsmasq[1516]: using nameserver 213.46.246.53#53
Apr 12 20:47:28 unknown daemon.info dnsmasq[1516]: using nameserver 213.46.246.54#53
Apr 12 20:47:28 unknown daemon.info dnsmasq[1516]: read /etc/hosts - 2 addresses
Apr 12 20:47:28 unknown daemon.info dnsmasq[1516]: read /etc/dnsmasq/hosts/hosts - 6 addresses
Apr 12 20:47:28 unknown daemon.info dnsmasq-dhcp[1516]: read /etc/dnsmasq/dhcp/dhcp-hosts
Apr 12 20:47:29 unknown daemon.info pppd[829]: Terminating on signal 15
Apr 12 20:47:34 unknown daemon.notice pppd[829]: Connection terminated.
Apr 12 20:47:34 unknown user.debug kernel: vlan1: del 33:33:00:00:00:01 mcast address from vlan interface
Apr 12 20:47:34 unknown user.debug kernel: vlan1: del 33:33:00:00:00:01 mcast address from master interface
Apr 12 20:47:34 unknown user.debug kernel: vlan1: del 01:00:5e:00:00:01 mcast address from vlan interface
Apr 12 20:47:34 unknown user.debug kernel: vlan1: del 01:00:5e:00:00:01 mcast address from master interface
Apr 12 20:47:34 unknown user.warn kernel: vlan1: Setting MAC address to 08 60 6e 61 83 e5.
Apr 12 20:47:34 unknown user.debug kernel: vlan1: add 01:00:5e:00:00:01 mcast address to master interface
Apr 12 20:47:34 unknown user.debug kernel: vlan1: add 33:33:00:00:00:01 mcast address to master interface
Apr 12 20:47:34 unknown daemon.warn dnsmasq[1516]: no servers found in /etc/resolv.dnsmasq, will retry
Apr 12 20:47:35 unknown daemon.info pppd[1589]: Plugin rp-pppoe.so loaded.
Apr 12 20:47:35 unknown daemon.info pppd[1589]: RP-PPPoE plugin version 3.10 compiled against pppd 2.4.5
Apr 12 20:47:35 unknown daemon.notice pppd[1590]: pppd 2.4.5 started by root, uid 0
Apr 12 20:47:35 unknown user.info redial[1591]: Started. Time: 10 -
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5543 üzenetére
Ok. Majd jelentkezem
-
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5541 üzenetére
Kosz. Amugy az rendben hogy a nas halozati beallitasokban 1500-as mtu-t lát lanon van rakotve a routerre. Vagy annak nincs koze az adsl mtu-hoz?
-
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5538 üzenetére
Toroltem minden eszkoz cache-t meglátjuk
-
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5538 üzenetére
Beallitottam ujra mtu-t (defaulton volt nem manual 1492-ön) most lehet azert de ledobott. 6 perc ketyeg...
-
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5533 üzenetére
Légkábel. Nem túl,elérhető helyen van a kábel hogy ki be huzogassam a szünetmentesből igy az állandó reboot nem jó
-
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5531 üzenetére
Egy kihúzhatós (csévélős) belkin telefonkábel jön a falból a modembe ennyi. Érdemes lenne telefon kábelt lecserélni szerinted lehet az a gond?
Szerelő azt mondta látott már olyan routert ami egybol visszakapcsolta a jelet szakadas eseten vhogy es amodem nem varta meg a 6 percet amig a kozpontbol kiürül a cache vagy mi? Fejem se fajna ha eszre sem vennem a szakadast de ilyenkor 6 percig a modem nem tud ujracsatlakozni upc-hez
-
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5529 üzenetére
Adsl szűrő? Az mi?
Csupasz net van telefon nélkül ha ez volt a kérdés
-
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5527 üzenetére
Volt már egy szakadás szóval félek ugyanez lesz
-
logarithm
őstag
válasz
kabelmania27 #5522 üzenetére
Persze, csak elkapott a hév, azért írtam így.
Azért van három szolgáltató jelenleg itt, hogy lehet közöttük választani, ki mit szeretne -
benceecneb
tag
válasz
kabelmania27 #5504 üzenetére
Mezei start csomag lett növelve 10 megára, telefonnal együtt van de azt csak mamám használja szinte. Utolsó mondatot megmosolyogtam
-
válasz
kabelmania27 #5479 üzenetére
Ráadásul még olcsóbb is mint az Interaktív Sat.
-
Burrit
tag
válasz
kabelmania27 #5474 üzenetére
De kell a letöltés is, mert töltök le nem keveset!
-
Burrit
tag
válasz
kabelmania27 #5469 üzenetére
Nagyon nem zavar a tányér a házon, az viszont inkább, hogy nem tudom felhívni a t-home-ot, mert se ügyfélszámom, se telefonszámom nincs és nem tudom megkérdezni, hogy mikor tudnak kötni. De addig felhívom a upc-t, remélem a tudtom nélkül nem hosszabbítottak hűséget, mert 3 éve kötöttem 2 évre!
-
Burrit
tag
válasz
kabelmania27 #5467 üzenetére
Mert az iptv a sávszélességből vesz el, ha jól tudom és már eleve lenne az internetre csatlakoztatva:
-1 Pc
-4 Telefon
-1 Laptop
-2 TabletHa lehet akkor minél jobban próbálom csökkenteni a pinget ha lehet, nem kell, hogy még 3 tv is a netről menjen!
-
Burrit
tag
válasz
kabelmania27 #5465 üzenetére
-
hedgehog
senior tag
válasz
kabelmania27 #5360 üzenetére
Én nem teljesen értem, miért fanyalog itt mindenki, ha meglátja a t-s ajánlatot... ha normális netet akarok, akkor nincs alternatívám, mert az UPC ide soha nem fog fejleszteni.
Az IPTV-re kíváncsi leszek, de ha nagyon vacak, legfeljebb fallback a mindigtvre (most az van, tökéletes)...
Tévém csak egy van, nem kell több box.Az árat meg nem a más területtel kell összehasonlítani (mert akkor már rég elsöpörte volna a népharag az UPCt), hanem az adott lehetőségekkel... nekem most a 8/0,7 helyett 30/5 lesz, olcsóbban mint korábban.
(adsl solo silver + mindigtvalap: 7900+1500 kb= 9500, netmánia L + iptvalap =kb 8500)Tudom, köthettem volna újra a upc-adslt hogy olcsóbb legyen, de nem akartam hűségeskedni (a t-s csomagot is csak 1 évre vállaltam). De akkor max ugyanaz lenne az ár, de jóval gyorsabb net a T.
-
BBéci
legenda
válasz
kabelmania27 #5440 üzenetére
Vecsésen a Katica és Kispatak lakóparkokban felástak és kábelt fektettek a T megbízásából, valamikor 4-5 éve.
-
choco01
addikt
válasz
kabelmania27 #5438 üzenetére
Csak egy eléggé "forgalmas" út, vagyis vannak rajta lakótelepek, üzletek.. biztos sokan igényelnék..
-
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5421 üzenetére
Támogatom a témanév visszaállitását.
-
banhammer
veterán
válasz
kabelmania27 #5423 üzenetére
Ha nem is akkora sebességet, mint a kábelnet, de legalább olyan árszinvonalon, mint amennyiért Pesten adják az ADSL-t.
Mondjuk egy olyan körzetben ahol hosszú ideig nem volt piaci verseny a Monortel, később UPC annyi pénzt kért a szolgáltatásáért amennyit nem szégyelt.
De jó oldala is volt a drágaságnak, hogy a legeldugottabb faluban is volt, van ADSL.
Az ügyfélszolgálat nagyon segítőkész, ha volt probléma már másnap jött a szerelő és tette a dolgát. -
dr.bubo
őstag
válasz
kabelmania27 #5419 üzenetére
De, akkor fel volt lelkesülve mindenki, hogy jön a digi a megváltó.
És gyorsan terjeszkedni fog, mert akkor 2-3 települést hónapok alatt bekábelezett és elindította szolgáltatását.
Az új név ellen pedig nem ellenkezett, akkor senki. Szólj a modiknak, hogy nevezzék vissza a régi névre, ha ezzel a mostanival ennyi gondotok van.
-
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5412 üzenetére
+1
Digisek menjenek a digis topikba. Legutóbb pont en irtam ezt hogy minek panaszkodik itt digis mikor nem ez a topiknév. Erre emiatt kertek atirni a topik nevet erre az ujra (asszem Dictator miatt) -
seimon
tag
válasz
kabelmania27 #5394 üzenetére
2014-ben felejtsük már el az ADSL-t légyszives. Köszönöm!
Most optikáról beszélünk.
-
válasz
kabelmania27 #5385 üzenetére
Ja, oké, sorry! Benéztem a topikot, sokat váltogatok az FF fülek közt, azt hittem Telekom topik, és koaxnet! FTTH-nak valóban jobbnak kellene lennie, de mint azt előttem is írták, ha megvan a garantált, akkor sokat nem lehet tenni!
banhammer, sajnos a két dologra egészen más a jogszabályi előírás! A boltodba Te nem írhatsz ki ilyet a kilós kenyérre!
-
válasz
kabelmania27 #5382 üzenetére
Miért, itt FTTH-ról van szó, nem koaxról?
-
banhammer
veterán
válasz
kabelmania27 #5379 üzenetére
20 / 20 Mbit a 80 / 25 helyett.
Kezdek belefásulni, hogy szombat délutántól "meghal" a net.
Csütörtökön, pénteken szinte byte-ra pontosan megvolt a 80 Mbit.
Itt a hétvége és a szolgáltatás minősége a béka segge alatt. -
seimon
tag
válasz
kabelmania27 #5366 üzenetére
Érdekes, mert nálunk szintén földben megy a UPC, de mégis többször volt viharnál, hogy elment a TV és a net is egyszerre (egyik koax másik meg adsl ugye).
A viccesebb az volt, hogy kb 2 óra múlva már netem volt, TV-m meg csak reggelre.
-
BBéci
legenda
válasz
kabelmania27 #5362 üzenetére
IPTV nem kell, inkább könyvet olvasok.
-
fsdb
aktív tag
válasz
kabelmania27 #5362 üzenetére
Felénk lopták a kábelt, mármint fizikailag az oszlopról.
Nem nagyon figyeltem, csak a kapuban beszéltem vele. Rendben fogtam, igyekszem figyelni, hogy ne írjak baromságot. -
BBéci
legenda
válasz
kabelmania27 #5360 üzenetére
Mármint nálatok?
-
M^xx
aktív tag
válasz
kabelmania27 #5335 üzenetére
Igazad van! Viszont a kábelesnél is sok tényező van ami kimaradáshoz vezethet pl gyakoribb karbantartás, kidől az oszlop mert Józskapista hazafelé a kocsmából kidöntötte, ónos eső miatt leszakad a kábel, ellopják a kábelt, stb...
-
M^xx
aktív tag
válasz
kabelmania27 #5330 üzenetére
Én most váltottam UPCkábelről UPCdirectre ajánlom mindenkinek! Azonos csatornakiosztás directnél plusz 5 csatorna olcsóbban és a mediaboxokkal sem húznak le annyira.
A mostani árakkal kalkulálva kb így alakulnak az árak:
UPC kábeltv 82 csatorna
62280 12hó plusz 2 médiabox 21.360 12hó= 83.640/év
UPC direct 87 csatorna:
47.180 12hó plusz 2 médiabox 9.00012hó=56.180/évEz mellett az UPC kábel az akciójában rá szeretne sózni az emberre egy HD boxot az nélkül nem lép tovább, ami ezrekkel növeli az éves költséget, ennyit az UPC kábeltvjéről...UPCdirect ez melett átválalja a beüzemelést(ami nem teljesen úgy van van valami költség viszont első számlában jóváíródik) és netes rendelés esetén még 4.000ft-ot jóváírnak. Grátisznak mindkét szolgáltató 1 vagy 2 hó ingyen adásokat ad... Ha valamit elnéztem jelezzétek.
-
choco01
addikt
válasz
kabelmania27 #5312 üzenetére
-
Laci.M
senior tag
válasz
kabelmania27 #5324 üzenetére
Csak nem itt 29-ben... pl médiatár?
A mediacard ára az más mint a boxé? Sok infót nem találok róla sajnos...
Viszont a upc oldalán a tv-m az nincs a kompatibilis tévék között. Ez lehetséges, vagy csak rossz a lista?
CI slotot adnak ők, vagy külön kell venni? El van dugva minden infó...
choco01: Kifelé van hűséged? UPC felé? Nem lehet egyszerre két vonalas szám? Írassad más nevére legfeljebb.
Ha Nagykáta akkor kell üzletkötő telefonszám? -
Laci.M
senior tag
válasz
kabelmania27 #5322 üzenetére
Meg sok embert köt még a hűség... TV-t hagyom UPC-n én is. Amúgy mióta van mediacard? Amikor én kérdeztem bent akkor még nem volt lehetséges, csak külön boxal, pedig nem bánnám ha ezt a bugyuta távirányítót kiválthatnám a jó kis világítós sokgombos samsunggal (jó kis C650, nem a butított mint amit most adnak).
-
seimon
tag
válasz
kabelmania27 #5318 üzenetére
A feltöltés nem érdekel, a garantált letöltés viszont jobb, mint a UPC-é.
Én abban bízok, hogy vagy a UPC fejleszt, vagy a Digi jön, ha ideért a Telekom. A UPC azt írta a múltkor hogy már gyűjtik az engedélyeket, de sok engedély kell.
Hogy ebből mi az igaz, és mi nem, azt nem tudom.
-
seimon
tag
válasz
kabelmania27 #5315 üzenetére
Optika FTTH . Telekom már csak azzal bővít. (de ezt már ők is mondták.)
-
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5315 üzenetére
Most is olcsobb ennél a netem azert irtam hogy maradok ha ilyen áru konkurencia lesz
Vezetekes telefon nem erdekel miota mobil letezik.
Tv-ben meg semmi penzert nem valtanek iptv-re. -
banhammer
veterán
válasz
kabelmania27 #5281 üzenetére
Most dugtam rá közvetlenül a kábelmodemre a gépet és ezt dobta ki a sebességmérés!
De már volt 130-140-es pingem is.
-
Dictator^
veterán
válasz
kabelmania27 #5253 üzenetére
Mindig mindig a telekomos hittérítés megy?
Lejárt a két év hűség, a karbantartásokon és hálózati hibákon kívül, talán 2x kellett kihívnom a digiseket, abból 1x fail volt az egész, ugyanis hálózati hiba volt náluk, mint útólag kiderült.
(Illetve talán 1x volt, hogy több napon keresztűl külfőldre lévő pingelések szarok voltak, de a letöltés "ok"). -
banhammer
veterán
válasz
kabelmania27 #5277 üzenetére
Kb. négy hónap után most szakadt el nálam a cérna.
Az első időkben arra gondoltam, hogy a router miatt "beragad" az IP-cím és amiatt szokott vacakolni a sebesség.
Hétközben nem sűrűn van használva a net (port.hu, Viber, esetleg Google Play frissírés).
Nem nagyon foglalkoztatott a dolog, mert egy, két reconnect és minden ment tovább a megszokott mederben.
Újabb hétvége, megint nincs meg a sávszél GO TO első pont, sávszél megvan.
Csakhogy a mostani héten a tizedik, tizenötödik GO TO első pont után nálam elszakadt a cérna. -
banhammer
veterán
válasz
kabelmania27 #5275 üzenetére
Betettem és kiraktam a facsé oldalukra is.
Akárhányszor csatlakozom újra egyszerűen nincs meg a sebesség. -
banhammer
veterán
válasz
kabelmania27 #5273 üzenetére
22 Mbitet...
-
banhammer
veterán
válasz
kabelmania27 #5271 üzenetére
Igen az összeset.
-
banhammer
veterán
válasz
kabelmania27 #5259 üzenetére
Jah...
Van időm bőven ritkítani a hajam.
-
banhammer
veterán
válasz
kabelmania27 #5257 üzenetére
2014 nyarán, ősszén...
Meg kéne néznem...
-
banhammer
veterán
válasz
Ezzel kinn vagyok a vízből...
Az a vicc az egészben, hogy:
- pont a drága UPC ADSLről váltottam Digi-re.
- ha ezt tudom, hogy nem képesek hozni a 80 Mbitet akkor kevésbé lettem volna mohó és csak a 40 Mbitre írok alá két év hüséget.
- péntek este 10-11 fele hibahatáron belül megvolt a 80 Mbit.
- anyámnak (Pest XV. kerület) is Digije van 40 Mbit és mindig (télen, nyáron, hóban, fagyban, rohasztó melegben) hozza a 40 Mbitet. -
seimon
tag
válasz
Azt hiszem ezt rossz témába írtad
Ne viccelj már.29-es körzet. Ha van váltási lehetőség "fejlett" technológiára, akkor az csak 1!!!
Vagy Telekom, vagy Digi.
Vagy inkább váltsunk vissza ADSL-re?
-
banhammer
veterán
válasz
kabelmania27 #5250 üzenetére
Pont a UPC ADSL-ről váltottam.
-
logarithm
őstag
válasz
kabelmania27 #5250 üzenetére
Ez igaz, egyébként nem szokott sűrűn ilyen lenni.
-
M^xx
aktív tag
válasz
kabelmania27 #5219 üzenetére
Oszlopról jön gondolom akkor "légkábeles"
-
M^xx
aktív tag
válasz
kabelmania27 #5217 üzenetére
Többi az dísznek van ott?
-
seimon
tag
válasz
kabelmania27 #5207 üzenetére
A VDSL szerintem felejtős.
-
seimon
tag
válasz
kabelmania27 #5205 üzenetére
Nem fogják átépíteni a kábelt optikára (egyelőre).. csak az a cél, hogy ahol terjeszkednek, ott optikát építsenek.
Kicsit félreírtam: Optikát építenek, kábelt tartják...
ADSL-t és a semmit cserélik optikára.
A kábel tudja tartani jelenleg az optika sebességét, szóval jelenleg értelmet is lenne...
-
seimon
tag
válasz
kabelmania27 #5200 üzenetére
És oly nagy településeken is, ami 29-es körzet
Egyébként nem csak a DH hanem mi is pumpálunk bele pénzt. => államkassza, és nem is keveset.
Bár ez valószínű Uniós pénz... -
choco01
addikt
válasz
kabelmania27 #5187 üzenetére
-
poli27
veterán
válasz
kabelmania27 #5185 üzenetére
Azért elmehetnének az anyjukba 1550ft al azért mert HD-t akarsz nézni,ugyanannyinak kéne lennie mint a sima kártyának hisz nincs különbség közte!Arról nem is beszélek hogy a kártya mennyivel is olcsóbb a boxnál,mégis annyi a díja egy vicc sztem!
-
bigdady
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5183 üzenetére
-
seimon
tag
válasz
kabelmania27 #5167 üzenetére
Most ez lehet hülyeség amit írok, de eddig ez volt:
Magyar Telekom állami kézben =>
Deutsche Telekom többségi tulajdonos / valamekkora rész még állami kézben.Most meg megveszi a Deutsche a maradékot is, ami nem az övé.
Azaz lényegében nem változik semmi.
-
poli27
veterán
válasz
kabelmania27 #5166 üzenetére
Igen ez engem is érdekelne.... hacsak nem a T meg akarja venni a HFC-t!
-
kiskaktusz
addikt
válasz
kabelmania27 #5164 üzenetére
Olvasd el még egyszer... A telekom lesz a szolgáltató.
-
puma72
tag
válasz
kabelmania27 #5152 üzenetére
Nem-nem ment a kezdet kezdete óta.
Mindig is problémáztam velük de mindig leráztak azzal a kifogással, hogy javítani fogják.
Mikor már kicsit felemeltem a hangom, hogy mire fizetek, rá 1-2 hétre felhívtak és közölték a szerződés módosítást és,hogy sajnálják de csak ekkora sebességet tudnak biztosítani. Arra hivatkoznak, hogy ez már régi hálózat és ennek költségesebb a fenntartása stb... Kérdeztem, hogy az eddigi profitból nem futja az új hálózatot kiépíteni? Erre már nem kaptam választ.
Azért a XXl. században elég nevetséges ez a dolog! És amit a UPC csinál ( Csinálhat) Tudomásom szerint még Szabolcsban is kivan építve a UPC hálózat ( Nem az MTT hálózatra gondolok) Ez csak pénzmosás az egész! Ez nem UPC csak adtak egy nevet a gyereknek. Ramocsaházán van cégem és ott is kivan építve a nagy sebességű net. Azért ez elég gáz, hogy egy 300 lélekszámú kis faluban is jobb a net sebesség mint itt a 29-es körzetben. Hozzá teszem ott szinte ki sincs használva ugyanis a fiatalok elmenekülnek vagy külföldre vagy be Budapestre. -
puma72
tag
válasz
kabelmania27 #5150 üzenetére
9,.... nem volt 10.
-
kaposznyak
aktív tag
válasz
kabelmania27 #5144 üzenetére
Gyorsaságról itt nem beszélhetünk
Átlag 260 KiB/s
2,5 / 0,5 Mbit/s csomagom van.
-
kaposznyak
aktív tag
válasz
kabelmania27 #5142 üzenetére
Nekem is beugrott, csak ahhoz a meglevőt uninstall-ni, registry-t törölni, régi verziót megkeresni és letölteni ...
Így meg csak az utolsó lépés kell.
-
kaposznyak
aktív tag
válasz
kabelmania27 #5139 üzenetére
Kösz.
Kimenő titkosítás erőltetve: Eddig is megvolt.
Alternatív DNS: Nem segített.A 2 együtt se.
uTorrent saját tesztje szerint minden jó.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
kabelmania27 #5104 üzenetére
Mostanában mondjuk nálam elég bivalyszar a upc, eddig tényleg nem panaszkodhattam, csak a ddos-os támadások, vagy DNS problémák idején, de most már napok óta egy rakat fos délelőtt, sőt továbbmegyek; van, hogy órákra elszáll...
-
Fikasz
tag
válasz
kabelmania27 #5104 üzenetére
Köszönöm a gyors és pontos választ.
Megnézem a Digi kínálatát. -
Fikasz
tag
válasz
kabelmania27 #5102 üzenetére
Tehát végül melyik kettő?
Ha gyors net kell?
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Háztartási gépek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Apple watch Series 10 42mm Silver 2027.05. Apple jótállás
- Nad Masters M10 BluOs integrált erősítő és hálózati média lejátszó
- Apple Watch Ultra 2 49mm Esim, Új állapotban, Akku:100%, 36 hónap Garancia, Titán Színben
- Aoostar WTR pro nas eladó, 8c/16t Ryzen7 5825u, 16GB DDR4 ram, 512GB SSD, 2X 2.5G lan, 4 HDD slot
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 2 év GARANCIA
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest