-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
-
válasz
Zolee_70 #7836 üzenetére
Mindenhol van ilyen, nálunk Invitel játsza ugyanezt, néha jön az ügynök, becsenget, és meg akar győzni, hogy biztosan nem is használom én ki a 60-as UPC netet, minek fizetek érte annyit, amikor Invitel tudna adni ~600Ft-al olcsóbban 8 megás ADSL-t, és az is mindenre elég.
-
válasz
Janó 44 #7766 üzenetére
Az összefoglalót tegnap cseréltük le, néhány itteni fórumtárs közreműködésével. Ha bárkinek hozzáfűznivalója, vagy korrigálni valója van, az jelezheti itt.
Természetesen ez UPC esetén is így van, de minden más szolgáltató esetén is, és minden más részén is az országnak, szerintem sehol sincs 100%-os lefedettség.
-
Miért, szerinted máshol mindenhol van konkurencia? Pl nálunk sincs csak a UPC, meg Invitel ADSL, de az kalap sz@r, nem konkurencia, így nem is tudom mi lesz majd júliustól amikor lejár a hűségem, mert nyilván elkezdik majd lassan emelgetni a havidíjat, minden hónapban 1-200Ft-al, ahogy az lenni szokott, viszont újabb hűséget aláírni csak nagyobb csomagra engednének, mert azt nem szeretik ha valaki kevesebbet akar fizetni, én viszont nem akarok felfelé váltani!
-
Ez nem csak a 29-ben, mindenhol máshol is így működik, sőt többnyire minden más szolgáltatónál is! Más területen is csak akkor kapsz ügyfélmegtartó csomagot ha van konkurencia, mondjuk DIGI, mert a T-t leszarja UPC (nem 29-es területen), illetőleg a Telekom is akkor ad Hiéna csomagot, ha épp ott akarod hagyni őket.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Csak, hogy a ping-re manapság nem nagyon kapsz minőségi garanciát egy szolgáltatónál se, nincs rá meghatározva célérték sem! Ennek ellenére ha saját hálózatukon belül többszázas értékek vannak, azért szoktak foglalkozni a problémával! Mert, ugye a szolgáltató egyébként is csak a saját hálózatáért felel, viszont ping-et mérni sokan pingtest.net oldalon szoktak, vagy szimplán külföldi játékszervereket pingelnek, és ez alapján reklamálnának, de ez ugye nem mérvadó!
-
-
-
válasz
#84221696 #7141 üzenetére
Mert nem alkalmas rá az ottani koax hálózat! Nem csak netet nem ad rajta, de például visszirányt kívánó TV szolgáltatások (videótár) sincsenek, pont ezért, mert nincs visszirány, már pedig a nethez az is kellene! Csak az előfizetők felé lehet rajta jelet továbbítani!
-
válasz
dr.bubo #7129 üzenetére
"Állítólag dolgozik rajta T, hogy 2HD streamet tudjon adni"
Kíváncsi lennék, hogy a meglévő optikai hálózatokon ehhez mit kell még megoldaniuk, és az mennyi időbe telik majd! Vagy az egységesítésre tekintettel, ami nem régiben a feltöltési sebességek csökkentésére is kihatott, addig optikán sem adnak 2-3 HD stream-et, amíg ADSL-en nem tudják ezt megoldani?
kabelmania27, 29-es körzetben nincs 240, és 500 se, tehát azt ne keverjük bele!
Arról már nem is beszélve, hogy mint tudjuk jelen állás szerint UPC is Ubee modemen akarja adni az 500-at, ami tuti nem fog menni, a Hitron-ért szinte könyörögni kell nekik, és eddig senkit sem láttunk még, akinél működne az 500-as net! Ráadásul ha lesz is, ott is csak 22Mbps lesz a feltöltés, ami már elég rossz ratio!
-
válasz
kabelmania27 #7126 üzenetére
Mihez képest? Az ADSL-hez? Sebesség arányosan is? Ezt nem hiszem...
De ha mégis, akkor esetleg kér telefont, ha nem kell neki, majd nem használja! De szerintem azt mindenki látja, hogy anyagilag hogyan jön ki jobban!
-
válasz
kabelmania27 #7119 üzenetére
Addig oké is, hogy elég a 12 mega, lehet ilyen eset! Na de, ha mondjuk feleannyiért kapsz 30-at, ráadásul sokszoros feltöltéssel, akkor ebben már nem sok ráció van... Ennyit nem ér az i love upc!
(#7121)
Miért kellene IPTV-zni? Lehet csak netet is váltani, ráadásul itt most szó sem volt TV-ről, a fórumtárs is netről beszélt... -
válasz
kabelmania27 #7115 üzenetére
Szerinted komolyan érdemes most aláírni 2 év hűséget a 29-ben? Én nem hinném...
-
-
-
Azért jó, hogy azt sem tudod mivel van bekötve, csak azt, hogy nem azzal amivel neked, és ebből gyanítasz ezt-azt, és itt okosítasz mindenkit! Gratulálok ehhez! Legközelebb a kábel színe alapján fogjuk már találgatni, hogy milyen szolgáltatásról is van szó! Különben meg nekem rohadt mindegy, tőlem aztán szatellit net is lehet...
-
Az ADSL nem tud már 30-at sem, az már VDSL, gyaníthatóan ismerősöd is azt kapott! Ha távolabb lakik a DSLAM-tól, akkor a VDSL alja valóban 30 környékén van, egyébkén mehetne 60Mbps is!
"azt mondták neki csak 30 mbitet tudnak garantálni"
A garantált sebesség meg megint egy más dolog... -
-
válasz
Akcok94 #7028 üzenetére
Szia!
Optika esetén már nem szokta visszafogni a netet a TV, ez leginkább csak ADSL, és VDSL kapcsolatnál divat!
A TV-hez mindenképpen BOX kell, a szolgáltatás IP alapú, legjobb tudomásom szerint egy előfizetéshez legfeljebb 3 BOX kérhető, és HD adás egy időben csak az egyiken nézhető!
http://www.t-home.hu/lakossagi/tv/vezetekes/interaktiv/csaladihd
Több TV-készüléken szeretnéd nézni?
Több TV használata esetén annyi vevőegységre van szükség, ahány TV-készüléken nézni szeretnéd az adást.
VDSL-, optikai és kábelhálózatok által lefedett területeken legfeljebb 2 db további vevőegység bérelhető a szolgáltatótól. (Ez esetben a HD adás egy időben csak egy vevőegységen fogható.)
Természetesen a második, harmadik eszköz külön díjas!
-
Azért ez nem egészen így van, mert ugye fizeti az előfizetési díjat, tehát nem ingyen akarja! Persze más kérdés, hogy ha ingatlanon belül van a hibás szakasz, de azért had ne kelljen már jahhtolnia, meg még vadászni a UPC-s kocsit, hogy valahol az utca végén beállítsanak egy erősítőt, vagy kijavítsanak egy hibás kötést!
-
"De egyébként is, mindenki tudja, hogy általában nem másnap jön bekötni a szerelő. Átlagos várakozási idő 1-2 hónap."
Ezzel azért nem feltétlenül értek egyet, én akárhányszor köttettem be netet, TV-t, telefont, mindig lezajlott 1-2 héten belül! De ebben az esetben persze más a helyzet, mert itt egy olyan területről beszélünk, ahol még nincs is kész a hálózat, ergo nyilván nem jöhetnek bekötni sem!
Nem tudom kinek milyen papírja van a T-től, de szerintem valami igényfelmérést végezhettek, legfeljebb előszerződéseket köthettek, mert a valódi előfizetői szerződések csak akkor léphetnek érvénybe, ha a szolgáltatást aktiválják az előfizetői végponton, vagyis ha lesz net!
-
-
-
-
válasz
kabelmania27 #6825 üzenetére
Viszont probléma esetén ez ügyben reklamálni csak akkor tud, ha az ÁSZF-ben, és/vagy szerződésben lévő határérték alá csökken!
-
-
-
-
Pedig anno kábelmánia kérdésére pont Te adtad a választ, hogy tápfeladó, én csak azt kerestem vissza! Ezek szerint valahol tévedtél...
-
-
-
Internetadó témával please ide -> [Re:] Már vártuk: jön az internetadó
Thanx!
-
-
A T weboldala szart sem ér, régen én is akartam T-s ADSL-t (Invitel területen lakom), a honlapjukon a lakhelyem fel is van tüntetve mint szolgáltatási terület, ehhez képest több T pontból is, és a telefonos ügyfélszolgálatról is elhajtottak, mondván Invitel területre nem adnak el internet előfizetést! Mondtam nekik, hogy ott van honlapon kiírva, hogy van T ADSL, azt mondták nem tudják miért van ott, de nem tudnak adni!
-
-
-
-
-
-
-
Én anno telekom adsl-t szerettem volna invitel területen, a lakhelyem fel is van tüntetve telekom weboldalán, mint adsl szolgáltatási terület, invitel területen! Ennek ellenére hiába hívtam telefonos ügyfélszolgálatot, jártam körbe az összes környékbeli t pontot, sehol sem tudtak segíteni, mindenhol az volt a válasz, hogy ők nem szolgáltatnak invitel területen! Mondtam én, hogy de ott van a honlapon, senkit sem érdekelt! Pedig olcsóbb lett volna, mint az invitel, és fordítva simán működik, invitel bármikor bárkinek elad előfizetést telekom területen is...
-
-
Ez már csak így van, ha kínos a kérdés, ignorálják! Anno az invitel topikban kérdeztük meg ezerszázhuszonhatszor sikertelenül, hogy mitől van az, hogy ha például 10M/512K Telekom (vagy szinte bármi más) ADSL-re fizetsz elő, akkor a kifizetett sebességedet mérni is tudod a speedtest-en, még ha ugyanilyen csomagot Invitel-től veszed, akkor legfeljebb 8,5M/420K volt amit mérni tudtál, mert az Invitel úgy állította be a DSLAM portot, hogy a hálózati veszteségek (PPPoE, overhead) az előfizető kárára mentek, még más szolgáltatóknál ez nem volt divat! Pedig ez közel 20%-os érték is lehetett, ami nem kevés! Én írtam nekik emailt is, a fórumon is többen kérdeztük Invitel Guide-ot, aki hivatalosan volt jelen itt az Invitel részéről, válaszra sem méltattak! Bár ha jól rémlik, egyszer mintha beszúrtak volna rá valami sablon szöveget válaszként, aminek persze köze nem volt a kérdéshez!
-
Külön modem nem kell, az általad "központi modemnek" nevezett cucc egy HGW (Home Gateway), ez biztosítja a routernek a netet (de lehet már abban is lesz WiFi, ez típustól függ), és a TV box-oknak a jelet!
"Nem értem milyen 3 box fogyasztásról beszélt?!"
Arra értette, ha három TV-re fizetnél elő! De mondjuk ez UPC esetén is megvan, az ő boxuk is bezabálja a 20W-ot készenlétben! -
Telekom IPTV-t ad, amihez mindenképpen box-ot kell használnod, nincs médiacard, meg kódolatlan adás, stb... Egy előfizetéshez legfeljebb 3 box kérhető, de HD adás egy időben egyszerre csak egy box-on nézhető! És nincs mellette analóg adás sem!
Természetesen, ha ezek nem jelentenek problémát, akkor oké a Telekom TV is!
-
-
válasz
Gubek-Einste #6474 üzenetére
Ez is csak attól függ, hogy mekkora a DSLAM<->efi távolság, és milyen internet csomagot adnak el mellé! A VDSL kapacitása is végleges, akárcsak az ADSL-é! Ha valakinek van 40Mbps-re alkalmas linkje, és a 30-as net mellé vesz IPTV-t 2-3 box-al, akkor az bizony nem lesz túl szórakoztató!
-
-
-
-
-
-
-
És ehhez jön jól az analóg adás? Hogy jön az össze a brutálisan jó kép és hangminőséggel?
Félre ne érts, én is nagyon sokszor nézek analóg adást, sőt szinte mindig azt nézem, mert az én tv nézési igényeimet, és az azzal kapcsolatos műszaki elvárásaimat 100%-ban kielégíti az analóg kábeltv! A digitális box csak akkor van bekapcsolva, ha olyan programot nézünk ami nincs analógban, vagy pedig rögzíteni szeretnénk!
De mindennek ellenére nem mondanám az analógra soha, hogy brutálisan jó képminőségű, inkább úgy mondanám, hogy megfelelő, kielégítő minőségű! Pedig én csak CRT TV-n nézem...
-
válasz
kabelmania27 #6452 üzenetére
Plusz van még analóg adás is...
-
Ezt látod megértem, én is így vagyok vele! Éppen valami ilyesmit szerettem volna elérni én is upc-vel, de nem nagyon hajlanak rá, mindenáron csak a trio xl csomagjukat erőltetik, vagy horror áron a külön tételeket, amiket én szeretnék! Így aztán marad az eddigi összeállítás...
-
Nincs ott ismeretséged, rokonod? A "rendes" UPC topikban is volt aki úgy köttette be a netet, hogy egy-két utcával odébb valakihez, mert náluk nincs UPC, és onnan WiFi-n viszi haza, két irányított antennával! Ha jól tudom, közel 200Mbps át is megy neki a 240-es netből...
-
-
válasz
kabelmania27 #6354 üzenetére
És mert esetlegesen az internet sebességedet is lelassíthatja, és mert nem megfelelő kapacitás esetén főként csúcsidőben kockásodhat, és mert még optikán is korlátozzák, lásd egy időben nézhető HD adások száma, stb...
-
Akkor ez tényleg egy kivételes eset, de többnyire nem ez a jellemző! A most meghirdetett nem 29-es UPC-s akciók esetén is így van!
http://www.upc.hu/csomagok/trio/24-honapos/
"Az akciós csomagok igénybevételének feltételei meglévő előfizetőink számára eltérőek."
Meglévő előfizetéssel megkötik milyen csomagot rendelhetsz, nem kapsz annyi kedvezményt, nem kapsz 2-3 hónapig emelt sebességet, nem engedik el az első havi díjat, stb...
-
És nem éri meg hűséges előfizetőnek lenni, az újak mindig mindenhol többet kapnak olcsóbban, akinek van lehetősége, váltson!
Fejlesztésre várni? Egy ilyen hálózat kiépítése, beindítása, manapság több évbe is beletelik! Ha valahol még nyoma sincs annak, hogy egy szolgáltatónál elindult valami (lásd.: upc 29), akkor mire várni?
-
Azért ez is érdekes hozzáállás! Én mondjuk simán kiléptem az Invitel (8M/512K) ADSL-ból, amikor lehetőségem lett rá, és mentem a kábelTV-hez 16M/2M-re! Másik kérdés, hogy azóta felvásárolta őket a UPC, és a 16/2-ből 50/5 lett, amit később 60/6-ra váltottam! Illetőleg a 29-es topikban szerintem még globálisan is felesleges Fiber Power-t hasonlítani bármihez...
-
-
-
"Iptv családi + HD 3 tv-re"
De ez ugye tiszta, felvilágosítottak róla?
http://www.t-home.hu/lakossagi/tv/vezetekes/interaktiv/csaladihdVDSL-, optikai és kábelhálózatok által lefedett területeken legfeljebb 2 db további vevőegység bérelhető a szolgáltatótól. (Ez esetben a HD adás egy időben csak egy vevőegységen fogható.)
-
válasz
Sutty66 #6246 üzenetére
Ha ott van a honlapon, és nem adják meg, akkor link, screenshot, és email az illetékes kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatóságának, és persze a médiahatóságnak is!
Mindenképpen csinálj mentést, az oldalról, aztán kérj egy vezetőt az ügyfélszolgálaton, és említsd meg neki, hogy amennyiben nem kapod meg a meghirdetett feltételekkel, már mennek is a dokumentációk a felügyeleti szerveknek!
-
Na meg kell oda egy másik saját ingatlan, vagy legalább szülőké, nagyszülőké, anyóséké, stb...,, ahova be tudod köttetni a gyors netet! És lássuk be, azért egy haverhoz nem igazán szerel az ember antennákat a tetőre, nem fizet elő internetre a házába, nem visz neki oda plusz 1-2 áramfogyasztót, stb...
-
-
válasz
kabelmania27 #6110 üzenetére
Sokak által utált IPTV-vel, a 2-3 box-ból max 1HD adás nézhető, stb... A 120/10 net sebesség meg sehol sincs a DIGI-től hasonló árban kaphatótól! Az igazság az, hogy a Telekom meg a UPC hiénázhat ahogy akar, akkor is messze van árban a DIGI-től! Én leginkább várnék még néhány hetet, amíg az ügyfélszolgálat is jobban képben lesz, ha addig nem sikerül kapcsolatot másik találni!
-
Oké, rendben, én elhiszem Neked! Most nincs kedvem ÁSZF-et bújni, meg aztán annyira nem is érdekel, csak megláttam az Isanet nevet, és beugrott, hogy arról olvastam rosszakat, ezért írtam a fentebbieket! De mondom, nekem mindegy, ha ide nem vonatkozik ez a rész, én csak örülök neki, legyen valami jó a 29-esben is végre!
-
Lehet akkor erre nem vonatkozik, én sem ismerem, csak ezt láttam!
http://itcafe.hu/tema/isanet_isaszegi_vezeteknelkuli_szolgaltato/hsz_159-159.htmlMondjuk a mikró is korlátlannak indult, aztán lejjebb vették a csomagok sebességét, jött a korlát, stb...
-
Hi!
Ezeknek van már régen topikjuk itt!
http://itcafe.hu/tema/isanet_isaszegi_vezeteknelkuli_szolgaltato/friss.htmlÉn nem ismerem személyesen, de állítólag nagyon jól indult, aztán később már szidták mint a bokrot! Állítólag forgalomkorlátos is (50GB), hibajavítási idő 30 nap az ÁSZF-ben, szóval nézz körül rendesen!
-
válasz
bigdady #6046 üzenetére
Ez nem feltétlenül akadály, amikor én Invitel-es voltam, akkor nézegettem a honlapjukon az árakat, és Telekom területen bizony olcsóbban adták a DSL-t, mint maga a T! Arról már nem is beszélve, hogy nálunk, vagyis az Invitel saját területén, ahol tudvalevőleg nem volt konkurenciája, mintegy kétszer annyiért adta ugyanazt a sebességet, mint Telekom területen! Tehát, például Telekom adta a saját 5M ADSL-ét 5500Ft-ért, ugyanott Invitel 5M ADSL volt 4500Ft-ért, és közben Invitel saját területen az 5M ADSL volt 7000Ft!
-
Elviekben nem lenne rossz az IPTV, ha például a fentebb említett FullHD kompromisszumot meg tudod kötni magaddal! Baj akkor van, ha nem tökéletes a hálózat, vagy kapacitás tekintetében túlértékesíti az adott területet a szolgáltató, a nagyobb haszon reményében, mert akkor bizony több lesz a kimaradás, lefagyás, kockásodás, stb... Analóg, de még DVB TV esetén is, az RF jelek messze nem olyan érzékenyek a hálózati problémákra, mint az IPTV! Olyan meg nincs is, hogy kevés lenne a sávszélesség, mert megy mind a három TV!
Ha azon kettő (SatTV vagy IPTV) közül kellene választani, én még mindig a SatTV-t választanám! Olyanom volt megjelenés óta, és azon kívül, hogy a T nagyon elszaladt az árakkal, semmi bajom nem volt vele! Én nagyobb tükörrel használtam mint amit adnak hozzá, sosem volt időjárás problémám se vele!
-
válasz
kabelmania27 #6034 üzenetére
Ezzel tisztában van, akkor ebből nem lesz probléma! Nyilván, ha jövő héten szeretne másik FullHD TV-t, akkor arról csak tudna! Később meg lehet a T is engedélyezni fog legalább 2 stream-et!
Mindettől eltekintve nekem soha nem kellene IPTV, és amíg el lehet kerülni azt, addig én el is fogom kerülni! Nem a HD miatt, az engem nem érdekel most sem, csak úgy általában a technológia miatt, és a relatíve sok hiba miatt, amikről itt a fórumon is lehet olvasni, és a környezetemben is hallok azoktól, akiknek IPTV-jük van! Igaz Ők többnyire Invitel előfizetők, de a problémák hasonlók itt is, ott is! Amíg van, nekem jó az analóg is, amennyit én TV-zek, ha meg muszáj lesz, akkor veszek a jelenlegi egy mellé több DVB-C boxot, "oszt ámen"!
-
-
De ugye azt tudod, hogy HD csatornát egy időben csak egy boxon nézhetsz! Ha jól tudom egy előfizetéshez legfeljebb 1 HD és 2 SD stream jár legfeljebb! Illetőleg talán úgy mehet több boxon, ha azonos HD csatornáról van szó...
Csak mert ezen már többször fennakadtak bekötés után emberek!
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- EA Sports WRC '23
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Opel topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- OHH HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- FSP Aurum Pro 1200W 80 PLUS Gold - AU-1200PROH
- EVGA RTX 3070 8Gb
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus - Black - Használt, karcmentes
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest