- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
zsolesz7503
tag
Érdekes hogy erdőt kihagyják vagyis átugorják azt gondolná minden józan gondolkodású ember hogy az jön előbb. De mindegy is még 1 évük van ideérni addigra csak lesz valami mocorgás. Nem mellesleg a Digi műholdas egy rakás szar nálam a tv. Már 30x rángattam ki a szerelőt tegnap éjjel áramszünet miatt leállt minden áram megjött hajnalban Digi azóta sem. Érdekes anyunál hibátlanul megy. Alig várom a T-t remélem ideérnek 1 év alatt mert ez a Digi is egyre fosabb.
-
-
-
Én ezt tudom nagyon jól, de akkor azt is meg kell érteni, és egyértelműsíteni, hogy vélhetően a Berotel is ugyanezen okokból tette az ÁSZF-be, az egyébként 100GB-al magasabb limitet, szerintem ez a történet semmivel sem lesz másabb, mint a UPC esetén van, tehát lesz egy elvi korlát, amivel a gyakorlatban senki sem foglalkozik.
-
paleee
csendes tag
Megvárják, míg az optika magától fel nem nő az oszlopokra?
Viccen kívül, mit értesz "hagyományos út" alatt? Tényleg jó lenne, ha lépnének már valamit, mert rohadtul unom az UPC-t, ráadásul tetvek is voltak a bekötésnél, mert a két hónap ajándék duplázást meg sem adták, mikor beköttettük. (És itt nem 8 helyett 16 megabitről lett volna szó, csak 2,5 helyett 5.) -
asdf_
veterán
Az onkormanyzatnak amugy mi a banat baja van azzal, hogy jo lesz az ott lakoknak, es vegre lesz emberi sebessegu net? En ugy rugnam valagon az onkormanyzati kepviselomet, ha ilyen hulyeseget csinal, hogy a holdig repul
Letoltheto a jegyzokonyv? Tenyleg kivancsi vagyok, mi a tudo bajuk volt, mert valahogy nehezen tudok egy epeszu indokot elkepzelni, hogy miert szavaz valaki nemmel egy ilyenre... (a megkenesen most elegansan atugrottam, ne feltetelezzunk rosszat senkriol
)
-
poli27
veterán
Ne hasonlítsuk már össze a Telekom meg a Digi optikai hálózatával a UPC koax hálózatát, ahol a T-nek koax van 10mbit a max miről beszélünk?.... Marhára nem egy kategória mint a Trabant meg a Mercedes kb... Ha neked ilyenek az igényeid akkor költözz olyan helyre ahol elérhető ennyi a megoldása...
-
blacika
tag
Hali,
kezdetben az volt a mondás hogy a Telekom jön, aztán 2015-ből kimaradtunk.
T-mobile üzletben ajánlottak tavaly, idénre optikai netet Újhartyánra.
A tkom területi képviselője is azt mondta, jelenleg egyeztetés folyik arról, hogy Újhartyánra is szolgáltatóként lépjenek be.
A berotel ügyfélszolgálata nem mondta ki egyértelműen mi a helyzet, nehézségre hivatkozva mondta azt, hogy márciusig biztos nem kötnek Újhartyánban, ergó nincs még meg nekik az engedély.
Attól tartok mire ide bejut az optikai net, addigra az is elavult lesz, vagy annyira fos lesz hogy nem érdemes váltani. Sírhatnékom van néha ettől a helyzettől.... -
Nem, a modem nem lesz alapértelmezett átjáró, az nem is jelenik meg például egy traceroute során. Lévén bridge módban működő eszköz, nincs semmilyen IP alapú funkciója, csak egy média konverter. MOdulátor, DEMolutáror, vagyis MO-DEM. Ha modemet használsz, vagy bridge módban működő HGW-t, akkor alapértelmezett átjáróként a szolgáltató egyik eszköze fog megjelenni, az első saját eszközöd WAN portján.
-
-
blacika
tag
Berotel lesz.
Két tesztelő előfizetőnél már működik, de még nincs egyetlen hivatalos bekötés sem, az irodában már van stabil ip tv.(Kakucson a bódéjukban)
Újhartyáni vagyok, érdeklődésemre azt a megnyugtató választ kaptam, hogy 2016. májusára nagy valószínűséggel lesz Újhartyánban is bekötés. Az eddigiek alapján azt gondolom februárra lesz Inárcson, március-április Kakucs, május Újhartyán.
Üdv -
radio100jozs
őstag
Van 6-24 óra között minden nap 50 GB egy hónapban, míg 0-6 óra között meg 100 GB, azaz nappal az 50-ből fogy az internet, éjjel meg a 100-ból.
A Telenornál van hasonló: https://www.telenor.hu/hipernet-home
Annyi, hogy ott 2 év hűséggel, és az 50 GB + 23-8 óra között 100 GB csomag 6.490 Ft/hó, és "csak" 30/8 Mbps a max sebesség.
-
asdf_
veterán
A UPC szerint lehet, hogy megteheti, a jog szerint viszont -mivel nem szerzodo fel es meghatalmazasa sincs (es tegyuk fel, hogy ugyfelbiztonsagi kod birtokaban sem volt)-, szerintem nehezen. Mas kerdes, hogy ha mondjuk csomagvaltassal es/vagy a szamla vegosszegenek modosulasaval is egyutt jart a tortenet, akkor az elofizetonel ra fognak kerdezni -es némileg jogosan-, hogy ugyan, ez a valtozas miert is kerulte el a figyelmet, es miert nem jelentkezett az ugyfelszolgalaton, kifogasolva azt, hogy az eddigiektol eltero osszegu/osszetetelu szamlat kapott es o maga, mint elofizeto viszont nem tett semmit a modosulas erdekeben.
-
BBéci
legenda
Ízlésen ne vitatkozzunk!
Bőséggel tudnék olyan tévéműsorokat sorolni, amik szerintem beleférnek az említett kategóriába, de inkább hagyjuk, nem ide tartozik. Ráadásul sokszor napokig be sem kapcsolom a tévét, de ha mégis, akkor valami filmet, sorozatot nézek, természetfilmeket soha. -
-
radio100jozs
őstag
Én inkább hiszek a kormányzati kommunikációnak, mint az onnan így-úgy átvett cikkeknek, tekintve az EU-s forrásokat, meg a cégekkel kötött megállapodásokat is ott kötik. Főleg úgy is, hogy ha csak 883 ezer háztartásban kell még kiépíteni, akkor kicsit sok lenne az 500 ezer + 230 ezer + 270 ezer, az legalább 1 millió. De ahogy nézem nagyon káosz van a számok körül, most kezdek én is bekavarodni.
A lényeg Csévharaszton mikor lesz, és ki fejleszt?
-
radio100jozs
őstag
A Telekom sehol nem írta, hogy a 400 ezer az önerős, abban benne lehet a 270 önerős saját része (itt 70 céggel lesz megállapodás), és benne van az EU-s, kormányzati támogatás több mint 500 ezerből Telekomra eső része is. A kettő részből kijöhet a Telekom maga 400 ezres száma. A lényeg, hogy 883 ezerből lesz 500 ezer támogatásos, és 270 ezer önrészes hálózatfejlesztés a háztartásokban, aztán ebből kinek mennyi szelet jut, nem tudjuk pontosan.
-
btz
addikt
Én úgy érzem, mindegy lenne mekkora csomagot ad, profit így is úgy is lenne belőle, ha el tudja adni.
Persze a gond az hogy nem igény a sávszél a térségben, nem adnának minimalisan sem több pénz egy magasabb csomagért, ugyan ennyiért a nagyobbat meg csak a profitból való lefaragás árán tudná megtenni.
Szóval ha lenne kereslet, akkor a kínálat is beindulhatna, igaz meg kéne fizetni. -
btz
addikt
Pedig szerintem teljesen egyértelmű és egyszerű is.
Az alap feltevésem az volt hogy azért szolgáltatnak magas áron "viszonylag" kis csomagokat, mert az általuk vásárolt sávszél (amit viszonteladnak az ügyfeleknek) sem túl nagy.
Intruder erre mondta hogy nem biztos hogy azért, hanem azért mert nincs konkurencia.
Én meg nem láttam összefüggést a konkurencia hiány és a kis sebességek között.
Az egyértelmű ha lenne konkurencia akkor kénytelen lenne olcsóbban nagyobb csomagokat kiadni, de többet fenntartani mint amit elad annak nincs értelme.
Ennyi csak, amin filozofálok. -
World-Soft
senior tag
Köszi.
Én is így gondoltam.
De olyan meggyőzően mondta, hogy neki bent van a lakában, és neki csak a kisebbe sebességet tudja.
Igazából maga ellen beszélt. Neki kellett volna mondani, hogy ez csak pírforma, de ettől sokkal jobb a szolgáltatás.
(bár azért nem tetszik, ha a papírra-szerződésben gyengébb adatokat ír egy szolgáltató, mert akkor bármikor mondhatja, hogy akkor most betartom a papírformát)Lenne akkor még egy kérdésem, mert akkor lehet a másik kérdésemre is rossz választ kaptam az üzletkötőtől:
Milyen vastag kábel jön be a házhoz? Egy csőben lehet nálam behozni,és ott max. egy UTP fér el az UPC telefon mellett (az analóg TV miatt valószínű marad a teljes UPC csomag is párhuzamosan, mer csomagban kaptam jó ajánlatot rá).
Nálunk a cégnél az üvegszálas gerint elég vastag, de itt egy helyen elég vékonynak látom, de hát ahhoz túl magasan van, hogy el tudjam dönteni mekkora.
Tehát kb. milyen vastag egy UTP-hez képest?Illetve nem tudtok valami térségi akcióról, vagy esetleg sebességemelésről, stb,, mert pl. egy normális UPC-hez (nem 29-es körzet), vagy DIGI-hez képest nem adja olcsón a T ezt a sebességet?
-
btz
addikt
Hogy mi igaz mi nem azt nem tudom, de nem véletlen hogy ezeket a sávszéleket adják csak optikán, valami oka csak van és az nem a technológia határaiból fakad, hanem hogy a közös sávszél ami az egész alatt van az nem túl nagy.
Szerintem csak fix ipseknek lesz publikus ip, ipv6-ot meg kitudja mikor fogják még bevezetni. -
-
BBéci
legenda
"Főleg úgy, hogy aki kérdezi erre baromira nem kíváncsi"
Te ne mondd meg más helyett, hogy mire kíváncsi!
"Azt gondoljátok, hogy a lakosság 90%-át ez érdekli? Nem. "
Honnan tudod, hogy a lakosságot mi érdekli? És hogy jön az ide?Akkor és annyiszor írom le a véleményemet, amikor és ahányszor akarom. Ha tetszik Neked, ha nem.
Íme!
A T-féle IPTV egy rakás s...r. -
BBéci
legenda
Nem a plusz távirányító miatt irtózom az IPTV-től. Van a dohányzóasztalomon 8-12 db, kényelmesen elférnek.
A tévém tunerjét akarom használni, azért vettem DVB-C tunerest, hogy ne kelljen hozzá semmi plusz doboz, ha tévéadást akarok nézni. Annak a kép- és hangminőségét semelyik szolgáltatói boxé nem éri el.
Az, hogy üzemzavar esetén mi történik, egyáltalán nem érdekel. -
Megírta Ő miként vélekedik a helyzetről, nem sértett meg vele senkit, nem politizál, semmi gond nincs ezzel. Hiteles forrásból biztosat erről úgyse tud senki, gyanakodni meg mindenkinek jogában áll. Lehet figyelmen kívül hagyni, de lehet cáfolni is ha valaki másképpen látja, amíg a vita normális keretek közt zajlik, de hát miért is lenne másképp, nem hülyék és / vagy bunkók vannak (vagyunk) itt szerencsére.
Egyébként én is úgy gondolom, hogy a Berotel-nek semmi köze nincsen UPC-hez, igazából nem is nagyon látom azt, hogy mi oka lenne egy ilyen céget létrehozni a UPC-nek. Ha a UPC versenyhelyzetet akarna generálni a T-vel, akkor nem egy néhány települési illetékességű céget hozna létre, aminek technológiája ráadásul teljesen kívül esik a UPC által használt rendszerekén, hanem akkor simán kétirányúsíthatná a meglévő koax hálózatát, ami megvan az egész 29-es körzetben.
-
-
De ez nem Verőce, csak egy közigazgatásilag Verőcéhez tartozó külterület, Magyarkút névre hallgat, és ez azon belül is egy elég kieső rész, fent a hegytetőn, Aranyoskút. Régebben itt csak nyaralók voltak, az utóbbi években kezdtek már kiköltözni oda állandó jelleggel is emberek.
De van Magyarkút, úgymond lenti részén is, ami nem a hegyen van, hanem egyszintben Verőcével, ott is csak Invitel ADSL van, ismerősnek 8Mbps csomagban, nagyjából 5Mbps-t tud kihasználni belőle.
Pl. Verőce, Őzilke utca
Már mindenkit végig hívott, mobilneteket is felvitt kipróbálni, DIGI-től, Vodától is, de nem sok eredménnyel. Mikrós net is csak a hegy túlsó oldalán van, ahonnan rálátni Visegrádra, ezen a felén ahol Ő lakik, északi oldalon, semmi...
-
-
Egész biztosan hibás, mert volt kolléganőm is Verőcén lakik, fent a hegyen, Magyarkút / Aranyoskút részen, és ott is van világos és sötétkék pont is, holott hetekig küzdött az Invitel-el, hogy legalább egy 1Mbps ADSL-t kaphasson, mert még mobilnetet is csak a teraszon tud használni, bent a lakásban nem megy az sem, nincs lefedettség. Most nem kapta meg ezt sem, csak egy ígéretet, hogy ősszel fejlesztik azt a területet, és akkor majd lehet róla beszélni, addig csak vezetékes telefon van. Más szolgáltató nincs, más technológia nincs, tehát a 30+ Mbps eleve kizárt.
-
BPéter1984
tag
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest