-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
asdf_
veterán
Tudom, azert raktam be
Szemben amugy, a vasut tuloldalan (31-es fele eso reszen) amit az allomasrol latni, ott tovabbra is csak az uvegszal arvalkodik, az meg doboztalan (ez a kep Postanal keszult, de ha jol remlik, ez sincs telibe szerelve, csak a vasutatjaroig, az utana levo resz a kiskokai sorompoig azt hiszem szinten kotetlen meg). -
Én azt honnan a retekből tudjam, hogy a digis box kimenete mi?
Nem aggódok, már leadtam az érdeklődésemet egy kedves fórumozó segítségével, remélem holnap fel is hívnak a részletek egyeztetése miatt...
(#4121) orkester
Köszönöm! Közben elcsíptem már az elérhetőségi "szálat".
Meglátjuk, jó lenne ha a héten már a szerződésen túl lehetnék... -
banhammer
veterán
Nem vagyok UPC-s fejes, se üzletágazati vezető, de azért ha kicsit nyitott szemmel járnál a világban akkor látnál egy, két dolgot.
Nem védeni akarom őket, hanem a másik oldal lehetséges érveit felsorolni.Szerintem:
- ha nincs egészséges konkurenciaharc akkor a cégek ellustulnak.
- az ADSL technológiából ennyit lehet kihozni.
- a 29-es körzet összeteheti a kezét, hogy már a kétezres évek közepén szinte minden kis faluban benn volt az ADSL.
- a vidék az vidék, ott távolságok vannak, nem biztos, hogy megtérül a kábelnet behúzásának az ára. Egy lakótelepen néha egy fél falura, kisvárosra való háztartás koncentrálódik.
Példa: a XV. kerületi kertvárosi részen is csak az ADSL volt elérhető, pár hónapja jelent meg ott is a DIGI.
Tőlünk pár száz méterrel arrébb Újpalotán (szintén XV. kerület) meg ott volt már évek óta a kábelnet.
- 2008 őszén beütött a gebasz.
- 2011-ben jöttek a különböző különadók amik anyagilag kellően megszuttyogtatták a bankokat.
Bármilyen hihetetlen a bankok a gazdaság motorjai, ha nincs hitelezés akkor nincs beruházás vagy a beruházások nagyon lelassulnak.Így hirtelen kb. ennyi.
Más.
Anyámnál a Nagy Faluban (gy.k.: Budapest) a nyár végi nagy viharban az ADLS modemet leölte a villám.
Felhívtuk a nagy magenta színű "T" betűt, hogy gebasz van.
Az volt a válasz, hogy 5 azaz öt napon belül kijönnek és kicserélik a modemet!
Ehhez képest a 29-es körzetben felhívtam a 1221-et, elmondtam a problémám, hogy valami nem kóser az ADSL-lel és a az ügyfélszolgálatos nő több időpontot is felsorolt ami nekem jó és mindegyik max egy vagy két napra volt a bejelentés idejétől. -
misike.83
csendes tag
Mihozzánk soha nem jut el az eredeti,csak a lebutított verzió.Tudod te hogy egy Imax kamerával rögzített 2 órás film hány giga,terrabájt. Amúgy meg a hang már a 320 mp3 és a wav között is csak studió hangfallal veszed észre a különbséget .Tapasztalat!!!!!! És ez zene ami kicsit érzékenyebb ezekre. Normális hanghoz normális hangfal is kell mert a tv hangszórói minden csak nem az.A házimozirendszerek is jók mindenre csak arra nem amire kitalálták Nem értem mi ez a hang mizéria ugyan azt kapod a dvd-n csak a center sáv lesz magyar szinkron de a többi ugyan az amit a film stúdió vagyis a hang stúdió kiadott
-
banhammer
veterán
Ehe ehe ehe...
Anno amikor anyámnak bekötötte a Matáv (nem T-Anyám Kínja) a telefont (ez a '90-es évek elején volt) kapott mellé egy szép vörös színű bakelit telefont.
Ezért kérdeztem rá a dologra.
Nem a telefon árán van a hangsúly.Amúgy nevetni fogtok, de vonalas készüléket már nem árulnak a Tesco-ban.
El kellett zarándokolnom a Hülye azért nem vagyok boltba, hogy vegyek egy vonalas készüléket. -
BBéci
legenda
Nem mind arany, ami fénylik, illetve drága, de ezt hagyjuk, aki nem megszállott hifista, az nehezen hiszi el, hogy a linkelt eszközök mennyit javítanak a képen és a hangon is.
Ma felhívtak UPC-ék és tettek egy ajánlatot. Havi 3800 forinttal lehetne kevesebbet fizetnem a netért és a digital Gold csomagért. Ez elgondolkodtató.
-
asdf_
veterán
Ha nálunk ez lenne a helyzet, simán csinálnék tájékoztatóanyagot két csomag A4-esre fénymásolva, tájékoztatandó a lakókat, hogy az önkormányzati képviselők miatt kell továbbra is havi 10 ezret fizetniük hiperlassú netre 5-7 ezres gyors net helyett (net, tel, catv), akinek ez nem tetszik, keresse fel képviselőjét
Egy hétvége alatt ki lehet szórni a postaládákba.
Már eleve a légkábel miatti tiltakozás is nonszensz, nem k. mindegy, hogy 5 drót megy azon az elektromos oszlopon vagy 6??? -
kabelmania27
félisten
Nem azt mondtam...
A négy utca háztulajdonosainak együtt kellene a T/UPC-hez fordulnia, valamelyik biztos kiépítené előbb-utóbb a kábelt.
A UPC topicban A Tejesembernek Debrecenbe csak pár hónap óta van UPC digitális tévé és net előfizetése, mert pár utcában nem volt még a hálózat kiépítve. -
fody73
tag
Nyilván a magyarországi Magyarok 99.99 százalékának ilyen egy Digis autó.
Márpedig ilyenből nemigen sok rohangált (legalább is én nem találkoztam egyel sem) amikor a kábelt, majd a dobozokat rakták fel az oszlopokra.
Utána bekötéskor már nálam is voltak, mert szarul kötötték be az optikát az oszlopon lévő dobozba, és nem működött egy port sem a négyből. -
-
dr.bubo
őstag
" főleg kábel nincs...."
Tessék a Diginek gyűjtést szervezni a 29-es körzetben, digi-re váró anti/alkoholisták vigyék az üres üvegeket a Digihez, hogy az új üvegszálkábelt tudjon gyártatni belőle.
Aki pedig türelmetlen Saját maga is készíthet üvegszálat.
-
BBéci
legenda
Szerinted én azt írtam, hogy Maglód város légkábelezése helyett, vagy előtt fognak Vecsésen föld alatt madzagozni.
NEM!
Ha a teljes 29-es körzet légkábelezésével végeztek, akkor fognak hozzá a maradékhoz, például a lakóparkokhoz. Állítólag.
Túrni nem kell, behúzószállal megoldható. -
asdf_
veterán
Amit írtok hogy köteles kiadni a kábelcsatornát, persze köteles, de mond egy olyan árat ami a Diginek nem éri meg ennyi,azt nem szabhatják meg mennyiért adja ki!
Erre nem vennek merget, a negyedik mobilszolgaltatonak is ugy kell majd nemzeti roamingot adnia a masik haromnak, hogy meg kell egyezniuk, ha irrealisat kernek, akkor mehetnek az nmhh ele es meg az is lehet, hogy majd az allapitja meg. Szoval ennek analogiajan nem tartanam elkepzelhetetlennek, hogy nem mondhatja azt a kabelcsatorna tulajdonosa azt, hogy oke, tied, ezer ft/meter/ho.
-
BBéci
legenda
Egy lakópark 200-300 lakása nem annyira kicsi terület, ráadásul a nem a legszegényebbek élnek bennük, ezért semmiképp nem elhanyagolható piaci szegmens. Ezt nem egy kábelhúzogató román szerelőtől hallottam, hanem középvezetői szintről érkezett az információ.
Persze ettől még lehet, hogy Neked lesz igazad. -
koháry
tag
Senki nem ludas, mert egyenlőre még ide se értek, ha esetleg itt is menne a vita a szar gemini tv miatt, akkor majd sírhatunk. Addig nem értem miért rinyálnak az emberek, inkább annak kéne örülni, hogy a digi beindult és már legalább nem 3 szerencsétlen rohangál egyik háztól a másikig bekötögetni.
-
Dictator^
veterán
És nem tudjátok végighúzni az oszlopon ? Előttem sincs doboz, 2 oszlopra lentebb meg már van ,mégis ide tudták húzni.
1 doboz bőven elég 4 lakásra, nem?
De engem még mindig is az eredeti kérdés érdekel, arról mutass valamit, hogy hány %-a kötötte át a UPC-t Digire Maglódon.. -
Dictator^
veterán
Valószinűleg felmegyek neked az oszlopra a képekért, mellesleg, a tplinket előtte hoztam fel, mint a képeket kérted, de tényleg nem állok le vitatkozni veled, mert néha fel se fogod miről van szó.
A bocsánatkérésedet meg elfogadom, hogy F@SZ voltál annál a HSZ-nél amit belinkeltem.
Béke.Mellseleg, leszarom, hogy nem engem igazol, 16portíg kiterjeszthető a HTTB-X20-as nem?
De, mivel visszalinkelted, azt meg nem tudom, hogy mi van benne, de nem is érdekel, a lényeg, amiből elindult az egész, hogy Maglódot teljesen ki lehetne építeni vele, az összes ingatlanra amit körbevesz az oszlopokból? Azt kérded miért? Mert leírtad, hogy 8db port van benne, ami eloszlik, igen. Tehát 2 oszlop távból az összes ingatlan be tudja fogni.
VÉGÜLIS ebből indult el a beszélgetést? Igazam volt? Igen.Maglód hány %-a kötötte át akkor a Digit?
Ja: És neked igazad volt, hogy tényleg csak 8 portos? Nem tudom, mert nem látom a képeken, hogy az lenne
-
Dictator^
veterán
Megjött, vagy mi a bajod van? Olvasd már el azt a HSZ-t amiből elkezdtél flegma módon válaszolni..
De tudod mit leszarom? Tudom, hogy hülye vagy, a TPlinkes HSZ-ediet , ha akarod visszalinkelem, azt röhögök rajta, hogy bekötőként fingod sem volt róla, hogy hogy müködnek. -
Dictator^
veterán
Figyelj, normálisan leírtam, amit leírtam, erre te höbörögtél rá..
OK-OKOZAT..öcsém, te kezdtél el ugatni.. de mind1, is emlékszem még a TPLinkes storyjaidra.. bekötőként bazdmeg, feltételzted, hogy a TPlinkek szarok, mert nem tudtad őket beállítani.
Szóval szerintem maradj csöndbe, aki bekötőként egy routerhoz nem tud hozzányúlni, de mellette, fikázza, hogy szar, az inkább ne nyúljon olyan dolgokhoz amihez nem ért.
Mellesleg, az egész gyökér stílust te kezdted.
(#2884) v!ct0y: rohadtul nem írtam, le, hogy hogy kábelezz, csak annyit, hogy a doboz bírja, a 16os osztást, mellesleg, a vita ott robbant ki, hogy leírtam, NORMÁLISAN, hogy Maglód 80%-a átállt.. de nem POLI Szerint nem, MERT TEKNIKAILAG NINCS FELSZERELVE A VÁROS, hogy ennyit biztosítson.. OKÉ! És utána jött a retardált módba leírt postja..,
Parancsolj a Link, aztán egy kicsit nézz már magadba, hogy válaszoltál, ráadásul a kommentembe, semmilyen olyan dolgot nem írtam, ami a szakmai tapasztalatidat támadná.
Bocsánatkérést elfogadok. -
Dictator^
veterán
Oksa, nem magyarázom meg: Képek a dobozokról.
Segítek kiolvasni, mert nem az Én géppemmel készült a Maglódi dobozoról:Segítek elolvasni is:
Up to 16 FTTH drops.
Wall and pole mountable.
2 inlet ports, 16 outlet ports.Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops. Up to 16 FTTH drops.
Jó szerelő vagy, hogyha egy átlag user mondja, meg, hogy nem 8portosokat szereltek ide
Én is felvennélek a vállalkozásomba
Mellesleg, visszaolvasva már ott belémkötöttél, amikor elmondtam, mennyien álltak át..
Utána belekötsz abba, hogy elmondtam, hogy 16os elosztók vannak fent.. Ráadásul kiderül, hogy hülyeséget beszélsz..
Most aztán van öröm és bodottá... -
spirit007
senior tag
Tippek:
-polgármesteri fogadó órára elmenni és megkérdezni
-egy megfelelő érdeklődésű képviselő felkeresése, aki lesz szívas b@szogatni és jegyzőkönyvbe vetetni az igényt és minden közgyűlésen ez újra meggkérdezni -Üllőn úgy néz ki bejött (Köszönjük Botlik úr!)
-aláírásgyüjtés, petició
-pletyka indítása a faluban: "hallottátok, hogy kis péter juliska lesz a következő polgármester, mert ő támogatja pl. a DIGI bejövetelét"A légkábelezés mellesleg számomra is furcsa, csodálkozom is mivel vagy 10 éve nem hallottam, hogy engednének bármilyen légkábelezést az országban ha az nem különösen indokolt lene...
Amúgy itt Üllőn úgy néz ki minden, mint a gyilkos pókok támadása
Elmű -betonoszlop- azon légkábelen T-home -arról le fa oszlopra a felhasználóig.
UPC önálló fa oszlopok - senkinek nem engedi használni.
Most a DIGI -ahogy látom T-home kábel alatt 30cm-el húzva -
-
SirKero
őstag
Az ezmiez?
ÁSZF szerint 2012. július 1-e után a DIGIFON 500 csomag már nem rendelhető, viszont azon ügyfeleink, akiknek már aktív a DIGIFON 500 csomag, az nem változik, továbbra is élő csomag marad.
Kérjük, további információért hívd a 1272-es telefonos ügyfélszolgálatunkat, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre. -
leviske
veterán
Az önkormányzat honlapján csekkold le. A lényeg az, hogy kötelezik a DIGI-t, hogy pakolja be az alap csomagjába a mittomém vecsési TV-t, de ahhoz, hogy ezt a DIGI meg tudja tenni, 2 milliót elő kell teremtenie a TV "társaságnak" az új eszközökre. Tehát, ha nem akarnak hónapokat csúszni a kiépítéssel, nyilán kénytelenek "segíteni", ezt pedig vélhetőleg eszük ágában sincs megtenni.
(#2551) Rent: Üllőn is már hirdették magukat január óta. Közben még most sem kezdődtek el a munkálatok.
-
banhammer
veterán
Nem tudom.
Volt már pletyka aminek nagyon is valós volt az igazság alapja annak a gyilkosságnak ami a Károly utcában történt.
Először csak pletyka szinten terjedt, hogy agyonvertek egy nőt az adott utcában.
Aztán a hír a hivatalos hírekbe is bekerült. -
HoryThePooh
aktív tag
Köszi Srácok!
poli27. Az a helyzet, hogy az UPC TV-vel meg vagyunk elégedve és a felvételi lehetőség miatt (sorozatok-nejnek) nem is mondunk le a box nyújotta kényelemről. Minőség nekünk nagyon jó, DIGI-ről vegyes képet hallottam.
Telefon: UPC-nél 3000 fizetek, este6 csomag, utána kölök meg nej annyit dumál itt, hogy nekem az megéri. Nem tudom mennyi ha nem csomagban veszem, de ahogy olvastam DIDGI az VOIP alalpú és én attól (saját céges tapasztalat) ódzkodom.
DE győzz meg ;-)Internet meg meggyőző,főleg, hogy nálunk (Vecsés Halmi telep) esély nincs az ADSL gyorsítására a UPC embere szerint.
Üdv, HTP
-
explorer68
tag
Ok, de én biztos, hogy nem fogok velük semmit
csináltatni csak ami feltétlenül szükséges.
Persze megértem, ha valaki nagyon béna és
semmihez nem ért, de gondolom mi idô elmegy
néhány bekötésnél.
Láttam olyat, hogy az oszlopról az 50 méterre bent
a telken lévô levert oszlopig ment a kábel és onnan
be a házba, egy nyeles telken, ez fél nap munka ect.
Kicsit ki vagyok akadva már, hogy nekem még
nincs bekötve! -
bpx
őstag
az analógon 36 csatorna jött be most
van ugye ez a C meg S "tartomány"
az S-ben levő csatornák olyan gyengén jönnek, hogy a TV magától meg sem találja őket
kézzel végigmentem rajta, ott vannak azért, de a kép minősége kb. olyan mintha antenna nélkül akarnám nézni a földfelszíni sugárzást (hangyaháború)
akkor még a linken például a közszolgálati csomag kiosztása C5-C12, itt például semmi nincs, pont ez a fájó pont, mert a box nélküli TV-n ezeket szeretnék nézni (m1, m2, duna), és ezeket abszolút nem találja sehol a TVsaját box nincs, arra alkalmas TV nincs, HBO előfizezés sem
amit adtak boxot abban van valami kártya, saját box működne anélkül is, jól értem? -
.:LoMAX:.
aktív tag
Én is gyanakszom rá, majd ahogy időm engedi, akkor router nélkül is megpróbálkozok (a szabályok azok jól be vannak állítva).
Router: TP-Link WR1043ND + OpenWrt (vargalex build ver 1.02.1)SamKnows (Broadband Report Card From 1 Mar 2012 to 31 Mar 2012)
Március 21. volt a bekötés, látszik is az ugrás(#2098) Dictator^
Több torrentet is töltöttem le egyszerre, és a teljes le/fel sebességemet nem érte el, annyi volt akkor is mit korábban írtam.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest