- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
-
-
zsolesz7503
tag
válasz
Nooeca #10294 üzenetére
Igen ezért is hívtam fel a nő azt mondta 100% hogy nem a lista árat fogják elhozni lesz kedvezmény a mértékéről nem volt hajlandó konkrétumot mondani. Annyit mondott beszéljem meg majd az üzletkötővel aki nem külsős hanem a Telekom saját embere(i) lesz. Majd meglátjuk minden adatot felvett az ügyintéző kaptam egy azonosító számot is már csak egy előszerződés kéne és sínen vagyunk az élesítést is kérdeztem erre se tudott választ adni. Annyit megjegyzett majd előszerződés megkötésénél ezt is elárulják tehát 1 hét és talán kicsit kivilágosodik az ég.
-
zsolesz7503
tag
válasz
Nooeca #10264 üzenetére
Hát igen de azt még mindég nem tudom hogy ez 24x 8550? Vagy első 6 hónapra ad kedvezményt? Bár ahogy elnézem ez is olcsóbb mint amit nekem kínálnak azt hiszem írok is a csajnak lemondom a dolgokat. Oszt lehet 2 szék közé esek de akkor nem is váltok maradok itt a UPC-nél.
-
zsolesz7503
tag
-
Janó 44
tag
válasz
Nooeca #10209 üzenetére
Látom, hogy adnak az elosztóhoz UTP -kábelt. -De az a kábel tudja is a 10Mbitnél nagyobb sebességet? Valamint az a kábel kell az elosztó és a router közé? -Csak mert ezek sem épp részletkérdések, hiszen így tudni fogjuk, hány kábelt kell rendelnünk (ugyanis csak CAT 5 -s kábelek vannak nekünk).
-
Padrino1
kezdő
válasz
Nooeca #10228 üzenetére
Köszönöm az infót, ez így már konkrétabb dolog, felhívom őket hátha sikerül még kialkudni valamit.
Ezt jó tudni a többieknek is, ha hívnak, akkor kérni kell az akciós árakat. Rögzített volnalról hívtak, így utólag el tudom képzelni, hogy a magasabb árakat kell nekik is megcélozni, aztán ha az nem megy, akkor engedhetnek belőle bizonyos összegig. Kíváncsi vagyok kinek milyen tapasztalata lesz ezzel.
-
Padrino1
kezdő
válasz
Nooeca #10225 üzenetére
szerintem ugyanazt mondjuk mindketten, azzal a különbséggel, hogy a végeredmény nem 5490 lett hanem 7.600. Ennyi az ára a 120-as net + alap telefonnak Pilisen.
Az már mindegy, hogy ebben az esetben 6.400-al cimkézzük az internetet, az csak fikció, hiszen akkor is 7.600-at kell fizetnem nekik havonta, ill. ha úgy döntök, akkor fizethetek 8.000-et is ha nem kérem a telefont (ami amúgy nem kell, de havi 400-al kevesebb ha kérem, ez évi majdnem 5 ezer pénz, amit elsörözhetek inkább).
Az én értelmezésem szerint akkor volna akciós, ha pl. 8.000 a 120-as net alapból, de nekünk 6.000-ért adnák vagy 6.500-ért és ennél olcsóbban ha mást is kérnék hozzá.
Kíváncsi vagyok, kit hívtak még és 120-as net + alap telefonra milye ajánlatot tettek. Ha tényleg létezik ez a Speciális kedvezmény, akkor azt ki kell sírni tőlük?
-
BBéci
legenda
válasz
Nooeca #10160 üzenetére
Arra is válaszolhatnál, miként menne be a kábel a házakba? Szétbombázzák a tetőket? Átfurkálják a falakat?
A meglévő elosztó és egyéb, a fene tudja milyen célú, UPC tulajdonú szekrényekbe is a föld alatt mennek a kábelek. Egy 20 négyzetméteres területen van belőlük 4 db, gyakran látom ott dolgozni a szerelőket, néhányukkal beszélgettem, amikor arra jártam.
-
BBéci
legenda
válasz
Nooeca #10157 üzenetére
Nem kell földkábelezni, mert már megtették 13-14 éve, csak a meglévő, kiépített csatornába kell egy másik kábelt behúzni. Ezt fogják tenni, ugyanis nekem is vannak belső információim.
Nem hagyják ki, mert jelenleg is úgy - föld alatt - érkezik a jel több száz családi házba. -
BBéci
legenda
válasz
Nooeca #10154 üzenetére
Hányszor kell még leírnom, hogy megértsd?
"Nálunk UPC és Telekom is földkábellel szolgáltat. Nincs egy szál oszlop (kivéve persze a közvilágítást) sem, ameddig a szem ellát és ez szerintem így kulturáltabb, szebb, kellemesebb látvány. Amikor pár kilométerrel odébb meglátom az oszlop- és kábelerdőt, csak szörnyülködöm."
Tehát nincs oszlop, nincs légkábel! Minden vezeték a föld alatt fut.
[link], [link].
A Google Street View-val megnézheted. -
BBéci
legenda
válasz
Nooeca #10152 üzenetére
Monoron UPC olyan részeken állít oszlopokat, ahol a föld (úttest) alatt, beton csatornában futnak az ADSL-hez telefonhoz használatos kábelei? Több száz ház tetőszerkezetét fogják átalakítani, falakat fúrni, hogy légkábel fogadására alkalmassá tegyék? Nehezen hihető.
Pár órás munkával be tudják húzni az optikai kábelt a meglévő mellé, vagy annak a helyére egy egész utcában. -
-
BBéci
legenda
válasz
Nooeca #10146 üzenetére
Úgy gondolom, a meglévő földkábel mellé másikat behúzni nem nagy kunszt, sokkal egyszerűbb és ésszerűbb, mint oszlopokkal elcsúfítani a környezetet. A UPC madzagjai már parcellázást követően a földbe kerültek, tisztességesen megépített csatornába.
A T emberei, alvállalkozói 8 éve végigásták az egész lakóparkot, lefektettek valami 5 centi átmérőjű kábelt, aminek minden ingatlan előtt van egy kiállása. -
BBéci
legenda
válasz
Nooeca #10144 üzenetére
Nálunk UPC és Telekom is földkábellel szolgáltat. Nincs egy szál oszlop (kivéve persze a közvilágítást) sem, ameddig a szem ellát és ez szerintem így kulturáltabb, szebb, kellemesebb látvány. Amikor pár kilométerrel odébb meglátom az oszlop- és kábelerdőt, csak szörnyülködöm.
-
Janó 44
tag
válasz
Nooeca #10122 üzenetére
Szerencsére nekünk nem volt hiányunk villanyoszlopból (akinek meg van, az intézkedjen maga), viszont behúzták házon belülre is a kábelt, csak ma vettük észre, hogy épületen belül is ott az optika (én nem voltam itthon, mikor még a kábelt húzták, így nem láthattam, hogy mit csináltak, és mit nem).
-
Janó 44
tag
válasz
Nooeca #10103 üzenetére
Akkor jól elbaltáztam a LINK -t, mind1. Az volt az első hsz ebben a topicban, amelyben valaki jelezte, hogy valaki más írta Facebook -n, hogy látott T -s szerelőt kábelt hozni Pilisre, és az május 26. volt. Az durván 8/3 hónap. De mondjuk hiába számolgattam, mert most jut eszembe, hogy akkor még csak egy brigád volt itt, aztán meg megjelent egy második is később az északi részen, úgyhogy nem annyira pontos a számolás eredménye, mint elsőre hittem. De hagy lepődjünk meg korábban!
-
Janó 44
tag
válasz
Nooeca #10098 üzenetére
Próbálok számolni ez alapján: [link]. Ez azt jelenti, hogy pont 8/3 -ad hónapja kábeleznek, és a becslésem szerint olyan 25-35% -a hiányzik még a városkának. Ha jól számoltam a középértékkel, akkor még 58 nap van a kábelezésből, és remélem, hogy jól, meg azt is, hogy ezt tényleg fogják tartani.
-
DozerDavid
újonc
válasz
Nooeca #10098 üzenetére
Ja, szerintem is szépen, haladnak. Remélhetőleg jövő hónap vége felé már szerintem tudnák is élesíteni a rendszert.
Bár kitudja, mert nekem úgy tűnik az eseményekből (amit pl. Monor-ról is elmondtál, hogy ott gyorsabban kész voltak, pedig az tényleg egy nagyobb város, nem mint Pilis), a háttérben lehetnek azért bizonyos érdekek (pl. a jelenlegi szolgáltatók húzzanak még ki egy hónapnyi havidíjat az emberekből ), hogy lassítsák a optikások munkáját és hogy később tudják átadni (gondolok itt a sok egyeztetésre, tárgyalásra mind az önkormányzattal, a Démász-al vagy akár a trafó problémára ). Na de mindegy nem is akarok ebbe belemenni, meg nem is ide való, bár azért tényleg fúrja az oldalát az embernek ezek a dolgok
.
Lesz, ami lesz én úgy is megvárom, hogy kész legyenek, legyen szó 1-2-3 hónapról is. Ha már ennyi évet tudtam várni, ez a pár hónap már gyorsan el fog telni.
-
DozerDavid
újonc
válasz
Nooeca #10091 üzenetére
Na volt egy kis időm így körbejárkáltam és megnéztem Pilisnek a 4-estől Nyáregyháza felőli utcákat.
Nagyjából behúztam a térképen, hogyan állnak a kábelezéssel (Zöld=van optika, Sárga=van tartókonzol, Piros=nincs semmi). Ahol nem néztem meg ott nincs színezve.A dobozokkal kapcsolatban Pilisnek a vasút és Nyáregyháza közötti részen 95-100% közötti az elosztódobozok száma azon a konzolon, ahol a helyük lesz (pár helyen közvetlenül a házhoz is már le van húzva az optika az oszlopról
) . Viszont a vasút és a 4-es közötti szakasz dobozolása olyan kb. 60-65% között van
.
A 4-es Káva felőli részét most nem néztem meg, de a múlt héten jártam arra és ott is véleményem szerint kb. 90% már kész van a kábelezésnek és a dobozolásnak. -
Janó 44
tag
válasz
Nooeca #10038 üzenetére
Egy szóval se állítottam, hogy ennyi az össz, hanem én csak ennyit láttam. De természetesen nem jártam be az egész helységet. Csak ott tudom, hogy mi a helyzet, ahol már jártam is. Ebbe a térképbe persze be tudod helyettesíteni gondolatban a korábbi topicbeli említett utcákat, ha épp unatkozol. -Én azt ugyanis nem tettem ezúttal meg. Lehet, az állomáson túl is, azaz a déli részen is jól áll már a T betű.
-
-
poli27
veterán
Ezt cáfolom, nálunk most épült ki ez a maradék 4 utca ahol eddig csak adsl volt kábelesen Invitel.Koaxot húztak, mert ugye 3 utcával arrébb az van,és ott van UPC is. Előszőr amikor felhívtak, a Facebookon jelzett igény után, amit a neted van ár azt akarta adni, mondtam neki nézzen speciális csomagot, mert ennyiért nem kell, a 7k-s net egyből 4,5k lett... szóval kicsit rámenősebben meg lehet ezt oldani...
-
BBéci
legenda
"főleg nem egy ilyen szivatás után, amit ugye jóideje leműveltek velünk"
Miféle szívatás? Egyáltalán nem érzem annak.(#9938) zsolesz7503
A fejlesztéshez pénz kell, sok pénz. Ráadásul annak meg kell térülnie, majd nyereséget kell termelnie. De ha nincs pénz, akkor hogyan fejlesszenek?
Te nyolcadik éve vagy UPC-s, én már 1986-ban, Csepelen tőlük kaptam a kábeltévét. 1997-ben költöztem a 29-es körzetbe, kezdetben betárcsázós, 2 Ft/perces internet hozzáféréssel. Havi 18-20000 forintomba került. Ahhoz képest a 18/1, havi 4200-ért valóságos Kánaán. Nyilván jobb lenne a 200/100-as Digi ugyanennyiért. -
-
zsolesz7503
tag
Hát reméljük furcsa hogy sosem látok szerelőket mire hazaérek a melóbol csak az új kábeleket felfüggesztést látom ha látom. Még 1 hír a Hunyadi utca is megkapta a kábelt nem mentem végig rajta de gondolom hogy igen és az Erzsébet utcában is van új vezeték ott se néztem meg végig megy-e de szerintem igen.
-
-
paleee
csendes tag
Nevezzük nevén a gyereket: Pilis Pest felől nézve jobb oldala (a Nyáregyháza felőli rész) a "telepi" rész. Én azt veszem észre, hogy a kis utcákat elég jól kiépítették. Rajzoltam egy nagyjából térképet, amerre én már bejártam hazafelé, és tuti van optika. Az elhalványuló részeknél az utca elején már van, de bekanyarodni még nem volt alkalmam, hogy meddig tart a kiépítés.
Ami nagyon szembetűnő, hogy pont a főút nincs még meg, a gerinc rész. Próbálok reménykedni, hogy azért ez lesz az utolsó, mert innen viszik tovább a sistergést Nyáregyháza felé is.
-
zsolesz7503
tag
Jobb oldalon ha pest felé lesed és igen ha jól látom T kábel van fent mert eddig csak a képüsz kábele lógott a póznákon de már 2 kábal van ebből az 1ik gondolom a T kábele lehet mert nálunk az Aba Sámuel utcában szólóban lógnak a kábelek és ma mintha szerelőket láttam volna itt cirkálni csak épp beszélni nem volt módomban mert későn láttam meg őket nem volt érkezésem leinteni a kocsit. No de mindegy is látszik a fény az alagút végén. Ezt az ótvar UPC-t nem lesz nehéz elfeledni.
-
lajosdani2
csendes tag
Mi a fene?
Nemrég még azt válaszolták a hernádi önkormányzatnak, hogy ősszel csinálják Hernádot!
Miféle dolgok mennek itt a háttérben? Ha valamelyik polgármester fizet nekik, akkor előbb mennek oda?
Dabas a szomszédban már lassan 1 éve kész, közben meg itt Hernádon úgy várjuk az optikát, mint a messiást. És akkor előbb mennek mindenhova? -
screeny
tag
Ezzel nehéz lenne vitatkozni. Igazából a töketlenség/érdekellentét/nem akarás mind-mind közrejátszik.
Egyébként meg mindig vannak érdekes történések, valóban Monor.Hát igazából nem is tudom, hogy mit mondjak, de valóban egyelőre eléggé elcsépelt és nehézkes a dolog.
Na majd meglátjuk... azért nem e körül forog a világ, nem igaz?
-
BBéci
legenda
-
zsolesz7503
tag
Persze ezt én is értem meg tudom hisz követem a fórumot de szégyen hogy több mint 10.000 lakosú városka Pilis és igazi normális sebességű szolgáltató elérhető áron nincs még. T-t várom mint egyetlen értelmes épkézláb szolgáltatót (Digi itt szerintem sosem lesz). De én már 50Mbit-es nettel is kiegyeznék 8 helyett. Most újítom meg a gépemet hogy az újabb gémek fussanak és hát tolok sok mmo rpg-t oda is kellene a sáv.
-
bigdady
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest