- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- One mobilszolgáltatások
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
-
btz
addikt
Ezért is érdemes megkérdezni az új szolgáltatót, hogy mondjuk ftp-zni szoktunk lehet-e, torrentezni szoktunk lehet-e gond nélkül, ahogy mondjuk az előző szolgáltatónál tettük, így nyilván mivel az üfszolgos nagy valószínűséggel ért hozzá és tudja hogy natolás is van, meg tudja mondani a frankót, akár annélkül is hogy privát és publikuds ip kérdéskör szóbajönne, és legalább nem akkor szemvesülünk vele, hogy dehát nem megy az ftp, dehát miért nem megy a torrent, mikor már be van kötve, vagy az egy fokkal még rosszabb, mikor már épp használnánk és kellene az a szolgáltatás.
-
-
-
kabelmania27
félisten
KTV-nél 75ohmos koaxot használna, ami jó 650 750 és 850-re is, 650-es hálózaton is elfér a netszolgáltatás max kevesebb ds frekit lehet használni, 410-466között vannak a ds frekik, ed3 frekik 8Mhz-enként vannak, újabban már 300-as tartományban utolsó dtv mux freki és 402között is vannak letöltési frekik, feltöltési freki 25-65Mhz között van.
-
-
-
-
Úgy érzem Te konkrét szerződésről, és/vagy konkrét szolgáltatóról beszélsz, még én általánosságban írtam, amit írtam! Mint fentebb olvashattad a történetet, jómagam is hordoztam számot, és ezen telefon előfizetéssel együtt (Komfort) csomagban volt ADSL szolgáltatásom is, így azt nem kellett külön felmondanom! Viszont ha utóbbi külön előfizetés lett volna, akkor ez nem így lett volna! Tudom, mert ezt mondta anno az ügyfélszolgálat, amikor az egész történt!
-
-
Az ADSL csak abban az esetben szűnik meg, ha csomagban volt az előfizetés, egyébként ma már sok szolgáltatónál lehet "csupasz" ADSL-re előfizetni, telefon nélkül! Ezzel tehát vigyázzunk!
Egyébként amit mondasz jó, csak tudod, az árérzékenység sokaknál nem mindegy, és nem akarnak 1-2 hétig két szolgáltatónak fizetni!
Nálam is úgy volt (ezt nem írtam le fentebb), hogy ugye amikor megrendeled a számhordozást az új szolgáltatónál, akkor a többit ők intézik a régi telefonszolgáltatóval! Na már most engem is felhívtak egy nap az újak, és közölték, hogy ekkor és ekkor megtörténik a számhordozás! A dátumra már nem emlékszem, de azt tudom, hogy egy elég közeli, talán 3-4 nappal későbbi, este 18 órai időpont volt! Na, eljött a nap, új telefon sehol! Aztán úgy csörögtem rájuk valamikor késő délelőtt, hogy ugye nem felejtettek el, ha már ilyen marha ügyesek voltak, és a megrendelésem után alig egy hétre már ki is kapcsoltatják a régi telefonomat, akkor ma estig be lesz kötve az új...?! Na keresték gyorsan a szerelőknek kiadott munkák közt, de nem volt ott! De végülis miután ragaszkodtam a dolgok menetéhez, így kerestek valakit, aki kijött még aznap! Mondjuk sok dolga nem volt, mert csak a modemet kellett kihoznia, és megírni a papírokat, mert a koax hálózat már készen volt, egyrészt régi előfizetésem ügyén, másrészt házon belül én kialakítottam!
-
banhammer
veterán
Neked ez a véleményed a dologról, nekem az.
Ha nem tetszik, esetleg fáj, hogy nem 20 / 40 / 80 Mbited van akkor azt ne rajtam verd le.
2012 nyarán adott volt a lehetőség arra, hogy váltsunk és váltottunk.
Ezek után ne nekem kelljen már bocsánatot kérni azoktól akiknek nincs alternatívájuk.De, erre irtal ala. Arra irtal ala, hogy garantalnak neked 8/4-et, minden, ami efolott jon, ajandek. A 20-szal folotte vagy ennek? Igen. Szerzodes szerint teljesitenek? Igen. Van indokod ilyen latvanyosan szenvedni? Nincs. Ennyi.
Mindenkinek csak addig nagy a szája amíg nem érintett a dologban.
(nem mellesleg, kulonosen visszatetszo abban a topikban a "csak" 20 megabit miatt sirankozni, ahol sokaknak ennek fele, harmada, negyede a normalis sebesseguk, meg ugy is ezt mondom, hogy en hala istennek mar nem tartozom kozejuk).
Nem csak a sebesség miatt jár a szám hanem a szolgáltatás szinvonalán is ami hétvégenként a béka segge alatt van.
Mint említettem anno 384 kbittel kezdtünk és annyit fizettünk érte, hogy azért Pesten UPC-s területen már 1-2 Mbitet adtak. -
banhammer
veterán
Ne jöjjünk már állandóan ezzel a kampó dumával.
Bejössz hozzám a boltba ki van függesztve a bolt ajtajára, hogy a kilós kenyér garantált súlya 20 deka is lehet.
Beléptél a boltba elfogadtad a feltételeket.
Hétközben a kilós kenyér kilós, hétvégénként kilós, de akár 20 dekás is lehet.
Ugatni nem ugathatsz, mert beléptél a bolt ajtaján és elfogadtad a feltételeket.Így már tiszta?
Bolt a környéken meg nem sok.
Az egyikben savanyú a kenyér, a másikban drága, a harmadikban meg egy nap után szétesik. -
fsdb
aktív tag
Ha nekem nagyon nem akar (nálam GMAIL) futtatható állományt küldeni, akkor pl. zip be tömörít és a kiterjesztést megváltoztat zip -ről piz -re. Elég rég használtam, de működött. Ja és pont azért nem használok szolgáltatói e-mail címet, mert ha szolgáltatót váltok akkor...
-
fsdb
aktív tag
[jegyzokonyv_12_01_26.pdf]
Nagykáta 9. oldaltól. HFC -
BBéci
legenda
Nincs időm és kedvem a lakosság arányát megvizsgálni, hány ember számára érhető el más szolgáltató. Igaz, nem azt írtam az előbb, ezért helyesbítek.
Szerintem a 29-es körzetben élők jelentős része számára elérhető más szolgáltató is, tehát nem mindenhol van a UPC monopolhelyzetben. Természetesen az lenne az igazi, ha sehol nem lennének abban. -
Linkh
tag
Kérdéseim már csupán költőiek voltak
Kint van nagy betűkkel, hogy ennyi az ár,aztán meg kell felelned 4-5 kritériumnak. Persze tudom, mindig az apró betűs rész a fontos. Meg régebben lehetett online hűséget hosszabbítani, most csak drágább csomagba léphetsz. Valami grátiszt kaphatnának a régi előfizetők is. Na majd telefonon érdeklődöm a lehetőségekről.
-
Linkh
tag
Erre hirtelen nem találok szavakat, még jó, hogy itt derül ki és nem az ügyfélszolgálaton keresztül küldöm el őket. Akkor azt az akciózást, amit hírdetnek nagy betűkkel az oldalon nem is lehet igénybe venni? Egyébként ezt meg lehet csinálni, hogy ha lejár a hűségem, akkor nem mehetek abba a csomagba amelyikbe akarok?
Ja,egyébként meg megint napok óta csak fél sebességem van, 1.25-öt mutat a speedtest, múltkor is ez volt kb egy hétig.
-
BBéci
legenda
Láttam tréhómos IPTV-t és ingyen sem kellene.
Arról volt szó, hogy analóg UPC, vagy digitális. Utóbbi előnye CRT tévén is észrevehető, de olyat egyre kevesebben néznek. Nekem még van egy Sony Trinitronom, ahhoz rendeltem digitális előfizetést. Látva a PH! tévés topikjainak forgalmát, lassan többségbe kerülnek a lapostévék. Sokan a másodikat, harmadikat készülnek megvenni. -
-
pala2
csendes tag
Létezik olyan NET is, amihez nem kell telefonvonalat rendelned "... Telefon előfizetés nélkül...".
A telefon vonaladat nem vágták le, nem kellett újra kiépíteniük, te fizetted az ADSL díját, amire "hűséget" fogadtál.
Tehát a "közvetítő közeg" adott maradt, hogy szolgáltassanak, akkor Ők is tegyék a dolgukat és szolgáltassanak. Vagy jelezték, hogy, amennyiben lemondod a telefont, úgy ők nem tudják neked biztosítani az ADSL szolgáltatásukat? Neked ezt honnan kellene tudnod, nem neked kell lenni a "távközlési" szakembernek.
Te, csak a beszédcélú telefonszolgáltatást mondtad le, amire már nem volt szükséged. Ebben az esetben elveszik a telefonszámodat és passz.
Az, hogy az ADSL szolgáltatás (technikailag) ugyan annak a kábelnek (érpárnak) egy más frekvencia tartományában működik, csak nekik kedvező, mert többcélúan tudják hasznosítani, a kettő csak olyan formán függ egymástól, hogy mindkettőnek kell a "tyúkbél", amiben dzsavelnak az elektronok.
Szerintem, hibáztak, hogy nem hívták fel a figyelmed, hogy így nem tudnak neked szolgáltatni, vagy arra, hogy akkor még pluszban rászámolunk egy "Telefon előfizetés nélkül" ADSL pótdíjat (kb. 1200 Ft/hó), mert van ilyen is, ezért joggal gondolhattad, hogy nem szükséges a (beszédcélú) telefon előfizetés megléte is az ADSL-hez. (bár a neve a csomagoknak kiegészül "solo" utótaggal)
Ha meg továbbra is kaptad a szolgáltatást (miután lemondtad a telefont), akkor semmi, számodra észrevehető akadálya nem látszott a döntésednek, mint ebben a szakmában "laikusnak".Ne add fel, nem lesz egyszerű, de szerintem küzdeni kell velük.
Arra koncentrálj, hogy te, amire hűségnyilatkozatod volt, azt teljesítetted. Másrészt, érezhetően nem lehetetlenült el az ADSL szolgáltatás, mivel az továbbra is működött. -
Rent
senior tag
hát upc-ből kiindulva, ott úgy működik, hogy megrendeled (telefonon vagy személyesen) kijönnek a megbeszélt időpontra, bekötik (pár perc) "megnézik" jó-e (speedtest.upc.hu), és amennyiben igen (szerintük már 8 megánál jó az 5 is), eléd tolják a végén a szerződést, meg a bekötési igazolást, hogy írd alá itt meg itt, ha nem megy a 18 mega, egyszerűen nem írom alá és kész, vihetik vissza a modemet.
-
poli27
veterán
Nem inkább átbaszás..... maradjunk ennél sztem! Ki olvassa el az aszf-et amúgy? Amikor odarakják a szerződést nem adnak belőle hogy olvasd el itt az aszf ből egy példány, neked adtak már?És ha nincs neted online se tudod addig megtenni, míg be nem kötik! Szóval ez a fogyasztó megtévesztése !
-
kabelmania27
félisten
-
Sutty66
tag
Ha már ennyit fáradtál vele, megtehetnéd hogy nyelvtanilag is emészthatő formába öntöd gondolataidat. Itt a második mondatodra gondolok ami a magyar billentyűzet hiánya miatt érthetően kicsit nehezebben emészthető. Kb a 4-5. olvasás után kezdtem megérteni a mondandód lényegét. (lehet én vagyok sztyupid).
"Az a gond, hogy ahol bejon a jel, ott tv hijan nem tudok merni, igy mivel osztok meg sajat kabel utan tortent a meres, kb. halottnak a csok , de azert ideteszem."Nem ba....gatás akar lenni
-
smog86
senior tag
Annyira azért nem fogja kompenzálni ha nem emelnek... és így elég luxus lesz fenntartani egy kábelt telefonnak és netnek, meg külön még egy kábelt csak TV-nek, miközben egy kábelen is megtudnák oldani.
Na meg én nem mondtam hogy bontsák el a kábelt, hanem adják el... Invitel legalább fejleszt rajta (sok helyen VDSL-re). Amennyiért eladnák, a visszirányosításhoz szükséges berendezések cseréje kijönne belőle, sőt már a videotárat is betudnák vezetni ami plusz bevétel. -
pinnacle
nagyúr
Köszi! Most a UPC-nél is 6000 Ft a 3 együtt, igaz 2 év hűséggel. Illetve még +1000 Ft a Mediacard. Röhej, hogy még mindig digitálisnak adja el a UPC az analóg adást. Egyébként ahol van már Digi ott sem olcsóbb a UPC? Nem tudom, hogy ki marad náluk. Nekem van Digi, UPC is, talán jobb a UPC képminősége, de lehet, hogy azért, mert kisebb TV-n nézem, de biztos nem éri meg a felárat.
-
koháry
tag
Bízom benne, hogy akinek jelenleg nincsen velük hűségszerződése annak nem kötnek egyet akarata ellenére, már 2010-ben lejárt a hűségem nagyon nem akarok a nyakamba egy újabb koloncot. Azért felháborító, hogy nekem kéne nyomozgatnom meg intézkednem nehogy sunyiba átvágjanak.
-
BBéci
legenda
Ezt magyarázom én is.
Engem telefonon agitáltak, kínálgattak olcsóbb havidíjat. Némi alkudozás után, egészen baráti árak kerültek szóba, amire azt mondtam, pár nap gondolkodási időt kérek. Visszahívtak, megkötöttük az üzletet és mindenki (a lehetőségekhez képest) elégedett.
-
club1
veterán
Sajnos ez a kitétel nagyon keveseket érint, mivel a szolgáltatók igyekeznek úgy szerződést kötni, illetve a szolgáltatási áraikat emelni, hogy az a hűségszerződéssel nyert kedvezményeket ne érintse. Jók példának a mobilszolgáltatók szerződései, ahol jellemzően a készülékekre adnak kedvezményt, a készülékekre adott kedvezmény meg persze mitől változna, ha az előfizetések árait emelik... De ugyanígy kitalálták a tarifára adott kedvezményre kötött hűségszerződéseket is (pl. UPC), ahol ha a tarifát megemelik, akkor a listaárat is minimum annyival, azaz az adott előfizetés ára bár emelkedik, a rá adott kedvezményeket az áremelés nem érinti...
-
smog86
senior tag
Az egy dolog, hogy te mit gondolsz, ez akkor is egyoldalú szerződésmódosítás.
Márciusi Telekom csekkdíjjal kapcsolatban:
"A hatóság szóvivője ugyanakkor hangsúlyozta: mint ahogyan 2008-ban a Telenor, úgy most az MTelekom is értesítette a szerződésmódosításról az ügyfeleit, akiknek lehetőségük van felmondani a szerződést.„Ha valaki a módosításban foglaltakat nem kívánja elfogadni, az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 132. § (5) bekezdésében foglaltak szerint az értesítést tartalmazó levél kézhez vételétől számított 15 napon belül élhet felmondási jogával. A hűségidő nélküli szerződéseket az előfizető legfeljebb 8 napos felmondási határidővel írásban felmondhatja” – mondták a Magyar Telekomnál."
Forrás -
BBéci
legenda
Nem mindegy, milyen az adott helyen az analóg adás minősége. Nálam meglepően jó, ezért elenyésző a digitális előnye. Meg lehet nézni CRT-n, plazmán és vetítve, 2 m széles vásznon.
Csak akkor kapcsolom be a boxot, amikor analógban nem továbbított csatorna műsorát akarom nézni. -
kabelmania27
félisten
eurodocsis frekik pl 402,410,418,426,434,442,450,458Mhz elférnek a tévé adások között
UPC-nél a modem letöltési frekik 400Mhz-s tartományban vannak
UPC webstar modem jelszint oldal:
A feltöltési frekik az alacsonyabb tartományban vannak, ed3 rendszer érzékeny a zajbetörésekre, ezért a hálózatot zajtalanítani kell. -
smog86
senior tag
Koax kábelen DOCSIS 3-al (8 csatornán) akár 880 Mbit/s -os netet is tudnak adni, az még jó pár évig elég lesz és jelenleg is koaxot fektetnek optika helyett, tehát ők is úgy látják hogy még megéri. Egy olyan területen pedig, ahol a kábelek meg is vannak, "csak" visszirányosítani kell, így még olcsóbb is, mint egy új terület.
-
-
banhammer
veterán
Csak a szád nagy.
Nem áldoznál az egészre egy percnyi időt és egy Forintot se.
Vegyünk mondjuk egy A/6-os ívet.
A/4-es ívből kijön 4 darab A/6-os ív.
Rányomtatod az A/4-es ívre a szöveget négyszer, utána felvágod A/6-ra.
Vegyünk mondjuk egy települést 1000 házzal.
1000 / 4 = 250 A/4-es ív kell.
Nem egyszer kell szórólapozni hanem legalább négyszer. ötször, de jobb ha minnél többször, hogy felfogják az emberek, hogy miről van szó.
Számoljunk mondjuk öttel.
250 * 5 = 1250 A/4-es ív.
Ennél a mennyiségnél már jobban jársz ha elmész egy nyomdába és ott kinyomtatod, megvágatod.
Ez így alsó hangon számlával kb. 10 - 15 ezer forint!
Ezek után vagy kiszóród a szabadidődben ami ezer háznál eltart egy ideig vagy megkérsz rá valakit aki jó pénzért kiszórja számlával.
Ez megint egy szép összeg.
A nyomda átfutási ideje kb. 2-3 nap.
A terítés legyen mondjuk egy hét de csak egyszer szórtad meg a házakat.
Újra kiszóród, mire végzel eltelik 5 azaz öt hét
Heti egy szórással számolj, sűrűbben nem érdemes, mert csak a kukában landol a papírod.
Mire végzel és a lakók felfogják, hogy miről van szó eltelik bő 2-3 hónap és elkezdik nyaggatni az önkormányzatot.
Ekkor még semmi se garantálja, hogy sikerrel is járnak.
Legyünk mondjuk optimisták és rábólint az önkormányzatnál valaki aki felterjeszti az egyik gyűlésen.
Mire elkezdenek mozogni a kerekek az önkormányzatnál az újabb pár hónap.
Eltelik fél, háromnegyed év és a DIGI magától behúzta a kábelt vagy nem...
Te meg kidobtál az ablakon 30-40 ezer Forintot a semmire.
Abból a pénzből addig nyugodtan tudtad volna fizetni a UPC-s számlád három, négy hónapig.Persze ha többen összeálltok akkor elosztódik a költség, de a gond is növekszik, mint ahogy a mondás is tartja: "Közös lónak túrós a háta.".
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik
- Asztalos klub
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xbox Series X|S
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- RAM topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- További aktív témák...
- Meross MTS150 okos termosztát
- KZ AM16 + AN01 fülhallgató BT fülhoroggal
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2/14"UHD(3840x2160)/i7-1185G7/48GB/512GB SSD Nvidia MX450(2GB DDR6)LTE,eSIM)
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- iPhone 13 Midnight-128Gb-90% akku-2026.10.05. garancia
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bámulatos gyorsaság, hihetetlen teljesítmény Ryzen 7 5800x-el! Rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest