- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
-
-
-
-
-
radio100jozs
őstag
válasz
bigdady #10998 üzenetére
A 10736-ban leírtam, hogy digitálisan mi jön kódolatlanul a monori fejállomásról, és még ezt írtam:
Lényegében az analóg Bronz csomag csatornái jönnek kivéve a Comedy Central, RTL II és a Spektrum. De helyettük meg jönnek a közszolgálatiak HD-ban, valamint van M5, és Duna World.
-
-
-
Attaca
csendes tag
válasz
bigdady #10989 üzenetére
Nálam most nem volt gond. Remélem én is, hogy meg fognak szűnni a problémák. Ettől függetlenül a jelenlétüknek nagyon örülök, mert beindult nagyon a verseny, most kettőből, de ha UPC fejlesztés is elkészül, akkor háromból lehet választani, ami azért komoly előrelépés.
-
-
btz
addikt
válasz
bigdady #10962 üzenetére
Az az értelme hogy van a szolgáltatónak (fiktív példa) pl 1-100-ig címe, amiért ő is fizet kioszthat az ügyfeleinek. Ha ezt dinamikusan teszi, akkor lehet 110 ügyfele is úgy, hogy nem kell 110 ip-t megvennie (egy tizet máris megspórolt), mivel ha tudja, hogy általában egyszerre csak 95 ügyfele van a hálózaton, akkor kioszt 95 címet amit odadhat a később az újonnan hálózatra lépő előfizetőnek is és még mindig maradt 5 amit odadhat ha hirtelen 97-en vannak a hálózaton. És nem kell NAT-olnia sem.
-
radio100jozs
őstag
válasz
bigdady #10739 üzenetére
Érdekes kérdés, mert a mai HD-s TV korszakban, azaz már otthon eleve HD a Tv készülék is, és mikor már lassan minden csatorna elérhető lesz HD-ban, mi értelme van a nem HD-s vételi lehetőségnek?
Amúgy örülök ennek, hogy digitálisan is nézhetőek a csatornák, mert az analóg hálózat egy nagy rakás mosadék, annyira borzalmasan rossz, mosott, és néha zajos is a kép. Nem is tudom "lapos" TV-n miként nézhet valaki még analóg csatornákat? Már ha nincs "rákényszerítve" mint most arra a 3-ra, ami nincs benne a kódolatlanul. -
-
Berotel
újonc
-
-
zoombiee
csendes tag
válasz
bigdady #10075 üzenetére
Két napja nálam is elkezdte a DNS hibát, ezért is néztem fel ide, hogy van-e másnak is ilyen problémája. Így kizárhatom, hogy a routerem vagy a gépem(Win) rakoncátlankodik. Vszont csak akkor csinálja mikor frissen kapcsolom be a gépet, ha már megy egy órát, akkor nem jelentkezik a hiba....
Volt valaki másnak olyan kérdés, hogy milyen az IPTV:
Szerintem egész jó, néha megakad, de nem veszélyes, viszont az egyik boxnál előfordul, a felvételnél, hogy teljesen nézhetetlen az akadások miatt.Valamint volt nálunk érdeklődni T-től egy úriember és kiszámolta a csomagot:
Drágább lett mint most, Külön fizetni kell a felvevő funkcióért, kisebb a garantált net sebesség, kisebb a feltöltés. -
-
Attaca
csendes tag
válasz
bigdady #10064 üzenetére
Nekem 60/30 csomag van most. 57/27 körül szokott lenni. Egy hibabejelentésnél ezt megemlítettem, de a garantált sávszélre hivatkozott, szóval ennél jobb szerintem nem lesz. Telekom akárhogy nézem jelenleg drágább, gyengébb upload-al, nekem az üzletkötő az mondta személyesen, hogy ne is várjam, hogy olcsóbb lesz, meg azt sem, hogy magasabb lesz az upload,
Oda max. Tv-vel együtt éri meg menni, viszont az IPTV-től kicsit félek, hogy rosszabb lesz a minősége. Amúgy TV-re még hosszabb hűségem is van, emiatt most nekem a Telekom nem játszik.Ha valakinek viszont van Telekom IPTV tapasztalata itt Hartyánban, vagy frissen szerelt hálózaton, annak hálás lennék ha megosztaná.
-
Nooeca
senior tag
válasz
bigdady #9827 üzenetére
Az hogy natolt-e az attól függ, hogy a Telekom úgy dönt-e hogy megpróbál natolni téged. Vannak olyan felhasználók akik ezt észre sem veszik, ami ugye így a Telekom előnyére vállik. Míg mások észreveszik és jelzik, és visszaadják a publikus ip-t.
Az hogy hol natol, arra nincs szabályszerűség, mint dsl-en mint optikán már láttam erre példát.
-
-
Janó 44
tag
válasz
bigdady #9809 üzenetére
Az jó dolog, de mivel nekünk most is van netünk, így tájékozottak vagyunk, ezúton is jelzem a Telekomnak /hátha nézik ők is ezt/, hogy nem kérjük a szórólapot, úgyhogy spóroljanak a papírral, mert anélkül is készen állunk a váltásra (mi nem félünk a szolgáltatóváltástól úgy, mint sokan mások, és ahogy már korábban is említettem, a Telekom hálózata éves szinten nézve is van oly megbízható, mint a UPC, hisz 5 évnyi munkámat könnyítette meg, segítette megvalósulni a Telekomos Internet).
-
Nooeca
senior tag
válasz
bigdady #9727 üzenetére
Nem kábeleznek mivel a főoldalukon is ott van hogy vezeték nélküli szolgáltatás, vagyis Mikróhullámú hálózat lehet mint pl. az aktívcom. Berotel alá a T kábelez jelenleg Inárcson is elképzelhető hiszen engedélyt kaptak, Újhartyánon meg már szinte mindenhol kihúzták a T-sek a kábelt.
-
-
blacika
tag
válasz
bigdady #9643 üzenetére
Kösz a képet
Nem a 200 vagy a még nagyobb sebesség a problémám, hanem az elnevezések és a kapcsolódó "sosem annyi".
Ez olyan rosszra tanítja az embert, ami pl. Magyarországon nagyon jellemző "úgyse lesz annyi!"Sokkal pozitívabb lenne pl. egy 35/15-ös csomagot adni és mondjuk arra 38/18-at mérnél.
És most tipikus optimista magyar zárszó: "örüljünk hogy legalább ez van"
Ma reggeli mérésem: -
blacika
tag
válasz
bigdady #9637 üzenetére
Köszönöm az infókat.
Ezek szerint gyári betegség náluk hogy nem megy pont annyival.
Nem értem, miért nem úgy lövik be egy pl pár megabittel több legyen és akkor az ember szája íze nem keserű, vagy legyen a csomag neve pl 188/95. Csodálkoznék ha ebben a "csalásban" termelnék a profitot. Pl mennyivel jobban érezték magukat a dabasi telekomosok, amikor a 100/10-es csomagra 114/50 -et mértek. -
válasz
bigdady #9598 üzenetére
Ezzel csak az a probléma, hogy a UPC már eddig sok helyen kiadta az ADSL-en elérhető legnagyobb sebességeket. Itt a topikban is többen írták, hogy 18-20Mbps ADSL netük van. Egyébként ADSL2+ szabványon ha jól tudom 24Mbps az elérhető a legnagyobb sebesség, de ez ugye a DSLAM szomszédságában igaz, az onnantól való távolság növekedésével párhuzamosan pedig csökken az elérhető sebesség is. Hogy a jelenlegi hálózaton sebességet tudjanak emelni, ahhoz VDSL-esíteni kellene a rendszert, de ehhez mindkét végponti eszközt cserélni kell, tehát a DSLAM-ot, és a modemet is. Nem hiszem, hogy a UPC ilyen fejlesztésbe fogna most a 29-es körzetben, amikor már több más szolgáltató is megtelepedett ott optikával. Ráadásul a VDSL előnye az ADSL-el szemben csak 1500 méter távolságig érezhető, efelett már ezen a szabványon is csak az ADSL-el egyező sebesség érhető el, tehát, hogy az előfizetők nagy részénél emelni lehessen, ahhoz a DSLAM-okat is sűríteni kellene.
Röviden tehát, nem olyan egyszerű ez.
-
Nooeca
senior tag
válasz
bigdady #9598 üzenetére
Ez vagy az év vicce lesz...
Vagy pedig egy rossz tréfa
De ha mégsem, remélem ezt nem úgy értik hogy felcsörögnek telefonon és lenyomják a torkomon hogy hé te ott, kapsz nagyobb csomagot, fogadj még 1-2 évet, hanem az összes meglévő csomagot (hűségtől független) felemelik a megfelelőre. Csak mert ha hűséges opció, akkor én ennek gyümölcsét nem fogom látni, az elmúlt 2 évben is hűség nélkül voltam UPC előfizető, mert ugyanaz a 2000 ft kedvezményem megvan még azelőttről, mint amikor hűséges voltam
-
blacika
tag
válasz
bigdady #9524 üzenetére
Hali,
kicsit ambivalens, amikor bekötötték két napig nem jött a 200, aztán kiderült hogy nem szellőző modem nem bírja. Egy darabig jött 188, ami nem kétszáz, tudom kicsi a különbség, de pont ennyiért(12mega) fizettem korábban az UPC-nek majdnem egy tizest havonta. Meg nem értem, hogy ha fel tud 99,3-at, akkor pl. le mért nem tud legalább 199-et? (max letöltés eddig 21Mbyte/s, ami kb 4-el kevesebb mint az elvi ár, ami kb 3xUPC előfizetés)
Egyébként is, telón is szoktam mérni rendszerint 40/70. ezt sem értem.
Tegnap megint beállt a kísértés, nem jön többel 100-nál, ez másfél napja van, majd hétköznap rákérdezek az okra.
Jelenleg egyébként minden tiszteletem a Berotel-é, el tudta érni hogy az országgal összevethető net legyen Újhartyánban, ebben a heurékában élek. Csak ajánlani tudom. -
-
-
blacika
tag
válasz
bigdady #9374 üzenetére
Végül engedtem a csábításnak és 1 év hűséggel vettem beronet 120-at, o-as telefonnal tv nélkül.(nekem van egy digim, mert csak focit nézünk; nameg "NAS"-t) Természetesen fix ipvel, így havidíj 10400 forint. Abban bízva amit igértek, hogy március 1 től 200/100 jön, megosztjuk a szomszédokkal client bridge vagy AP használatával(majd kiderül melyik lesz a jobb) és fejenként havi 3500-ért lesz remélhetőleg jó netünk.
A berotel egy optikai modemet ad, amelyiknek egyik utp portján jön le a net. A rácsatlakozó aktív eszköz(gép vagy router) mac címét azonosítják, azt kell klónozni, ha esetleg mókolni akarsz egyéb routerekkel.
Majd ha lesz tapasztalat a sebességről posztolom. -
-
-
-
-
btz
addikt
válasz
bigdady #9348 üzenetére
- A dinamikus változik, a fix az nem
- Csak akkor ha az a Fix publikus is, mert ha fix privátot kapsz akkor azzal nem (de a Berotelnél fix ip az fix publikusat jelent)
- Igen, megy rendesen, de nem azért mert fix, hanem mert pubikus is egyben. Dinamikus publikusnál is azért megy mert publikus -
-
válasz
bigdady #9344 üzenetére
Hááát, nem pontosan, de mondjuk úgy, hogy laikus szemmel igen.
A lényeg az, hogy szerverszolgáltatások használatához (torrent aktív mód, ftp és webszerver, távoli asztal, wake on lan, stb.) publikus IP cím szükséges, ami az internet felől is elérhető, egyedi cím. Az egy másodlagos dolog, hogy ez a cím állandó (fix ip), vagy pedig változik bizonyos időközönként, esetleg minden csatlakozáskor (dinamikus ip), mert utóbbi esetre megoldás a DDNS, mint a noip.com, ipdns.hu, stb. oldalak.
A NAT-olt magánhálózati IP cím, amit a Berotel alapból ad, egy router mögött lévő címet ad az előfizetőnek, ami pont olyan, mint amiikor a saját routered is kiossza a címet az eszközeidnek, a gond csak az, hogy még a saját routereden bármikor megnyitod a portot amikre szükséged van, addig a Berotel routeréhez nem férsz hozzá, így ha nem publikus hanem NAT-olt címet kapsz tőlük, akkor semmi nem fog működni, amihez portforward szükséges.
A Berotel-nél viszont csak úgy lehet publikus IP címed, ha az egyben fix is. Ez a kettő tehát nem technikailag kötődik egymáshoz, és nem is ugyanaz a kettő, de ők csak így egyben adják.
-
-
szundika82
tag
válasz
bigdady #9308 üzenetére
Ipv6 az is ip cím most ipv4-et használnak ami natolt 253 címet tudnak kiadni fix-re (ha nem vettek azóta)
ipv6-os nem lesz natolt ott több millió ip-t kitudnak osztani majd.tudomásom szerint ipv4-en fog menni majd a Tv ipv6-on meg a net
Amúgy a Tv az tényleg katasztrófa de a net így hogy emelnek az már 1 fokkal jobb -
BBéci
legenda
válasz
bigdady #9305 üzenetére
Nálam mérések szerint 17,6/1,1 az átlagos (UPC ADSL) sebesség, ezért fizetek havi 4300 forintot. 40/20 bőven elegendő lenne, arra váltanék, de csak akkor, ha ezt az értéket a nap 90 százalékában biztosítja, úgy, mint a mostani. Este 6 és 9 között előfordul némi lassulás, de nem számottevő.
Valamint a szolgáltató kiléte sem mindegy, a Berotel számomra nem bizalomgerjesztő, inkább kerülendő. -
válasz
bigdady #9300 üzenetére
Hát nem tudom, nekem azért ebből a topikból korábban nem ez jött le, hogy milyen jó az a <20/1Mbps. Eddig mindig azon ment a pánikolás, hogy a 29-es körzetben csak a sz@r upc van, meg a hulladék adsl, és, hogy 2015-ben ez már semmi, meg 0,5Mbps feltöltés, és máshol milyen jó, stb..., most pedig amikor itt van a lehetőség a nagyobb netre, hirtelen elég az adsl is?
Persze biztosan van akinek elég, én ezt nem vitatom, de kétlem, hogy ez lenne a nagy általános vélemény a körzetben.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- Apple Macbook Air 2017 olcsón
- Vegyes SAS 400gb ssd-k, hibátlan szektorokkal. 1db új 960gb
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest