-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
Dictator^
veterán
válasz
banhammer #3747 üzenetére
Pécelen volt, ami nem messze van innen, illetve Országos is volt.
Viszont tegnap cimbora megkérdezte a Digiseket, akik épp kötöttek az utcájába, hogy miért szakadhat nála a net, majd kiderült, hogy Maglódon is karbantartás van.
(De ez nincs kiirva az oldalon, viszont a rendelések között sincs ott még maglód.) -
Dictator^
veterán
válasz
banhammer #3661 üzenetére
Kicsit hiányos amit írtam, de gondolom lejött, szóval, van aki több mint fél órákat ül a telefonon..
rohadt virusos betegség miatt, azt se tudom, hogy hova írok , meg mitÉn lelőnék minden telefont a házba, elosztó nélkül probálgatnám.. nálam volt hibás telefonon, még a UPCs időszakba is csinálta, hogy random tárcsázott számokat (szerencsére nem külföldöt) és "nem rakta le", tehát foglaltak voltunk, amig nem reseteltem a kagyló állását
-
bpx
őstag
válasz
banhammer #3652 üzenetére
ezt még maga a Digis fickó is megmondta, hogy itt az internet és TV ér valamit, a telefon nem
amit mondasz, nálunk is fennáll
ezen kívül véletlen időközönként (15-60 perc, de ha addig nem akkor a 60 perc után garantáltan) megszakad a beszélgetés
néha meg úgy recseg, hogy nem lehet érteni semmitengem mondjuk nem zavar (nem használom a vezetékes telefont), de mást a házban igen
-
-
spirit007
senior tag
válasz
banhammer #3604 üzenetére
Minden nézőpont kérdése...
Aki pölö eddig a 2.5/0.5 -ös csupasz NET-ért fizetett 48XX Ft-ot, az biztos nem sértődött meg, hogy 4200 -ért kap 20/10-es NET-et + ötven akárhány csatornát (ajándék stb-vel rovábbi negyvenet) + telefont.
Arról nem is beszélve, hogy nálam az elmúlt 2 hétben napközben nem volt net szakadás ... ami a UPC-nél random 5-15 között mozgott.
(Persze ez lehet egyedi eset is, viszont én szívtam vele -miközben a szolgáttó szerint minden OK volt)
A torrentezés meg eddig sem érdekelt különösebben, de azért az sem esik rosszul, hogy egy méretesebb progit most 5-10 perc alatt simán le tudok rántani és nem kell éjszakáztatni a PC-t -
-
TCr
veterán
válasz
"Szerintem inkább azoknak érdemes váltani akik nagy torrent huszárok és a seedeles miatt kell nekik a nagy savszélesség felfele."
Meg azoknak, akik a 2,5x sebességért (8 ---> 20 Mbit) harmadannyit (8.200 ---> 2.700 Ft) akarnak fizetni...
Nem győzöm hangsúlyozni, nem az ADSL sebességekkel vannak komoly bajok a 29-esben, hanem azok áraival.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
Jó, ne élvezd, de attól még ne bunkózz másokkal, hogy menjenek és strigulázzanak.
Nem irigykedem! Örülök, hogy másnak jó, cska informálódom, hogy hogy áll 1-1 település kábelezése, hogy valami következtetést tudjak levonni..Nem torrentezés miatt akarok gyorsabb netet, de kétségkívül ugyan úgy torrenteznék, mint most. Egyébként nem vagyok torrenthuszár..
Szeretek a yt-on mindenféle 720p-s filmet nézni, de erre most nincs lehetőség, szeretek nagyfelbontású képeket is nézni a neten, de a kemény 2megás netemmel nem tól nagy élmény ilyeneket nézni..
Nekem elég lenne egy 8-10 megás net is, de nem fogok 8-10 ezret kifizetni érte, ezért kell nekem a digi, nem oedig azért, hogy torrentezzek... Nem álszenteskedem, most is torrentezem, de kb kurva ritkán töltök le filmet.. Inkább az elhalasztott discovery-s, nat geo-s műsorokat szedem, ha felteszik, de szerencsére mostanság egyre gykrabban töltenek fel ilyen dokfilmeket..
-
kiskaktusz
addikt
válasz
banhammer #3600 üzenetére
Nem pontos statisztikai adatra vagyok kíváncsi, hanem, hogy emgközelítőleg, hogy áll a település/város légkábelezése..
Egyébként meg pont nem mozgok arra egy percet sem, nemhogy oda járkáljak oszlopdobozokat számolni.. Menj, élvezd csak az új diginetedet, és ne köss bele másokba, csak mert kíváncsiak..
-
HoryThePooh
aktív tag
-
Dictator^
veterán
válasz
banhammer #3572 üzenetére
Közbe amúgy ilyen üzenetet dobált a router:
Sep 13 19:44:30 PPP WARNING LCP down
Aztirják, hogy nem megy a szinkronízáció ilyenkor, általába nem itt kell keresni a hibát.
14 Sep 13 19:48:56 PPP ERROR Timeout waiting for PADO packets
13 Sep 13 19:48:11 PPP ERROR Timeout waiting for PADO packets
12 Sep 13 19:47:21 PPP ERROR LCP down
11 Sep 13 19:47:21 PPP ERROR Failed to authenticate ourselves to peer -
Dictator^
veterán
válasz
banhammer #3570 üzenetére
TPLink 1043 van, gyári firmware-rel, viszont ha se a router, se a gép nem tudott csatlakozni, nem hiszem, hogy a Router a hibás, sőt, ha egyiknél se ment, akkor se router se gép nem lehetne hibás..
A terminál szorakozhat?Gép nélkül is direktbe fura volt állandóan a kapcsolodás, mert elég sokáig tartott, több mp.. 10-15.. (Régi UPC általába 1-2mp alatt felugrott netre, illetve Fateréknál Digi Winxp alatt is kb 1-2mp alatt csatlakozik.. nálam meg cimbinél, itt a lenti körzetbe, kb 10-15mp mire fellép netre a Digi)
-
Dictator^
veterán
válasz
banhammer #3566 üzenetére
Nálam most a netet lecsatlakoztattam (routerrel) és nem tudtam visszalépni..
Router reset, és így sem..
Majd átdugtam direktbe, és wan miniport sikertelen csatlakozás..Zte terminál reset és felengedett végre.
Mellesleg, ph-n postolásnál kb 2-3 secet vár , mire kipostolja az üzenetemet.. valami nem okés. (HoN alatt 240ms ping ami miatt bontottam a netet)...
-
DuplaZso
aktív tag
válasz
banhammer #3559 üzenetére
Próbáld ne automatikus, hanem kézi hangolással megetetni vele az adókat ! Hogy a digitálist miért nem látja, azt nem tudom, minden esetre nálam el kellett játszani az ország/régióbeállításokkal is. Mert ugyan a tunernek bármilyen frekit be tudok adni, de azt egy adott csatornakiosztáshoz (S, C, és sima "csatornák") rendeli, amik közül nem lehet egyszerre két azonos. Ha igen, akkor felülírja a régit. Ezért is akarok beletúrni valahogy a tuner kezelőprogijának az ini-szerkezetébe (vagy valami), hogy VHF sávon sűrűbb kiosztással gazdálkodhassak.
Nálam egy korosabb egyed, Pinnacle PCTV Pro dolgozik. -
DuplaZso
aktív tag
-
DuplaZso
aktív tag
válasz
banhammer #3552 üzenetére
Indulni indult itt is pöccre, azzal nem volt gond. Leléptek az urak, majd rövid idő elteltével be-beszaggatott a kapcsolat. Eltelt egy óra, s már csak ímmel-ámmal lehetett használni, majd délután 4-5 környékén a PPPoE bejelentkezés sem nagyon ment. Ezért is gyanakodtam az ONT-re.
Végigszaladtam koraeste az utcában. Ahogy láttam, csak ketten lógunk egyelőre az optikán a Széchenyiben. Egyikünknél sincs net, megkérdeztem tőlük (volt osztálytársamék).
Még szerencse, hogy nem ugrottam át nyomorékhoz hónom alatt a modemmel, hogy holnaptól nem kérek tőlük netet. -
DuplaZso
aktív tag
válasz
banhammer #3547 üzenetére
Én annó eléggé DC-zgettem, módjával most is (le már nem töltök szinte semmit). Sosem volt gondom azzal a 300 giga környéki korláttal. Biztos tudtam volna bonyolítani akkorát, de nem érdekelt. Izzani pedig nem fog, nem vagyok azonnal mindentletöltő fajta.
Viszont a jó ping... na, azt szeretni fogom. Játéknál az jóóóSzerk.: misike ! Mi olyan kelendő ? Valami 0day(0hour)-poresz ?
-
Stan648
tag
válasz
banhammer #3528 üzenetére
Igen ingyen kötötték be. Okos csomag 2év hűségidővel. Így ingyen volt. De kicserélték az összes kábelt a házban, van 3 tv itthon emeleten 2, földszinten 1. Elvileg mindennel együtt 70000 forint értéket hagytak itt, ebben 3 sd box van amiből egy jár ingyen + 300forint/db/hó.
-
pala2
csendes tag
válasz
banhammer #3362 üzenetére
Persze, értem, de az mégiscsak vérlázító, hogy állandóan küldik a promo anyagot, hogy Fiber Power így, meg úgy, és mindezt negyed áron.
Rendben van (vagy is nincs), hogy itt ilyenek a lehetőségek, de akkor ne csorgattassák a nyálunkat, aztán meg irány a 29-es körzet gomb.
Egyébként én meg nem szívatnám a vevőimet. -
Samott
addikt
válasz
banhammer #3353 üzenetére
- a 29-es körzet összeteheti a kezét, hogy már a kétezres évek közepén szinte minden kis faluban benn volt az ADSL.
- a vidék az vidék, ott távolságok vannak, nem biztos, hogy megtérül a kábelnet behúzásának az ára.Ki van epitve a kabelteve, ki van huzva az oszes kabel az osszes vegpontra. Vissziranyusitani kellene csak, ami biztos nem akkora koltseg mint bekabelezni mindent. Csak ugye ha van fiberpower, akkor ki fizet vagyonokat az ADSL-ert?
-
asdf_
veterán
válasz
banhammer #3353 üzenetére
- a 29-es körzet összeteheti a kezét, hogy már a kétezres évek közepén szinte minden kis faluban benn volt az ADSL.
- a vidék az vidék, ott távolságok vannak, nem biztos, hogy megtérül a kábelnet behúzásának az ára. Egy lakótelepen néha egy fél falura, kisvárosra való háztartás koncentrálódik.Azt azert ne feledjuk, hogy allambacsi jelentos penzzel szponzoralta azt az adsl beepitest.
-
BBéci
legenda
válasz
banhammer #3344 üzenetére
Naponta, átlagosan 4,5 gigát töltök fel, ez Digivel talán nem lenne 112,5, de 30 biztosan.
Stabilan 30/10 bőven elég lenne.(#3345) kabelmania27
Igazából fogalmam sincs, mi a francnak ugrottam bele egy év hűségbe, amikor az utált boxot elvétve kapcsolom be. Többnyire a MinDigTV-t nézzük, ingyen, HD-ban. Talán az AXN miatt. -
kabelmania27
félisten
válasz
banhammer #3344 üzenetére
Nálunk is működik a tévé telefon, nettel ritkán volt probléma, ilyenkor az automata bemondta, hogy a hiba kijavítása folyamatban van.
Digitális tévével jelszint probléma volt, valamelyik adás nem működött, de osztó cserével megoldódott a probléma. A régi osztók bekötés óta megvoltak, analóg tévénél annyi problémát okoztak, az egyik ágon, ahol volt még egy tv/rádió osztó, hogy a Reflektor szemcsés volt, az utolsó frekin lévő Viasat3 nem jött be, digitális vétel érzékenyebb a jelszintre.
Ha probléma van a digitális adások vételével érdemes megnézni az osztókat (ha nem egy helyre van bekötve a kábel) az out tv rádió kimenetű osztó jófajta splitterre történő cseréje meg fogja oldani a problémát. -
Dictator^
veterán
válasz
banhammer #3301 üzenetére
Február 28. -án kötötték be, azóta kb 2x5 percig volt gond vele. Az egyiknél a TV ment el 5 percre, másik 5 percnél meg a Net.
Azóta semmi, tökéletesen megy, a net hozza a várva várt sebességet, a telefon mint írtam, 1x felmondta a szolgálatot 5 percre, azóta kiválóan megy (család többi része ül rajta azért rendesen (digifon 500)).
TV részéről sokat nem tudok mondani, az Én TV-men csak analóg tuner van, messziről tűrhető az adás, lent van a Humax SD box, egy HD Ready LG TV-n, analógnál sokkal jobb, élvezhető (akadásmentes, néha volt egy egy akadás, bár szerintem a lenti kábelezés lesz az oka, ha hozzáérek a boxhoz azonnal leáll az egész, majd újrakábelezem szerintem).
12+ évig volt UPC (net csak 2005ben lett), nem bántam/bántuk meg a váltást. Hozzáteszem, gusztustalan árakat fizettünk, párszor szállt el a netem de a sebességet 90%-ban hozta. Az SD Boxos TV-zés gusztustalanul szar volt, nem volt olyan nap, hogy normálisan, akadásmentesen menjen az adás rajta. (3 szerelő cserélt kábel, elosztókat, fejeket, amit el lehetett képzelni, onnantól már leszartam és nem telefonáltam nap mint nap).
A telefon jó volt, azzal nem igen volt próbléma.Árban több mint a harmadával fizetünk kevesebbet...
-
kabelmania27
félisten
válasz
banhammer #3304 üzenetére
Kaposváron is lehet látni Digis bekötést családi házas övezetben.
Netre nincs sok panasz, analóg tévére panaszkodik több ismerős, hogy néha gond van a hanggal, vagy nincs adás, UPC-vel jobban elégedettek voltak. Netre csak egy ismerős panaszkodik. DIGI LAN topicban tudsz utána olvasni a DIGI-s netről, ha nem egy gépen használod a netet jófajta routert kell használni. parancssorba beírod, hogy ping bix.hu -t, ha alacsony a ping nincs gond. -
kiskaktusz
addikt
válasz
banhammer #3304 üzenetére
Na..
Egyébként, HA majd egyszer ide is elér a digi, szerintem mi csak a netnél dobjuk a UPC-t, esetleg még telefonban.. KábelTV már nem a sima UPCtől van, hanem valami mástól, most nem keresek elő egy számlát, lényeg, hogy mőholdas-antennás.. Valami upc leányvállalat egyébként.. Kevesebbért kapunk többet most jóval..
Fél évvel ez előtt írtunk alá 2 évre, és csak nagy viharnál van gond..
-
BBéci
legenda
válasz
banhammer #3287 üzenetére
A jelenleg hatályos magyar törvények szerint a magáncélú filmletöltés nem illegális, nem warez!
(#3278) poli27
Tévedés, a 1080p filmek eredeti hangja DTS-HD Master Audio, vagy Dolby TrueHD, esetleg LPCM, mindegyik jóval nagyobb bitrátájú. A DTS core 1,4 Mbps.
Aki magyar szinkronnal nézi a filmeket, az meg is érdemli. -
-
BBéci
legenda
válasz
banhammer #3275 üzenetére
Úgy könnyű jó arányt elérni, de nem mindenkit elégít ki az XviD és DivX kép- és hangminősége. Ráadásul az eredeti hang legtöbbször DTS, ami csak a HD változatokon szokott lenni. Abból is minimum 1509 kbps core az igazán élvezhető, de ha lehet, akkor legyen DTS-HD Master Audio. Számomra a 1080p nyújt igazi élményt, nagyságrendekkel szebb, részletesebb az XviD-nél, nem lehet őket egy napon emlegetni. 2 db másfélterás merevlemezem van tele filmekkel, fél éve készülök venni egy nagyobb kapacitású harmadikat a BD változatoknak, főleg koncerteknek. Nemrég megjelent Celine Dion dupla BD, ami 70 GB és baromira szeretném magaménak tudni.
Számítógépes játékok soha nem érdekeltek, zenére valóban számos más forrás találni. -
Dictator^
veterán
válasz
banhammer #3242 üzenetére
Csak annyit tennék hozzá, hogy azért ilyen megmozdulásra be lehet szervezni embereket (jobban szét lehet osztani a dolgokat), kérdés, hogy mennyit fog érni. Valahogy ilyen helyzetben olyan ismerőst kell megcélozni, aki benne van a városi testületben és / vagy akár Önkormányzati dolgozó.
Viszont a leírás tetszik a dologról, mintha magam írtam volna! És nem a lebeszélés miatt, hanem mert hasonlóan gondolkozok Én is
-
kabelmania27
félisten
válasz
banhammer #3187 üzenetére
Nálunk is előfordult hogy nem volt kép egy-két csatornán (SD BOX, földkábeles bekötés), elvégeztem egy frekivizsgálatot, 50 %alatt volt erősségre és minőségre is több frekvencia, megpróbáltam kilépni a menüből,de resetelte magát a box, ezután újraindult beírtam az aktiválási kódot hálózatot nem talált.
Kihúzom a koaxot várok visszadugom semmi, utána felmentem a padlásra megnézni az osztókat, az osztókon in, out,tévé rádió kimenet volt. Az első osztó tévé kimenete ment a második osztóba, a második osztó tévé kimenete ment a boxba. Az osztók helyére betettem egy F toldót, egyből 25%ra felment a skálán a jelszint, megnyomtam az ok gombot egyből megtalálta az összes csatornát, egyik frekin így is 3%erősségű a jel,minőség100% ha Telektronik hármas splitter van a box előtt több frekin 3-2% a jelerősség (keresést így is elvégzi), osztó nélkül ugyanez a freki 38%, 59-60% a legerősebb freki. Az egyik ágat kicseréltem mert rövid volt, alig tudtam elvágni a régi koax kábelről az F csatlakozót hogy kihúzzam, vissza a padlásra, megnéztem 3x árnyékolású, a földkábel is elég komolynak néz ki elképzelhető, hogy az is 3x árnyékolású.
Amelyik csatornánál kiírja a videótárat, menü 1789-et beírva majd a page down gombot párszor megnyomva kiírja a feltöltési frekit, modulációhoz N/A-t, havernál (kábelmodemes terület) 64QAM , adási jelszint 29 volt másik videótáras adásnál 40.
Ha nincs vétel, vagy szakadozik az adás meg kell nézni az osztókat, aki még a Monorteles időkben köttette be a kábelt 96 körül, elképzelhető, hogy régi típusú osztót szereltek be, ami az analógra még jó, de a digitálisra már nem mert sokkal többet csillapít, mint az újabbak.
A régi nem megfelelő osztó jófajta kettes/hármas/négyes splitterre történő cseréje után meg fog szűnni a sokat emlegetett probléma.
Digire első kőrben a nagy letöltők váltottak kábelmodemes UPC netről.
#3185 BBéci: Pozitív irányban változott a UPC, a mediacard bevezetésével nőtt digitális tévé szolgáltatásának színvonala, mivel nincs videótár, így ennek hiánya jelentéktelen ha az embernek van dvb-c képes tévéje. ADSL bronze csomag sebességének 10Megabitre növelése, a díjcsökkentésekkel is jól járnak azok az előfizetők akik nem tudnak vagy nem akarnak váltani. Az erősödő versenyhelyzet az előfizetőknek kedvez.
#3204/06 Samott Amikor elkezdte kiépíteni a DIGI a nagyvárosok társasházi övezetében a hálózatát, első kőrben a nagy letöltők váltottak, négy emeletes panelházba voltam albérletben a 16lakásból csak pár váltott, van olyan lakás ahol nincs kábeles előfizető egyik szolgáltatónál sem.
#3205 spirit007: A Digitől mindegyik szolgáltató tart, mert a Digire váltok közül nagyon kevesen mennek vissza eredeti szolgáltatójukhoz. -
dr.bubo
őstag
válasz
banhammer #3184 üzenetére
Vecsés egész területén elérhető a szolgáltatásuk.
Anno, amikor 2 éve előfizettem, akkor nekem is azt mondták először, hogy net, meg iptv nem érhető el, de egy másik üfi simán felvette a rendelést és a szolgáltatást 3-4 nap alatt be is kötötték.
A t-home oldala nem igazán napra kész. -
grobi007
tag
válasz
banhammer #3179 üzenetére
Tudtommal nem korlátoznak.
Korábban volt a feltételek között azt hiszem 250 gb korlát, ma megnéztem, és nem találok ilyen kikötést.
Egyébként senkitől sem hallottam olyat, hogy bárkit is lekorlátozott volna a T.
Nekem korábban T volt, és nem volt velük ilyen jellegű problémám.
Amikor viszont Üllőre költöztünk, nem volt előttünk bekötésük, amit azóta megcsináltak, így erősen gondolkodok rajta, hogy vissza menjek hozzájuk, főleg a csatolt feltételekkel kivételesen nagyon jó áron adja a szolgáltatást.
Jelenleg Netkontaktos mikrohullámú netem van, de őszintén nem vagyok oda-vissza a szolgáltatástól/ügyfélszolgálattól, de ebbe inkább nem megyek bele... -
misike.83
csendes tag
válasz
banhammer #3157 üzenetére
Még jó hogy nem nyomtatta ki mert ki kellet volna fizetned a nyomtatást
Én ezért kértem hogy küldjék el mail-be.
De amúgy helyes a hozzáállásod mindent figyelmesen el kel olvasni ha meg valamit nem értesz rá kell kérdezni hisz a nő a pult mögött ezért van ott hogy elmagyarázza. De néha csak hebegnek habognak azt sem tudják hogy mit is árulnak
Ilyenkor mondom azt hogy jól van inkább ne erőltesse
-
kiskaktusz
addikt
válasz
banhammer #3151 üzenetére
Nem olvastam még olyat, hogy indoklás nélkül megugrana nagyon egy szolgáltatás díja, de persze ez nem jelenti azt, hogy nem is volt.
(#3152) banhammer A devizahitel sajnos ilyen, de én most nem erről akartam "vitát" nyitni, hanem hogy egy szolgáltatás árát akkor növelik, ha pl áfa, vagy egy új értelmetlen különadót szavaz meg a mélyen tisztelt ház (2ft/perc)
Egyébként azzal szoktak buzizni, hogy pl régi az előfizetésed egy szolgáltatásra és nem értesítenek, hogy van új díjcsomag ugyan azokkal a kötöttségekkel pl csatornákkal, ha tv-ről van szó, csak olcsóbban, te meg fizeted a régi díjat.
Erre pl kiváló példa, hogy még a mai napig van a telenornak élő pannon praktikumos előfizetése 99Ft/perc alapon egy-egy ilyen témában nem informálódó polgárnálszerk.: off
-
kiskaktusz
addikt
válasz
banhammer #3149 üzenetére
Én is mindig minden szerződést átolvasok, legalább 2*. Én sem szeretem a meglepést.
Az árakat nem szokták drasztikusan emelni. A változtatás jogát auzért tartják fent, mert ha 2% ÁFÁt még hozzácsapnának a mostanihoz pl, akkor az nekik 2% kevesebb bevétel/kopoltyú. Vagy pl a mobilszolgáltatóknak most a percenként 2Ft-os díj..
Még a UPC sem emel nálunk (Felsőpakony), pedig itt tényleg csak ők szolgáltatnak..
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple watch Series 10 42mm Silver 2027.05. Apple jótállás
- Nad Masters M10 BluOs integrált erősítő és hálózati média lejátszó
- Apple Watch Ultra 2 49mm Esim, Új állapotban, Akku:100%, 36 hónap Garancia, Titán Színben
- Aoostar WTR pro nas eladó, 8c/16t Ryzen7 5825u, 16GB DDR4 ram, 512GB SSD, 2X 2.5G lan, 4 HDD slot
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 2 év GARANCIA
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest