- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
radio100jozs
őstag
válasz
Intruder2k5 #9550 üzenetére
Igen, a 29-es körzeti ügyfél azonosítóval nem működik a myUPC, ebből is ki vagyunk zárva.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #9513 üzenetére
Az van beállitva
-
v!ct0y
veterán
válasz
Intruder2k5 #9508 üzenetére
De mi az hogy írjak alá és még emelik is. Pofátlan rohadékok.
-
blacika
tag
válasz
Intruder2k5 #9473 üzenetére
Köszönöm a linkeket.
Úgy néz ki hogy a 20 mega megfogja.
azaz kb 160-as net. Szóval ftp-ről tudta 19.3Mbyte/s-el tölteni a fájlt, de ha elindítottam a torrentet is (synology NAS download station) akkor a torrent maximum 4-5 Mbyte/s-ra megy fel, de az ftp lejön 13-14-re.
Szóval még a170 sincs meg. A mérőoldalak is 150 körül álltak le.
Ettől függetlenül a megváltás a upc adsl goldomhoz képest, igaz annak az ára 5000 volt havonta, ez meg 10000. -
szundika82
tag
válasz
Intruder2k5 #9473 üzenetére
nincs 20 fölé sosem ment meg a feltöltés 11.1 a plafon
-
btz
addikt
válasz
Intruder2k5 #9449 üzenetére
Persze hogy máshol is vannak gondok, de attól még én, ha valamit igérek és nem úgy nem akkor teljesítem és már redszert is csinálok belőle, akkor egy idő után nem csodálkozhatom, ha megrendül bennem azoknak a bizalma, akiknek igéretet tettem, attól függetlenül, hogy mondjuk mástól is megszokhatták már hogy máshol is így "működik".
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9430 üzenetére
De akár nézd meg a fenti szórólapot is, ott is kiemelik hogy az ELMŰ engedélyét megszerezte... a HFC már csak ilyen... jófiú
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9430 üzenetére
De, de az úgy drágább a kivitelezőnek, ezért a HFC mint kivitelező nem él a törvényi szabályozással. Ugyanis ebben az esetben az oszlopok javítási költsége a kivitelezőt terheli, mi több, konfliktust sem akar az energiaszolgáltatóval.
És már szinte ősz óta él ez a szabályozás, ez korábban lépett érvénybe.
-
Zsocy155
őstag
válasz
Intruder2k5 #9418 üzenetére
Köszi.
-
Zsocy155
őstag
válasz
Intruder2k5 #9413 üzenetére
ZHONE a neve.
Már telefonáltam volna, de nincs upc-s telefonon és évekkel ezelőtt amikor még volt kábel tv-m, több száz forintom ráment mire felvették. -
Zsocy155
őstag
válasz
Intruder2k5 #9411 üzenetére
DSL nincs. Power, Status, Activity, Lan és Usb.
-
Zsocy155
őstag
válasz
Intruder2k5 #9409 üzenetére
Power világít, LAN világít és néha villan.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9395 üzenetére
Ennek csak az a lényege hogy esetleg ha szükség van rá, lehessen élni a korláttal, hiszen az "elvi" jogai megvan a cégnek... Nem törvényellenes ha lekorlátoznának mert hogy valamiért szükség lenne rá... ha elérted a limitet.
-
válasz
Intruder2k5 #9393 üzenetére
UPC-nél 300GB az adatforgalmi korlát.
De szigorúan csak elméleti szinten van csak, havi több TB-s forgalomra sem mondanak semmit sem, már a figyelmeztető e-mail-eket sem küldik ki havonta -
Szyszko
tag
válasz
Intruder2k5 #9369 üzenetére
Igy mar erthetobb, koszonom. Akkor ez nem jo hir
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #9336 üzenetére
Fix ip-s berotel ugyanazt jelenti mint a publikus ip upc-nél?
-
Zolee_70
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9336 üzenetére
Fix IP
-
btz
addikt
válasz
Intruder2k5 #9326 üzenetére
Én is mindig el mondom, mindenkinek aki a Digivel jön, hogy nekem akár 10 forintért is adhat a gigabiteket, akkor sem veszem igénybe, mert nem tudom, azaz számomra a Digi 0 megabitet tud biztosítani 50ezer forintért is.
-
btz
addikt
válasz
Intruder2k5 #9301 üzenetére
Szerintem arra gondolt hogy 20 megabit Upc dsl, és 20 megabit Berotel optika tök mindegy, mert nála árban is kb ugyan ott van. Ha stabilan jön a dsl-en a 20 megabit és az illető optikán sem a 200 megabitet akar, annak fölösleges váltani. Bár nem tudom hogy mekkora ez a tábor, akinek 20 megabitje vagy legalább 18 megvan az UPC-vel, és árban is kb ott van vele mint a Berotellel.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9301 üzenetére
Mostanában - nem otthon - 50 Mbps-es internetet nyúzok és ezután hazajönni a 2,5-ös netemhez nem is lenne probléma HA nem felejteném el, hogy itthon kár bármiféle letöltést elindítani
Úgy érzem hogy pont ez az 50 Mbps az ami nekem úgy a minimál igényeimet kielégítené. Ha jól számoltam az 50 Mbps az olyan 6.25 MB / sec letöltési sebesség, és azért ez sem egy olyan gyors letöltés, ami úgymond "eget-verően" gyors mai piacszinten!
Így hát 2,5 Mbps-es internetet birtokolván a 10-30 Mbps nem egy olyan sebesség, amire megérné váltani... Ha már azok sem fedezik az én minimumszükségletemet akkor teljesen mindegy, hogy 2,5-el szenvedek, vagy 20 Mbps-el.
Szerintem ezeket a 20 Mbps-es csomagokat manapság már el kellene felejteni - habár még a technikai körülmények indokolják, de remélem nem sokáig... Az lenne a jó, ha piacszinten is a legkisebb csomag 25 Mbps lenne.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #9299 üzenetére
Akkor vegkepp nem eri meg 20 mega alatt valtani upc-rol. Ami azert lakossag nagy reszenek eleg, plane hogy evek ota 20 alatt volt/van mindenki.
-
szundika82
tag
válasz
Intruder2k5 #9280 üzenetére
ezt alapból így is kellett volna kezdeni
-
btz
addikt
válasz
Intruder2k5 #9124 üzenetére
Lehet hogy félreérthetően fogalmaztam meg.
Tehát ha a DSL modem (nem HGW, nem router) közvetlenül kapcsolódik a pc-hez, notebookhoz (nem routerrel, HGW-vel helyi hálózatról), akkor a gépnek nem szükséges helyi hálózati áttjárás az internet felé.
A switch is egy több portos gyors bridgenek tekinthető, hisz a portjain több hálózat is hidazható, jó a modemen általában egy ethernet port van, akkor nevezzük bridgenek, de úgy gondoltam a switch fogalommal jobban tudják értelmezni (mihez hasonlítani a működést) aki később olvassa mondjuk, talán többen tudják mihez hasonlatos a működés.
Remélem ezúttal 100% pontosan fogalmaztam meg. -
btz
addikt
válasz
Intruder2k5 #9120 üzenetére
Ha a gépre van kötve a modem akkor a szolgáltató ad a gépnek egy publikus címet, amihez helyi hálózati átjárót beállítani nem szükséges.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9117 üzenetére
Kicsit másnapos vagyok, de azt hiszem értem amit írsz, így utólag nekem is furcsa hogy miket írtam le előzőleg, hiszen évekig tanultam a router 3 funkcióját... azért is furcsa mert rengetegszer használtam VPS-t régen, ott pedig ha bridge-t tolunk be akkor egyből van net nem kell semmit állítgatni agy ilyesmi.
De ha valaki azt kérdezi hogy a Modem bridge vagy sem, arra már nem tudtam volna válaszolni 100%-os pontossággal
-
Zolee_70
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9117 üzenetére
De szépen beszélsz kínaiul!
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9113 üzenetére
De hogy őszinte legyek fogalmam sincs minek szenvednek publikus IP-vel, mikor már a Digi is elindította teszt jelleggel az IPv6 tesztet, a UPC sem fog sokáig tökölni (még ha régebben meg is ütötték ezzel a bokájukat).
Pont most van itt az idő, hogy minden központot modernizálnak, az ügyfeleknél lévő eszközök döntő többsége támogatja az IPv6-ot (kitudja milyen ADSL modem van még ennél-annál az ügyfélnél), de simán elérhetővé lehetne tenni.
Még ha régen írja azt hogy nem nincs tervben megértem... de most... most lenne ideális hisz minden régi központot felújítanak az ADSL - vDLS / G.fast miatt.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9111 üzenetére
Nem feltétlen csak xDSL, 1 műszakis és 1 menedzser Telekomos szerint optikán is osztottak ki publikus IP-t.
Update: Ezt jól megfogalmaztam.
Na mindegy remélem érthető
Vagyis akkor javítsuk ki érthetőbbre: 1 műszakis és 1 menedzser szerint optikán is van publikus IP. Elvégre ők dolgoznak a Telekomnál nem én.
-
craft75
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #9109 üzenetére
Ahogy hallom egyenlőre mindenki csak "tesztel", már az a pár ember aki előfizetett - nem kötnek hűségidőt.
Egyenlőre káosz van - ha letisztul a dolog és addig nem szünnek meg, akkor meglátjuk mi lesz. -
craft75
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #9107 üzenetére
az ÁSZF-jük egy szar másolat, két napig röhögtem mikor elolvastam.
kábelmodem, docsis meg minden van benne - egy gpon-on szolgáltató cégnél.
És igen, publikus cím van benne, nincs privát cím még megemlítve sem !http://berotel.hu/wp-content/uploads/2015/11/
-
craft75
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #9103 üzenetére
rögzítik,persze
LOL
-
btz
addikt
válasz
Intruder2k5 #9103 üzenetére
Ha van egyáltalán a Berotelnél ilyen rögzítés dolog (?)
-
craft75
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #9092 üzenetére
Én beszéltem velük, a tulajdonossal és a technikussal, nem a telefonos diszpécserrel - mivel akkor még
ilyenük nem is volt.
Állításuk szerint náluk olyan NAT van ami nem NAT és nem lesz korlátozva semmi és senki sem
lesz router mögött.
Senki nem rugózik rajta, csak leírtam hogy mi derült ki a beszélgetésből. -
btz
addikt
válasz
Intruder2k5 #9089 üzenetére
Visszakerestem és az Internet szolgáltatók - Inács... fb csopiban írta az admin (most nem tudom hogy a nevét kiírjam e hátha nem engedélyezi) aki rendszeresen értekezik velük telefonon, tehát nem a szomszéd marinéninek a fiának az osztálytársának az apukálya mondta, hanem a Beroteles témákkal sűrün foglalkozó személy egyik komentje.
-
btz
addikt
válasz
Intruder2k5 #9086 üzenetére
Valamelyik 29-es vagy a beroteles facebook csopiban mondta már nem emlékszem konkrétan ki, hogy rákérdezett a nat dologra és a telóban akartak valami ilyesmit előadni, hogy az ő NAT-juk nem olyan NAT, meg hogy nem is NAT, nem kell félni semilyen korlátozástól.
-
World-Soft
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9062 üzenetére
Régen volt beállítva az UPC-nél, mert volt egyszer egy leállás.
Bent a cégnél fele ekkora net és 6-7 ember osztozik, és ott sosincs ilyen gond.
Az UPC ADSL-nél nem volt ilyen gondom ugyanezen a gépen (igaz a google volt beállítva ott már egy ideje).
De mint látod általános a a jelenség. Csak azért írtam ezeket, hogy nem lehet arra fogni, hogy valami ki magán szerver rossz nettel.Tehát most nincs beállítva, de megér egy próbát.
Azért fura, hogy egy sebesség ellenőrzés miért oldja meg időnként. Nem nagyon hiszek a véletlenekben...
De jelzem, hogy van -e változás. -
olzsy
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #9047 üzenetére
Az szép
Miből lehet tudni, h megszivattak? Egy telefont megejtek majd azért. Ez a szolgáltatónak miért jó? Köszönöm a segítséget.
-
Attaca
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #9044 üzenetére
Hát akkor nekem felejtős ha csak így lehet kérni. Próbálom akkor a céges 4G netemet beüzemelni normálisan, mert az akár 20/40-re is képes, a jelenlegi 8 mbit-es adsl-hez képest már az is előrelépés.
-
olzsy
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #9044 üzenetére
Na az fasza
10.129.0.37
-
olzsy
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #9040 üzenetére
Elnézést ha valamilyen szabályt szegtem. A routerem IP címe és a link közötti szám közel sem azonos! Pontosan ez mit jelent? (Kezdő vagyok a hálózatok terén)
-
Attaca
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #9027 üzenetére
Használok NAS-t, néha torrent, és a céges hálózatot is elérném VPN-el, valamint néha online multiplayer játékokat is játszok, akkor ebből semmit nem tudnék privát ip-ről? Mert akkor a Berotel nálam kuka.
-
BBéci
legenda
válasz
Intruder2k5 #8956 üzenetére
Egyetértek, bár a mi családunk kéttagú, a YouTube sem kedvenc (nem igazán értem, mit lehet azon intenzíven nézni), viszont a feltöltésem (1 megás) havi szinten 100 GB feletti, néha eléri a 150-et. Letöltésem is nagyjából ennyi, már akkor (2008 végétől kezdve) full HD filmeket néztem, amikor 1-2 nap alatt jött le egy.
Más. Pár napja jelezte a tévém, hogy úgy csatornát talált. Kerestem a UPC honlapon, de nem találtam róla információt. Mi lehet az?
(#8957) radio100jozs
8 megával egy full HD film, ami 10-15 GB, lejön maximum fél nap alatt. Mi azzal a gond? -
radio100jozs
őstag
válasz
Intruder2k5 #8956 üzenetére
Hát nem tudom, az UPC 250 GB-nál korlátoz, meg nem tudom elképzelni, hogy lehet nyamvadt ADSL-en ennyit forgalmazni egy hónapban. Én filmeket nézek, és amikor itt voltak a húgomék hetekig, ők is filmeztek, de akkor sem ment 100 GB fölé a forgalom. Persze azért is van, mert intelligensen kezelik a sávszélességet, és mivel csak buta 8 Megás ADSL, így nem is jön le Full HD_ban a film. Szerintem az átlagos felhasználó bőven elvan 50 GB-al egy hónapban. Aki ennél többet forgalmaz, az meg soha nem fog mobilnetre váltani szerintem, így nem is ez a piaci ügyfélkör a célterület.
-
válasz
Intruder2k5 #8914 üzenetére
Gondolom az, hogy így nincsen kapacitása a 29-es körzeti terjeszkedésre.
-
World-Soft
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8880 üzenetére
Igen emlékeszem. Meg te próbáltad a Tomatot vagy mit. Nem tudtam, hogy 29-es körzetben vagy te is.
Neked és regener-ek is köszi az ötletet. Meg fogom nézni őket, bár jó lenne nem költeni nagyon rá. Főleg nem még egy eszközt.Bent a cégnél amúgy van Cisco ilyen router, és ott backupnak használjuk.
Egy régi ismerőssel (már nem tudom elérni) csináltunk régen Win alatt olyat valahogy, hogy:
Volt vezetékes net mellett volt egy mobilnet is a gépben, és meg lehetett adni hogy pl. a Firefox a mobilneten menjen ki (igaz akkor ez fejlesztés miatt kellett).Tehát én valami hasonló megoldás keresek, csak most nincs ugye a gépben két hálókártya, csak a hálózaton lenne két kijárat.
De mivel egy kártyának is lehet több átjárót is adni, ezért bízok benne, hogy van valami jó pofa megoldás rá. -
World-Soft
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8876 üzenetére
Ok. Csak azon kívül, hogy sikerült bekötni, azon kívül alapban nem volt benne más. Utána vettem észre lagot.
Holnap hosszabbítom az UPC-t is.Intruder2k5: Nem veled beszélgettünk sokat régen az Asus routeres topicban?
Nincs jó megoldás arra, hogy hogy tudnám megoldani, hogy a megmaradó ADSL-t is valamire fel tudjam használni? Pl. bizonyos alkalmazások ott mehetnének ki. -
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #8876 üzenetére
Lehet ezért nem megy az icloud-om...
-
kaposznyak
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #8872 üzenetére
Persze igazad van, engem is érdekel,mi hangzott el pontosan.
-
kaposznyak
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #8870 üzenetére
Kösz,már kikérte a felvételt.
Csak érdekesnek tartom, hogy ilyesmit telefonon is el lehet intézni. Sokakat csőbe lehet húzni furmányos kérdésfeltevéssel, aztán egy bizonytalanul kinyögött "Igen."-re jól rá lehet b*szni...
-
Szemi88
tag
válasz
Intruder2k5 #8863 üzenetére
Ez tényleg jól hangzik
-
btz
addikt
válasz
Intruder2k5 #8775 üzenetére
Most a számokat csak példának említettem, én igazából az arányokat akartam a beírt számokkal érzékeltettni.
Akár írhattam volna azt is hogy minek veszek 100% gigabitet ha csak 10-30% gigabitet értékesítek tovább a többi csak úgy van, hátha azt is el tudom adni. -
btz
addikt
válasz
Intruder2k5 #8773 üzenetére
Nem lenne kevesebb a számla. Épp erről beszélek.
Ha én vagyok a Berotel és 10 gigabitet veszek és csak 10 megabites csomagokat adok ki 100 embernek akkor minek fizetek a 10 gigabitetért? Hiszen a legrosszabb esetben is csak 1000 megabitet használok.
Nyilván ők is így játszanak. Amíg nincs vevőkör, addig kis csomagokat adnak mert maguk is kis sávszélre fizetnek elő, nem hiszem hogy pocsékolnák a 10-20 gigabites gerincvonalukat 10-20 megabites viszonteladásra, a java meg ott álna kihasználatlanul. -
btz
addikt
válasz
Intruder2k5 #8769 üzenetére
De ennek az esetében olvastam valahol hogy az összkapacitásuk 1 gigabit, hogy hol azt már meg nem mondom. Hogy mi igaz belőle mi nem azt sem tudom, de értelmet nyer tőle miért ilyen kicsik a csomagok.
Nem értem benne a logikát, hogy ha nincs konkurencia miért nem lehet kiadni ami kiadható lenne. Talán többletköltséget okozna nekik? -
válasz
Intruder2k5 #8720 üzenetére
A Digi se hagyjuk ki mert lehet ő is a kiszemelt.
-
válasz
Intruder2k5 #8718 üzenetére
Kérdés, hogy hol mert van 1-2 helyen ahol még régen koax-os hálózatot épített ki a T.
-
zsloti
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8665 üzenetére
"1. a hálózati kapacitás véges
Egyébként lehet akár 6 TV készüléken is nézni, két előfizetéssel. Ebben senki sem gátol meg..."
Ez a 2 dolog nem üti egymást?
Zs -
válasz
Intruder2k5 #8667 üzenetére
Vagy átgondolja az illető, hogy szükséges-e a tévé a WC-ben/műhelyben/garázsba/stb helyen
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8665 üzenetére
vagy TVGO-val, ami már elérhető más internetszolgáltató által használt felületen is, valamilyen előfizetési díjért. De ugyanúgy ott a Horizon UPC-nél.
Ezek okostv-n is mennek.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8620 üzenetére
Meg egyébként is látszik, hiszen pl. UPC Telekom nem adna - szerintem - egyedi csomagokat mint mondjuk a Berotel Gigás netet.
Na meg a másik, hogy egymás között is csak versenyhelyzetet csinálna a UPC és a Berotel, ha egy cég lenne, így pedig az egésznek semmi értelme. A végső szó meg ott is ottvan, hogy az NMHH meg mi is látnánk nyomot arra, hogy tartozik valahova... de nincs így.
-
cashzoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #8614 üzenetére
Dettó
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8581 üzenetére
Most olvastam hogy Monorierdő nincs rajta, felett épp érdekes.
Akkoriban még Monor el sem kezdődött de már plakátozásról volt szó a településben, legalábbis több helyen olvastam hogy kivolt írva Monor után ide jövünk cucc. Nem vagyok Monorierdei, szimplán csak furcsálom a helyzetet
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8556 üzenetére
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8536 üzenetére
A helyzet az hogy Intrudernek van igaza, mert nem csak erről volt szó, hanem arról is, hogy az oszlopok majd már nem az áramszolgáltató, hanem az önkormányzatok tulajdonát képezik.
Viszont ez ha jól tudom január 1-jétől lépne érvénybe, az összes internetes szabályozással egyidejűleg (18%-os ÁFA, közműadó - itt volt szó hogy ezt előrehozzák stb.)
-
radio100jozs
őstag
válasz
Intruder2k5 #8534 üzenetére
Én írtam, és törvényi szinten történt ez a szabályozás, voltak is erről újságcikkek, hogy akár vasúti felsővezetéktartó oszlopokon is vezethetik a netes kábelt, sőt az UPC hálózatára is rátelepülhetnek, nem kell a DÉMÁSZ, ÉMÁSZ oszlopaira rápakolni.
-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5 #8534 üzenetére
Ez marhaság, 3db szolgáltatót szoktak felengedni az áramcégek az oszlopra maximum... pl ott a 16-ker kiépült a Digi utánna nem sokkal a a UPC, és pár helyen a Telekom is az elmű oszlopon van! Ez 3 szolgáltató....
-
BPéter1984
tag
válasz
Intruder2k5 #8506 üzenetére
Rendben , ennek utána fogok járni . Már várom hogy mikor tudnék váltani , de ha így halad a dolog akkor szerintem csak jövőre.
-
BPéter1984
tag
válasz
Intruder2k5 #8504 üzenetére
Szia , köszönöm.
Ott próbáljam meg közvetlenül a polgármestert vagy kit keressek ez ügyben ? -
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8459 üzenetére
Való igazság igazából az, hogy sok project kérdéses ezért is jeleztem bugyit. Vagyis csúszhat, sőt Démászos területen még el is húzódhat a dolog. Éppen ezért előre beírni arra a "fejlesztés" oldalra nem lehet. Mert mi van ha nincs kész időre. Olyan projectet nem vázol fel semmi komoly cég, ami nem biztos.
A 29-es körzet pedig még most is egy nagy bizonytalanság, mivel 50%-ban Démász van jelen. Szóval arra alapozni, hogy ami a fejlesztésben benne van egyedül csak annyi lesz, nagy hülyeség. Mivel sok a "nem biztos" project. Legalábbis időben.
Bugyival annyi volt a gondom, hogy valaki bejött, írt egy hozzászólást, azt se írta le, ki mikor meddig, sőt hogy mikor lesz elérhető, vagy éppen kitől tudja az információt. Vagyis konkrétan semmit sem írt le. Erre pedig nem jó alapozni.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8454 üzenetére
Én csak arra írtam ezt, ha semmiről sincs szó, de bekerül oda egy Telekom vagy Digi vagy akármi. Elolvastam azt a hsz-t, ott se volt konkrét infó semmiről sem. Ha most azt írom hogy gőzerővel kábeleznek hernádon, és közben nem is, akkor értelemszerű, hogy nem írod be, míg nincs konkrétum.
Szóval ezzel az egésszel azt akartam mondani, hogy vagy legyen téma, és megerősített információ és úgy, hogy ésszerű legyen a témából, vagy pedig az adott illető szóljon hogy "itt optika nyílik".
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8452 üzenetére
Én ezzel csak azt akartam jelezni, ha valahol elérhető a Telekom, és olyan ember tud róla, aki tud oda írni, akkor mielőtt beírná, legalább 1-2 szóban írjon hsz-t is, mert önmagában a táblázat nem elég.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #8449 üzenetére
én ma már viberen hivok szinte mindenkit aki otthon van. És persze van upc adsl-je pl
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8439 üzenetére
Hát igazából nem, mert Telekomnál internet+telefon együtt olcsóbb mint magában az internet.
Viszont 3-as csomagban már nem. Vagyis internet+TV olcsóbb mintha hozzá teszed még a telefont is.
Vagyis inkább azt mondanám, két szolgáltatást kell vásárolni, és úgy jár jól valaki.
-
válasz
Intruder2k5 #8435 üzenetére
Azért azt fontos, hozzátenni, hogy a T teljesen megfogja szüntetni a kábeltévés szolgáltatást és a kódolatlan DVB-C csak egy állomás hozzá, csak IPTV lesz előbb-utóbb kábeles szolgáltatásban (lesz még Sat tévé is).
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #8425 üzenetére
1,5 éve ennyi, lassan lejárt a két év újra
-
btz
addikt
válasz
Intruder2k5 #8421 üzenetére
Olyan szintű kedvezményt nehezen tudnék kicsikarni a telekomtól mint amit a fórumtárs írt odafent, hogy 4ezer forintig lealkudta a 18-as netet a 29-es körzetben.
Próbáltam már én is sugallni bekik hogy nekem ezer más lehetőségem is lenne rajtuk kívül de nem vették be. Majdnem hogy úgy mondta az ügyintéző nő hogy nem piaci kofa ne alkudozzunk már, az annyi és kész. -
btz
addikt
válasz
Intruder2k5 #8419 üzenetére
Jó élete van annak akinek van lehetősége lemondással fenyegetőzni
Itt nálunk ha beírom valahova a lemondást, akkor engem röhögnek ki maximum, hogy jó akkor TV helyett nézd a falat h...gyerek, netezés helyett meg menj kapálni.
A hócipőm meg akármennyire telelehet, a beletörődésen kívül nem lehet nagyon mit tenni. Ez már olyan általános hogy valaki már minden mérgelődésen túllépett. (Állítólag az ember a halálába is bele tud törődni, hát akkor még ebbe ...)
Én jelenleg meg vagyok elégedve a sávszélességgemmel, így többre tartanám egy konkurens cég megjelenését, bármilyen sávszél emelésnél vagy optikázásnál. -
btz
addikt
válasz
Intruder2k5 #8414 üzenetére
Nem mintha az UPC mentségére lenne és biztos te is tudod, hogy a Telekom ugyan ezt teszi ahol nincs konkurenciája.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8392 üzenetére
Speedtesten volt a mérés, és ahogy leírtad nem lehet vDSL, mivel nem kapott se új modemet és ADSL 2,5-ös csomagja volt mint nekem, illetve semmi változást nem vett észre, csak torrenten látott furcsa dolgot (hogy gyors az internetje.)
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8390 üzenetére
Akkor ismerősöm hogy mérhetett 29mbitet? (2,5 helyett)
Elvileg az ADSL 30-at bír el, de mivel leterhelt hálózatról és elavultról beszélünk kicsit ez nekem furcsa.
UPC Válasza:
....Több ismerősöm jelezte a 29-es körzetből, hogy hirtelen megemelkedtek a sávszélességek, van olyan akinek 2,5-ről 20-ra ugrott a sávszélessége.....
Az információi helyesek, ugyanis az Élménytár programunk keretében több Ügyfélnél ADSL sebességnövelést végeztünk. Erről az ajándékról levélben is értesítjük az érintetteket.
De ez megint egy konkurencia elleni cucc, mivel csak olyan területeken ahol vagy van vagy láthatólag lesz.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8373 üzenetére
Ez lehetséges, de pl. az otthoni ADSL modemekkel is biztos megoldható a dolog, maximum nem bír el megfelelő sávszélességet, viszont elegendőt ahhoz, hogy az adott 2,5-ös net pl. megtöbbszörözödjön.
-
Linkh
tag
válasz
Intruder2k5 #8378 üzenetére
Bocsánat, most esett le, hogy te Dabasra gondoltál, nem Pilisre.
-
Linkh
tag
válasz
Intruder2k5 #8378 üzenetére
Az összefoglalóban is csak a Képüsz van kiírva. Én sem tudok arról, hogy lenne nálunk Telekom.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8369 üzenetére
Feljebb postoltam egy képet a UPC leveléről, amiben az áll, hogy hamarosan az egész körzetben gyorsabb internet áll rendelkezésre.
Esetleg van arra lehetőség hogy úgy kiépítettek teszem azt 1-2 városban vDSL-t hogy azt a felhasználó nem érezte meg?
Nálam perpill nem változott, de a bejelentéseknél érdekes, hogy egy x vonzáskörzet azonos.
-
wmati
addikt
válasz
Intruder2k5 #8359 üzenetére
-
btz
addikt
válasz
Intruder2k5 #8359 üzenetére
A fejőstehenük jól otthagyja őket, nem tudom hogy hagyják-e elfutni, visszaédesgetik vagy csak utánna dobják a vasvillát
-
btz
addikt
válasz
Intruder2k5 #8357 üzenetére
Lehet hogy rohamtempóban elkezdtek ADSL2+, VDSL-esíteni hogy valami megmaradjon ott belőlük, mert lehet a vesztüket érzik
-
Akcok94
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8351 üzenetére
yep adsl bronz csomagunk van,
de az utóbbi 1 hétbe a ping is javult de nagyon, pl wotba eddig átlag 100pingen játszottam most meg 40-50pingen,
-
Linkh
tag
válasz
Intruder2k5 #8334 üzenetére
Nagy nehezen sikerült felhínvom az üsz-ot, ott a srác egy szerelőt akart kiküldeni, de csak holnap délutáni volt a legkorábbi időpont. Mondtam, hogy szerintem a modem a szar és hogy inkább bemegyek Monorra és kérek egy másik modemet. Ha így se működik, akkor majd szólok, hogy küldjön szerelőt. Bent meg simán kicserélték, nem kérdeztek semmit.
-
Linkh
tag
válasz
Intruder2k5 #8330 üzenetére
Meg is adta magát az ADSL. Ugyfelszolgalatot hívom 1 órája, eddig nagyon elfoglaltak.
-
Linkh
tag
válasz
Intruder2k5 #8328 üzenetére
ADSL Bronze csomag. ADSL router az UPC-s, a wifi router saját. Most este pár percre meg is szakadt a net, mikor a másik laptop ki lett kapcsolva. ADSL routeren csak villogott az ADSL felirat, aztán pár perc után okés lett. Most nyomattam megint egy speedtestet, most csak 1mega jön. A ping ugrál össze-vissza, 1x 200, a következő mérésnél 60.
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8321 üzenetére
Én téged nem sértegettelek... rosszul emlékszel, az fordítva történt...
Uploadról sose hallottam hogy terjednének hírek, de elvileg feltöltés az emelés se után fog annyira változni, csak minimálisan.
-
mateoo
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #8314 üzenetére
köszönöm ..de sajnos itt nincs más.....
-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5 #8300 üzenetére
Azért egy pert is megérhetne ez a dolog ugyanis senki nem kérte meg a kormányt, hogy az én (mi) pénzemmel a Telekomot kérje fel pályáztatás nélkül hálózatépítésre... szval .....
-
Nooeca
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8295 üzenetére
http://itcafe.hu/tema/monortel_monornet/hsz_8272-8272.html
Erre a hozzászólásra írtam, kicsit vagy rossz a megfogalmazás, vagy nekem jött le úgy, mint akik a listaárakról beszélnek.
és puma72-nek még üzenem, hogy a Digi egyrészt igen a Démásszal való meg nem állapodás miatt állt le, de neki akkor érte volna meg bejönni a városba, amikor még csak ADSL volt itt. Eleve céglogikával ellentétes, hogy a Digi csak úgy kisvárosokba is betegye a lábát, mivel elsősorban nagyvárosokra fókuszál, főként társasházakra. De így hogy frissen lefedett településekről beszélünk, a hűség miatt nem fog bejönni, mert akit érdekel a technológia és a minőségi internet, az úgyis leváltotta a netjét (és vagy mását is) Telekomos szolgáltatásra, így hűséget kötött 1 vagy 2 évre.
Akit meg nem érdekel, az Digire se fog előfizetni, neki elég a UPC-s adsl net, mert csak hogy legyen. Így konkrétan nyitna a Digi egy piacot, amire 1 vagy 2 évet kellene várnia, míg a vásárlók tudnának náluk vásárolni... Azaz totál bukás lenne cégileg.
Az önkormányzatos dolgot is arra, írtam, hogy csak akkor fog belemenni a Digi ebbe, ha nincs konkurencia a városban, főleg ha kisvárosról beszélünk. Egyébként még úgy sem megy bele.
Tudom hogy a Digi olcsó, és ár-érték arányban a legjobb szolgáltató, mert minimum profittal dolgozik, de éppen ezért, nincs akkora mozgástere mint a UPC-nek vagy a Telekomnak. Mivel kevesebb a bevétel, így jogos, hogy 2x is meggondolják, hogy egyrészt hova mennek, másrészt milyen áron. Lásd a Telekomot, őket nem zavarta a drágább Démászos megoldás, mivel van bőven profit a csomagjaikon (részben kompenzálva az ADSL-t az egységesítés miatt). Diginek van sok szokása, pl. van hogy kihagy 1-2 utcát 1-1 városból csak mert nem számít ott előfizetőkre, vagy csak 1-2 darabra, így nem éri meg pl. behúzni oda a kábelt. Telekomnak ez nem számít, behúzza a kábelét.
Itt amit mondani akarok ezzel, hogy egy nagyon jó szolgáltató, ha előbb vagy utóbb meg is jelenik itt, nem tud úgy haladni és mozogni mint más, akinek nagyobb a profitja. Cégpolitika.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Intruder2k5 #8230 üzenetére
Ha analóg tévéje van valakinek nézni szeretné a digitálist és nem akar (az átlag 3990 nem hinném hogy csak úgy megfog venni 20ezres boxokat) venni dvb-c vevőt akkor bérel Digitől vagy részletre megveszi.
Ezer dologtól függ hogy ki melyiket választja. Valaki kiszámolja hogy x év alatt így jár jobban, valaki úgy dönt hogy nem akar váltással foglalkozni ezért ügyfélmegtartóba marad, vagy a vásárolt ingatlanban bent van a UPC koax/telefonvezeték vagy Telekom koax vagy az előző tulajdonostól átveszi mert hűség van rajta vagy csak a költözés és felújítás mellett nem akar váltással foglakozni, vagy az előző ingatlanból hozza magával a még hűséges szolgáltatást. -
csababarca
őstag
válasz
Intruder2k5 #8217 üzenetére
Igen,elérem úgy, de csak ha máshogy dugdosom össze a kábeleke.
De már összezavarodtam,késő van...Holnap próbálkozom tovább.
Egyébként a T-s minden portján ad le netet,megnéztem, szóval az tuti jó.
-
csababarca
őstag
válasz
Intruder2k5 #8215 üzenetére
átírtam,de továbbra sem. Próbálom "kézileg" Connected-é tenni,de tp-linkes felületen belüöl mindig disconnecteddé válik
-
csababarca
őstag
válasz
Intruder2k5 #8212 üzenetére
ezt hogy tudom megtenni?
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen videókártyát?
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Cyberpunk 2077
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- Napelem
- OLED monitor topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung Z Fold 6 - Navy - Használt, szép állapot
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest