- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V2 - origami
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
F1r3b1rd
tag
Robogóknál nincs ilyen opciója a karburátornak, de a hozzáértőbbek majd kijavítanak ha tévedek.
A karburátort érdemes kipucolni, meg akkor már biztos ami tuti alapon olajat tenni a benzintankba közvetlenül, nehogy besüljön a motor próbálgatás közben,
Ki tudja hogy mióta jársz olaj nélkül, annak a csövezését se ártana átnézni esetleges beszáradást/elzáródást keresni.A karburátoron általában van egy olaj, egy benzin és vákuumcső, azt utóbbit le kell húzni és megszívni(v fújni?) és közbe nézni h a benzincsőben a benzin elindul-e.( ha vízhűtéses, akkor lehet hogy még van 1-2 plusz cső rajta, de jóval nagyobb átmérővel).
-
-
Rivaul
addikt
Köszönöm. Az lesz amit írtál. Most hogy tudtam merre induljak már célirányosan bontottam. Elemeire szedtem és elpucoltam mindent, úgy nézett ki minden jó, a légszűrőn kívül mert az valóban megviselt. Viszont ahogy a dugóhoz érkeztem hogy ellenőrizzem, sajna nem tartotta meg a benzint, szemmel láthatóan elszivárgott egy deci fél perc alatt. Nem tudom mitől mehetett így gallyra mert nem sokat volt használva. Ilyenkor mi a teendő? Elég ha új gyűrűt veszek rá?
-
dtsdexter
csendes tag
Ez majd engem is érdekel, de nekem egyszerűbb fekete műanyag idomok vannak fent. Sajnos ezeket több helyen kell javítanom, úgyhogy a festés meg odébb. Mondjuk en néztem hozza kompresszoros fújót, (16-18ezer) plusz festékek, plusz meg sablont kell csináltatni. A bukósisak mintáját akarom felfesteni az összess idomra, lakk fekete narancssárga cseppekkel, csak nem tudom, hogy festék vágya matrica legyen es utána lakk. Na mind1 az meg odébb, előbb műanyag. Meg karvi csak idő engedje.
-
Kb max másfél milliméteres kopásnál már általában cserélni kell. (én már hamarább szoktam)
Néha le kell venni a deklit és szemrevételezni a szíjat, hogy egyáltalán milyen állapotban van. Ha külsőleg rendben van utána jöhet egy mérés, hogy tudjuk pontosan mennyi is hiányzik belőle. Nem csak a megtett kilométer, hanem egyéb dolgok is befolyásolhatják egy szíj kopási ciklusát.
Egyébként kopott szíjnál végsebesség csökkenés is tapasztalható, ami a kopás mértékével csak tovább fokozódik.Az ékszíj ára a legtöbb esetben tükrözi a minőségét is. A drágább szíjak felmelegedve általában kevésbé hajlamosak a csúszásra, mint az olcsóbbak.
A kevlár szíjak kopásállósága a legjobb, másképp is viselkednek mint a sima szíjak. Hidegen nem tapadnak annyira mint a normál szíjak, viszont hatalmas előnyük, hogy bemelegedve egy fix, állandó tapadást képesek tartani. Természetesen nem csak tapadása és a kopásállósága jobb, hanem az egyéb terheléseket-erőhatásokat is jobban viseli. Kevésbé hajlamos nyúlásra, szakadásra.
Viszont kevlárszíjat nem érdemes széria robogóba belevenni. Csak a tuningolt motoroknál van igazán értelme, illetve a gyárilag erősebb nagy köbcentis robogóknál.Még érdemes megjegyezni, hogy a különböző gyártók szíjai ugyanahhoz a típushoz gyártva is nagyon eltérő lehet. Leginkább a hosszukat tekintve. Gyakorlatilag ki lehet jelenteni, hogy a gyárilag megadott szíjhosszok még a legminőségibb szíjaknál sem felelnek meg a valóságnak (rövidebbek).
(#64395) norbert1998 Olyan kopásnál már kellet volna cserélni. Ha meg láttad, hogy eleve repedezett akkor nem is értem, hogy miért nem tetted meg.
-
norbert1998
nagyúr
-
norbert1998
nagyúr
Rénézés és vastagságmérés, legfőképpen. Bár az enyém sem volt olyan vészes, mégis
elszakadtrobbant. Ráadásul nem is gyorsulásnál, egyszerű országúti 70-es közeli tempónál, ami még csak nem is a vége (csak sík terepen)
Nagyon enyhén repedezett volt a felülete, meg 18 helyett 16.5 mm vastag volt. -
-
-
Topiccsendőr
addikt
nem lenne egyszerubb es pontosabb hibakereses megmerni az uszoszintet? leginkabb arra gondolnek, hogy ha magas az uszoszint, akkor borogatasnal folyna a karbi,
steinmacher:
de ha teljesitmenyfuvokaval van ellatva a cv karbi, (azaz bespriccel hirtlen gazra benzint) akkor megint mas az abra, ugyanis akkor sokat kap. ezert van az, hogy ha szep lassan huzod a gazt, nem spriccelsz benzint, es ezert porog fel.
nezd meg a gyertyat, hogy kormos-e, tehat hogy sokat kap-e.
illetve. nezd meg hogy van-e telj fuvoka, es jol van-e beallitva, ha igen, nezd meg a vakuum membrant.egyebkent a lehetosegek szama nagyon sok, es forumrol nem lehet diagnosztizalni, es szerelni sem, tehat tipp minden.
-
-
-
-
oliwire
őstag
és (#61442) Redneck
Köszönöm a válaszokat!
Igazából azért kérdeztem még megoldásokat, mert utánfutót ha kölcsönöznék, azt vissza kellene majd vinni. És akkor az oda vissza út (550 km) 15.000-18.000 Ft benzin és egyéb költséggel járna kb, plusz utánfutó díj. A motor rögzítése hasznos dolog volt nekem, azt szintén köszönöm.
Van lehetőség bérelni dobozos autót, vagy vonatra feltenni, hogy a vontató jármű és utánfutót ne kelljen visszajuttatni, hanem a vezető megy tovább dolgára, én pedig örülök, hogy eljuttattam ilyen messze a robogót? Mert még ha időben nagyon hosszú is, költséghatékonyabb tudna lenni, ha levezetek robogóval odaáig, igaz vagy 3x kellene tankolni, de ha viszek kannában tartalékot, akkor nem kell benzinkutat nézni. De az nagyon fárasztó lenne.
-
huszi.gyb
senior tag
Szia!
Kiegészítve amit Szentkuti írt a sokkal többet fogyaszt 3-4L-t jelent. Mindenki eldöntheti mire kell, nálam belefér(t).
Tegyük hozzá, hogy 2T egyszerűbb szerkezet, nincs vezérlés, olajcsere (csak tölteni kell bele). A javítását több helyen vállalják.
A 4T nem gyorsul olyan jól, kisebb a végsebessége is, de eljár 2L körül. Ott az olajat vétel után azonnal cserélni kell, valamint a vezérlésre is rá kell nézni, főleg, ha sokat tervezel vele menni. -
szentkuti11
addikt
Attól függ. A 2T határozottan jobban megy, de sokkal többet fogyaszt, a 4T meg érezhetően gyengébb, de simább, kultúráltabb, csendesebb a járása és jóval kevesebbet is zabál. Kisvárosba, faluba, nyugodtabb környékre biztos 4T-t vennék, de forgalmasabb helyre nem árt a 2T menése (vagy ménese?
).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Okos Otthon / Smart Home
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Napelem
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Lassan tálalható a hardverpecsenye
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest