-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
maszekember #40011 üzenetére
Már amennyire hinni lehet neki...
Eléggé jobb csukló függő a motorok
fogyasztása, nem beszélve a felhasználási területükről.Általában egy
gép többet eszik a városban, mint országúton - kivéve persze, ha éppen
országúton végig nyelezned kell, mert ~90 km/h-nál elfogy belőle a kraft.
Ja igen, és a pilóta testtömegét nem is számoltam.Az főleg városban
játszik, amikor sokat kell megállni, meg elindulni.Országúton meg
a légellenállása számít... Ha pl. nagydarab "fékezőernyőként" funkcionál.Yamaha Majesty 180 cc - 21 km/l - 49 mpg -> 4.76 L/100 km
Ennél azért kevesebbet evett a Maja, pedig mindig városban használtam,
országúton meg akár 3,5L is elég lett volna neki... (Főleg Multivar nélkül.)
Habár egy teljes tankot végig országúton csapatva nem használtam el.Malaguti Madison 400 cc - 19 km/l - 45 mpg -> 5.26 L/100 km
Ezt még sem igazolni, sem megcáfolni nem tudom.(De ha csak ennyi
lenne, szerintem már az sem lenne annyira barátságtalan: egyszer élünk.
Azért nyilván örülnék az 5 lityin belüli fogyinak, de majd úgyis meglátom.) -
DigitXT
félisten
válasz
maszekember #38746 üzenetére
De ennyi idő alatt nyilván korai lenne végső konklúziót levonni
Nem kicsit. -
huszi.gyb
senior tag
válasz
maszekember #38697 üzenetére
Remélem nem volt sértő a stílusom. Távol álljon tőlem, hogy bárkit lenézzek. Csak lehetőleg jót akarok. Két esélyes a meccs:
1.) Emeled a keretet, és próbálod a legjobbat.
2.) Azt csinálod mint én, fix keret, abból a legjobbat kihozod, de tisztába vagy vele, hogy lehet, hogy pár 1000km alatt a vételárat beletolod. (Egyelőre nekem nem kellett, de itt-ott javítgattam, és tudom hogy alaphangon 30-40 000Ft fog belemenni, remélem szezon végéig kibírja).
Szóval nálam egy feltétel volt, vigyen el A-ból B-be. Vettem 50-est, mert az olcsóbb. Felújított blokkal, fasza állapotban, de kívülről gány. Gumik cserések, fékbovden csere, refikapcsoló vásárláskor még jó volt. Indulásnál van gond, szerintem karbi állítás lesz belőle, lehet, hogy rugócsere is... Csak amit laikusként (ex-Simsonos, robogószűz voltam eddig) gondolok.Nem azt akartam kihozni belőle, hogy maradj 50-esnél. Ha belefér a keretbe mehet a 125. Csak annyi, hogy tudd, nem fog ingyen menni évekig.
-
DigitXT
félisten
válasz
maszekember #38697 üzenetére
Lehet, hogy poénnak szántad, de ez amúgy nagyon jó ötlet.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
maszekember #38694 üzenetére
Muszáj. De... Haveromnak is mondtam, most vett autót. Legolcsóbbak közt nézegetett, mert megvolt, hogy évjárat, márka, felszereltség igény... Utána meg hogy nem lehet több az ára, mint a legolcsóbbak... Mondom ok, de ne várja, hogy 1-essel kezdődik a km óra állás.
De hátha a nyugdíjas pap megkímélt 10-en éves autója... Meg a NAGY BÜDÖS LÓ@..T!!! Ébresztő. Nincs ilyen, csak az esetek 0,00001%-ban, amiből én kifogtam egyet, szóval, kiszámolhatod mennyi az esélyed
Nem vagyok ideges, csak jót akarok.
Ha tényleg jót akarsz, akkor ne az alsó 20%-ban válogass...
Azt csinálsz amit akarsz a pénzeddel, de ennyiért inkább nem reménykednék valós 25ekm-ben. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
maszekember #38691 üzenetére
Ha nem jó, akkor ugyanez még egyszer.... ...még egyszer ...még egyszer.
Mondjuk 2-3 fizetős átnézetés is jobb, mint elcsábulni és nagyot szívni. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
maszekember #38687 üzenetére
Na jó, de minden egyes megnézendő motorra? Az sokba lesz!
-
vaksi8
senior tag
válasz
maszekember #38684 üzenetére
Nem történt semmi!Tudom hogy működik a dolog ennyi.Ezért éri meg a neppereknek így behozni.
-
válasz
maszekember #38682 üzenetére
Beszéltem egy motoros bolt eladójával és ő mondta, hogy a saját motorját viszont látta neten eladóba 30XXXkm-el. A vicc az ,hogy már ő is tett bele eladáskor 60XXX-et és miután haverja eladta még volt egy info róla ,hogy átlépte a 100.000-et. Majd csend és megjelent neten. Annyira érdekelte mit mond az eladó, hogy felhívta. Igen garantált a km stb jó gép. Haver az az én volt motorom és tudom, hogy 100.000 felett van. Eladó - Akkor vagy engem basztak át, vagy én fogok valakit nagyon.
-
vaksi8
senior tag
válasz
maszekember #38682 üzenetére
Télen én sem motorozok.Az olaszok nem feltétlen protos kabátban,zárt cipőben motoroznak,én sem..
Amúgy én az import motorokra gondoltam,nem az itthon forgalomba helyezett 8-10 éves gépekről.
Megnézném azt a kereskedőt aki kintről hoz be motort az milyen 12 hónap garit vállal!Még egyet sem..
Amúgy meg lehet benne akár 60 ezer is,ha gondos gazdája volt.
Én arra értettem az egészet,hogy amikor felnyomják a hirdetést és olyat látsz "külföldi papírokkal" tizen éves motor 10-20 ezer km-el, arról üvölt hogy kamu!Persze talán ebben is van kivétel,de nem ez a jellemző.Olaszból sem azért hoznak, mert a "jó" motort olcsón eladják!Ott sem kolbászból van a kerítés..Ami tuti annak ott is megkérik az árát bőven.Nézz csak meg olasz motoros hirdetéseket. -
vaksi8
senior tag
válasz
maszekember #38675 üzenetére
Tapasztalatból mondom,ami külföldről behozott motor,azoknál felejtsd el ezeket a beírt kamu km óra állásokat!
Épp Te írtad " Azóta lenyomtam utasként kb. 200 kilométert "
Másfél év alatt kb 10 ezret raktam az enyémbe és nem mondhatni hogy a wc-re is ezzel járok.így felteszem a kérdést,létezhet egy 13 éves motorban 27 e km?biztos valami turpisság van benne.
-
kcsa
veterán
válasz
maszekember #38679 üzenetére
SOS jogsiról idáig két közvetlen kollégám nyilatkozott pozitívan.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
maszekember #38676 üzenetére
Milyen jogsid van / lesz?
-
válasz
maszekember #38676 üzenetére
A bogárfejű.
-
DigitXT
félisten
válasz
maszekember #38664 üzenetére
Pl. Bár a szövege nem tetszik. (Ha csak be kéne állítani, miért nem teszi meg?)
Azt meg a faxom sem érti, hogy ha bepipálom, hogy érvényes magyar forgalmi,
akkor miért ad ki a kereső ilyen találatokat, amin üvölt, hogy nincs rendszáma?!huszi.gyb:
el lehet kérni haveroktól 1-1 körre (azok jogsit se kérnek)
Hát az elég nagy felelőtlenség, mert ha balesetezel, előveszik a havert is.
Amúgy persze, lehet bérelni is - nem is hülyeség -, de ugye első a jogsi, addig
meg nagyjából mindegy, hogy milyen hirdetéseket talál. (Ha még konkrét típus
elképzelése sincs, akkor mondjuk nagyobb a választék, csak ha kicsi a keret,
az eléggé leszűkíti ezt a nagy választékot. Nem beszélve arról, amit te is írsz,
hogy egy dolog a vételár, meg átírás, utána sem csak benyapénz kell. (Karban
is kell tartani a gépet, olajat, kopó alkatrészeket, esetleg gumit cserélni stb.)
Engem amúgy megsütött a nap picit, ez tény.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
maszekember #38661 üzenetére
A kategória engem is érdekelne. De szerintem mielőtt vásárlásban gondolkodsz próbálj ki több vasat is. Esetleg váltósat is, nem árthat. Hátha találsz valami olyat, ami tetszik. De legalább a kiszemelt példányt.
Ja és örök szabály: vásárlás után maradjon pénzed rendbe tenni! Főleg 4T-nél. Olajok, víz, egyéb felmerülő apróságok cseréjére.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
maszekember #38658 üzenetére
Hány a km jó kérdés... Hogy őszinte legyek a bérelt robogó nagyon karban volt tartva, de 18ekm-nél volt pár idegesítő apróság (amitől megvenném, de vinném is szervizbe, amint lesz rá időm [Tactnál még mindig nem jött el, remélem 2 hét múlva szombaton el tudok intézni mindent] szóval csak óvatosan).
Esetleg ha belefér a keretedbe: Béreld ki pár napra. Legalább egyet ismerj meg, mivel ritka keveset tudsz megnézni. De ajánlom, hogy legalább ismerősökét/néhány eladót nézz meg. Sok sikert a vásárláshoz.DigitXT: Alkuhoz annyit, hogy tuti nem állja a kereskedő. Számoljunk. Kiment (olaszokhoz?
) Hozott be pár robogót, amit kint megvett. Most 160eFt-ért árulja. Ebből nem fog benyelni 60eFt-ot. Kizárt. Ebből az árból max 10-20eFt-ot fog engedni, ha nagyon el akarja adni, talán kicsit többet. A különbözetet a vevő állja.Már így is nehezen tudom elképzelni, hogy nagyon megérné neki. Útiköltség, munkaóra, rendbetétel (szépen csillog
), óratekerés... Mind-mind költség
-
DigitXT
félisten
válasz
maszekember #38655 üzenetére
Nem kevered a fogalmakat picit?
Az, hogy a kereskedő elintézi neked, az nem azt jelenti, hogy annak a költségét ő állja, sőt. Lehet neki ilyen ultimátumot adni, hogy "műszakiztassa, különben nem veszed meg", csak erre kétféle választ adhat: 1) oké, akkor rendszámmal +XY Ft lesz 2) semmi baj, majd megveszi majd más
Még azt tudom elképzelni, hogy belealkudod az árba a rendszámot. De ha az ilyen 60-80K körüli összeg, arra szvsz kevés az esély, pláne egy dörzsölt kereskedőnél. Ha meg magánszemély hozta be, akkor ha segít is "rendszámoztatni", nem ingyen fog... Teszem hozzá, hogy én alkuban egyáltalán nem vagyok jó, sőt: akkor inkább runner 125-öt kérdezd, hogy hogy megy, beleférhet-e ekkora alku olcsó motornál?
A kötelező viszont olcsóbb szokott lenni, körül kell nézni a neten az alkuszoknál. Pl. biztositas.hu, vagy netrisk.hu stb. A SYM amúgy egyáltalán nem rossz márka, bár valóban "ismeretlenebb" kategória, és nincs is vele tele a hasznaltauto.hu.
Egyébként addig eléggé felesleges konkrét hirdetéseket nézegetni, amíg nagyon messzi van a vásárlás időpontja: mire vennél, addigra tök mások lesznek fent... Azzal meg nem leszel kisegítve decemberben, hogy mi volt fent augusztusban.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
maszekember #38655 üzenetére
Majdnem ilyet béreltem a múltkor, de SYM GTS125 volt. Mivel félig-meddig kínai gép, nem csoda, ha olcsóbb. 2 hétig volt nálam, és ezek után én is vennék, nagyon tetszett (bár kicsit gyenge volt, de A1...). Szóval... Ennyi pénzből talán kapsz jót, de nagyon meg kell nézni. (plusz vásárlás után folyadékok cseréje...stb).
Én is egyetemista vagyok (félig-meddig)Ezért átérzem a helyzeted, én inkább úgy döntötem, néha bérelni fogok, és vettem egy régi 2T 50ccm robogót (75eFt Honda Tact).
Egyébként nekem gyanúsan olcsó az a SYM, bár SYMpatikus (bocs) hogy nem 5000-re tekerték az óráját...
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
maszekember #38653 üzenetére
Ha kereskedő, akkor vállalni szokta. Ha magánszemély, akkor jó eséllyel nem. De vannak olyanok, akik ezzel foglalkoznak 20-30 000Ft-ért elintéznek neked mindent. Csak legyen jó állapotú. Milyet, és mennyiért néztél ki?
-
vaksi8
senior tag
válasz
maszekember #38645 üzenetére
Hali!
Első a műszaki ami kb 28-30 e FT. Utána mehetsz a NAV-ba a költség kiszámolására jó a kalkulátor,ha ez megvan okmány iroda kb 20 e Ft (forgalmi-6,törzsköny-6,rendszám kb 5 e FT)
Jól mondják kb 60-70 e FT egy ilyen mutatvány.Rendesen győződj meg a papírok meglétéről és hitelességéről!Ha valami nem stimmel már nem is tudod forgalomba helyezni.Ha minden okés kb 3-4 nap alatt meg is vagy,ha olyanokra bízod akik ezzel foglalkoznak lehet 1 nap alatt is megvan csak számolj minimum 30 e Ft ügyintézési díjat. -
maszekember
aktív tag
válasz
maszekember #38640 üzenetére
-
DigitXT
félisten
válasz
maszekember #38636 üzenetére
A legtöbb a regadó, aztán az első (speciális) műszaki vizsga, majd a forgalmi, rendszám: macerás történet... Nem írja amúgy az eladó, hogy névre írva mennyi? Egyszerűbb lenne.
Szerk: közben megelőztek, és konkretizálták picit az összeget.
Amúgy egyetértek abban is, hogy nagyon meg kell nézni: simán behoznak olyan lelakott sz*rokat, hogy "öröm nézni", amiken nem segít az sem, ha "áttolják a műszakin", de nem újítják fel a szükséges minimumot sem.
Nyitott bukó,vagy nyitható bukó,esetleg zárt?
Robogóra a legpraktikusabb egy felnyitható. Soha nem lesz olyan nagy a tempó, hogy zárt állapotában drasztikusan rosszabb biztonságot nyújtson a zártnál... Kis tempónál meg mehetsz felnyitva is, ha nagyon meleg van, és úgy kényelmesebb.Vagy pl. be tudsz dobni egy kis frissítőt könnyedén, mint a nemrég linkelt videókban az oktató.
Dealer95: nekem Nolna N103-am van, és az is hangos. Függ a motorplexitől, stb.
Füldugó a jó megoldás. 90 fölött kb. már minden hangos, aki meg 200 fölött tolja? -
runner 125
nagyúr
válasz
maszekember #38636 üzenetére
Nagyjából 80.000ft-os felárral számolj.
Viszont az import gépek kis esetben takarnak kevés futású, hibátlan motorokat. Alaposan át kell nézni vétel előtt.Alapvetően egyik sem, robogóra a legjobb megoldás szerintem a nyitható bukó. Többünknek is olyan van.
Airoh-nak vannak kiváló ár/érték arányú sisakjai. Pl.: 01, 02.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen TV-t vegyek?
- BestBuy topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Honda topik
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Windows 11
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest