Hirdetés
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Nokia E51 - kecs és fém
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balli
őstag
válasz
h_143570
üzenetére
Elhiszem hogy osszezavarodtal
Koszi az erofeszitesedet, fel ev utan jo lenne mar vegre beuzemelni... A lenyeg:
A router mukodik, a laptopommal szepen ossze kapcsolodik igy netezek mar tobb eve
Adott egy PS3, amit szinten csatlakoztatni szeretnek, automata beallitassal nem lehet ezt megoldani, kezzel kell bevinni az adatokat.
Ehhez tudni kellene tobbek kozott a DNS szamokat, de valoszinuleg amikkel probalkoztam nem voltak jok DNS hibara vonatkozva eddig nem tudott a gep kapcsolodni a netre.
A masik ami hiba hogy a router setupjaban a statusnal az internet resznel sem IP sem DNS szam nincs s addig amig ott nincsenek meg ezek az ertekek hiaba probalkozok szerintemBatyamnak is van PS3-a s ilyen routere. O a T-com-nal van s ha O automatara-ra veszi a DHCP-t a router lap fol oldalan akkor a status resznel a Login Type alatt feljonnek az ertekek, azt beutotte kezzel a PS3-ba es neki ugy mukodik
En externetes vagyok, ADSL, Nev es jelszot igenyel. Annyi a gond hogy a statusba nem megy be az adat automatan, de miert

-
Balli
őstag
válasz
h_143570
üzenetére
A vezérlőpultban wireless network connection statusban az address type: assigned by DHCP, azaz gondolom ez azt jelenti hogy engedelyezve van es alatta van is egy IP cim azzal nem tudom kelle kezdeni valamit.
A router beallitasanal engedelyeztem a DHCP-t ahogy azt belinkelted.Es mindezek utan a status Automatic Configuration - DHCP alatt meg mindig nullak talalhatok, azaz nem talalja az internet beallitasnal sem IP cimet, sem DNS-t stb...
Semmi virusvedom nincs nem tudom mi zavarhat be.
Egyebkent ha megtudnam a a szolgaltatom IP cimet es DNS1, DNS2 adatat, akkor az lenne a jo modszer ha azokat bevinnem a router Static IP tipusu beallitasaiba kezzel es ay ott megdott DNS-t a PS3 beallitasaiba?
Mert ha a staticba beviszem akkor a statusban megjelennek az adatok -habar meg igy sem tudtam rabirni a PS3-at hogy mukodjon
Pedig probalkoztam azzal amit az ugyfelszolgalat adott meg +azzal amit az ipconfig /all alatt lattam
Komolyan nem tudom mi az externet IP cime/DNS-e mindenhol mast latok, mast mondanak
-
Balli
őstag
válasz
h_143570
üzenetére
koszi hogy segitesz..
Hogyan tudom engedelyeztetni a DHCP-t a routernek? Ha megnezem a Linksys Network Monitoran ott a DHCP Clientre ki van irva hogy Enabled, ha ez jelentene az hogy engedelyezve van akkor valami gond van mert nem hozza be automatan az adatokat.A PS3-nak van automatikus IP meghatarozas de senkinek sem szokott jol mukodni (mintahogy nekem sem ment), kezzel allitjak be
-
Balli
őstag
válasz
h_143570
üzenetére
Nincs szerzodesben es az automatikus DHCP sem modja meg a router setupjaban: a status/router ful alatt a login type 'Automatic Configuration - DHCP' de alatta kezdve az IP adresstol egeszeb a DNS-ig minden nulla
ott kellene lenni szamoknak nem?Kiprobaltam Alpez modszeret (kozvetlen vezetekkel nem kotottem ra a routerre) es az bevalt. Azt megjegyeznem hogy felhivtam az ugyfelszolgalatot (externet) es teljesen mas szamokat diktalak be
A fo kerdes hogy most hogy vigyem be a DNS adatokat, hogy a statusban feltunjenek. A statistic IP alatt probalkoztam, oda bevittem az az IP-t is amit aplez modszerevel megkaptam es akkor ott megjelentek. Ugyenezeket bevittem a PS3 beallitasaiba is es nem csatlakozik ujfent DNS beallitasi problemak miatt
Miert van ez, hogy kellene bellitanom?

-
Balli
őstag
Hogy es hol lehetne megnezni hogy mi a DNS1, DNS2 es a Default Gateway-je a ruternek/intenetemnek amit be kellene allitani a ruter setupjaban?
-
Balli
őstag
Meg annyival egeszitenem ki, hogy a static DNS1 es DNS2-be beirtam a lenti DNS-ket es utanni megjelent a satusban a ket cim, de nem vagyok benne biztos hogy igy kell helyesen bevinni, mert ezutan sem tudtam csatlakozni a PS3-al, hiaba vittem be oda is ezeket az ertekeket. De a tobbi ertek amiket lent irtam meg tovabbra is nulla..
-
Balli
őstag
Egy PS3-at szeretnék csatlakoztatni a routerhez, de ehhez tudni kellene többek között a DNS1 es DNS2 értéket ami a Status\Router menü alatt van. Viszont ott nincs beirva semmi ez hogy lehet es hogyan tudom oda bevinni? Mar megneztem milyen DNSe van a szolgalatomnak.
Az hogy az IP, Subnet Mask es Default Gateway ertekei nullat mutatnak az normalis?
A laptopomat mindenesetre tudom igy hasznalni wifin keresztul...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kuponkunyeráló
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Zelda Játékok
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Autós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus! Magyar
- ÚJ ASUS ROG Hyperion GR701 E-ATX RGB Gépház
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Koszi az erofeszitesedet, fel ev utan jo lenne mar vegre beuzemelni... A lenyeg: