Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• manitu666

tag

Sziasztok!
    A következő problémával fordulok Hozzátok. Sajnos nem értek a router QoS-es részéhez, ezért szeretnék segítséget kérni. A net-et amit használok általában csak letöltésre használom meg netezésre (ja meg néha skype-on beszélgetésre, ilyenkor is ki kell kapcsolni a letöltést, mert nagyon akadozik a hang meg a kép is + néha interneten winamppal hallgatok zenét). Sok torrent fut egyszerre és szeretném ezt így hagyni. Viszont szertném azt is, hogy a böngészés ne legyen olyan nagyon lassú. Valami prioritásokat kell beállítani meg portokat, de nem tudom hogyan kell, ha valaki lépésről lépésre leírná azért nagyon hálás lennék. Utánaolvatam itt a fórumon, de sehol nem találtam meg részletesen beírva ezt a beállítást. Összegezve: szeretnék normális sebességgel böngészni úgy hogy közben megy a torrent sok le- és feltöltéssel + annyit még nem írtam, hogy meg van osztva a net (4500/512) kétfelé, ha ez számít valamit. Remélem van megoldás ezeknek a dolgoknak (torrent, böngészés, skype és winampos zenehallgatás) az összehangolására. + kérdés: Mire jó a port forwarding? Valami nyitott portokról olvastam még itt a fórumon, de már nem emlékszem pontosan miről. Gondot okoznak ezek a nyitott portok? Hogyan tudnám ezt a részt is megfelelően beállítani? Remélem valaki megszán és részeletesen, számomra is értehetően segít... :) Köszönöm!
    MOD: Tomato 1.16-ot használok, ez lemaradt.

Új hozzászólás Aktív témák