Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tomboy0013

veterán

válasz h4h01 #5 üzenetére

Szerintem sokkal fontosabb a csúcs SoC helyett hogy egy stabil teljesítményű SoC kerüljön a telefonba.
    De ameddig az a kollektív elvárás a vásárlók részéről hogyha drága akkor legyen csúcs teljesítményű is, ne csodálkozzunk azon hogy a csúcs telók nyáron napközben korlátozzák a csúcs fényerejű kijelzőket egy alsókategória szintjére, illetve a brutál melegedéssel együtt a teljesítményt a középkategória szintjére vagy az alá csökkenti. A gyártóknak nem elsődleges a valós használat, csak az hogy nagy legyen a teljesítmény hisz ez a csúccsal kapcsolatos elvárás. Ennek aztán nagyon sok értelme van.

A Pixelnél az volt eddig a hiba, hogy a középkategóriás pontszámok mellé megkapták a csúcs telók melegedését is (bár korlátozással nem találkoztam a saját telóm esetén, de olvastam hogy mások igen). Őszintén remélem hogy a melegedés kiküszöbölésére és a stabil teljesítmény tartására koncentrálnak inkább mint az értelmetlen teljesítmény hajszolásra, amit a negatív hatások ellenére csinál mindenki a piacon. Ha megmarad réteg terméknek a Pixel akkor is. A P7P-m G2-es Tensorából is látom, hogy bőven elég sok évig még ez a teljesítmény is jó szoftver mellett, viszont egy hűvösebb készüléket elfogadnék majd mire kifut a támogatásból a 7 Pro. Úgyhogy van még kb 2,5 éve a Google-nek csiszolni a Tensor-on, bízom benne hogy fog is.

Új hozzászólás Aktív témák