Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dilettant

    csendes újonc

    válasz Gauguin #36520 üzenetére

    Én is mint itt általában mások is TV vásárlás előtt állok. Minden OLED ára esett az elmúlt napokban, nem kicsit, így egy LG OLED55C9PLA a pillanatnyi jelöltem, mivel ezt jelölik mindenhol 2019 legjobbjának. Ennek az ára már bőven 500k alá esett, ennyit áldoznék rá, ha nem olvasnám a technológia hibáira utaló infókat.
    Ezek közül a BEÉGÉS nem izgat különösebben. Miért?
    Hajdanában 8ésfél éve egy Panasonic plazma (TX-P42VT20E) tulajdonosa lettem, mert akkor ezt a sorozatot minősítették a legjobbnak. Akkoriban itt a fórumon szintén felmerült a beégés problémája, egymást ijesztgették az emberek ezzel.
    Nos 8ésfél év (átlag napi 8-10 órás!!!) használat után sincs beégés plazmán, ami ebből a szempontból összehasonlítható a mai OLED-ekkel. Nincs beégés, nincs ghost, nincs semmi a hajdani pánikból.
    Ennyi idő után csökkent az amúgy sem túl nagy fényereje, a színmegjelenítés fakóbbá vált.
    Csökkent a fényerő ennyi idő után? Na és? Más technológia (LCD) esetében ennyi idő után is megmarad az eredeti képminőség?
    E plazmás tapasztalatom szerint csak az rettegjen az OLED beégéstől, aki többszáz órán át kizárólag ugyanazt a tartalmat nézi, ugyanazzal a logóval, ami esetében mindegy, hogy fehér, sárga, vagy hupikék. (OLED esetében lehet hivatkozni az rtings.com plazma és OLED becslésére.)
    Mind a plazma, mind az OLED "élettartama" korlátozott a fényerő függvényében. Idővel rosszabb lesz a látvány. De LCD esetében hasonló a helyzet.
    Tanulság: TV-t kb 6-8 évente cserélni kell újabbra, ha plazma, ha OLED ha LCD.
    A BEÉGÉS elméleti veszélye tehát engem személy szerint nem tántorítana el az OLED-től.

Új hozzászólás Aktív témák