Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Raymond

    félisten

    válasz Lauda #42484 üzenetére

    Nem, mert elsosorban nem a szekvencialis iras vagy olvasas javulasa miatt jobb az egesz, hanem az IOPs drasztikus novelese miatt. Meg a legszarabb SSD a legrosszabb helyzetben is csinal neked 3000-5000 IOPs-t a HDD-t pedig talan 200-250-et. Plusz itt az is van hogy a SATA2-vel a max szekvencialis atviteli sebesseget (240-260MB/s) allanoan elered. Egy pelda nagyon regrol amikor attalltam SSD-re a HDD-s W7 telepitesemmel ami szinten mar par eves volt akkor igy egy rakat folgot csinalt boot utan es eltartott van 3 percig mire minden ugy-ahogy leullepedett. Ez az SSD-vel (some klonozas es most mar osregi Corsair Force F120-ra) lement talan 30 masodperc ala es a CPU (Q9550) 100% porgott allandoan mert mar az volt a limitalo tenyezo nem a hattertar ahol elotte inkabb az adatokra kellett varni.

    Megnezheted a HDD-det mondjuk ezzel a Crucial m4-el szemben. Ez se mai gyerek es olvasaban nem, de irasban ma egy SATA2 sebesseget hozza SATA3-al is mert ennyit tud:

    Ha veszel egy SSD-t nalad azok a szamok szinten kb. olyanok lesznek, csak a ket 500 feletti nem lesz akkora, egy SATA2-vel az szinten olyan 260MB-nal tetozik. De mint irtam a furgeseg abbol adodik amit a 4K soroknal latsz.

    Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

Új hozzászólás Aktív témák