Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dkess

őstag

válasz CoolBoy323 #87969 üzenetére

A TPlink oc200 -nek nem igazán a 6 asus router a párja. A oc200 tulajdonképpen egy kontroller és hát kellenének AP -k és egyebek is. Azaz tulajdonképpen, ha párba szeretnénk állítani, akkor valahogy így nézne ki a dolog:

oc200 (+ switch + PoE) + 6 db Omada AP vs. 6 asus router.

Unify -nál is van csak kontroller -es megoldás (mondjuk az új verzió drágább az oc200 -nál). Az AP -k között már nincsen nagyságrendbeli eltérés. Ugyanakkor az Unify akkor tud(na) igazán domborítani, ha pl. a router+vezérlő mellett kellene NVR és/vagy beléptető rendszer is. Akkor mindent egybevéve persze drága lenne, de gazdaságosabbra ki tudna jönni, mintha mindent külön-külön veszel meg mellé.

Azonban, ha ez nincs és a TP-Link szimpatikus, akkor persze lehet az. Akkor egyébként van külön routered is, ha jól értem. Milyen AP -kat néztél ki egyébként melléjük?

@ivana, #87970

Valóban szeretne a kérdező egy egybe eszközt, azonban ahogy ezt Ő illetve én is írtam ennek ez az oka: "Unom már a sok felesleges táp kábelt meg hogy mindig leesik egyik s másikról."

A szolgáltatótól kapott eszköz nem felel meg neki (router szerepkörben is használva). Két dolog miatt is:

- az egyik, hogy most is használ saját routert - még úgy is, hogy "felesleges tápkábeleket" kell applikálnia (azaz amit a szolgáltatótól kapott vagy tudna kapni az Neki nem jó),
    - azért már a SOHO routerek piacán is vannak komolyabb eszközök, melyek router célra sokkal inkább megfelelnek, mint egy szolgáltatói egybeeszköz.

Ő olyasmire gondolt az írása alapján, hogy rendel egy ilyen egybeeszközt és a szolgáltatói eszközt beteszi a szekrény mélyére. Azaz pont a másik oldalról közelít, mint ahogy gondolod ...

Új hozzászólás Aktív témák