Hirdetés
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ilyen_85
senior tag
válasz
Vastika
üzenetére
Szia!
Először is köszi, hogy írtál!
Van itthon pár routerem, van 1043-as tp-link is, az openwrt képes, az mr-6400-at még nem néztem, hogy tudja-e. Nincs gondom az openwrt-vel, volt már a 1043-an, bár leginkább csak kíváncsiságból.
Az a problémám, hogy nem a router szerintem a szűk keresztmetszet, hanem az antennája nem elég érzékeny. Nem vagyok benne biztos, hogy az openwrt ezen segítene. Illetve nem tudtam, hogy az usb-s modemek jobbak érzékenységben.
De teljesen tudatlan vagyok a témában, ezért kérdezek

Tehát ezek voltak eddig:
Probléma:
- szüleimnek kéne internet, vezetékes internet bekötés náluk nem lehetséges (az utcában van egy vasúti átkelő és a szolgáltató nem kap engedélyt, hogy alatta / felette áthozza a kábelt)Megoldás:
- mivel vodafonos mindenki, vodafone mobil netEsemények:
- szüleim előfizettek valami csomagra, ahogy látom a legnagyobbra 300 gb / hónap adatforgalom, elméletileg van külső / belső LTE lefedettség a címükön
- kaptak egy kis vacak zte modemet, ezzel az internet sebesség kb 0 és 0.3 Mbps között van
- vettem egy lecsatolható antennás 4g routert Tp-link mr-6400, abban bízva, hogy érzékenyebb lesz és így gyorsabb lesz a net, de ha nem akkor külső antennával jobb lehet
- a router megjött, az internet gyorsabb, most már volt, hogy 0.38 !!! Mbps-et mértem
- közben eszembe jutott, hogy kipróbáljam a telefonommal, ugyan abban a pontban, ahol a tp-link router volt. Eredmény: tp-link: 0-0.38 Mbps, telefon: 3-5 Mbps
- a routert felvitte faterom a padlásra, ahol már a tp-link is tud néha akár 5 Mbps-et is (jellemzően inkább 3-at...)Ezek után gondoltam azt, hogy akkor veszek hozzá egy erősebb / érzékenyebb antennát.
Mivel muszáj valami megoldás, kb bármire nyitott vagyok.
- eladhatom a routert, veszek bármit ami szerintetek jobb
- vehetek külső antennát, csak nem értek hozzá melyiket érdemes
- egyéb ötlet ha van valakinek
- a költözés nem opció
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Horgász topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Formula-1
- További aktív témák...
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- iPad Pro 10.5 (2017) 256GB tökéletes állapotban, dobozában
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DeLonghi Magnifica Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Byski Áramláskijelző.
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Gubek-Einste
Dr.NX