Hirdetés
- A Vivo S50 Pro mini is beáll a sorba
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Még visszatérnék az AP-ra. Bár Beri írta, hogy nem olcsóbb, mint egy router, de nekem megfelelő lesz, ráadásul, nem is az abszolut olcsóságra, hanem egyéb szempontok figyelembevétele miatt egy kicsit drágábbat néztem ki, pontosabban kettőt.
(Természetesen fontos, hogy mennyibe kerül, de én már többször ráfizettem, hogy csak az árat vettem alapul, ezért inkább várok, ha tudok, és jobbat, minőségibbet veszek - kifizetődőbb!)
Tehát, a pici helyet foglaló D-Link DAP-1350-es tetszene a legjobban, de nincs külső antennája. Ha kétséges, hogy megfelelően tudna működni a panel miatt, akkor ugyanebből a típusból a 1360-ast venném meg.
Szeretném kérni a szakvéleményed, vagy más hozzáértők meglátását. -
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Persze vannak olyan routerek, amik képesek AP módban működni, de egyrészt ezek ritkábbak, másrészt jelen esetben Neked felesleges plusz kiadást jelentenek, mivel a második pozícióban nincs szükséged routerre!
Amire te gondolsz, az a kliens mód. AP módban működik alapból kivétel nélkül mindegyik router. Neki is erre van szüksége, mert kábelt akar húzni a két router közé. Ha nem akar két NAT-ot a hálóba, akkor meg nem használja a WAN portot a másodikon és kikapcsolja a DHCP szerverét.
És az ár? Egy 841ND ~6k, egy 801ND ~9k. Tehát ha 300-as AP-t akar venni, rosszabbul jár, mintha routert venne, ráadásul lesz egy olyan eszköze, ami ezen kívül semmire nem jó.spórolhatsz egy G-s AP-val némi pénzt!
Mutass egy új G-s AP-t 6k alatt. -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A "kis magyarázat" sokat ért nekem, nem szeretném komplikálni a dolgomat - köszönöm.
Az n szabványra szerintem sem kellene sajnálni a pénzt, mert ki tudja megmondani, hogy milyen eszközök lesznek...
Ha AP-k esetében egyéb szempontok nem dominálnak, akkor majd ár, meg kinézet alapján fogok választani.Kali köszi Neked is.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- ASUS blog: kisebb, de nem gyengébb – a mini PC-k forradalma
- Milyen RAM-ot vegyek?
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Black Ops 7
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- A Vivo S50 Pro mini is beáll a sorba
- Vírusirtó topic
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4042
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB,Átlagos,Adatkabelel, 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Gubek-Einste
Dr.NX