Hirdetés
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
anthony19920
csendes tag
Sziasztok.
A napokban megadta magát 4,5 éves Linksys routerem, ezért sajnos korábban szükségeltetik a váltás, mint terveztem, kb. 3-4 hónapon belül költözöm, akkor lett volna esedékes, de így most előrébb kellett hozni a dolgot.
Jelen felállás:
- Net: Digi FTTH
- Kábelen: 1 NAS, 2 TV, 1 asztali gép, 1 PS4
- Wifin: 3 telefon, 1 tablet és 2 laptop, valamint 2 Raspberry és néhány IoT cucc (szenzorok, villanykörték)
- Távoli elérés: 2 remote kliens (1 TV és 1 laptop) csatlakozik időnként távolról a médiaszerverként is üzemelő NAS-hoz
- Lakás: egy kb. 50m2-es, "L" alakú panelNAS:
- egy seedbox-al van "összeköttetésben", ahonnan szinkronizálja a letöltéseket, ezt szeretném ha továbbra is a gigás netet kihasználva tudná tenni, ez azonban nem befolyásolná az én munkámat
- a munkámból kifolyólag nagy fájlokat mozgatok sűrűn a gép és NAS között, ezért a NAS 2. gigás portjával jelenleg közvetlen összeköttetésben van a gépemmel, ez azonban kissé kellemetlen és csúnyaKöltözés után a fenti lista kissé módosul:
- Kábelen: 1 NAS, 1 TV, 1 asztali gép (esetlegesen ez lehet 2 lesz), 1 PS4
- Wifin: 4 telefon, 2 tablet, 3 laptop, 2 TV, illetve marad a 2 raspberry és IoT dolgok
- Távoli elérés: 2 remote kliens (2 TV) csatlakozik majd távolról ugyanabból a célból mint eddig
- Lakás: 70m2, "I" alakA jelenlegi felállást eddig tökéletesen kiszolgálta a kis Linksys router (EA2750), a költözés után azonban amúgy is cseréltem volna, az új lakás lényegesen nagyobb, és teljesen más alakú (~70nm, hosszúkás elrendezés, utp az egyik sarokban). Eredetileg egy mesh rendszerre gondoltam, azonban a jelen router kiesése miatt most az Asus AIMesh a leginkább szimpatikus.
Jelen keret max. 50k lenne, e mellé kerülne majd valószínűleg még egy router / repeater ha szükséges a költözés után (szinte biztosan az lesz). Mindenképp AX-ben gondolkozom, ha már egyszer költeni kell rá, illetve a fenti NAS-os rész miatt öröm lenne, ha esetleg adott lenne a Link aggregation lehetősége, mert így megúsznám az asztali gép és a NAS közötti kábelt. Asztali gépre nem fontos a dupla gigás kapcsolat, csak a NAS irányba van kihasználva.
A fentiek alapján igazából 2 delikvensre szűkítettem a dolgot, de ha esetleg van jobb ötletetek örömmel hallgatom. Devops szintig vagyok meg részemről, annál fentebb már csak az alapokkal vagyok tisztában
Az általam kinézettek:ASUS RT-AX56U - 40k
ASUS RT-AX58U - 50kNyilván költözés előtt minden forint hasznos, de ha megéri a felárat az AX58U, akkor nem szórakozok ennyin, mert ha pl. az 56U kevés lenne a költözés után, akkor semmivel nem vagyok előrébb a most megspórolt 10k-val, ha végeredményben meg jóval többet kell költenem.
Előre is köszi a segítséget, és bocsánat a hossz miatt, de ti szoktátok írni, hogy minél több az infó annál könnyebb segíteni, így igyekeztem mindent leírni
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Gamer PC Ryzen 7 5800x RX 6600XT
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 83% akku
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3511
- ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 32GB 1TB GTX1650 500nit 4K 1 év teljeskörű gar.
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Az általam kinézettek:
Gubek-Einste
Dr.NX