Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gh0sT
addikt
Sziasztok!
Adott egy két szintes családi ház, vasbeton födémmel, amit egy darab router nehézkesen szolgál ki. Jelenleg csak mobilnet van, de fél év múlva kötik a vezetékes netet, így kicsit előre is gondolkodnék.
A mostani setup:
Mobiltelefonban sim kártya --> USB tethering --> ASUS RT-N16 --> ASUS AC65P --> kliensek
Az AC65P a fő router, ehhez kapcsolódik minden eszköz, az RT-N16 csak azért kell, mert az képes USB tetheringre, viszont meguntam a mobiltelenos bohóckodást és masszív sz@pást az instabil nettel.Az Asus RT-N16-ot kellene kiváltanom egy LTE képes routerrel, viszont WDS-t is szeretnék beállítani a két router között. Jelenleg az AC65P felel a VLAN-okért, tűzfal szabályokért, osztja az IP-ke DHCP-n. A hálózatot 6 VLAN-ra osztottam egyelőre (laptopok, HTPC-mutimédia, okos otthon, kamera rendszer, vendég wifi, mobiltefefonok). A kritikus pont az, hogy az okos otthonos wifis eszközökhöz kevés az egy router, de egy VLAN-ban kellene legyenek, ezért is lenne szükség WDS-re.
Meg tudom én ezt valahogyan oldani egy LTE-s routerrel? Az LTE-s routerbe kellene átpakolnom a VLAN kezeléstől elkezdve mindent (ami most az ACP65P-ben van), és így mehetne a WDS a két router között? Jól gondolom? Létezik ilyen LTE-s router?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Hisense 43A6BG 108 cm / 43" 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- DX Racer fekete gamer, irodai szék
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3496, 90% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Gubek-Einste
Dr.NX