Hirdetés
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- iPhone topik
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila79
tag
válasz
Directors066
üzenetére
Én itt kaptam választ, de Te lézeres nyomtatót keresel, ahogy látom...
-
Szerintem kéne szólni egy modinak, hogy zárják a topikot. Ennek így ténykeg nem sok értelmét látom...
-
Attila79
tag
válasz
Directors066
üzenetére
Kicsit olvass vissza, hogy ki kapott ebben a topicban utoljára választ... Én is föltettem egy ideje egy kérdést, meg már előttem is páran, de erre tényleg a madár se jár...

-
Directors066
tag
válasz
Directors066
üzenetére
Senki nem tud segíteni?
-
Directors066
tag
Sziasztok!
Nyomtatót szeretnék venni.A nyomtatási sebesség nem igen érdekel. Inkább az,hogy után tudjam tölteni a tonerreket benne és olcsó legyen hozzá a por.
Ezeket a nyomtatókat néztem ki.: [link][link]
[link]
[link]
[link]
Ha pedig ezek között a nyomtatók között nincs olyan amit olcsón után lehetne tölteni akkor tudnátok nekem linkelni egy kettőt? A lehető legolcsóbbat.
Köszönöm a segítségeteket.
Jajj tényleg még egy kérdés. Például egy teljes teli tonerrel hány dvd borítót lehet nyomtatni? -
stomi76
tag
Sziasztok!
Van valakinek esetleg tapasztalata Epson P50 illetve Canon 4850 -es nyomtatókról? A kettő között vacilálok. Szrintetek?
-
Sziasztok!
Mostanság tervezem egy nyomtató megvételét. a határ 20-25ezer lenne.
A cél: gyors, jó minőség, színes legyen, és ha rendelkezne scan funkcióval az lenne maga a tökély.
(Ugye ma már csak lézernyomtatók léteznek?)Előre is köszi a tippeket.
Üdv
-
flash-
veterán
Sziasztok!
Multifunkciós nyomtatót szeretnék venni.
Elvárások:
-minél olcsóbb patron/minél jobb ft/lap arány
-windows 7 Home Premium x64 el kompatibilis legyen teljesen(tehát a driver,és a szoftverek is!!!!)
-könnyü legyen vele a lap másolás(pl.beteszem a lapot a lapolvasóba,programba beírom hogy 10 db,és szépen máris nyomasa)
-szoftver nélkül is lehessen másolni(behelyezem a papirt a lapolvasóba,kiválasztom a példányszámot a nyomtatón lévő gombokkal,és már menjen is a sokszorosítás)
Mit tudtok ajánlani?
-
Attila79
tag
Hello!
Olyat tud-e vki ajánlani nekem, ami tud cd/dvd-t nyomtatni, nem túl gagyi fényképnyomtatásilag sem, s mindezt megfejelve wifi-s kellene, hogy legyen...
20-30k között max.Köszi!
A. -
zka67
őstag
válasz
Carlocito
üzenetére
Ha nem akarsz kínlódni chipekkel, fejtisztítással - és legfőképp anyázni, kukába dobással fenyegetőzni -, akkor a HP-t ajánlom neked.
Van hozzá utángyártott patron elérhető árban: Tintapatron HP DeskJet F2492 nyomtatóhoz
Ha jobban megnézed, a 300XL-es fekete u.gy. patronnal 900 oldalt tudsz kinyomtatni br. 5300 Ft-ból.
Az epsonról tudni kell, hogy minden bekapcsoláskor jókora adag tintát pocsékol el fejtisztításra, ha pár napig nem használod, akkor neked kell pluszban tisztítanod a fejet. Továbbá a chipek körül sem tisztázott minden, nem mindegy milyen veriószámút veszel hozzá. Javaslom az epson topicot olvasgasd, többnyire ezekkel a témákkal van tele.
kismacska és pinnacle: nektek is HP nyomtatót ajánlok, szerintem ezekre a célokra a legjobb választás a HP Deskjet F2480, a fentebb említett patronok mehetnek bele ebbe is. A D1660-hoz képest annyi a különbség, hogy ebben van szkenner is, lehet vele fénymásolni is.
-
Balli
őstag
Sziasztok,
Nyomtatót szeretnék venni a következő feltételekkel:
-tudjon színesen nyomtatni
-wireless legyen
-tudjon scannelni jó minőségben es lehetoleg gyorsan (fotokat szeretnénk bescannelni)
-ami nem erdekel: nyomtatas minosege (fotot nem nyomtatunk), es a nyomtatas sebessege
nyilvan legyen megbizhato es minel olcsobb ar/fenttartasa
-
Carlocito
csendes tag
Üdv!
Egyetem révén szükségem lenne egy nyomtatóra, amit 99% csak word docra használnék.
Kettő között gondolkodok.HP DeskJet F2492 és Epson Stylus SX115.
HP hoz 3000 ft körül mozog a vaterán az eredeti fekete tintapatron, ami nem vészes de az epsonhoz komplett 4es után gyártottat kapok 2000ért.Kérdés az lenne. Mennyire jók az epsonhoz az u.gy.ak? Illetve melyik? Felismeri-e? Vagy inkább menjek a biztosra?
Minden segítséget köszönök.
C.
-
kismacska
csendes tag
Sziasztok! Én csak fekete-fehér nyomtatásra (fotót nem) szeretnék valamilyen nyomtatót. Tudnátok valami jót ajánlani? Köszi
-
pinnacle
nagyúr
Valami olcsó nyomtatót keresnék általános használatra. A HP D1660 vagy a Canon Pixma iP2600, 2700-re gondoltam. Szerintetek melyik a jobb vagy esetleg tudtok mást ajánlani?
-
lorcsi
veterán
Sziasztok
Lézer nyomtató vásárlás előtt állok
otthoni felhasználásra kellene tesómnak az egyetemi dolgokat fekete-fehérben nyomtatni, időnként nagyobb mennyiségben
a tintapatronossal párszor már megszívtuk a beszáradást stb..ip3000 volt de a fejjel baj vaneddig a Xerox Phaser 3117, Samsung ML-1610
és
Phaser 3122 az ML-2010 ajánlották
viszont ezeket már nem lehet kapni
, pedig baromi olcsón van hozzájuk utrángyártott toner iskérdésem az lenne, hogy a mostani kaphatóak közül van e valami hasonlóan olcsó fenntartható lézer printer ?
-
mokas_gizi
tag
Ez tudásban valóban nem rossz nem is tudtam hogy van olyan multifunkciós nyomtató, mely lemezre is tud nyomtatni....
Szerintem az nem hülyeség ha az adathordozók rovatba pár emberkét megkérdezel hogy ehhez a nyomtatóhoz amit kinéztél van-e utángyártott patron és mennyibe kerül...
simán lehet használni vagy van valami védelem a nyomtatóba stb. -
Susana
tag
Én most ezzel szemezgetek. Amiket leírtál annak mind megfelel és az ára is kedvező 30k.
Én még most se tudtam eldönteni milyet vegyek. Az a baj hogy a Lexmark s605 kevés az infóm föleg a patronok érdekelnének hogy mennyire gazdaságos. Nézd meg ezt is mert nem rossz! -
Rekro
aktív tag
Sziasztok
Nyomtató vásárlás elött állok és segítségre lenne szükségem
néhány paraméter ami fontos lenne;
-viszonylag jó minőségű fotó nyomtatás
-cd/dvd nyomtatás
-ha van benne scanner az is pozitívum lenne
-ha van hozzá utángyártott patron az se egy hátrányAz ár teteje 30-35k, de nem baj ha olcsóbb;p Ilyen paraméterekkel van esetleg valami ami best buy kategória?
válaszokat előre is köszi
-
Susana
tag
Megnéztem a neten a nyomtatót tényleg jó! Nagyon jó hogy cdre is nyomtat. Én viszont multifunkciósat keresek.
TokLac olyan olcson patron?! Hol rendelted?
A lexmarkhoz is lehet ilyen utángyártottat kapni vagy tölteni is lehet?
-
SMITHVADŐR
tag
Sziasztok
Mivel még nem volt szerencsém sokat foglakozni nyomtatókkal, segítségeteket szeretném kérni.
Volna egy Epson sx110-es 9990 ft ért. Az lenne a kérdésem, hogy ez jó nyomtató e, mármint tudásra meg minőségre (nyilván árkategóriájában).
Vagy ettől tudtok jobbat hasonló áron??? Vagy olyat, amihez jobb árban van a patron???Köszönöm válaszotokat előre is.

-
Primary
csendes tag
Üdv!
Ismétlés a tudás alapja!Olyan tintás nyomtatót keresek ami tud max.300gr-os papirra nyomtatni!
Gondolom az elől megy be - meghajtja - elöl jön ki nem alkalmas erre.
Valamilyet tudtok ajánlani?Hétvégéig döntenem kellene a gépet illetően.
Köszike!
-
Susana
tag
Ezek már jó minőségű fényképeket nyomtatnak?
-
Susana
tag
Sziasztok!
Segítség kéne nem tudom eldönteni melyiket vegyem! Nem vagyok szakértő még nem volt nyomtatóm!
Ezekre gondoltam: Epson sx410, Lexmark s305/505/605
Annyi tudok hogy az epsonok gazdaságosak olcsó a patron, utántöltésről és utángyártott patronokról nem sokat tudok. Az utóbbiakat is lehet kapni boltba?
A lexmarkokról semmi infóm talán annyit hallottam olcsó gép drága patron, de javítsatok ki ha nem így van! Wifi és usb is tudom külön-külön 2 gépről üzemelni? A lexmark s605 a befutó, de ha nem éri meg fenntartani akkor inkább a másik.Tud valaki segíteni, hogy melyiket?
-
Primary
csendes tag
Üdv!
Olyan tintás nyomtatót keresek ami tud 300gr-os kartonra nyomtatni!
Gondolom az elől megy be - meghajtja - elöl jön ki nem alkalmas erre.
Valamilyet tudtok ajánlani?
Köszike! -
zka67
őstag
válasz
jolti05
üzenetére
Szia! Persze minden patron be tud száradni, a HP is, de úgy értettem, hogy ha néhány hétig nem használod, azalatt nem fog beszáradni. Ha esetleg mégis (nálam még nem volt rá példa), akkor csak kiveszed a patront egy mozdulattal, megtörlöd a fejet wc papíron és mehet vissza a nyomtatóba. Ezzel meg van pucolva anélkül, hogy tintát pazaroltál volna a tisztításra. (A patronon levő érintkezőket sose érintsd meg kézzel, ha mégis sikerült, akkor alaposan dörzsöld meg wc papírral vagy papírtörlővel).
-
jolti05
őstag
Szia.
Toner árakat nem néztem, ennyire nem vagyok körültekintő, sajnos
Természetesen az is egy fontos szempont, hogy a továbbiakban ne kelljen egy vagyont költeni rá.
Utánanézegettem, mit tud a HP Deskjet F2480, és igazából nekem nem hiszem, hogy többre van szükségem, a patron ára sem egetrengető, így csak egyetlen kérdésem maradt:
Hogyhogy nem tud beszáradni a patron? Nekem volt egy Deskjet-em, amit a chello adott régen, amikor bekötötték a netet, de az egy hosszabb "nemhasználás" után már csak foltokban nyomtatott, aztán már úgy sem, mert azt írt ki a szoftver, hogy nincs bent patron. -
zka67
őstag
válasz
jolti05
üzenetére
Szia! A Samsung nyomtató - ha csak az árát nézed -, jó választásnak tűnik az első pillanatban. A toner árát is nézted? Mert a nyomtatókhoz csak "induló" tonert adnak (konkrétan ehhez a típushoz nem tudom hány oldalra elegendőt) és hamarosan egy újabb 18 ezres kiadásnak nézel elébe.
Az epson tintásokat meg tényleg felejtsd el, legfőképp akkor, ha csak ritkán nyomtatsz, mert beszárad a fej és az összes tintát fejpucolásra fogod elpocsékolni.
Nézd, neked szerintem tökéletesen megfelel a HP DeskJet F2480-as multifunkciós nyomtató. Ehhez van utángyártott patron, 900 oldalra elég tintával 5e Ft körüli árakon. Ez nem szárad be ha nem használod akkor sem, ha piszkozatot kell nyomtatnod azt nyomhatod vele eco módban is - így még több lapra elég a tinta.
A Samsung lapköltsége 9-10 Ft / oldal, a HP-é pedig 5-6 (u.gy. patronnal) normál nyomtatás mellett. (A HP-be simán bele lehet tenni az u.gy. patronokat)
A HP szkennere nem egy rakéta, de 10-20 oldalt azért 5-10 perc alatt be lehet vele szkennelni. Az időt amúgy sem a beolvasás viszi el, hanem amíg beigazítod a papírt...
-
jolti05
őstag
Sziasztok.
Azonnal elsőéves hallgató leszek egyetemen, és úgy érzem, szükségem lesz egy nyomtatóra, és egy szkenner sem ártana, de én ezt a kettőt egybe gondoltam. Egy hozzá értő ismerősöm óva intett a tintasugaras multifunkcionális készülékektől, részben, mert nagyon hamar kimerül a toner, egy másik ismerősöm pedig annyit tudott mondani, hogy Epsont semmiképp ne vegyek, mert ami nekik van, pár nyomtatás után előrukkol azzal, hogy kevés van valamelyik színből, és rövid idő múlva már nyomtatni sem engedi.
Nekem a két készülék külön nagyon borsós lenne.Igazából nem szoktam túl sokat nyomtatni, és amikor rá kerül a sor, akkor is leginkább csak a fekete színre van szükségem, ezért esetleg egy monokróm lézer készülék is szóba jöhet.
Nagyon hirtelen ezeket néztem:
Samsung SCX-4500
Epson Stylus Office BX305FSzeretném kikérni a véleményeteket!

-
jeni
félisten
őőőő nem értem ezt a Epson mizériát?
Akkor nem is szabad bekapcsolva hagyni mert magától fogyasztja a tintát,vagy hogy is van? Mintha azt olvastam idáig,hogy minden bekapcsolásnál fogy a tinta tisztítás során !!!
-
Traxx
őstag
Hali!
Változott egy kicsit a felállás, és úgy fest, van lehetőségem elég jutányos áron venni színes lézert...Pontosabban több típust is: Konica Minolta Magicolor 1680MF , Konica Minolta 2530DL , és a többek által is ismert 1600W, ugyanebből a márkából.
A kérdésem az lenne, hogy mennyire "jó" maga a márka, illetve mire számíthatnék tonertöltés és fenntarthatóság, gazdaságosság terén, ha ezeket választanám? Valamint a megbízhatóságukról, vagy az esetleges szervizháttérről sem tudok túl sokat...érdemes lenne egy ilyenbe beruházni, vagy keresgessek másfélét?
Köszönöm előre is a választ...pár napon belül döntésre kéne vinnem

engeecopper: köszönöm az előző hsz.-ra a választ

-
sazabi
aktív tag
Hi all
Itthoni, kevés használatra kellene nyomtató és scanner.
Kevés helyet foglaljanak az asztalon, olcsó legyen az utángyártott patron, ne szarakodjon chipes patronokkal.
Érdemes lenne multifunkciósat nézni? Amikor a legutóbbi multifunkciós nyomtatómnak (pixma ip 160) feladta a nyomtató része, a scanner sem működött tovább, szóval van már rossz tapasztalat..
Előre is köszönöm az esetleges segítséget
-
engeecopper
csendes tag
Hali!
Szerintem Samsungot vegyed, bármelyiket.
Eredeti tonerekkel(1db fekete és 3xszín) a gatyád rámegy a fenntartásra.De:
lehet hozzájuk utángyártott tonereket is kapni, ill. töltőkitteket, chip resettelővel, végtelenített chippekkel, porokkal, mindennel. Vagy ki lehet ütni a nyomtató chipjét is. (5000 ft kb).
Így egy komplett töltést megúszhatsz kb 20000 forintból.A másik: x ezer oldal után(most nem tudom pontosan, hogy ezeknél a kis samsungoknál ez mennyi oldal) komplett dobegységet kell cserélni ami 100 euro környékén mozog.
Üdv
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Gondban vagyok, mert nagyon úgy néz ki, hogy megadta magát a Canon ip1500 nyomtatóm (2 oldalt kitolt minden hiba nélkül, azután meg csak minden 2. sort hajlandó nyomtatni, vagyis olyan, mintha csak egy irányba mozgatva a fejet nyomtatna...és csak a feketét, friss patronokkal
). Utódként, ha nem jön helyre, mindenképpen lézert néznék, és abból is belépőszintű színest.A színes része nem kellene nagyon gyakran, de akkor viszont tényleg fontos lenne, ezért ragaszkodnék a színeshez. Fotónyomtatásra vagy ilyenekre totál nem lenne használva, csak "alapdolgokra".Ami nyilván fontos lenne, az az, hogy megbízható legyen, és a tonert lehetőleg lehessen tölteni / legyen hozzá olcsó utángyártott. Ipari mennyiségben nem nyomtatnék, tehát a gyári is bírni fogja reményeim szerint jó ideig

Amit a totál belépőszintből néztem, az 3 típus: Samsung CLP-310 ill. 315, valamint a Konica Minolta Magicolor 1600W. Xerox 6110-est már nem nagyon látok sehol. Van esetleg ezeken kívül valami, ami jobb és nagyjából ebben a 30-35K-s ársávban mozog, vagy ha nincs, akkor ezekből melyik lenne a legjobb döntés?
Köszönöm előre is a választ

-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Sajnos úgy néz ki szuper kis Canon IP1000 nyomtatóm beadta a kulcsot, így kénytelen vagyok új nyomtató után nézni:
Keveset nyomtatok, éves szinten cca. 200 max 300 oldal, viszont néha képeket is nyomtatok, így szerintem nekem a lézer nem alternatíva.Kérdésem: Jelenlegi új (tintasugaras)nyomtatók közül melyik lenne az a modell, amivel a nyomtatási költség (persze utángyártott patronnal), 5 FT/LAP alatt marad?
(IP1000-es ezt az értéket röhögve hozta a 2xx Ft-os utángyárott patronokkal. -
scott_free
senior tag
viszont én is kérdeznék:
a belépő szintű színes lézernyomtatók közül melyiket érdemes választani?

(30-40ezer körül)tudnak ezek A4-es méretben szegély nélküli nyomtatás vastagabb (de nem fotó!) papírra?
kb. milyen ft/oldal költséggel lehet számolni a festéket?vagy érdemesebb nagyobb gépet venni?
-
scott_free
senior tag
Tintásba epsont semmiképp se, beszáradnak.
a megoldás erre, hogy kapcsold ki a gépet, amikor nem használod!
jó régen én is szenvedtem ezzel, aztán az Epson hivatalos angol support-chatén írta egy srác, és tényleg bevált.pár nap híjján majdnem pont 5 éve van egy Epson Stylus Photo R300-as nyomtatóm, amivel igazából csak cd/dvd-ket nyomtatok, nagyjából úgy 2-3 havonta, de akkor egyszerre többet.
csak akkor kapcsolom be, amikor nyomtatni akarok, és így még a legolcsóbb utángyártott patron se szárad be. a nyomtatás után persze egyből ki is kapcsolom a gépet.szóval nekem ez a tapasztalatom.
-
-AD4M-
tag
Udv!
Az elmúlt órákban hosszú szenvedés után elhalálozott kedvenc nyomtatóm...

Egy Canon IP3000 volt, 5 évet bírt...
Tudnátok ajánlani hasonló képességű tintasugaras nyomtatót?
A 2 fő szempont a CD/DVD lemezere való nyomtatás és az alacsony üzemeltetési költség.
(Az IP3000-be ~1200 HUF körül lehetett utángyártott patron garnitúrát (4db) venni.)Sajnos ahogy láttam a Canon már csak az IP4xxx-es szériába rakja be a lemezre nyomtatás képességét. Árban még ESETLEG szóba jöhetne az IP4700 is, de nem tudom, hogy a patron utánpótlás hogyan oldható meg....
T-72 you...
-
bence2005
csendes tag
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérdezni, hogy milyen nyomtatót vegyek.

A nyomtatót főleg fényképek nyomtatására használnám, mind fotópapírra mind pedig sima fénymásolópapírra, illetve szöveg nyomtatására is, de a fotók az elsődlegesek, illetve nem mindennap használnám lehet, hogy 1-2 hétig nem nyomtatnék semmit. Most egy epson dx5000-em van, de szörnyű, a fejtisztításra megy el az egész patron szinte, és csíkosan is nyomtat ezek után is, igaz már kb. 2 éves, lehet ez a gond? Tehát elgondolkodtam, hogy lézert kellene vennem tintasugaras helyett? Vagy egy jó tintasugaras is érdekelne, ami NEM szárad be, mert ez megőrít! Köszönöm
-
Wyll
őstag
Sziasztok!
Gyorsan kéne nekem egy-két javaslat egy nyomtatóra, a következők alapján:
- tintás vagy lézeres is lehet
- egyszerű, a lehető legolcsóbb, de még a megbízható kategória
- ne GDI-s legyen (támogassák a print szerverek, pl ezek valamelyike. mindegyiknél ott van egy compatibility list - legyen benne!)
-
Sonec
tag
Sziasztok!
Konica Minolta PP 1350W ről mi a véleményetek?
-
TokLac
senior tag
Epson SX410:

Epson SX415:

Tehát a 410 fekete-szürke, a 415 fekete. Ment itt a vita róla és én sem tudtam. Felhívtam az Epsont, és ezt mondták. Egyébbként a fekete Euro Premiumként fut nálunk.
Hardveres különbség nincs. -
TokLac
senior tag
Üdv!
Megvettem az Epson SX 415-öt! Nagy király gép! Öröm, bódottág!

-
zka67
őstag
válasz
Járókeret
üzenetére
Lehet. Ezzel a lapköltséged utángyártottal is 9 Ft / lap.
Ne tévesszen meg a 9 ml = 1875 oldal, az csak 187.5 oldal akart lenni

A canon nyomtatókat én nem ismerem közelebbről, mert mióta chipes patronokat használnak annyi nyűg van velük, hogy inkább nem foglalkozok velük. Ettől még lehetnek jó nyomtatók...
Én nem ajánlom neked a külön színes patronos nyomtatókat, mivel azt írtad, hogy csak néha nyomtattok ábrákat. A HP patronok ha netán mégis beszáradnak (ami nem szokott előfordulni nálam), akkor csak kiveszed, megtörlöd az alját egy wc papíron és már mehet is vissza a nyomtatóba.
-
zka67
őstag
válasz
Járókeret
üzenetére
HP DeskJet D1660
HP DeskJet D2660A gyári patron 4 ml-es, kb. 200 oldalra elég, az utángyártott 18 ml-es ~900 oldalra. ~5 Ft / oldal a költség. A színesnél is ugyanezek az arányok vannak.
-
zka67
őstag
válasz
Járókeret
üzenetére
Színes lézert biza nem kapsz 20-ért, a legolcsóbb is 30 rugónál kezdődik:
Samsung CLP-3107 Ft / oldal körül van a nyomtatási költsége: Toner kitt 4500 oldalra
Tintásba epsont semmiképp se, beszáradnak. HP-k közül gyakorlatilag bármelyiket tudom ajánlani, amelyik szimpatikus. Olyat válassz, amelyikbe csak 2 patron van, pl. No. 300-as, gazdaságosabb vele a nyomtatás és van utángyártott is hozzá.
-
Járókeret
senior tag
Sziasztok!
Szokásos kérdés: Milyen nyomtatót vegyek?

A feltétel annyi,hogy színes legyen. Igazából nem tudom, hogy tintasugaras kéne vagy lézeres... Hosszú távra kell. Van hogy 1 hónapig nem nyomtatunk, szóval ilyen szempontból nemtudom,hogy a tintasugaras mennyire jó megoldás :S Rátok bízom. Fontos,hogy olcsó legyen bele a patron, szóval az utántöltött is megoldható legyen.
Néha mintákat is nyomtatunk vele, de nem kell konkrét pro fénykép nyomtató.
20 ezer ft lenne a max amit ráköltenék. Ja és nem kell bele scenner mert az van külön.
Köszönöm
-
sagvary
aktív tag
Egy olcsóbb színes lézer nem lenne elég jó?
-
TokLac
senior tag
Hosszas elmélkedés után ez jó vétel: Canon PIXMA MP550
Egyesével cserélhető csak a tinta patron és van hozzá utángyártott.
De mivel a scannerem hibátlan lehet megveszem a csúcs Cannon PIXMA iP4700-at.
-
TokLac
senior tag
Dilemma: az embernek két választása van. Vesz olyat amibe csak a patront kell cserélni darabja 600Ft átlag, de pár év és a fej meghal. A fej meg drága. Vagy vesz olyat ami fejjel együtt cserés. Ezekbe drága a patron. Viszont, a Canonom kibírt 6 évet rengeteget kapott utángyártott tintákkal. Szóval maradok a 600Ft-os patronoknál.
-
TokLac
senior tag
-
cafat
aktív tag
Sziasztok! HP DeskJet D1660 nyomtatóról kérnék véleményeket. Van ettől jobb alternatíva ebben az árban (10k)? Csak szöveg nyomtatására kell. Várom a véleményeket!

-
EmperorDraco
csendes tag
válasz
AXisBOLD
üzenetére
Hali!
Én egy HP Photosmart Premium (c309g) nyomtatót vettem. Nagyon meg vagyok vele elégedve, csak ajánlani tudom!
Több készlet patronnal együtt sikerült megvenni, szóval egyelőre az ilyen utángyártott/utántöltött patronokról még nem tudok nyilatkozni, de ha van rá igény, akkor majd megírom.
De ha esetleg ti tudtok már valamit, azt is szívesen olvasnám.
Amúgy a 364 típusú kazetták kellenek bele.Draco
-
Igazából nem tudom, hogy milyen nyomtató volna rá képes, de én a következőképpen látom a problémát. Mikor szöveget nyomtatsz, akkor a nyomtató drivere valamilyen DPI-vel (az én HP DJ3420-asomnál ez 600DPI normál üzemmódban) kirendereli a szöveget, és utána képként nyomtatja. Szóval, ha te a BMP-ket meg tudnád csinálni úgy, hogy 600 DPI-sek legyenek, szerintem nem lenne probléma. Mondjuk akkor egy A4-es kép 4960x7016 lenne,és kb. 100 MB-ot foglalna.

-
Crytek
nagyúr
Tudnátok ajánlani valami aránylag olcsó nyomtatót ami tud cd/dvd felületére is nyomtatni?
És mi a különbség a szitázott nyomtatható felületű dvd és a nem szitázott között más nyomtató kell hozzá vagy az mindegy?
-
vbbb
őstag
HP F4580 Printer, Scanner and Copier vs. Dell V305W Wireless Printer, Scanner and Copier?
Melyiket lenne érdemesebb megvenni? Dell nyomtatókról nem sokat tudok...itt is a patronnal együtt cserélhető a fej? Mennyit lehet 1 patronnal nyomtatni...stb. HP-t akartam volna, de nem lehet itt kinnt jelenleg záros határidőn belül beszerezni, Dell viszont van még.
-
M0Dair
senior tag
Sziasztok!
Nyomtatót szeretnék vásárolni. Egyetlen igazán fontos szempont lenne, hogy a képekben lévő (pl. bmp) szöveget is olyan tiszta kontúrokkal, élekkel nyomtassa ki, mintha szövegszerkesztőből nyomtatnám. Van erre valami ötletetek, hogy milyen nyomtató lenne képes rá? A lézernyomtatókkal nem ment, pixelesek lettek a kontúrok. Pl. ha fotóként nyomtatnám tintasugarassal, akkor megcsinálná olyan tisztára a karaktereket? Vagy hogyan oldhatnám meg? Milyen nyomtatót ajánlotok?
Válaszotok előre is nagyon köszönöm, mert régi problémám és fontos lenne!
További szép estét kívánok!
-
zsolt320i
senior tag
válasz
zsolt320i
üzenetére
Még ez is beleférne a keretbe:
Epson stylus sx515w
erről mi a véleményetek? -
zsolt320i
senior tag
-
nofi
addikt
Üdv!
Jelenleg egy Epson DX4850 multifunkciós csoda van itthon (macipatronos
), de lassan kezdjük belátni, hogy bizony zabálja a tintát és 2-3 hetente feketét, 1,5-2 havonta pedig az egész színkollekciót cserélnünk kell. Szerintem itt az ideje egy lézersugaras nyomtatónak, amivel szerződéseket, leírásokat, egy-egy emailt napi szinten tudunk nyomtatni.
Nem vagyok nagyon otthon ilyen téren, így az lenne a kérdés, hogy melyik lézersugaras nyomtatót ajánlanátok családi mindennapos használatra (csak nyomtatás funkció nekem bőven ok, minden másra ott az epson)?
Alapfunkciók, megbízható, kedvező ár és nem utolsó sorban a patron ára, illetve beszerzési lehetőségei döntőek
-
zsolt320i
senior tag
Sziasztok,
a múltkor már érdeklődtem hogy milyen all-in-one nyomtatót ajánlotok és kaptam egy két jó tippet.
Max. 20 ezret szánnák rá.
Ami lényeg lehessen után-töltött patront olcsón rakni bele
, és legyen jó a nyomtatási minősége. (az árához képest)
Eddig erre a 2-re gondoltam:
Epson Stylus SX415
Canon Pixma MP 490.Ti melyiket preferálnátok a kettő közül, illetve ha van 3-ik illetve negyedik ajánlat szívesen veszem.

Előre is kösz!
-
AXisBOLD
addikt
üdv.
egy multifunkciós készüléket szeretnék venni, de nem tudom melyik márkát érdemes. eddig canon nyomtatóm volt és az apróbb hibák ellenére meg vagyok vele elégedve, mert elég sok lapot kihoz egy után gyártott patronnal.
hp-ról hallottam rosszat is jót is.
szóval abban kellene a segítség hogy egyáltalán melyik márkát válasszam, de pontos típusoknak még jobban örülnék.
-
Livius
őstag
Hello! Találtam egy árban megfelelő lézer nyomtatót. HP Color LaserJet J4500
Nem tudja valaki hogy ez tényleg lézeres-e, és ha igen akkor milyen toner kell hozzá? A bolt oldalán lézeresnek írják, de a google és a hp oldalon én nagyon nem találtam ezt a nyomtatót lézerben. -
M0Dair
senior tag
A nagyfelbontású bmp-ben lévő szöveg zsugorítását elvégezhetné a nyomtató szoftvere is. Tehát az lenne a lényeg, hogy úgy kezelje le, hogy olyan éles legyen a szöveg kinyomtatva, mintha pl. word-ből nyomtatta volna. Remélem létezik ilyen jó nyomtató és ilyen jó nyomtató szoftver amiben van külön képfájlban lévő szöveg felismerése és akként nyomtatása opció.

-
M0Dair
senior tag
Üdv Urak!
A segítségeteket kérném nyomtató vásárlásával kapcsolatban.
Nem egyszerű a dolog.:
Lenne egy adott (szimpla fekete) szöveg, amit Photoshopban megalkottam karakterenként (jó nagyban).
Majd ezt bmp-ként mentettem, szerkesztgettem, finomítgattam.
És ezt a bmp-t szeretném úgy (kicsinyítve) kinyomtatni, hogy élesek legyenek a betűk kontúrjai.
Tehát mint az újságban a betűk. Nincs módom másként újracsinálni, ezzel kellene boldogulnom.
Tudnátok ajánlani valami olyan nyomtatót ami képes lenne erre?
Nem kell mély fekete legyen a szöveg, nem ártana ha picit olyan lenne, mint a mátrix nyomtatókkal nyomtatott szöveg. Tehát szürkés, némileg áttetsző lehet.
A lényeg az lenne, hogy a karakterek szélét ne rontsa el, élesek maradjanak. A lézernyomtatóm "összeporozza" a betűk szélét.
Talán egy jó tintasugaras fotónyomtató képes lenne erre? Pl. felismerné, hogy ez olyan szöveg, mint egy word dokumentum és beállít mindent, hogy éles legyen.
Mindennemű segítséget nagyon megköszönök!
-
Sziasztok!
Scanneres színes nyomtatót szeretnék venni, de mivel zöldfülű vagyok ezért semmit nem tudok ezekről a készülékekről. Ha valaki tudna vmit ajánlani azt megköszönném.
Szempontok: Szép képminőség, gyorsaság, és azért az ár se legyen megfizethetetlen.Köszi
-
zka67
őstag
válasz
jiggajigga
üzenetére
Szia! Én mindig is a HP-ra esküdtem, ami az elmúlt napokban sajnos tényé is vált. Ugyanis kb. 2 évig egy Epson RX520-asom volt (ajándékba kaptam vadi újan, az illető már az első héten megbánta, hogy epsont vett).
Epson: Az epsonokkal alapvetően egy baj van, a fej. Piezo elven működik és egy életre adják, nem cserélhető. Többet van beleszáradva tinta mint nincs, és ez független attól, hogy gyári vagy utángyártott a patron, de gyárival még sűrűbben beleszárad a tinta. A patronok minimum felét - ha nem többet - fejtisztításra pocsékolja el, ezzel lehet spórolni, ha nem kapcsolod ki a nyomtatót. Hiába van külön a négy szín benne, ha nem egyszerre cseréled őket, hanem megvárod mire a többiből is kifogyogat az alján levő tinta, akkor nagyon rábasztál, mert a 4 fejtisztítás, amit utána csinál, már ki is üríti az első patront. Szervize csak egy van magyarországon, ott azt hiszik, hogy ők az istenek. Utángyártott patronnal be se küldd a nyomtatót, mert visszaküldik, hogy ezzel nem foglalkoznak. Eredeti patron 4 szín/8ml színenként: ~10-12e Ft, utángyártott 4 szín/16ml: ~2e Ft.
Canon: mióta csak eredeti patronnal hajlandók csak működni (tudom, lehet mókolni vele, csak nem mindenki ért hozzá) nálam szóba se jöhet.
HP: a hp nyomtatók túlnyomó többségében egybe van építve a fej a tintatartóval. Így amikor kifogy, kicseréled a fejet is, gyakorlatilag fel van újítva a nyomtatód. Annyira egyszerű a felépítésük, hogy gyakorlatilag nincs ami elromoljon bennük. Van pár ismerősöm, akiknek HP DeskJet 500/600-asuk van, ezek a modellek már igencsak >15 évesek és a mai napig kifogástalanul működnek. Évente kell egy csepp olaj a fejet vezető rúdra és kész.
Nálam elsődleges szempont nyomtatóvásárláskor, hogy legyen hozzá kapható utángyártott patron. Megnézem, hogy hol, mennyiért lehet beszerezni és ehhez próbálok nyomtatót választani. Otthoni használatra szerintem a sebesség harmadlagos szempont. Hogy miért? Otthon nem nyomtat az ember száz oldalakat a főnökének határidőre. Ismerősöknek nincs az a pénz, hogy én fényképet nyomtassak, elküldöm nekik a képet emilben és nyomtassák ki ők, ha akarják. Ha nem bízol az utánygyártott tinták minőségében, vagy nem felelnek meg, akkor azt lehet csinálni, hogy veszel 2 eredeti patront, és amikor összejött annyi fénykép ami az adott típus szerint nagyjából kifogyasztja a patront, akkor beteszed az eredetit és kinyomtatod azzal, kifogy, visszateszed az utánygyártottat.
Szóval ismét HP nyomtató tulajdonosa lettem, HP Deskjet F2280-ast vettem. Eddig kifogástalanul működik, nyomtat, szkennel, másol, csak épp az ebédet nem főzi meg. Kis helyet foglal. A sebessége is elfogadható. Én teljes nagyságú színes oldalakat szoktam nyomtatni normál minőségben sima A4-es papírra. Így 2-3 lap / perc körül van. A sebességet különben úgy adják meg, hogy gyors módban, szöveges oldalra, nem képekre, azzal nincs is gond, úgy nagyjából annyi is, amennyit írnak. Patron árak: eredeti fekete+színes, 5-5ml: ~8e Ft. Eredeti XL fekete+színes, 12-12ml: ~9e Ft. Utángyártott XL fekete+színes: 22+22ml: ~5-6e Ft. Egyetlen helyen találtam különben az országban ezt a típust, mivel fél évente a HP lecseréli a patronjait és a modelljeit. Ára postaköltséggel együtt 15.500 Ft volt. Ez szerintem olyan ár, hogy ha egy-két év múlva valamiért mégis bedöglene (ami nem valószínű), nem fogom szervizbe vinni javíttatni 5-6e Ft-os óradíjért, hanem inkább kivágom a kukába és veszek másikat helyette.
Adok egy linket, ahol meg tudod nézni, hogy van-e utángyártott patron ahhoz a típushoz amit kinéztél, vagy csak eredeti, árakkal, milliliterekkel, így könnyen össze tudod hasonlítani:
http://www.tonerkereso.hu/kompatgy.php?gyarto=HP&printerkereses=HP%20DeskJet
-
jiggajigga
csendes tag
sziasztok, szeretném a segítségeteket kérni milyen nyomtatót érdemes most venni, melyik márka a jobb. van-e olyan esetleg ami nyomtató és fénymásoló is egyben. otthoni használatra kellene. nem vagyok otthon a témában sajnos,a bolti eladókra meg nem szeretnék hagyatkozni. 100ezer forint alatt gondolkodnék.
-
orbano
félisten
Sziasztok!
Canon Pixma MX 7600-at tervezünk venni. Van valami kizáró ok, ami miatt nem érdemes, esetleg van jobb alternatíva?
Előre is köszi
-
Mazsolesz22
csendes tag
Hali all!
Mielőtt belevágunk a nyomtató vásárlásba, érdemes kiszámolni hogy melyikbe mennyibe kerül, pl. 1ml festék.
Lehet hogy szép és gyors, de a gyorsaságát főként a több fúvókának köszönheti, viszont több fúvókánál több tinta fogy fejtisztításnál és mellet még általában kicsi a patron kapacitása.. Így valószínűleg a
tintának több mint a fele fejtisztításra fog elmenni.
Egy kis matek: Epson BX300F 4*5,5= 22ml /Epson stylus PHOTO R200, R300 6*13= 78ml (Ezek a gyári adatok,).
Szerintem jó pár éve visszafele fejlesztik a nyomtatókat (a profit növelés érdekében..).
Elvileg az előny lenne, ha a patronok külön cserélhetők, viszont a gyakorlatban mivel minden egyes cserénél az összes fúvókát "tisztíccsa" tintát így nem igazán spórolsz. Így viszont folyamatosan patront cserélgetsz, ráadásul pl. az utángyártottaknál egy 1színű patron (T0711-6ml ) majdnem annyiba kerül, mint egy 5 színt tartalmazó (T008-46ml) sőt van, ahol az utóbbi olcsóbb
A durabyte korszak előtti tinták színei, kinyomtatva lehet, hogy 200 év múlva kevésbé lesznek élénkek
de nekem egy Epson photo 750 (asszem ez az utolsó chip nélküli patront használó fotó nyomtató), 5 év pihi után is be tudott indulni, kis desztvizes filc a fej alá, plusz a patronban lévő antik festéket is desztvízzel higítottam.
Ilyenkor a fejtisztítások között érdemes legalább 5 órát állni hagyni, hogy lazuljon a beszáradt festék..
És még annyi hogy az 'SSC Service Utility' lehetőleg támogassa a kiválasztott nyomtatónkat..
Általam javasolt fotónyomtatók: Epson STYLUS Photo 700/750
(Photo 700 ez még usb nélküli)
Epson Stylus Photo 810/820/830/925/935
Stylus Photo R200/R300/RX500/RX600/RX620 -
vbbb
őstag
Akkor megveszem ami tetszik, majd maximum fél év múlva veszek valami mást....

-
vbbb
őstag
Ezekkel szemezgetek:
Dell V305w A4 Colour All-in-One Wireless Inkjet Printer
Epson Stylus SX415 All-in-One Printer (Individual Inks, 6.3cm LCD Viewer, Memory Card Slots)
Epson Stylus Office BX300F All-in-One Printer with Fax (Ez tetszik a legjobban...)
Canon Pixma MX320 All-in-One Printer With Fax (4-in-1) and PictBridge direct photo printing
Canon Pixma MX 300 Printer, Low Cost All-in-One (4-in-1) with PictBridge Direct Photo Printing(Felárért jól jönne ha tudnék vezeték nélküli kapcsolatban nyomtatni vele vagy faxolni esetleg a színenkénti cserelehetőség amikor kifogyott. De ez persze nem feltétel.)
-
vbbb
őstag
Sziasztok!
Multifunkciós nyomtatót szeretnék vásárolni, amit ritkán használnék:
-dokumentumok nyomtatására
-fotók és dokumentumok, egyebek scannelésére
-fotók nyomtatása fotópapírra vagy normál papírraAz amazon-ról veszem meg, az ára elmehet olyan 50Ł-60Ł-ig.(20ezer forint kb.)
Tudtok valamit ajánlani?
Köszi
-
liqquid
tag
Üdv all.
Kinéztem magamnak 2 all-in-one nyomtatót, csak nem tudok dönteni melyiket lenne érdemesebb megvenni vagy valami hasonló alternatívát netán?
Fontos, hogy szépen nyomtasson, megbízható legyen, és gazdaságos, használat és patron szempontjából.
Bármilyen tapasztalatot megköszönök!Ezen a 2őn gondolkodom:
HP Photosmart Plus
Epson Stylus SX510WEzek kb. egy árba vannak, max 30 000Ft-ig gondolkodom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Elden Ring
- PlayStation 5
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bittorrent topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Fitbit Versa 4 okos óra
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro 4G LTE Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, pedig baromi olcsón van hozzájuk utrángyártott toner is

). Utódként, ha nem jön helyre, mindenképpen lézert néznék, és abból is belépőszintű színest.A színes része nem kellene nagyon gyakran, de akkor viszont tényleg fontos lenne, ezért ragaszkodnék a színeshez. Fotónyomtatásra vagy ilyenekre totál nem lenne használva, csak "alapdolgokra".

atala