-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
-
Csandi
őstag
válasz
kecstama #161759 üzenetére
Az új legionnek ennyi a neve, hogy 7 és 5. Ha úgy könyebben megtalálod akkor 7i és 5i, de ezek az intel verziók.
De ha az XPS teljesítmény elég neked, akkor én is arra szavazok, szerintem nagyon jó gép, és gyönyörű a kijelzője (XPS 13 9300-am van).
Az MSI-k is rendben vannak, hugomnak is egy tavalyi közel csúcsmodell van i7-el, 2070 superrel és egész napi játéktól sem melegszik túl (tomb raider, horizon, illetve blizzard gamek). A Steelseries bill valóban nem sokat jelent, azt viszont érdemes megjegyezni, hogy attól még teljesen korrekt billek. Kellemes élmény gépelni rajta, jó a gombok útja.
-
Tikakukac
titán
válasz
kecstama #161757 üzenetére
Benne, szerződés és pénz tutira cserélt kezeket. A többi meg, hát na. Olyan mint a hangrendszerek. 2 gyártó felvásárolta az összes nevet aztán találd ki mit kapsz egy adott brand alatt.
Billzetben az a legjobb, hogy ez sosem ennyire egyszerű. Az akkori ThinkPadok legalább 2 beszállítótól kaptak billzeteket. És bizony el sem hiszed mekkora eszetlen diffi volt köztük. Nem véletlen hangoznak el a civilek számára totál hülyének tűnő kérdések mikor ilyenet veszegetünk. Olykor egy passzoló billzet 30%-os felárat képes rárakni a vételárra
-
Tikakukac
titán
válasz
kecstama #161755 üzenetére
Az hát, Steelseries. Mint a Harman és ezer egyéb jól csengő név, amit felvésnek a gépekre. Ezek azért vannak ott, mert reklám és mind a két félnek jó. Percig ne merd gondolni, hogy majd kapsz olyan billzetet, mint amit desktop mellé leakasztasz
Én bontottam már szét töb csodabillzetet is, a 13 éves T60-hoz félrerakott tartalék billzet stabilan verte őket.
-
Csandi
őstag
válasz
kecstama #161751 üzenetére
Azok valóban nem olyan jók, illetve én a G14-et sem ajánlom, borzasztó a képernyő válaszideje (40ms+). Ha valaki jobban tudja majd kijavít, de mint mondtam az új Lenovo Legion 7 és 5 nagyon jónak tűnnek tesztek alapján, illetve az MSI-nek vannak gépei amik rendben vannak (ezt tapasztalatból mondom), a Dell G szériának is vannak jobb darabjai, és a HP Omennek is. Az asus tuf kerülendő, Acer Heliost szokták ajánlani de sokat nem tudok arról.
-
Csandi
őstag
válasz
kecstama #161737 üzenetére
Ha játszogatás a fő cél akkor leginkább egyiket sem javasolnám, de ha mondjuk munkára/egyéb feladatokra
kéne elsősorban és másodlagos a játék (és az sem túl komolyan) akkor XPS ből lehet egész jo hardverrel felszereltet venni, igaz, az egyik legdrágább laptop (ha most az idei szériáról beszélünk)De gamer vonalon is körülnézhetsz, pl most az új Lenovo Legion 7 meg 5 ahogy néztem elég jók lettek, de ott van a használt piac is
-
-
-
blue_23
senior tag
válasz
kecstama #159604 üzenetére
Nem tudom milyen címekkel játszol, de 3 éves játékok is le tudják foglalni az U-s CPUt, ami nem erre van tervezve, sokkal gyorsabban fog öregedni.
Jelenleg Asus G531 és Dell G5 a legjobb játékra ebben az ársávban. Egyik sem ultragamer, hanem belépő szint. Ultragamer 1 millió felett indul.
-
blue_23
senior tag
válasz
kecstama #159601 üzenetére
Azt tudod, hogy eGPU-val sokkal drágább a laptop, mintha csak laptopot vennél dvga-val, illetve eGPUt csak külső monitoron van értelme használni? Másik problémád az lesz, hogy jobb hűtéssel, CPU-val gamer laptopok vannak, ahol mindig van dvga, ami így szintén kidobott pénz. Felsorolt laptopokon nem fogsz tudni játszani, nem arra vannak, gyenge CPU és a hűtés sem játékra van tervezve.
-
blue_23
senior tag
válasz
kecstama #159481 üzenetére
Menj rá az első találatra Digiprime honlapján, máris kiderül, hogy nem Scar III.
Scar III fém fedlapos, 240 Hz kijelzővel, általában van keystone is. Sajnos sok bolt téves nevet és képeket használ, ezért nem árt odafigyelni.
GS65 komolyabb játékra nem lesz jó, ultravékony laptop.
-
blue_23
senior tag
válasz
kecstama #159468 üzenetére
Zephyrus nem jó játékra, erősen túlmelegszik, Scar III pedig 500k körül indul, csak a kijelzőkerete fém. 300-400k kategóriában Strix G van, teljesen műanyag (de masszív) viszont 120 Hz kijelzővel, amelynek nem túl jó a színhűsége.
Minden gamer laptopot érdemes vásárlás után újrapasztázni, mert a gyártók ahol tudnak spórolnak. Asus laptopoknál kiemelten szükséges, akár 10 fokot nyerhetsz (vagy jelentős teljesítményt). Nem muszáj szétszedned, szerviz megcsinálja, csak bele kell kalkulálni a vásárlásba.
Ennyiért ami ajánlható a G531 Strix G vagy Dell G5, mindkettő teljesen műanyag. Keretnövelés vagy igény lejjebb adása.
-
Tikakukac
titán
válasz
kecstama #159477 üzenetére
Pedig tervezd be, mert 300k-ért simán kaphatsz olyat gépet, amit instant pasztázással kell kezdened, hogy egyáltalán működjön a gép félig-meddig rendesen. Nem újdonság, írtam fentebb sztorit, ahol fél miskás Asusnál is ezzel indítottunk, mert gyárilag ez már nem fért bele.
-
fordjee
aktív tag
válasz
kecstama #159474 üzenetére
Én megszívtam az amd-s asus-al, pedig valaki írta egy másik fórumban, hogy ilyen gondja van. Karácsony előtt vettem, baromi jól nézett ki, gondolhatod milyen csalódás volt, amikor egy SW Battlefront 2 20mp-ként úgy szaggatott, hogy azt se tudtam mi van. 5fps-re esett vissza. Utána kerestem rá erre, a 400mhz volt a bűvös szó
Gl-65-nek más a felépítése. Gf65 és gf63-nak ugyanaz, szóval azt ne vesd el, de közelebbről nem ismerem, lehet hogy az sem ajánlott. Ami biztos, hogy Tuf, Nitro, és lenovo y is kerülendő.
Az a baj, hogy az egyetemi jegyzetelés , hordozás és játék kiütik egymást. Nehéz lesz találni. A g531 ajánlott, egy pasztázás kell vásárlás után és sokkal jobb hőfokok lesznek. -
fordjee
aktív tag
válasz
kecstama #159468 üzenetére
Amit biztosan kilőhetsz: Amd-s zephyrus g és msi gf 65. Ez utóbbi 100 fokos cpu , és szinte égető bill.
Előbbi pedig volt nekem, van egy olyan gondja, hogy fél percenként 400mhz-re esik vissza a proci teljesítménye. Keress rá, zephyrus amd 400mhz. Azóta nem tudom hogy jött-e ki bios frissítés ami megoldja. Sztem nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Azonnali fotós kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Szólánc.
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest