- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gago1975
őstag
válasz
nfsu17 #167737 üzenetére
Szia.
Maga a Legion 5 egy jó gép, és nagyon is ajánlott.
Az esetleges szervíz háttéren kívül szinte nincs negatívum.A 300K-450K kategóriába nemigen van ár/érték arányban jelenleg jobb gép.
Ugye ez tulajdonképpen egy gamer gêp, de ebből is van olcsóbb verzió.
Ugye te azt írod, hogy "inkább lightroom szerű használatra, semmi játék, inkább asztali helyett lenne, még lehet, hogy monitorra kötve."
+KazaiLecso
A Lightroom-nál az ajánlott gépigény azért kéri a 4GB VRAM-os GPU-t, és a 16GB RAM-ot.
Persze elmegy iGPU-val is, és 8GB RAM-al is de az a "bohockodásra" elég, profi munkához viszont karcsú.Másik a kijelző panel. A "még lehet, hogy milonitorra kötve" az nálam azt jelenti, hogy azért használnád a saját kijezővel is, és akkor viszont az általad írt (elírt)
kijelzős gépet hanyagold.Legion 5-ből a 120Hz-es panel ami 250nit-es, 45% NTSC-s, nagyon gyenge minőségű, rossz sRGB/ADOBE RGB-s, A színhűség, pontosság (ΔE Color/ΔE Greyscale) kritikán aluli.
A Legion 5-ből létezik olyan 60 és 144Hz-es változat, amiknek viszont jó-nagyon jó panelesek, ha nem rakod külső monitorra, akkor se fogod majd a fejed, hogy fúúú ez mi(a 120Hz-esnél fognád, annyira rossz)
Ez a 60Hz-es panel:
Panel HardwareID:
BOE BOE090D (BOE CQ NV156FHM-N6A);
Coverage: 95.7% sRGB, 69.7% AdobeRGB, 73.1% DCI P3;
Measured gamma: 2.51;
Max brightness in the middle of the screen: 332.62 cd/m2 on power;
Min brightness in the middle of the screen: 9.61 cd/m2 on power;
Contrast at max brightness: 1064:1;
White point: 7600 K;
Black on max brightness: 0.31 cd/m2;
PWM: No.
Gép amit ajánlanék:
LENOVO LEGION 5 - Ryzen 5 4600H, 15.6FULL HD, 256 GB, 16GB, Geforce GTX 1650 4GB, Win10 + Legion hátizsák 360KA Ryzen 5 4600H 6mag/12szál elég erős CPU, játékoknál kb i7-9750h-10750h szintjét tudja, munkára viszont picit jobb is.
A GTX1650 egy alap GPU, de jól jön akár FHD-4K videó vágáshoz, rendereléshez, nem árt ha van.Ez pedig a 144Hz-es panel:
Gép amit ajánlanék:
LENOVO LEGION 5 - Ryzen 7 4800H, 15.6FULL HD 144Hz, 512 GB, 16GB, Geforce GTX 1660 Ti 6GB + Legion hátizsák 410KA Ryzen 7 4800H pedig 8mag 16 szálas, még erősebb GPU val, ami munkára még jobb választás.
Tehát 360k-ért kapsz olyan gépet amit tudsz használni sokáig, 410-ért pedig még jobbat.
-
Scaletta
tag
válasz
nfsu17 #167737 üzenetére
Kijelző picit gyengusz, ha fotót szerkesztenél rajta, egy szép kijelző azért ildomos, de ha monitorra kötve használnád, akkor ez pipa. Lenovo-nál a szűk keresztmetszet még a TMX, azaz a hazai garancia, de ezeket leszámítva amúgy az újabb Legion szériák a Lenovonak jól sikerültek, gamer topikban árhoz mérten dicsérik őket. Pontos típust bolttal együtt tudsz linkelni?
-
KazaiLecso
tag
válasz
nfsu17 #167737 üzenetére
Szia,
Ez egy GAMER Laptop.
Ha tényleg csak "lightroom szerű használatra, semmi játék, inkább asztali helyett lenne, még lehet, hogy monitorra kötve."Szerintem akkor felesleges 340e HUF kiadnod.
És akkor ha monitoron lesz többet használva elég a 14 colos is akkor.
Neked is ezeket ajánlom:
14 colos: Lenovo
15 colos: ACER
Acer ryzen3 -
-
válasz
nfsu17 #167566 üzenetére
Képszerkesztésre felejtsd el azokat amiket írtál. Kijelzőjük és az egész architektúra, felépítés alapszintű, nem ilyen feladatra valók. A HP 250/255 belépő szintű office gép, Mariskának való a Titkárnőnek office-ozni, 250 nittel és 45%-os színhűséggel. Alapvetően más ligában kellene nézelődnöd. Ha HP vonal, akkor pl. Envy, vagy legalább egy jobb kijelzős Pavilion. A Zbook lenne a legjobb, de az egész már ársávban van.
-
QwErTy42
addikt
válasz
nfsu17 #103922 üzenetére
Szia,
A legjobb szervizháttérrel a Dell, Fuji, HP trió bír.
A HP-nak a kijelzője nem a legjobb a felsoroltak közül ellenben elég korrektül össze van rakva. Mondjuk a 17 col nem egy barátságos méret.
A Dell és a Fuji közül választanék a helyedben.
A Fujiban erősebb az akksi, több az USB port, gyorsabb a LAN (gigabit vs 10/100), jobb a billentyűzete ellenben 3 helyett csak 2 év garival adják (ami a két év alatt bármikor bővíthető háromra minimális felárért). -
Chaser
legenda
válasz
nfsu17 #103922 üzenetére
Fuji és a Dell IPS, többi nem. Foto munkára olyan kell. Fuji két év garis de olcsón bővíthető 3-.ra, dell 3 év garis. Fujit még nem ismerem, volt róla egy röpke ph teszt pár napja. Az 5558 viszont 185k körül volt laptopszalonban 205 helyett, annyiért már nagyon elgondolkodtató ha még annyi az ára. Új fuji ha jól rémlik 205 körül van. Fujiban talán nagyobb akku van. DVI egyik gépen se lesz, HDMI igen, átalakítóval orvosolható. Hang nagyon szubjektív, ilyen szempontból a dellt se tudom, ahhoz huzamosabban kellene használni.
-
QwErTy42
addikt
válasz
nfsu17 #98770 üzenetére
Életszerű a példád, de a felhasználók csak egy kis százalékára érvényes. Akinek ilyen igényei vannak, azok úgysem veszik meg emiatt a Dellt.
Szerintem viszont csak ezért nem megvenni az ajánlott Delleket egy átlagfelhasználónak rossz döntés.Az 5 mega sarkítás, azért az már a Gauss görbe másik vége, épp úgy mint a gigabites net.
-
QwErTy42
addikt
válasz
nfsu17 #98766 üzenetére
Ez ám a badarság a javából.
A nettel példálózni szerintem nem helyénvaló. Mert az egy dolog, hogy mit ír a szolgáltató a prospektusba és mi az ami tényleg jön. Másrészt ha legálisan töltesz le média tartalmat, akkor a kiszolgálók nem tudják biztosítani azt a sebességet. Értsd ha torrentezel, akkor a feltöltők lesznek pik-pak a szűk keresztmetszet.Otthon meg az egységsugarú júzer nem másol hálózaton. Azt se tudja hogy hogy kell.
Vedd figyelembe hogy tökéletes gép még háromszor ennyiért sincs. Minél olcsóbb, annál kompromisszumosabb. Szerintem a gigabit hiánya mondjuk az 5558 esetén vállalható, a fullhd, matt, IPS kijelző és a kiemelkedő 3 év gari mellett. No meg a gép összeszerelése sem egy hulladék, mint egy két tudjukkigyártó laptopjának. -
nfsu17
veterán
válasz
nfsu17 #47971 üzenetére
Na, lehet találtam valami ígéreteset.
[link]
acer-aspire-v5-573gerről mi a vélemény?
nem annyira régi gépek ezek úgy tudom, ezért lehet nem sok még a tapasztalat.
ami mindenképp dícséretes, az a fullhd és ips.
a többi sem gyenge, nekem elég is lenne.
ára is elég korrekt szerintem. bár én nem ismerem annyira a piacot.mi a buktatója akkor?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Lenovo Ideapad 330 12 GB RAM 256 GB SSD eladó
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 2 év GARANCIA
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- Lenovo IdeaPad 5, 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB, M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- iKing.Hu - Samsung Watch Ultra - Használt, karcmentes
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest