-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Catman #167149 üzenetére
Próbálj meg szétszedni egyet pl. rambővítés miatt. Horror. Törik, pattan, még ha szakszerűen csinálod, akkor is. Nyekereg a burkolat, szétszedés nélkül is. Nagyon gagyi, vékony anyagból van, minden a legolcsóbb benne. Belül félig üres a gépház, alig van benne valami, nagyon integrált minden. Nem ajánlom, pedig én is árulok ilyeneket
Video: https://www.youtube.com/watch?v=KPHrqQVb-Ik
Az (indiai?) csávó elég amatőr módon szedi szét, főleg a gumicsíkoknál látni, hogy nem nagyon csinált még ilyet, mert a ragasztócsíkról húzza le a gumit, pedig fordítva kellene, a ragasztónak rajta kell maradnia a gumin. stb-stb
-
Cyrin
addikt
válasz
Catman #166774 üzenetére
A Dell viszont az ki linuxos laptopot, az biztos jó, illetve az Nvidia kártya helyett integrált vagy amd kártyás laptopot kell használni linuxra.
Nekem régi elitebook-om van sokszor szívás az Nvidia kártya egy frissítésnél, illetve két képernyővel használom nehéz volt beállítani mindent. -
Catman
aktív tag
válasz
Catman #166735 üzenetére
Még egy kis tapasztalat a setupolás végén. Minden jól működik, Minecraft, Scrap Mechanic tökéletesen megy.
Egyetlen problémába futottam bele. Mint kiderült, újabb AMD procis HP laptopokon linux alatt nem működik a suspend. Az eddigi megoldás helyett a MS kitalált valami újat, és a HP-k BIOS-a csak azt támogatja. Intel procikhoz elvileg már van támogatás, AMD-hez talán az 5.12-es kernelben lesz... Szóval ha valaki linuxot használ, és HP laptopot tervez venni, ezt vegye figyelembe. -
-
-
Scaletta
tag
-
Dhampir
félisten
válasz
Catman #166644 üzenetére
Üzleti gépek némelyikének jó a Linux támogatása, a consumereké is jó lehet, de ez változó. Jó tapasztalatom például régebbi Dell Precision workstation, és Lenovo ThinkPad laptopokkal (nem teljes körű a tapasztalatom, sajnos a HP Zbook széria valamely példánya kimaradt, róluk ezen a téren esetleg más felhasználó tud beszámolni, akik Linuxot futtatott rajta). Például consumer Dell Inspiron 17 5748 laptopon buherálásmentesen futott a Linux Mint, nem volt probléma a dedikált Nvidia GeForce GT 840M videokártya támogatásával sem, Linux alatti játékra is alkalmas volt, de ez is már többéves történet. Régi Lenovo Z50-75 AMD Kaveri konfigurációban reggelire megette az Ubuntut, játékra is lehetett használni.
Például Dell Inspiron 7559 esetében még egész jól elmuzsikált a gyári Linux, de ha teljes értékűvé és függetlenné frissítette az ember, akkor már megváltozott a helyzet. Igaz, hogy ez még évekkel ezelőtti Linux kernellel történt, a támogatás is fejlődik évről-évre. Érdemes utána nézni a neten egy-egy megvenni óhajtott gépnek, némelyikről található részletesebb teszt, telepítési útmutató is, például az említett Dell Inspiron 7559-hez ilyen githubos Linuxos telepítési leírás is fellelhető volt a Világhálón.
A Dell laptopokra gyárilag előtelepített Ubuntu szerintem nem tökéletes (de ez egy régebbi tapasztalat) és frissítésnél már lehetnek/lesznek anomáliák, célszerű lecserélni például egy független Ubuntu, Linux Mint, Manjaro stb. rendszerre, amire többféle megbízható forrásból is feltelepíthetőek olyan driverek, szoftverek, amik jó eséllyel simán futnak majd a jól kiválasztott laptopon.
Acer laptopok némelyikére is van gyárilag előtelepítve Linux rendszer, mégpedig ha jól tudom a Fedora alapú Linpus Linux Linpus Lite változata. Ezt a disztribúciót nem ismerem közelebbről, de nyilván lecserélhető másféle Linuxra, lehet kísérletezni vele, ha előzetes tájékozódás után már biztos, hogy általában nem lesz nagy gond az adott laptoptípus Linuxos támogatásával.
-
Pano
addikt
válasz
Catman #166644 üzenetére
Hát, ebben a mocsok piaci helyzetben elég nehéz találni ebben az ársávban.
Én akárhogy nézegettem, mindig arra jutottam, hogy a legjobb döntés egy Dell Vostro 3500. Csak kicsit túllóg a kereten. Iris-szel van, minecraftot átlag 50-55 FPS-en viszi és delleknek jó a linux támogatása (ez pl alapból ubuntuval van előtelepítve).AMD verzióba ami 250-be belefér csak a Huawei Matebookot találtam, de sajnos ennek a linux támogatásáról eddig nem sok infó van. Csak az ujjlenyomat olvasó necces linux alatt, állítólag.
UPDATE: Euronicsban jó ára van, lehet érdemes lenne lecsapni rá amíg lehet. De ez csak 12 hó garis .
-
válasz
Catman #166644 üzenetére
Köszönöm, hogy kitöltötted, így már jobb a kép is. ahogy nézem, most azokat amiket kinéztél a minecraftnak mostanság már kevés lesz picit. A többire jó amiket linkeltél. Kutakodom, hogy mi van ennyiért és jelzek. Illetve lehet mások is írnak.
Még egyszer köszönöm, hogy vetted a fáradtságot és kitöltötted.Acernél maradva és a megadott ára közelében:
1
2
"Picit" drágábban: [link]
Jóval drágábban: [link]Véleményem szerint ezen a vonalon kellene indulj körülbelül
-
-
válasz
Catman #166631 üzenetére
Ha a Linux támogatás fontos, akkor próbáld meg elkerülni az nvidiás gépeket, mert lehetnek gondok vele. A nyílt driver bugos és szinte használhatatlan, a gyári meg vagy felmegy Linuxra, vagy nem.
Lehetséges, hogy semmi gondod nem lesz vele, de az is lehet, hogy nem lesz móka és kacagás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 2 év GARANCIA
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- Lenovo IdeaPad 5, 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB, M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- iPhone 16 Plus 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest